Regisztráció Elfelejtett jelszó

TIM

Deltagroup Holding Zrt. Tőkeemelés

#850940 stuck_at_177 Előzmény: #850938

Átvételszagú az egész. Miért most, miért így emelnek tőkét? Mi változgatott? :)

Last bezárta a szektát

#850939 stuck_at_177 Előzmény: #850937

Illetve akkor látnám értelmét az elsőbbségi részvénynek, ha arra készülnének, h kisebbségbe kerülnek, de maguknál akarják tartani a gyeplőt. De akkor viszont a már meglévő 500 db rv-t kéne többletjogokkal felruházni a 750e db rv-hez képest. De ebbe belemenne az új beszálló?

Last bezárta a szektát

#850938 SCS Előzmény: #850937

Meg ez a 750e db is érdekes. Lehet 3x250e darabra fogják allokálni. Nekem tetszik:)

Last bezárta a szektát

#850937 stuck_at_177 Előzmény: #850932

Megint csak tippelgetünk, mert nincs infónk. :) Az én tippem az lenne, h felhigították a részvények számát. Valamilyen elsőbbségi részvény bevezetését nem látom értelmesnek, mert az elsőbbségi részvénynek az az értelme, h valamilyen előnyt biztosítson a többi (törzs)részvénnyel szemben még akkor is, ha a darabszám kisebb. Itt most a fordítottját látjuk, alacsony névértékű részvényből nyomtatnak brutálisan sokat. Szóval a megemelt darabszámnak azonos szavazati jogot illene képviselnie, és most osztják újra a szavazati arányokat, ami az 500 db rv-vel nem menne. Ja persze szvsz. ;)

Last bezárta a szektát

#850936 SCS Előzmény: #850932

Lehet, hogy nem is akarnak mit kezdeni vele. Egy magas áron történő jegyzéssel pénz raknak a cégbe "fantomék", jól fog kinézni a saját tőke/jegyzett tőke aránya. Két 49%-os tulajnál még be sem kell jelenteni semmit, nem is látható sehol semmi. Lehet ez a cél.

Elég profin veszik most a papírt. Kicsi ejtés, nem feltűnő tétel-kiszívás a piacról. A magasabban eladók így nem tudnak tétellel visszaszállni, day-trade lehetőség megszűnt. Profi munka, na.

Last bezárta a szektát

#850932 andybleque Előzmény: #850911

Mivel két külön részvényosztály, eltérő is lehet a szavazati arány. Egyébként meg lehet, hogy a névértékhez igazodik a szavazatszám, ez esetben az 500 db részvény 5.000.000 db szavazat, míg az új nyomda eredménye 750.000 db szavazat. Igazodhat persze, ahogy te írod, a részvények darabszámához is, de ez esetben meg szerintem fordítva sincs értelme, mert a Deltások is mit kezdenének az 500 db szavazattal a 750.000 db ellenében?

Merill

#850928 SCS Előzmény: #850905

BCS! listáján(09.24-es állapot) bizony közel 800e darabbal ott voltak. Lehet ez egy vagyonkezelt ügyfél is,aki el akar rejtőzni, de lehet akár egy közép-európai KKV alap is. Vagy akár egy indexalap is(bár nem tudom, benne vagyunk-e valamilyen indexben). De a legjobb az lenne, ha a fantombüfink bújna meg ott. Az szólna igazán nagyot, ha átlépte az 5%-ot. Ha rendszeresen 14.00 után kezdenék venni, az elég ígéretes lenne. Akkor kelnek ugyanis a tengeren túl a brokik.

Last bezárta a szektát

#850911 stuck_at_177 Előzmény: #850904

Ennek így mi értelme volna? Ha azonosak a szavazati jogok, mire menne az új tulaj 500 szavazattal? Nem értem. Szerintem azért csinálják a nyomdát, h nagyobb pakkokat tudjanak eladni.

Last bezárta a szektát

#850904 andybleque Előzmény: #850902

Szerintem a 750.000 db 1Ft-os pappe lesz a Deltásoknál, az 500 db 10.000 Ft-os meg eladóvá vált.

Last bezárta a szektát

#850902 stuck_at_177 Előzmény: #850898

Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, szóval ha valaki meghaladja az 50%-ot, az be kell jelenteni. De demat pappe lesz, ki az a barom, aki 750e 1 HUF-os papírt kinyomtat. ;) A kérdés, h az összes papírt eladják, vagy marad valami a deltásoknàl is.

Last bezárta a szektát

#850898 andybleque Előzmény: #850888

rematerializalas - tetszik ez a szo :D

Viszont “remat” részvény adásvétele esetén is be kell jelenteni a cégbíróságon az 50% feletti befolyásszerzést, nem?

egyebkent en is eladasra felkeszitesre gondoltam :)

Last bezárta a szektát

#850888 stuck_at_177 Előzmény: #850878

Hogy miért? Szvsz adásvételre készítik elő a céget, és a jövendő vevők miatt alakítják át a részvényesi szerkezetet.

Mostanában a fizikai értékpapírok, avagy a "rematerializálás" mintha a reneszánszukat élnék bizonyos körökben. :)

"A TV2-t birtokló cégnél, az Abraham Goldmann Zrt.-nél arról
határoztak, az eddig csak elektronikusan létező részvényeiket
kinyomtatják. Így tulajdonképpen nyom nélkül lehet adni-venni őket,
egy ilyen tranzakcióhoz ugyanis nagyjából elég annyi, hogy az
értékpapírokon átírják a tulajdonos nevét."

https://hvg.hu/kkv/20190925_Nemcsak_a_TV2_a_nagy_p...

