Regisztráció Elfelejtett jelszó

4IG fórum

hmmm

#841616 matgab Előzmény: #841614

hát ha azt a 300 milliárdot is ide teszik a tőzsdére , akkor igen... Mármint, ha igaz az a feltételezésem, amit a múltkor írtam meg, hogy az MNB különböző pénzei valahol itt edződnek a tőzsdei hegymenetek világában...

3450-3800

#841599 matgab Előzmény: #841586

Ha visszaemlékeztek arra, amit kb. 2 hónapja írtam amikor be voltunk ragadva 2000-2100 közé hetekig.

Akkor azt írtam, hogy most azokat akarják kiidegelni, akik azt szeretnék, hogy legyen mozgás a papírban. Mi ülünk a papírban és a többi kis részvény meg másfél vagy többszöröződik. És előtte azokat rázták ki, akik a nagyobb mozgásokat nem bírták (1800-1400 és 2280-1500).

Kb. 3 hete március elején írtam, hogy vételi pánikot várok a BUX tagság és az adott árfolyamtrendek alapján.

Meg is kaptuk a vételi pánikot, amit tökéletesen használtak ki egy nagy amplitúdójú mozgással -le-fel-le -(fel?).

Természetesen pszichésen minél magasabbról esünk annál nehezebb elviselni ezeket a nagy mozgásokat. Annak is aki későn szállt be, hiszen ezekben ott a kétely, hogy "valóban nem egy buborékba szálltam be a tetején?" és azoknak is akik már régóta benne ülnek, hiszen azoknak ezek a mozgások ma már nem százezres -milliós hanem milliós- tízmiliós mozgásokat jelentenek a vagyonukban. És ezt baromi nehéz kezelni idegileg.

Főleg azért, mert minden befektető érezte, hogy nem reális az, hogy 3 hét alatt duplázzunk (2200-5000) mindenfajta korrekció nélkül. Mindenki azon gondolkozott, hogy valamikor realizálni kellene -legalább egy részét és majd ha eljön a korrekció, akkor vissza akartuk venni a pakkot- vagy többet. Másrészről viszont ott volt mindenkiben a mohóság, hogy amíg napi 15%-okat emelkedik, arról meg nagyon nem akartunk lemaradni, mert ki tudja hány nap van még ebben az eszetlen ralliban ami akkor volt.

Nagyon tudatosan és a maga módján szépen játszott itt valami nagyon nagy pakkal rendelkező egyén(ek) a ralli túlhúzására és az abból adódó pánikoltatásra. Most egy kicsit a konszolidációnak jött el az ideje, a beszűkűlő háromszögnek a csendes gyűjtögetésnek újra. Legalábbis én bízok ebben a verzióban. Most még megy a napon belüli +/- 10% mert még mindig nagyon sok az ideges speka (aki vagy attól ideges, hogy lemarad, vagy attól hogy beragad) és kicsi a valós közkéz. De ahogy csökken a spekák száma én egy nyugisabb árfolyamtrendre számítok a közeljövőben. Hír nélkül nem megyünk fel 6000-ig és remélhetőleg nem esünk le 3000-ig.

3450-3800

#841583 tozsdenyul

A Blikk azt irja ma, hogy a 4 Ajdzsi és egy Kumo cimü pettingalakzat esetében nem biztos, hogy jó csapattaktika lenne, ha mától Kumo lenne felül, a gádzsik meg alul. A Kumo principiuma szerint a helye alul van, mint egy rendes konzervativ gésának , eddig jól is müködött ilyen pozitúrában a kamu-szutra, az aszcendense viszont a mai napra nagy fordulat lehetöségét is hordozhatja, és végre fent kerekedhet. Sok múlik azon, hogy Gellért háza megy a Vénuszhoz, vagy a Vénusz lép bele Gellértbe. Gellert ne kapjon.

Átkötés

#841562 Tapasz

Múlt héten 4660 Ft-ért normál számlára vett részvények ma átkötve 3820-ért TBSZ-re. Egy kis nyereségadó csökkentés jövőre.

a média mozgatja a bizon…

#841555 Koffein Előzmény: #841553

a média mozgatja a bizonytalanokat... amíg folyamatosan tépték nem nagyon volt címlapon... kussoltak, vajon miért? :)

aki ma reggel nem adott.…

#841553 tozsdenyul Előzmény: #841551

aki ma reggel nem adott...

(megyek is tovább, csak ehhez szóltam hozzá, a szakmaiakhoz nem merek)

(megj.: ma folyamatosan hir a 4IG a pf-en, 5 percenkent)

Fincsi hír, ilyeneket ke…

#841541 Csusza Előzmény: #841522

Fincsi hír, ilyeneket kell adagolni apránként, és akkor minden rendben lesz.

nyuszi, téged meg ki hív…

#841540 matgab Előzmény: #841537

nyuszi, téged meg ki hívott szakmai topicba??

Jól eltrollkodod te a politikaikat, cipész maradjon a kaptafánál...

minden apró dícséretnek …

#841537 tozsdenyul Előzmény: #841532

minden apró dícséretnek örülni kell attól, aki 12 évig ül sehova nem menö papírokban, és az egyikkel végül kis mákja lett...

De ne aggódj, majd elbassza még ezt a mákot is csúcson turbólongolással :)