Csak találgatózom egyelőre, semmi konkrét elképzelésem nincs erről, de akár még kizártnak sem tartanám. Lehet a globterm lett/lesz Bojáré, nem tudhatjuk. A Deltával fúzionálás meg lehet egy erős térnyerés, terjeszkedés a piacon. Mit tudom én.
Csak találgatózom egyelőre, semmi konkrét elképzelésem nincs erről, de akár még kizártnak sem tartanám. Lehet a globterm lett/lesz Bojáré, nem tudhatjuk. A Deltával fúzionálás meg lehet egy erős térnyerés, terjeszkedés a piacon. Mit tudom én.
Ehhez miért kellene a Graphisoft-nak az Est? Mit tudna hozzátenni? Nem hiszem, hogy könnyen átmenne a Microsft compliance-én, hogy a korrupt magyar cége volt feje exclusivitást kap a termékükre....
Ne már. És akkor miért nem Bojár kapott egy nagy adag papírt, miért egy nevenincs IT-tag?
Szerintem ha BCS-t el tudnád engedni, akkor nem látnád annyira szarnak a helyzetet. BCS-nek volt egy pénzkeresésre alkalmas tőzsdei cége, és ezt átvették tőle. Hogy hogyan, azt látjuk, hogy mennyiért, azt sosem fogjuk megtudni, és hogy milyen céllal, az még csak részben derült ki, sokunk véleménye szerint a java még hátra van. A globterm fölött már tuti nem BCS (sem kötődései) diszponál szerintem, innentől kezdve ez már egy új történet. Ha folyton BCS-t látod magad előtt akkor nem csoda, hogy nem tudsz semmit változtatni a véleményeden az aktuális történések után sem. Szerintem hagyni kéne már BCS-t a fenébe és azt figyelni inkább, hogy a jelenlegi állás milyen a sakktáblán, és mit lehet ebből kiokoskodni.
Nem mondom, hogy csőd lesz. Azt állítom,hogy irgalmatlanul túl van árazva a papír(a 78 filléres tőkeemelők 120 Millió Ft-ot "tettek be" ebbe a cégbe--nyilván a felét sem).
ezt a gesztusukat most 18 Milliárd forintra(!!) árazza a jelenlegi árfolyam. Itt most valaki nagyot téved. És azt állítom, hogy fájdalmas lesz a ráébredés. Mondom, hogy ősbűn és mindenen ott az árnyéka a jövőben....
Nem gondolnám, hogy naiv lennék. De más se legyen az....ugye az kevéssé életszerű, hogy valaki a facebook-on kétpofára ekézi Ádert, meg a NER-t, majd időközben megkapja az alternatív IT cég felépítéséhez az engedélyt? Bayer-ék szerinted mennyi idő alatt szednék szét? AV is íratott egy rossz forgatókönyvet a nándorfehérvári csatáról, szinte rászabadult az egész jobber sajtó egy hét alatt...
Kóka meg eltűnt és nem is nyilvánul meg azóta. Volt egy jól eladható, fancy cége(fizetési megoldások), nemzetközi networkingje, még a miniszterségéből. Volt hozzáadott értéke.
BCS-nek ugyan mije volt? Egy slampos farmerja a közgyűlésekre, meg eltiltása a cégvezetéstől. Egy üres cége mellett. Azért ez semmiképp sem fancy, sőt még csak nem is szexi....
MNB meg addig nem tehet semmit, amíg jogszerű minden. Felhatalmazás alapján IT emelt tőkét, a közgyüli meg felmentvényt adott..sakk-matt. És egyelőre nem sértett semmilyen érdeket. valószínűleg lexarták az egészet odafent.
Az Enefi újra talpon és elég jól is van mostanság árazva. BCS meg már egyszer csődbe vitte ezt a céget, neki is megvolt. Minek mégegyszer :)) ??
Fúzionálhatnak még pl. a GSPARK-val, az is most olyan 46Mrd mcap-en mozog, és megszereznék a kizárólagos Microsoft forgalmazást Mo-n. Az sem lenne egy szar biznisz még ahhoz amit egyébként is termelnek.
Ez elég nagyvonalú feltételezés, hogy hagyjuk ki őket. Pont az a baj, hogy nem lehet, még most sem kihagyni. Innentől kezdve nekem hiteltelen bármilyen "de" vel kezdődő gondolat vagy mondat.
Mennyiért és mennyit kapott a Graphisoft-os pali? Túl sokat nem kockáztat. A Delta meg tőzsdén van,kérdés, mennyibe került ez nekik. A konstrukciót látva nem biztos, hogy sokba,sőt. Papp továbbra is homály nálam.
Egy tőzsdehack attól az, ami, hogy amikor benne vagyunk, hihetetlennek tűnik. Láttam én ennél már sajnos cifrább tőzsdei sztorit is(milliárdos rvényesekkel, amerikai szenátor védernyője alatt). Csőd lett a vége....
Hát, ha nem NER-es lesz, akkor sok fű nem fog teremni a környékén. Se telekom, se IT-vonalon.
