Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Thyssenkrupp

#847897 Koffein Előzmény: #847860

"Nagyot ment tegnap a Thyssenkrupp, miután megjelent a hír, hogy több befektetői csoport is érdeklődik a cég lift üzletága iránt. Ez azt mutatja, hogy jó áron értékesíthetik az üzletágat."

igaz, hogy tegnap nagyot ment, ma már korrigál, számítottam erre, túl szép lett volna a hétvégét egy szép zöld gyertyával befejezni :)

Thyssenkrupp

#847860 Koffein Előzmény: #847659

speki pénz betolva. enyhén szétcsapottnak tűnik, kedd óta nézegetem, hogy talán eljött a fordulat szele, elaludtam és benne maradt ~5%, ma nagyot ugrott 10et átvitte, belevettem 10,33 -on... meglátjuk meddig megy...

Thyssenkrupp

#847659 Koffein Előzmény: #847648

ááá értem, köszi :)

egyre több céget jól árasítanak, vagy lesz egy felpattanás ősszel, vagy tényleg jön a válság, ha valami szikrát adna pl ge balhé, ami magával rántana pár céget/ipart s futótűzként kezdenének kitárazni mindenből...

bayer

#845276 matgab Előzmény: #844920

Bazzeg most nézem, az Adidas már 270 EUR, én meg eladtam anno 64 EUR-on (58-as vétel volt)...

Azt kell , hogy mondjam, hogy kár volt eladni!

bayer

#844920 Koffein

újabb kínai bevásárlás jöhet

"A Bloomberg értesülései szerint a kínai Fosun ajánlatot tehet a Bayer állategészségügyi üzletágára. Az üzletág 8 milliárd eurót érhet és több potenciális érdeklődő is van már rá, többek között private equity alapok is. Az értékesítési folyamatot heteken belül elkezdhetik."

bayer

#843393 TrendMan Előzmény: #843392

Ami még ennél is döbbenetesebb, hogy van olyan ismerősöm, aki irodai alkalmazott a Bayer-nél és ő is rákos lett.

bayer

#843392 Koffein Előzmény: #842726

azt a kurva... átvilágításkor ezt nem látták előre? vajon belekalkulálták, hogy rövid távon rotty lehet? vagy a lila ködtől nem látták, hogy átbaszhatják őket... így az usa belülről mérgezi a német gépezetet...

https://www.portfolio.hu/vallalatok/tortenelmi-birsag-2-milliard-dollar-karteritest-fizethet-a-bayer-egy-nyugdijas-hazasparnak.324091.html

  • Egy kaliforniai esküdtszék azt az ítéletet hozta, hogy a felperes idős amerikai házaspárnak 2 milliárd dollárt fizessen a német vegyipari konszern.
  • A nyugdíjas amerikai házaspár azzal vádolja a Monsantót, hogy a rákos megbetegedésüket a vállalat glifozát alapú gyomírtója, a Roundup okozta.
  • A vád történelmi bírságnak nevezte az összeget. A per során a vád nem csak azt igyekezett bebizonyítani, hogy a rákos megbetegedés okozója a Roundup volt, hanem azt is, hogy a Monsanto különböző manipulált tanulmányokkal azt bizonyította, hogy a gyomírtónak nincsenek mellékhatásai.
  • A Bayer tagadja, hogy a Roundup rákkeltő lenne, és megtámadja az ítéletet, arra hivatkoznak, hogy a megfelelő hatóságok több alkalommal is bevizsgálták a készítményt, amely megfelelő használat mellett veszélytelen, rákot nem okoz.
  • Az ügynek biztosan lesz folytatása, hiszen a konszern saját közlése szerint közel 13 400 per indult a vegyipari céggel szemben.