Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Bedönti-e Dél-Európa az Uniót?

#838573 Koffein

(Törökország, Görögország, Olaszország, Spanyolország) Plusz magyarországi tanulságok!

a királynő visszaveszi a hatalmat

#838198 banyaiz Előzmény: #837447

Azt mondják ha a záradék életbe lép akkor örökre a vámunióban ragadhatnak ez a parájuk.

Ez az érvelés ott sántít ehhez az kell összesen 4 év alatt ne tudjanak kereskedelmi ügyekben megegyezni. Ha ez bekövetkezik be kell látniuk az egész brexit értelmetlen. Hová akarnak menni a vámunióból ha 4 év alatt nem tudnak egyezséget kötni arról milyen feltételekkel lépnek ki onnan? Sehová, záradék ide vagy oda. Végső soron ez a záradék annak lehet problémás aki inkább no deal brexitet akar mint vámuniót. De elvileg ez a kisebbség.

Attól kellene félniük mi értelme van a brexitnek, nem attól, hogy egy záradék életbe lép 2 év múlva ha addig se jutnak dűlőre ne zuhanjanak ki. Legalábbis azoknak akik a no deal brexitet elutasítják. Ami állítólag a többség.

Gyakorlatilag a záradékot ragozzák , elterelve arról a figyelmet, hogy semmi értelme a brexitnek. :) Azok akik elutasítják a no deal brexitet. (aki no deal brexitet akar az egy másik állatfajta az eleve az egész egyezséget vszínű elutasítja)

Meddig akarnak ezen bohóckodni ? Úgy látom képesek bármeddig, az EU kénytelen hozzá asszisztálni. Nem akar no deal brexitet, nem akar vámuniót, de nem tud megegyezni a vámunióból kilépésről 2 év alatt, és fél attól a következő 2 évben sem fog tudni. Akkor valami olyasmit akar ami nincs, közben az északír határral van elfoglalva mint kulcskérdéssel. :) Ez elmebaj. Az szerintem a teljes realitásérzék elvesztése, hogy ebből a problémakörből az északír határellenőrzés a kulcskérdés.

A másik része, hogy úgy kezelik ezt mintha az EU a hülyeségeikre nyitott kellene legyen. Nem csak az ő döntésük a no deal brexit, vagy a hosszabbítása a tárgyalásoknak. Ezt mintha alapnak vennék ehhez a bohóckodáshoz az EU partner bármeddig. Ami persze esélyes , de azért be is inthet nekik, hogy vége gyereknapnak. :) Akkor záradékozhatnak.

a királynő visszaveszi a hatalmat

#838196 banyaiz Előzmény: #837447

Tényleg a királynőnek kell rendet vágni köztük. Elég nagy zűrzavar van a fejekben. :)

Most megszavazzák azt újra kell nyitni a tárgyalásokat, miközben 2 évig nyűglődtek rajta. Megszavazzák ezzel párhuzamosan nincs hosszabbítás, nincs egyezség nélküli brexit. Így amit 2 év alatt nem sikerült összehozni 2 hónap alatt kellene. Mindez az EU-s választások előtti hónapokban.

Megint egy görög tárgyaláshoz hasonló az utolsó nap utolsó éjszakáján egyezkedés lesz. :) Hihetetlen.

Azt nem értem mit nyűglődnek ennyit ezen a záradékon. Ha attól félnek nem sikerül kereskedelmi ügyekben megegyezni és életbe lép a záradék akkor gyakorlatilag az egyezség nélküli brexittől félnek amit a záradék mint biztonsági elem tudna ilyen helyzetben megakadályozni.

Közben nonstop kizárják a megállapodás nélküli brexitet, legalábbis állandóan ezt hajtogatják. Ehhez meg kell egyezni kereskedelmi ügyekben végső soron. Akkor viszont a záradék az csak egy biztosíték amivel további időt lehet nyerni az egyezkedésre.

