Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

bayer

#845276 matgab Előzmény: #844920

Bazzeg most nézem, az Adidas már 270 EUR, én meg eladtam anno 64 EUR-on (58-as vétel volt)...

Azt kell , hogy mondjam, hogy kár volt eladni!

bayer

#844920 Koffein

újabb kínai bevásárlás jöhet

"A Bloomberg értesülései szerint a kínai Fosun ajánlatot tehet a Bayer állategészségügyi üzletágára. Az üzletág 8 milliárd eurót érhet és több potenciális érdeklődő is van már rá, többek között private equity alapok is. Az értékesítési folyamatot heteken belül elkezdhetik."

bayer

#843393 TrendMan Előzmény: #843392

Ami még ennél is döbbenetesebb, hogy van olyan ismerősöm, aki irodai alkalmazott a Bayer-nél és ő is rákos lett.

bayer

#843392 Koffein Előzmény: #842726

azt a kurva... átvilágításkor ezt nem látták előre? vajon belekalkulálták, hogy rövid távon rotty lehet? vagy a lila ködtől nem látták, hogy átbaszhatják őket... így az usa belülről mérgezi a német gépezetet...

https://www.portfolio.hu/vallalatok/tortenelmi-birsag-2-milliard-dollar-karteritest-fizethet-a-bayer-egy-nyugdijas-hazasparnak.324091.html

  • Egy kaliforniai esküdtszék azt az ítéletet hozta, hogy a felperes idős amerikai házaspárnak 2 milliárd dollárt fizessen a német vegyipari konszern.
  • A nyugdíjas amerikai házaspár azzal vádolja a Monsantót, hogy a rákos megbetegedésüket a vállalat glifozát alapú gyomírtója, a Roundup okozta.
  • A vád történelmi bírságnak nevezte az összeget. A per során a vád nem csak azt igyekezett bebizonyítani, hogy a rákos megbetegedés okozója a Roundup volt, hanem azt is, hogy a Monsanto különböző manipulált tanulmányokkal azt bizonyította, hogy a gyomírtónak nincsenek mellékhatásai.
  • A Bayer tagadja, hogy a Roundup rákkeltő lenne, és megtámadja az ítéletet, arra hivatkoznak, hogy a megfelelő hatóságok több alkalommal is bevizsgálták a készítményt, amely megfelelő használat mellett veszélytelen, rákot nem okoz.
  • Az ügynek biztosan lesz folytatása, hiszen a konszern saját közlése szerint közel 13 400 per indult a vegyipari céggel szemben.


daimler

#843309 Koffein

Lassacskán szőröstül bőröstül felvásárolják a daimlert a pici kínaiak.

"A Reuters értesülései szerint a Daimler kínai partnere, a BAIC 4-5%-os részesedést vásárolna a Daimlerben. Ennek lehetősége már korábban is felmerült, de az eredeti elképzelés szerint piacon kívül, például tőkeemelésen keresztül szerettek volna tulajdonrészt szerezni, erre viszont a német autógyártó nem volt hajlandó. A mostani pletykák szerint viszont a kínaiak már el is kezdtek Daimler részvényeket vásárolni a nyílt piacon keresztül."


bayer

#842726 Koffein Előzmény: #842588

ezek szerint, még lehet remény, hogy célba vegye az 50 alatt szinteket.. már ha a cápák is úgy akarják :)

"Maratoni közgyűlést tartott pénteken a Bayer. A jelenlegi vezérigazgató elvesztette a befektetők bizalmát, a bizalmatlansági szavazáson 55% szavazott a vezérigazgató ellen, ami rendkívül szokatlannak számít. Ennek ellenére jogilag maradhat a társaság élén, mivel a vezérigazgatót a felügyelőbizottság nevezi ki, ők pedig továbbra is támogatják a menedzsmentet. Ennek ellenére hasonló szituációk a vezérigazgató távozását szokták eredményezni."

Ismét Deutsche Bank

#842642 Koffein Előzmény: #842381

Tegnap a Deutsche Bank bejelentette, hogy elakadtak a tárgyalások a Commerzbank megvételéről, és már nem is folytatják azokat. A több hétig tartó egyeztetést követően úgy találták, hogy a szinergia lehetőségek nem kompenzálják az összevonással járó kockázatokat. A döntésben valószínűleg az is szerepet játszott, hogy mindkét bank alkalmazottainak körében óriási volt a tervezett tranzakció elutasítása. A Commerzbank árfolyama jelentősen csökkent a hírt követően, míg a Deutsche Bank nagy kilengést mutatva (amihez a vártnál jobb adózás előtti eredmény is hozzájárult) végül visszatért a bejelentés előtti árfolyam közelébe.

Tegnap már megjelent a Deutsche Bank előzetes eredménye, ma reggel pedig már a részletek is megjelentek. Az adózás előtti profit 290 millió euró lett az első negyedévben, szemben a várt 141 millió eurós konszenzussal. Az idei évre stabil bevételt vár a bank, szemben a korábbi enyhén javuló várakozásával. A kereskedésből származó bevétel 19%-kal esett, jóval jelentősebben, mint az amerikai befektetési bankoknál, ahol 14% volt a visszaesés, vagyis a Deutsche Bank ismét piacot vesztett.