Last bezárta a szektát

#850879 andybleque Előzmény: #850877

Más: megnéztem a cégközlönyben a Deltagroup tőkeemelése kapcsán beadott egységes szerkezetű alapszabályt. Egy bizonyos Lajtos László szerkesztette, tehát a Kapolyi a jelek szerint nem a Delta ügyvédje. A Kapolyi emellett nem kispályás, többek között benne voltak az FHB Takarékba olvasztásában, ingatlan vonalon dolgoznak a Takarék Investnek (ld. Legal 500 ranking http://www.legal500.com/firms/17271/23022), illetve figyelemreméltó, hogy a jkv szerint sokan ott voltak tőlük a kgy-n (Kapolyi és Bajkó személyében két leading individual)

Last bezárta a szektát

#850878 andybleque Előzmény: #850877

Sziasztok! Most tudtam átfutni az elmúlt 5 nap eseményeit. Szinte kizárt, hogy ne demat részvények legyenek, én ezer éve nem is láttam már nyomdai úton előállított részvényű Zrt.-t. Engem viszont a tőkeemelés ténye is meglepett. Azt tudjuk miért van? Különösen az az érdekes, hogy miért lett két külön részvényosztály (ha jól láttam így mobilról, akkor erről van szó).

Last bezárta a szektát

#850877 stuck_at_177 Előzmény: #850837

A kérdés (az egyik) most számomra az, esztike eseményei megvàrják-e a holding részvényeinek megkeletkeztetését. Valszeg a zrt. részvényei is dematerializáltak lesznek, mert nem hinném, h kinyomtatnak 750e db 1 forint névértékű pappert. ;)

Last bezárta a szektát

#850850 SCS Előzmény: #850837

Úgy látom a mostani vevőnk profibb, mint az eddigiek. Mit nem adnék, ha a Merill Lynch lenne(a délutáni nagy vételek utalhatnak erre). Ha ez tendencia lesz, akkor sztem vége a day tradekkel lekereskedhető mozgásoknak, stabil,kiszámítható emelkedés, tételkiszívás jöhet. A végén bejelentéssel az 5%-os tulajdonszerzésről. Na az mondjuk ütne szerintem.

Last bezárta a szektát

#850837 wisvik Előzmény: #850787

Sziasztok!

Én örülök. Magam részéről úgyis egy hónap múlva abba akartam hagyni a szektázást. Így sokkal kényelmesebb. Most úgy gondolom, hogy az új, Pluto vezette topikban már nem óhajtok egyáltalán megjelenni. SCS is szokta mondani, hogy soha ne mond, hogy soha, ezért nem is mondom, de egyelőre még biztosan távol maradok tőle. Itt viszont, mint ha mi sem történt volna, részemről folytatódhat a diskurzus.

Eszembe is jutott a napokban, hogy össze kéne foglalni megint lassan, hogy hol is tartunk és mire is várunk még, az mivel jár és mit is várhatunk tőle. Hátha kicsit pontosabban látnánk a helyzetet. Azt hiszem a strómann pakkok átvétele nagy valószínűséggel nem fog megtörténni a Delta papírok allokálásáig, utána pedig (még ha egyben is vennék át) 31% alatt maradnak éppen. Persze ha a GT zárolt 10M-jét is hozzávesszük akkor azzal már több lenne mint 33%, de lehet, hogy nem akanak minősített többséget szerezni. Ésszerű az lenne szerintem, és nekünk is a legjobb, ha a stróman pakkokkal együtt a Holdingot is felvásárolnák időközben, és a kellő pillanatban fellépve összetennék az így megszerzett befolyást 60% fölötti irányítást szerezve a cégben.

Ha belegondoltok ez lenne a leggazdaságosabb és legokosabb is a számukra, ugyanis a GT-Bakai pakk került kb. 92M Ft-ba, a Delta Systems-ért a GT-n keresztül fizetnek 2.35Mrd-ot, de az is hitelbe megy, tehát ezt végül is az EST állja, ők csak a hitelt nyújtják. Emellett a Holding felvásárlásával (amit akármennyiért is megvehetnek az ugyanis nem érinti az EST-et) megszerzik még a maradék 125M db rv-t is és ezzel megvan a nagytulajdonlás, méghozzá olyan, hogy 30% fölött maradna a közkéz, tökéletes premium kategória. Időközben, ahogy azt már korábban is felvetettem és mintha SCS már meg is erősítette volna hogy látta valahol, a cégbe már áramlanak is be a nagymegrendelések (persze állami egyelőre), valamint az MNB-s kedvezményes kötvényprogramból sem akarnak majd szerintem kimaradni, ezzel pedig tőkésedik a cég. Lehet hogy benne van a megállapodásban, hogy a Holding maradékát is akvirálják majd a fenti tőkéből, ahhoz már nem kell apport, és kész is a tőzsdén működő Delta Nyrt, került összvissz 92M + 2.35Mrd hitel + amiért a Holding maradékát megveszik. Ha meggondoljuk ezt még SCS sem csinálhatta volna jobban :-) ...

Meglátjuk.

Deltagroup Holding Zrt. Tőkeemelés bejegyezve

#850805 stuck_at_177 Előzmény: #850803

Mivel Zrt., itt csak akkor fogjuk látni a részvényes személyét a céginfóban, ha 50%-ot eléri a befolyása.