Teljes logikai káosz amit csinálnak.

A lényeg mindenképp meg kell egyezni. Ha összesen 4 év alatt (mert az egyezség még 2 évet ad a megegyezésre) nem tudnak megegyezni kereskedelmi ügyekben akkor az északír-ír határ kérdés lesz a legkisebb probléma. :) Maga a záradék pedig egy utolsó menedék még a no deal brexit előtt.

Mondjuk nem túl meggyőző a no deal brexit elutasítási aránya se elég szoros szavazással mondták ezt ki.

a királynő visszaveszi a hatalmat

#837444 rbbj11 Előzmény: #837439

szatíra :)

Azért írtam, hogy nem is fogja látni a magyar oldalakon :P És ha minden igaz, mäshol sem :P

a királynő visszaveszi a hatalmat

#837439 Spade Előzmény: #837431

nebazzmá ez féknyúz :), mondjuk amilyen hülyék a zangolok akár igaz is lehetne :)

a királynő visszaveszi a hatalmat

#837431 TrendMan Előzmény: #837429

Hát ez egész érdekes.

És a királynő által adott nyilatkozattal csak egyet tudok érteni.

92 év ide vagy oda.

(Mondjuk a magyar sajtóban még nem látom.)

#Brexit elnapolva másként

#837424 banyaiz Előzmény: #837351

Olyasmi ez a brexit összefoglalva vsz mint Orbán kerítése.

Ahogy a kerítés megállítja a globális migrációt, úgy fogja a brexit a globalizáció hatásait kiküszöbölni. Vagy úgy fognak előnyöket megtartani és hátrányokat elkerülni a brexittel.

Egyébként a legnagyobb vicc az egészben az , hogy amiket hátrányként felsoroltak az EU tagságban annak egy komoly része nem is az EU tagság miatt van. Hanem a globalizáció miatt. Ami ugye érinti az EU-t és reagál rá, és érinti a briteket ha EU tagok, ha kamu brexitet csinálnak és már papíron nem Eu tagok , vagy bármi a státuszuk papíron. :) Tehát ha az EU olyan gavallér lenne fel akarná menteni őket a hátrányok alól max papíron tudja megtenni. Írhatnak róla papírt, hogy a britekre ez meg az a szabály nem vonatkozik . Csak ettől még a hátrány a globalizációs hatás miatt létezik függetlenül az EU milyen mentességet ad a briteknek alóla. :)

Ez a legmókásabb az egészben szerintem. Ez valami olyasmi mint mikor Orbán hadakozik az EU-val mint politikai kampány, miközben valójában a globalizációs hatásokkal van konfliktusban , nem Brüsszellel.

Ez a fogd rá a nyuszira történet. :)

Szóval lényeg a lényeg egy hatalmas parasztvakítás az egész ilyen szempontból.

Közös Piacon kívüli gazdasági ügyekben előnyt hoz a brexit mint érv. Sokszor emlegetik amcsikkal majd külön megállapodást pl . Trump már megkötötte párszor Twitteren. :) Ezzel az érveléssel az a bajom az EU sem akadályozza a tagokat kifelé bizniszeljenek. Éppen, hogy az a célja a tagok minél jobban bizniszeljenek az egész világban. Akkor mi lenne akkora változás amivel hirtelen a britek a brexit után letarolják a világpiacot? Ha eleve egy támogató gazdasági közösségből jönnek ahol minden a bizniszről szól. Most jelenleg az EU akadályozza őket abban a brit termékekkel elárasszák Amerikát? Nehéz elképzelni mikor az EU -ban és Usa-ban is minden a bizniszről szól jelenleg is. Mert ha az EU egy bezárkózó hely lenne ahol akadályozzák a külkereskedelmet akkor oké . Szerintem ami eladható a világban azt most is eladják a britek. Lehet ezen valamit kozmetikázni biztos . De ha az EU-s Közös Piac képviseletében egy országgal tárgyal, vagy a brit piac képviseletében más súlyú azért. A brit képviseletben már nem a fél világ képviselőjeként tárgyal mint gyarmatbirodalom. Szóval ettől se várnék kozmetikázáson kívül különösebb változást. Már persze ha valaha kikerülnek a vámunióból ami egyelőre beláthatatlan mikor lenne és milyen áron kerülnek ki belőle.

