Last bezárta a szektát
wisvik Előzmény: #850787Sziasztok!
Én örülök. Magam részéről úgyis egy hónap múlva abba akartam hagyni a szektázást. Így sokkal kényelmesebb. Most úgy gondolom, hogy az új, Pluto vezette topikban már nem óhajtok egyáltalán megjelenni. SCS is szokta mondani, hogy soha ne mond, hogy soha, ezért nem is mondom, de egyelőre még biztosan távol maradok tőle. Itt viszont, mint ha mi sem történt volna, részemről folytatódhat a diskurzus.
Eszembe is jutott a napokban, hogy össze kéne foglalni megint lassan, hogy hol is tartunk és mire is várunk még, az mivel jár és mit is várhatunk tőle. Hátha kicsit pontosabban látnánk a helyzetet. Azt hiszem a strómann pakkok átvétele nagy valószínűséggel nem fog megtörténni a Delta papírok allokálásáig, utána pedig (még ha egyben is vennék át) 31% alatt maradnak éppen. Persze ha a GT zárolt 10M-jét is hozzávesszük akkor azzal már több lenne mint 33%, de lehet, hogy nem akanak minősített többséget szerezni. Ésszerű az lenne szerintem, és nekünk is a legjobb, ha a stróman pakkokkal együtt a Holdingot is felvásárolnák időközben, és a kellő pillanatban fellépve összetennék az így megszerzett befolyást 60% fölötti irányítást szerezve a cégben.
Ha belegondoltok ez lenne a leggazdaságosabb és legokosabb is a számukra, ugyanis a GT-Bakai pakk került kb. 92M Ft-ba, a Delta Systems-ért a GT-n keresztül fizetnek 2.35Mrd-ot, de az is hitelbe megy, tehát ezt végül is az EST állja, ők csak a hitelt nyújtják. Emellett a Holding felvásárlásával (amit akármennyiért is megvehetnek az ugyanis nem érinti az EST-et) megszerzik még a maradék 125M db rv-t is és ezzel megvan a nagytulajdonlás, méghozzá olyan, hogy 30% fölött maradna a közkéz, tökéletes premium kategória. Időközben, ahogy azt már korábban is felvetettem és mintha SCS már meg is erősítette volna hogy látta valahol, a cégbe már áramlanak is be a nagymegrendelések (persze állami egyelőre), valamint az MNB-s kedvezményes kötvényprogramból sem akarnak majd szerintem kimaradni, ezzel pedig tőkésedik a cég. Lehet hogy benne van a megállapodásban, hogy a Holding maradékát is akvirálják majd a fenti tőkéből, ahhoz már nem kell apport, és kész is a tőzsdén működő Delta Nyrt, került összvissz 92M + 2.35Mrd hitel + amiért a Holding maradékát megveszik. Ha meggondoljuk ezt még SCS sem csinálhatta volna jobban :-) ...
Meglátjuk.