"Csak a gazdagok adnak el 4IG-t".....by Herceg
:)))
Ugyancsak Buffett: A tőzsde olyan, mint egy nagy kaszinó, ahol mindenki italozik. Ha te megállod, hogy ne igyál, minden rendben lesz.
k nehéz leállni a cuccról... :))
A meccset azok a játékosok nyerik, akik a pályát figyelik, és nem azok, akik le sem tudják venni a szemüket az eredményjelző tábláról.
Buffett
nyerő/veszteség a zsebbe, oszt máshol pörgetik...
azért ezek a -15%-os limitek nem valók mindenki idegeinek.
Tudjátok mi érdekes nekem? A pf forum teljesen kihalt, nincs már benne pörgés. A lehetőségek: Matgab mindenkit bannolt, vagy szépen eladta a részét a spekik nagy része.
még egy pszichés hatás van az "olcsóságon" felül: az, hogy milyen papírok árfolyamát szokták splitelni? Azok amik már sokat emelkedtek és a vezetőség hisz a további emelkedésben is -nyilván, ha egy egyszeri árfolyam kiugrás miatt érne el a papír olyan árfolyamot, ahol már maga az ár okozna likviditási problémát és a menedzsment a visszakorrigálásban hinne, akkor nem splitelnék az árfolyamot.
Lehet itt ennek még egy oka is...
10 EUR alatt tartani a részvények árát. Így nem kerülnének be azon alapok látókörébe, akik a 10 USD , 10EUR alattinak tekintett pink sheet kategória részvényeit nem figyelik... És ennek az okát, ha a pénzek osztalékként történő kifehérítését , illetve a közpénz privatizációját értjük, akkor nehogy már felvásároljon belőle valami külföldi, főleg most amíg még ilyen olcsó...
Értem én, hogy parasztvakítás, de ha egyszer a tapasztalat azt mutatja, hogy a trükk működik, nyilván csinálják.
Kösz, akkor jól sejtettem, hogy ez optikai tuning. Persze a kisebb darabár ösztönözheti a vevőket, bármennyire is önbecsapás.
Mindegy persze, csak vegyék! :-)
Ahhoz az unortodox szemüveget kell feltenni.
olyasmi ez mint az inflációs cél elérésekor 300 mrd-os lazító kötvényprogram bejelentése. Úgy hűt, hogy fűt, ez világos mint a vakablak nem? :)
Ez is valami ilyesmi a Lőrinc papírok világában. Azokon az árszinteken ahová más papírok a tizedelés után kerülnek ők ott tizedelnek. Pár ezer forintnál.
Megkockáztatom soha a világon olyan még nem fordult elő tőzsdén, hogy fél évvel egy névérték tizedelés után újra tizedeljék. Mindezt 10 eurós árfolyamszinteknél. :)
Mondjuk Zwack ahol árfolyam 15-20 k között nagyon alacsony forgalom, kis közkéz lenne értelme bizonyos szempontból tizedelni . Több Unicum fogyna ha most 16 k helyett 1,6 k-n kereskednének vele? :) Ezek ilyen porban fetrengések. Mint a konzum split a fúzió előtt pár hónappal 3000 Ft környéken. Utána fél évvel beolvad az Opusba. Akkor minek kellett ? Árfolyammanipulációtól eltekintve más magyarázat nemigen van rá vsz.
Optikailag olcsóbb, darabszám alapján nőhet a forgalom és valszeg még egy 10x-ezés belefér szerintük, szal irány 10k split után
Valaki elmagyarázhatná, hogy a split miért jó nekünk? Én szívesen elhiszem, csak nem egészen értem. :-)
Komoly! És ezt bárki megtehette volna, akár mi is. :-/
Transferwise is észt cég, érdekes.
nekem is egyből feltűnt a 11. pont, a kérdésem, hogy tényleg jó lesz az hogy 18m helyett 180m db részvény fog forogni? (tudom ülünk rajta, ezt teszem)
Egy újabb tizedelés belefér, milyen kiszámíthatóak. :)