twiliot vegyél
Üdvözöllek az utóbbi 8 hetemben.
Én baromira sajnálom, hogy nem vettem bármit akármikor a volt részvényeim közül.
figyelőlistán lévő részvényeim közül baromira sajnálom, hogy nem vettem:
Etsy-t
Twillio-t,
NIO-t,
Roku-t
és EPAM-ot...
NIO-n még gondolkozom erősen...
juhúú! Most nézem ma meg az Albemarle van +10% pluszban! :-)))
Alert!
Anglogold Ashanti minden részvény eladás... (15.35)
vov!
AU.US részvényem 2017.02.08-as (13.51) vételemet követően ma ismét termőre fordult!
Pedig volt ez tavaly augusztusban már 50% minuszban is! Éljen Matolcsy!
Kár , hogy nem bővítettem , amikor ő is vett...
egy gyors átkötés a 4IG-ben.
565 darab vétel (TBSZ) és 465 eladás (normál) 2020-on.
said full-year profit, excluding some one-time items, climbed more than sevenfold from 2017, after it shut and sold mines in South Africa and lowered amortization in Brazil.
zseniális...
https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-04...
Az AU.US várhatóan meghétszerezi a profitját az előző évhez képest.
Matgabnak van ilyen részvénye.
Mi következik ebből?
Premarket : -8%... fasza
Magyarország lehetne mezgazd ország, volt is valamikor, de gdp arányában tekintve valami 1-2% körüli hozzáadott értéke van :)
Az arany nekem is fókuszban van, emlékszel, be is vásároltam MUX-ból. Azóta még a beker árat se értem el vele... Viszont szerintem is meglesz a 2k 2020-ban az aranyban! Kérdés, hogy melyik a jó aranybánya? Mit érdemes venni? Illetve mikor? Ha a 4iG most kezd 10x-ezni, azt semmilyen aranybánya nem győzi le :D
Big Mac index es egyéb számokat mindig érdemes fenntartással kezelni.
Magyarország egy mezőgazdasági ország, ahol politikai és egyéb okokból a pék termékek és általában az élelmiszerek relatíve olcsók.
Tehát ez alapján kár messzemenő következtetéseket levonni a forint dollárral szembeni alulertekeltsegere.
Hogy mi az irány? Szerintem ha nem történik valami nagy globális gebasz akkor kb ezen a szinten tartani a forint értékét (300-330). Azon belül nagyjából a geopolitikai és gazdasági helyzetre bízzák az árfolyamot.
Ez a szint gazdaságilag kényelmes, az export cégeknek nagyon kellemes, politikailag teljesen vállalható és kiegyensúlyozott- ami a külföldi tokebefektetoknek is biztonságérzetet ad.
Matolcsyra visszatérve:
Nem kérdés, h zseni a csávó!
A CHF elszallas előtt atkonvertaltatta az összes chf adósságot forintra. Azt mondták szerencséje volt éppen.
Aztán elkezdte nyakra főre vásárolni az ingatlanokat és ezek után az ingatlan piac arszinvonala alig 5 év alatt triplazodott!
És most tavaly aranyat vett a Nemzeti banknak. Arany banyam árfolyama akkor 9-10 USD körül volt. Ma 14, pedig alig pár hónap telt el. Sajnos nem mertem venni 7-8 körül mert a beker áram 13 körüli és én nem láttam h mitől fordulna a helyzet.
De ő meglátta és tudta. És megcsinálta. Ha jön egy válság - mivel januarunk pont olyan jó, mint a 87-es, lehet az oktoberunk is ugyan olyan "jó" lesz. Ha ez bejön, akkor az arany ára is el fog szállni akár 40-50 USD is lehet majd az az.us -bol.
Simán, szóval háromból háromszor megcsinálta a tutit...