Regisztráció Elfelejtett jelszó

TIM

Részvénysorozatok a deltagroupban

#851653 wisvik Előzmény: #851652

Értem. Köszi. Fura azért kicsit. Látszólag semmi köze nem kéne legyen a dologhoz, pláne egy zrt esetében.

#851651 wisvik Előzmény: #851649

A cég nem "sáros". Eltűnt a vevő fizetés után, de ottfelejtette az árut. Mit lehet tenni? Széttárjuk kezeinket :-) ...

#851650 wisvik Előzmény: #851648

Az új rv-ket egyébként a BÉT keletkezteti? Azt hittem a BÉT csak az nyrt-k számára biztosítja a kereskedésükhöz szükséges platformot de magát a keltkeztetést a cégbíróság vagy valami ilyesmi hatalom végzi. A keletkeztetés után pedig lehet kérelmezni a BÉT-től, hogy ugyan hagy kereskedjünk már velük a platformodon, ez volna a bevezetés. Nem valahogy így van?

#851648 stuck_at_177 Előzmény: #851646

Lehet húzni az időt a kézbesítéssel, a követelések további átruházásával egészen addig, amíg nem szorít a cipő. Akkor aztán mondjuk az új tulaj bemegy a béthez, igazolja a személyazonosságàt és a jogcímét (bemutatja követelésátruházási szerződését), és nyomban jóváirják a pappert a számláján.

Nem biztos, h ez van, de is egy lehetséges forgatókönyv.

#851647 wisvik Előzmény: #851645

És 6 hónapig lehet akkor mégis próbálkozni az értesítővel, utána törlik a részt. Tényleg mi lenne ha arra játszanak, hogy tényleg eltűnjön az a rész? Akkor a Delta 125M-je az összes 258M-nek majdnem a fele, ehhez jönnek még a Vaculak féle strómanok pár 10M + a GT 10M pakkjai, megvan a többség, viszont maradt a 258M db rv. A Holdingot közben felvásárolták, ahogy azt ma megbeszéltük, a papírok viszont 30%-val értékesebbek lehetnek mert nincs kint annyi rv.

#851646 stuck_at_177 Előzmény: #851645

Lehetőleg tértivevényes levélben. Az új tulaj emilcíme nem ismert, különben is a postában bízik. ;)

#851645 stuck_at_177 Előzmény: #851644

és itt kezdődik amit írtam: bét értesíti eger zsoltot, h kész a papír. Zsóti visszaír, h szupi, de a követelését (papírját) már átruházta. Tessék az új tulajt értesíteni... ;)

#851644 wisvik Előzmény: #851642

Redben. De ha jól gondolom ennek tartalmaznia kellene elvileg a megkeletkeztetett papíroknak a követelők/tőkeemelők átvételi igazolásait is. Ha nem vették őket át, akkor hiányos a kérelem, ami nem a kibocsátó hibája elvileg. Vagy annélkül be sem nyújthatja a bevezetési kérelmet. Illetőleg csak arra a részre amit már átvettek.

#851643 stuck_at_177 Előzmény: #851642

csak a terméklista módosítása - papírok megkeletkeztetése - már megtörtént. Most már csak oda kéne érniük a tulajokhoz. Szvsz.:)

#851641 stuck_at_177 Előzmény: #851639

Ez a tőkeemeléses cégbírósági iratok béthez történő benyújtásának határideje a keletkeztetési eljárás megkezdéséhez.

#851639 wisvik Előzmény: #851638

"Kibocsátónak felróható okból". Ha az új tulaj nem veszi át, az nem a kibocsátó hibája elvileg.

#851638 stuck_at_177 Előzmény: #851636

Nem erre gondolsz?

"Kibocsátó a 16.1.1 pontban meghatározott esetekben köteles a Terméklista módosítását a Tőzsdétől kérelmezni. A kérelemre az alábbi határidők vonatkoznak: a) A 16.1.1 a), b) és c) alpontjaiban meghatározott esetekben a Kibocsátó köteles gondoskodni arról – a Terméklista módosításhoz szükséges dokumentumok beszerzéséhez szükséges eljárások, valamint a Tőzsde eljárási határidejének együttes figyelembevételével –, hogy a változás a vonatkozó cégbírósági bejegyzésről szóló végzés kézhezvételét (külföldön kibocsátott értékpapír esetében az ennek megfelelő jogi aktusról való hivatalos tudomásszerzését) követő 90 (Kilencven) napon belül a Terméklistán átvezetésre kerüljön. Amennyiben a Terméklista módosítás a Kibocsátónak felróható okból a fenti határidőben nem történik meg, úgy a Vezérigazgató a Kibocsátót a 28 pontban meghatározottak szerint szankcionálhatja. "

#851637 wisvik Előzmény: #851636

Na látod! Köszi szépen. Nem vagyok jogász de éppen valami ilyesmit akartam kihozni az egész fejtegtésből :-) !!!