Fogalmam sincs, mi lesz. :) Annyi irány elhangzott már, és egy csomó mögé lehet érvet tenni. De nekem mindegy is, csak keressek már rajta! :D :D
A pénznek nincs szaga. Lásd pl Kókát, akit Szíjjártó fuvarozott repülőn... Leisztinger... Fidesz - MSZP összefonódások És akikről/amikről még csak nem is tudunk...
A Globterm, a Bakai, a Kálmán, Eger, Park , Perger pakkok együtt már bőven elég a többséghez, a többi "rejtett" pakkokról nem is beszélve!
TIM lesz itt meglátjátok!
Szerintem két oka van:
i.) A pénznek nincs szaga. Manapság már az üzleti életben (pláne az ilyenfajtában) rohadtul nem érdekel senkit, hogy anno ki milyen politikai oldalon gurult amikor ennek még volt valami jelentősége. Ma az van ami van, ezt mindenki tudja és az aktuális szélirány szerint próbál hugyozni, különben nem jut sehova. Egy ilyen bejáratott tőzsdei céggel pedig (ML példák), ha jól csinálják, sokat lehet keresni.
ii.) Az IPO egy tiszta sor, ott minden átlátható, nyilvános honnan hova megy a pénz, ki jegyez, mit kap érte, stb. Mi abban az üzlet? Pláne nagy üzlet? Azon senki nem tud rohadtul sok pénzt keresni úgy mint egy ilyen zavarosban. Magad is látod, 78 filléren 156M papírt nyomtak úgy, hogy közben 100 volt az árfolyam. Szerinted nem ez a nagy üzlet? Gondolod ez mind BCS és haverjai zsebébe ment és az MNB, a cégbíróság meg az összes hivatal csak úgy asszisztál hozzá miközben a napi sajtó állandóan cikkezik a történtekről? Na ne már.
Szóval értem én, hogy NER, meg jobboldal és a többi, de azért naívak ne legyünk. Ha valakinek akkor ezt neked igazán látni kéne!
RCF-nek is több van, mint nekem...
:-))
Lehet, hogy mi elfogultan látjuk esztikét, de ez nem zárja ki, hogy te is... csak másik előjellel. :)
Akkor hagyjuk ki BCS & Co-t a történetből. Szerinted Papp, a Delta és a graphisoft-os IT tag (tekintsük őket hiteles befektetőknek) adták volna a nevüket egy szimpla tőzsdehekkhez?
Nem gondoljuk...
Én már a kezdetektől azt nem értem, hogy vajon miért gondolják egyesek, hogy ez egy NER-es cég lesz. Se BCS, se a Neuman nevű,Manchesterben élő khm...szektatársa, se az allokált papírok tulajai között még mutatóban sincs jobber,ellenben Graphisoft-os, nyílt titokként kezelt post-szdszesek annál inkább.
Ha pedig nincs állami megrendelés/hátszél, ugyan mit akarnak? Az egyetlen kakukktojás Papp. Vele nem tudok mit kezdeni, mert ő kétségtelen NER-es(volt). Sokat tud...de lehet ez a pajzsa arra az esetre. ha nagyon elkezdenék csesztetni. De ez még nekem is elég gyenge magyarázat.
Továbbra sem tiszta, hogy ha valamilyen okból, mégis a NER jönne,miért egy ilyen sittes, negatív track record-ú, ballib csapatnak osztanának lapot. Egy tiszta IPO helyett--amit már 2x le lehetett volna zavarni AV halála óta, úgyhogy az az érv nem űl, hogy ez gyorsabb.
Az számomra mindenesetre biztos, hogy így ahogy van a jelenlegi leosztás, nem fog maradni mert ennek kb. semmi értelme. Se a tőkeemlések mikéntjének, se a részvényesi többség általi irányításnak. Így most se a Delta, se a globterm se a közkéz nem gyakorolhat valódi hatalmat egymás nélkül. Kíváncsian várom a végét. Elég tiszta, hogy a globterm pakk lesz a döntő, és ha ez nem valami harmadik befolyásos félhez kerül majd, akkor két lehetőség maradt még.
i.) Megszerzi a Delta, hogy irányítani tudjon. De akkor az egész hosszú kétlépéses tőkeemelés egy óriási hülyeség volt úgy ahogy van. Semmi értelme.
ii.) A nyakunkba öntik lassan és jól kitömnek vele, ahogy SCS jósolja. Ebben az esetben meg nem hiszem, hogy a Delta beszállt volna ebbe az egészbe 210Ft-s árfolyamon, ha látja, hogy tömés az egész és az árfolyam 50-et sem fog érni hamarosan. Nem is beszélve Papp megjelenéséről, aki ahhoz ami eddig történt tényleg nem kellett volna. Szerintem ennek sincs semmi értelme.
Szóval kizárásos alapon maradnék továbbra is az eredeti verziónál egyelőre, és várom, hogy mi fog történni.
a 0,78-as nyomda olyan, mint a kés: lehet fegyver is, és eszköz is attól függően, h mire használják. mi abban reménykedünk, h ez egy eszköz a folytatás érdekében, nem pedig fegyver a kisbüfik ellen. csak akkor tudjuk eldönteni, ha már többet tudunk. a saját érdekünkben remélem, h nekünk lesz igazunk és van még valami jó dolog a háttérben. :)