igen, mi más értelme lett volna az árat a 180 napos körül tartani?
igen, mi más értelme lett volna az árat a 180 napos körül tartani?
Ja, és kell még egy 10% feletti (Bakai) tulajdonos is, mert anélkül 25%-nál kell ajánlatot tenni.
Igazad van!
Ha ajánlatot akar tenni, akkor megteszi legkésőbb keddig, ha nem akar, akkor OTC-n eladja a maradék részvényeket keddig...
Ilyen egyszerű ez...
Csak, ha nem tesznek ajánlatot, akkor mi a fa@zért tartották itt az árfolyamot hetekig???
Az én jogértelmezésem szerint akkor kell kötelező vételi ajánlatot tenni, ha az adott társaságban meglévő befolyás eléri vagy meghaladja a törvény által előírt mértéket. Befolyást akkor szerzel, ha pl. veszel részvényt (akár tőzsdén, akár otc, tehát is feltétel a tőzsde használata), vagy létrehozzák (azaz megkeletkeztetik). Az, hogy a tőkeemelés útján megkeletkeztetett részvény még nem azonnal kerül tőzsdei kereskedésre, nem jelenti azt, hogy ne létezne jogilag, azaz ne válthatana ki joghatásokat (pl. szavazol vele, letétbe helyezed, megöröklöd, stb.).
De tőzsdén kívül igen!
Semennyire...
Lehet én is bennfentes vagyok?
:-))
Ááá nem, csak próbálok logikusan gondolkodni...
Úgy néz ki, hogy ennél a vezetésnél működik a logika, mert valszeg nem simlisek vezetik.
Mindenesetre ha az előbbi, akkor is hétfőig még megjöhet a hír a 10M sorsáról. Akár még ma is várható szerintem.
Én is ezen dilemmázom, hogy a megletkeztetés pillanata számít-e a kötelező ajánlat szempontjából, vagy egy későbbi, mondjuk a tőzsdei bevezetés. Esetünkben nagyon nem mindegy.
Igen, az övé, szavazhat, csak még tőzsdén nem kereskedhet vele.
A bevezetési nap és az első kereskedési nap között legfeljebb 90 nap telhet el. Az első kereskedési nap legkorábban a bevezetésről szóló döntésnek a Közzétételi Szabályok rendelkezései szerinti közzétételét követő tőzsdenap lehet
keletkeztetés után már a tulajoké a pappé, az meg már tulajdonszerzés, nem ?
Na de meddig van rá még ideje? A tőzsdei bevezetésig? Az még további hónapokig is húzódhat, nem?
A Globterm akkor tudja elkerülni a kötelezőt, ha eElad vagy kölcsönad a papírjaiból. Most majd jönnek a hírek a befolyásszerzésekről is. Ki mit tippel, mennyire fog egybeesni a tőkeemelők listájával? :)
most látom csak, újra bejött egy megérzés.. de hogy napra pontosan, hát..
Akkor ezek szerint mégsem akarja elkerülni a GlobTerm a kötelezőt, vagy még így is kijátszható lesz valahogy?
Érdekes lesz.
2 nappal ezelőtt egy teljesen tőzsdétől független beszélgetés során hallottam, hogy ki van a Delta vétel mögött. Nem tudom, hogy igaz-e vagy nem ezért nem akarok feleslegesen pletykát gerjeszteni. De egy biztos, hogy nem az a személy, akit te is mondtál nekünk a múltkor. Persze ettől még, jöhet ő is, mint leendő "egyik" tulajdonos.
Most látom, hogy hír van!!!
Elég gyanús :) bár azt mindig elfelejtem, hogy kötvétkor miért jó, ha a piaci árfolyam a vételi ajánlati ár körül van, nem sokkal jobb, ha fölötte, és akkor nem adja el senki?