elég durva, hogy mindkettő pont és éppen 28,6 milliárd HUF - vannak véletlenek ? hmm... ( vagy szándékosan úgy lett meghatározva a DELTA vételára, mintha az OPUS venné, vagy adna rá pénzt ? )
elég durva, hogy mindkettő pont és éppen 28,6 milliárd HUF - vannak véletlenek ? hmm... ( vagy szándékosan úgy lett meghatározva a DELTA vételára, mintha az OPUS venné, vagy adna rá pénzt ? )
Hát ez az. Volt már olyan szerinted amikor ezek figyeltek arra, hogy a piac mit gondol? Az Opus is csak most jutott el odáig, amikor 800-ról beverték 300 alá miközben megjött minden funda amit megígértek és remekül működik is a gépezet stabil bevétellel és rengeteg profittal.
hát ja, úgy eltelt az idő, h december 20. sincs már olyan messze. De az az abszolút határidő, ha addig nem zongorázzák le az üzletet, akkor bajban leszünk... Nyilván lehet módosítani a megállapodást és kitolni a tranzakció határidejét, de a piac nem hinném, h díjazná...
Végülis dec 20 is már csak pár hét :-) ... Ma 114.6-on, vagy afölött kéne zárnunk, hogy a hetes charton biztató legyen a kép. Mintha erősödgetne a vételi oldal, bár ilyet már nagyon nem szívesen mondok mert ilyenkor szoktak egy nagyot önteni.
Szvsz addig maradunk a dagonyában, amíg a holding papperjait meg nem keletkeztetik. Ha az megvan, akkor kezdődhet a holdimg eluralása, és ha ott kiszivárog a fantombüfi neve, az kilövi esztike árfolyamát is. De lehet, h ezzel egyidőben végre allokálják is az 1. nyomda papírjait. Remélem már csak pár hét.
írtam múltkor, szóljatok Timikének hogy hozza vissza Andy bácsi "szellemét" az EST-be, elvégre IT príma befektetés !
CIG-be azé megy a napi trade, alsó limóról már majdnem jött fel 10%-ot egy óra alatt..
Hát ja CIG most annyira nem nyerő ló. Est.
Nekem szimpi, hogy az árfolyam 100 fölött van, nem igazán vannak 110 alatt eladók. Szvsz ki fog mozdulni ebből a sávból, úgy gondolom fölfelé.
Korrekt válasz. Aktuárius vagy? :-)
ok. A biztosítók alapvetően 2 módon vállalnak kockázatot:
1. "Megtartott" kockázat
2. "Továbbadott" kockázat
1. Ha kis összegű a biztosítás vagy jól porlasztható a kockázat, nagy a kockázatközösség. Bevállalják a kockázatot saját "kontóra". Pl. a lakásbiztosításoknál megbízható statisztikák vannak arra, hogy 1 millió lakásból egy évben mennyi robban fel, ázik be, omlik össze stbstb. Így jól számolható, hogy mennyiért kell adni belőle egy darabot, hogy szinte biztosan megérje, főleg, ha egy biztosítónak mondjuk van 2-3-500e ügyfele. Nagy baj nem történhet,mert egyszerre úgysem omlik össze minden lakás. HA mégis, akkor a földrengés egy bizonyos erősség fölött(ami amúgy okozhatna ilyet) ki van zárva. KO kritérium. Szóval a biztosító saját maga vállalja kockázatot, de igazán nagyot nem tud bukni, sőt stabilan keres az üzleten.
2. Ha nagy biztosítási összegű vagy speciális kockázatú egy termék, azt nem vállalja be egy biztosító saját szakállára. Csak úgy vállal be kockázatot, ha annak nagy részét vagy akár az egészét tovább tudja hárítani. Akikre továbbhárítja, azok a viszontbiztosítók Keres 100 Ft-ot a CIG, abból 80-at kifizet a viszontbiztosítónak, fixen keresett 20 Ft-ot. A viszontbiztosítónak is megéri, mert neki a CIB kockázata csak egy kis része a világon összegyűjtött kockázatoknak, ahol ugyanaz érvényes, mint a lakáspéldánál:egyszerre úgysem megy minden tönkre. Ő is fixen keres.
A CIG-nél az volt a gond, hogy azt hitték, a továbbadott kockázatnak van gazdája. Aztán az első kárlehívásnál kiderült, hogy még sincs. Akivel azt hitték, hogy szerződtek és továbbadták a kockázatot, az bebizonyította:ővele bizony senki sem szerződött. Így a CIG nyakában maradt a teljes kár.
Mondjuk ez nettó felelőtlenség, szakmai hiba, nem is értem, hogy fordulhat elő. De úgy látom az Opus elengedte ezt a sztorit.
Ennek sajnos csőd lesz a vége, majd az állományt eladják valakinek. Sztem akinek van, adja el, ha tudja. Ha igaz a 300 millió EUR lehívás, akkor ez a papír most nem ér 0 Ft-ot sem.
Szia scs! Kérlek írd le a hülyék nyelvére egyszerűsítve h mi történt a ciginél és mi a franc az a viszontbiztosítás. Köszi szépen, janika
Persze ezt bizonyítani nem lehet, csak elgondolkodni rajta...
Semmire nem ment el 120 millió Ft, max néhány tízmillió az ügyvédi, könyvizsgálói, meg a tőzsdei díjakra. A cégbírósági beadványból józan paraszti ésszel rá lehet jönni, hogy utólag gyártották le a kölcsönszerződéseket.
Ez csak az én véleményem, nem biztos, hogy így is van.
Minek?
Ugyanazt mutatnák meg, mint néhány hete, nem történt semmi olyan esemény, amiért újat kellett volna kérniük.
na ebben igazad lehet , én is kb. így látom..
Szvsz már nem ő dirigál, de a stróman infrastruktúráját az új vezetés rendelkezésére bocsátotta, és a machinációkat ő intézi. A célokat már nem ő határozza meg, de a kivitelezést, még ha részben is, ő hajtja végre.