#Brexit elnapolva másként

#837423 Spade Előzmény: #837419

"nekik ad tanácsot? vagy ők veszik át? "

nem. ő az elnöke volt a stratfornak

"ő az amcsi nógrádi?"

Persze, amennyiben a szia meg az amcsi tek


#Brexit elnapolva másként

#837422 banyaiz Előzmény: #837351

Ha azzal számolnak a jövőben az eu-s integráció erősödik és ők közös pénzt és szorosabb integrációt inkább kockázatosnak mint előnyösnek látnak és ezért brexit mindezt megelőzve. Az egy érv a brexit mellett.

Egyben egy nagy kockázata is a brexitnek. Mert ha ez így lesz akkor a Közös Piacból közös pénz nélkül és szorosabb integráció nélkül kevésbé fognak részesedni akármilyen megállapodásokat kötnek.

Viszont azért elég fából vaskarika ez az érv is mert hol tart a szoros integráció , közös pénz buliban lépegetés, és milyen lassú? Bőven lenne még szerintem több évtized gondolkodási idejük egy brexitre ha ettől félnek.

Ha az EU szétesésétől félnek akkor amíg nincsenek benne a közös pénzben nem tök mindegy ilyen millió szállal kötődő külső tagok , vagy tagok? Szerintem nagy különbség nincs a két állapot között egy ilyen forgatókönyvnél. Kivéve azokat az országokat akik bevezették az eurót.

Szóval ezek az érvek is olyan erőltetettek vsz. Annál komolyabb mint a kelet -európaiak nem vehetik el a munkánkat, vagy a bevándorlók stb. Ha nem lesznek EU tagok akkor majd a szabad munkaerőáramlást leszabályozzák, és nem kell az EU tagsági díjat se fizetni amit majd a szegény britekre fordítanak . De hát ennél mi nem komolyabb érv? Ennél még egy nemzeti konzultáció is komolyabb pedig az is a HAHOTA újság folytatása:)

Ha azt ki tudnák hozni a brexitből a Közös Piac előnyei megmaradnak , és az egyéb járulékos hátrányok nagy részét kizárják akkor jól járnának. Ez az álomvilág ahol azzal kampányoltak a hátrányok megszűnnek, előnyök természetesen maradnak. Csak ehhez az kellene az EU madár legyen és biztosítsa nekik ezt . Közösen összerakott előnyöket élvezzék , és ami nekik nem előnyös abból kimaradjanak. :) Ez eleve esélytelen. Lehet hosszú távon tudnak errefelé lépegetni de az elég ködös. Kb mint az EU jövője.

#Brexit elnapolva másként

#837421 banyaiz Előzmény: #837351

Nem olvastam ezt a könyvet. Érdekes víziók így első blikkre.

De abból a szempontból amit az előző hsz-ben hoztam szerintem tök mindegy az EU jövője - Brexit értelme viszonyban az EU jövője. Egészen addig mindegy az EU jövője amíg a Közös Piac vonzó dolog. Létezik a Közös Piac , és vonzó , addig az EU jövőjének a részletkérdései , hogy a lengyelek, vagy hottentották , vagy a kunok, és a svábok stb ki erősödik ki gyengül és a többi részlet mindegy amíg maga a Közös Piac vonzó helyzet fennáll .

Amíg ez így van addig egy brexit maximum arról szólhat vsz, hogy formálisan nem tagok , de millió szállal kötődnek és szinte olyan a helyzet mintha tagok lennének. :) Csak parasztvakítás céllal ezt úgy hívják, hogy már nem tagok.