#851636 andybleque Előzmény: #851634

Amit most fogok írni, azt tessék kritikusan kezelni, mert olyanba ugatok most bele, amihez nem értek. De szerintem az a helyzet, hogy a BÉT-re történő bevezetés határideje sztrikt, és a részvények megkeletkeztetésétől számított 90 nap emlékeim szerint. A bevezetés előfeltétele az átvétel, ez szinte biztos. Mit ad Isten, ez a 90 nap egy nappal a Delta tranzakció zárási határideje előttre, december 19-re esik (ha rosszul emlékszem, és nem 90 nap, hanem három hónap, akkor dec. 20-ra). Véletlen? Nem hinném. Szerintem az ünnepekre már nyugodt lélekkel fogunk készülni :)

#851635 andybleque Előzmény: #851632

Én ebben már nem merek megszólalni, mert a tőkepiaci joghoz egyébként pont annyit értek, mint a vakbélműtéthez... De nekem jól végigvezetettnek, logikusnak tűnnek a példáid.

#851634 wisvik Előzmény: #851632

Tiszta. Számomra nem kell több hasonlat. De a kérdésem lényege mégis az, amit te lényegtelennek tartasz, azaz a BÉT bevezetés. Tudom, hogy a tulaj lesz majd nekünk a lényeg, de a bevezetést azért feszegetem, mert nem hozhatná-e ez időben előrébb kicsit az átvételt mégis. Más lényeges oka nincs. Ha valamiért fontosnak tartanák mondjuk, hogy a beveztés megtörténjen még az idén, pl. mert szükséges lehet a tiszta lap az apport tranzakció lezárásához, vagy valami ilyesmi (elvileg a Deltának és az EST-nek sem mindegy mekkora tulajdoni hányadban szerez befolyást a Delta, és ha 118M papír csak úgy "eltűnne" mert nem jelentkezett érte senki, az igencsak megváltoztatná a jelenlegi helyzetet). Szóval ha a bevezetést fontosnak tartanák ilyesmi okok miatt, akkor ha annak előfeltétele a tulajdonos megléte és a papírok kézhezvétele (amit én erősen valószínűsítek), akkor a GT-Bakai pakknak igencsak hamar meg kéne jelenjen az új tulaja, és nem várhatnak vele már sokáig, hogy ezt bejelentsék. Kivéve megint, ha strómanokhoz kerülnek a pakkok.

#851632 stuck_at_177 Előzmény: #851631

Na itt kell a specializáció. Ha fáj a fejed, nem az ortopédushoz mész. Pedig mind a kettő orvos. :) Ez a jogban is így van. Én ezt magamban mint egy hagyatékot képzelem el: az örökhagyó megvan, de az örököst még keresik De addig is, amíg az örökös még nincs meg, az örökséghez nem lehet hozzányúlni.

Itt az örökség a papper. Elvileg a tőkeemelők az örökösök, de a gyakorlatban nem, mert szvsz a követelésekkel játszanak. Eddig pl. Eger Zsolt volt az "örökös", de ő átruházta a követélesét valaki másra. Amint ez az illető jelentkezik, h nála van a követelés, onnantól az ő számláján írják jóvá a pappert. Ő a tulajdonos. Innentől a tőzsdei bevezetés másodlagos, mert a befolyásszerzését így is - úgy is jelentenie kell, függetlenül attól, h a papírok bevezetésre kerülte-e a bétre. Ami elvileg amúgy se fontos, hisz a lock up míatt a papírok 90%-a amúgy is kvázi forgalomképtelen. Az ún "örökös"/tulajdonos bejelentkezésének a végső határideje a 6 hónap. Különben a papírok gyakorlatilag elenyésznek.