Regisztráció Elfelejtett jelszó

TIM

Kinyitott a nyomda :)

#849455 Johny King Előzmény: #849454

Ja, és kell még egy 10% feletti (Bakai) tulajdonos is, mert anélkül 25%-nál kell ajánlatot tenni.

#849454 Johny King Előzmény: #849453

Igazad van!

Ha ajánlatot akar tenni, akkor megteszi legkésőbb keddig, ha nem akar, akkor OTC-n eladja a maradék részvényeket keddig...

Ilyen egyszerű ez...

Csak, ha nem tesznek ajánlatot, akkor mi a fa@zért tartották itt az árfolyamot hetekig???

#849453 stuck_at_177 Előzmény: #849448

Az én jogértelmezésem szerint akkor kell kötelező vételi ajánlatot tenni, ha az adott társaságban meglévő befolyás eléri vagy meghaladja a törvény által előírt mértéket. Befolyást akkor szerzel, ha pl. veszel részvényt (akár tőzsdén, akár otc, tehát is feltétel a tőzsde használata), vagy létrehozzák (azaz megkeletkeztetik). Az, hogy a tőkeemelés útján megkeletkeztetett részvény még nem azonnal kerül tőzsdei kereskedésre, nem jelenti azt, hogy ne létezne jogilag, azaz ne válthatana ki joghatásokat (pl. szavazol vele, letétbe helyezed, megöröklöd, stb.).

#849450 Johny King Előzmény: #849442

Lehet én is bennfentes vagyok?

:-))

Ááá nem, csak próbálok logikusan gondolkodni...

Úgy néz ki, hogy ennél a vezetésnél működik a logika, mert valszeg nem simlisek vezetik.

#849449 wisvik Előzmény: #849448

Mindenesetre ha az előbbi, akkor is hétfőig még megjöhet a hír a 10M sorsáról. Akár még ma is várható szerintem.

#849448 wisvik Előzmény: #849445

Én is ezen dilemmázom, hogy a megletkeztetés pillanata számít-e a kötelező ajánlat szempontjából, vagy egy későbbi, mondjuk a tőzsdei bevezetés. Esetünkben nagyon nem mindegy.

#849446 stuck_at_177 Előzmény: #849444

A bevezetési nap és az első kereskedési nap között legfeljebb 90 nap telhet el. Az első kereskedési nap legkorábban a bevezetésről szóló döntésnek a Közzétételi Szabályok rendelkezései szerinti közzétételét követő tőzsdenap lehet

#849444 wisvik Előzmény: #849443

Na de meddig van rá még ideje? A tőzsdei bevezetésig? Az még további hónapokig is húzódhat, nem?

#849443 stuck_at_177 Előzmény: #849441

A Globterm akkor tudja elkerülni a kötelezőt, ha eElad vagy kölcsönad a papírjaiból. Most majd jönnek a hírek a befolyásszerzésekről is. Ki mit tippel, mennyire fog egybeesni a tőkeemelők listájával? :)

#849441 wisvik Előzmény: #849437

Akkor ezek szerint mégsem akarja elkerülni a GlobTerm a kötelezőt, vagy még így is kijátszható lesz valahogy?

Papp jó kondiban van :)

#849439 Johny King Előzmény: #849432

2 nappal ezelőtt egy teljesen tőzsdétől független beszélgetés során hallottam, hogy ki van a Delta vétel mögött. Nem tudom, hogy igaz-e vagy nem ezért nem akarok feleslegesen pletykát gerjeszteni. De egy biztos, hogy nem az a személy, akit te is mondtál nekünk a múltkor. Persze ettől még, jöhet ő is, mint leendő "egyik" tulajdonos.

#849437 andybleque Előzmény: #849436

Elég gyanús :) bár azt mindig elfelejtem, hogy kötvétkor miért jó, ha a piaci árfolyam a vételi ajánlati ár körül van, nem sokkal jobb, ha fölötte, és akkor nem adja el senki?