PF-ről:
szar ilyenkor moderátornak lenni...
Jobban szeretem a csendes , senkinek nem feltűnő +2 - + 5%-os napokat...
Nagyon meghúzták a részvényt, ez nem is kérdés. Egy hét alatt majdnem 50%-ot emelkedtünk. Olyan árfolyamokra amikről decemberben még csak nem is álmodoztunk.
Nem tudja senki, hogy miért pontosan , mert nincs hír. De valakik kegyetlenül veszik, akik jobban informáltak , mint mi, mert kinek lenne ennyi milliárdja egy színtiszta lufifújásra, amiből utána hogy tudna kiszállni.
Persze azt a vak is látja, hogy az IT a jövő. És az IT-ra költött ezer milliárdok esetében majdnem biztosak lehetünk abban, hogy jelentős szeletet fog kiharapni ez a cég. Illetve ott van a banki rendszerek , az összeolvadások, akviziciók, nemzetközi terjeszkedés stb.stb víziói. Amikről mégcsak nagyságrendi elképzeléseink sincsenek.
Itt áll a cég az út elején, amiből persze sok minden lehet, de az valószínű, hogy sem tőkeellátottsági gondjai nem lesznek, sem szigorú hatósági ellenőrzései, de tele lesz zsíros megrendelésekkel és a nemzetközi piacon is komoly kormányzati háttértámogatással
Kockázat persze van, hiszen akár ML akár Orbán egészsége is megromolhat, lehet ellenük terrorista merénylet, EU-s eljárások vagy akármi.
Mennyi lesz a profit 2-3 év múlva? 0, 1 milliárd, 10 milliárd, vagy 50 milliárd? Nem tudja senki. Kivéve egy két beavatott. Azok is inkább csak sejtik, vagy bíznak a terveikben. Jelenleg előre szaladt az árazás, nem kérdés - ez a tőzsde velejárója. Technikailag is indokolt lenne egy korrekció.
De ennyire kis valós közkéznél, abban a pillanatban, amikor BUX taggá és FTSE SME taggá válunk én nem várnék mégsem semmilyen korrekciót. Itt a legkisebb pénzzel is ha beszáll egy egy alap (márpedig azért valszeg be fog- hiszen index követők), azok a vásárlások úgy fogják itt felnyomni még az árfolyamot, mint a kitörő gejzír a kráter tetején lévő papucsállatkát...
Teljesen esélytelennek látom azt, hogy a következő 2 hétben ez a részvény jelentősebb esésen menjen át... Aztán lehet tévedek.
Én mondjuk 2006-2008 óta benne ülök, a legalacsonyabb beker árú részvényem 205 ft (mai árfolyamon számítva). Nem volt sok, anno néhány millió forintért vettem csak sajnos... :-)