Ez az egyezség amit összehoztak pontosan ez. Parlamentjük is ezen agonizál , hogy oké ezt brexitnek hívjuk de kb ugyanaz mintha tagok lennénk. :)

Ami nem meglepő, mert ez a papírforma. Ez volt a papírforma a brexit szavazás napján mielőtt a tárgyalások elindultak volna. Nehéz ezzel szembesülniük úgy tűnik. :) Nem értem miért a parasztvakításon kívül ebben mi akadályozza őket szembesüljenek ezzel.

#Brexit elnapolva másként

#837420 banyaiz Előzmény: #837351

EU alapja a gazdasági érdekközösség. Minden más az nagyon ködös . Meg van ideologizálva sok mindennel mint nemzetközösség . A közös értékektől, az európai egységig és a többi . Ezek mind nagyon szép dolgok de vsz az egész összetartó ereje ma is, és a múltban is a gazdasági érdek. (a jövőben is még nagyon sokáig bármilyen verzió lesz )

Rengeteg példát lehetne hozni erre az elmúlt 10 évből amióta ez a válság tesztelte az EU -t. De minek mennénk messzire ha van nekünk egy Orbánunk. :) ( Aki az istálló fala környékén mászkál a hívjuk összefoglalóan közös eu-s értékek ügyben . Vagy az istálló falán lóg, vagy már félig átesett rajta, vagy éppen visszaesett a falról: ) Aztán van a viselt dolgaira adott eu-s reakció. Jobb példa vsz nem is kell arra a gazdasági érdek az EU-s összetartó alap ma is.

Brexit ügyben is az érvek , ellenérvek túlnyomó része , gyakorlatias része az a gazdasági következményeket, előnyökről-hátrányokról szól.

Az EU életképessége elég necces, a jövője nagyon ködös. Ez a válság aztán megmutatta milyen alap problémák vannak. De ha távlatokban az összeomlásával számolunk akkor is a Közös Piac ami az egésznek az alapja nagyon fontos a briteknek. Bármilyen EU-s jövővel számolunk abból a szempontból mindegy, hogy amíg a Közös Piac létezik addig a briteknek ebből részesedjenek a legfontosabb az EU témában. Minden más csak ezután jön ha EU és britek viszonyt nézünk. Függetlenül attól tagok, társult tagok, külső tagok, kiléptek , vagy félig kiestek. :) Vagy bármi a jogviszonyuk papíron az EU-val . :)

Most valami olyan fából vaskarikát tudnak maximum összerakni formálisan kilépnek, de gyakorlatilag mintha ki se léptek volna. Szeretnének a Közös Piac előnyeiből részesedni, miközben bizonyos hátrányoktól megszabadulni, aztán a bilibe lógott a kezük, hogy ez így maximum az esti mesében van. :) Most ezen vergődnek éppen.

#Brexit elnapolva másként

#837419 Koffein Előzmény: #837414

stratfor -ra rákeresve érdekes dolgokat dobott ki és nem is mélyültem el benne


nekik ad tanácsot? vagy ők veszik át? ő az amcsi nógrádi?

#Brexit elnapolva másként

#837414 Spade Előzmény: #837369

"ez csak egy meglátás, ilyen könyvet bármelyikünk írhatna :)"

Persze bármelyikünk írhatna aki legalább 10 évig volt a strafor elnöke. A

stratfor az egyik legkiemeltebb külpolitikai tanácsadó testület, a

shadow szia és nem mellesleg a díípsztét csúcstanácsadó testülete, de ez

csak mendemonda. Az ő tudása úgy aránylik a mienkhez mint

100000:1-hez



#Brexit elnapolva másként

#837369 Koffein Előzmény: #837351

ez csak egy meglátás, ilyen könyvet bármelyikünk írhatna :)

amúgy a tommy robinsonos videó tök jó :)