Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

elment andy

#837689 Spade Előzmény: #837686

A probléma Jancsóval h neki az AI eszébe se jutott volna, ha igen azt is elbaszta volna, nyögvenyelős és vontatott lett volna az egész ami a magyar filmekre generálisan igaz és a legfontosabb h ló meg meztelen picsa mindenképp lett volna benne. Egyébként meg sztem Hernádi volt ott az ész, ő tényleg egy zseni volt Jancso meg csak egy kirakat.

És igen Andy a szegénylegényeket feldobta volna talán pont úgy ahogy mondod :)

elment andy

#837687 Spade Előzmény: #837673


"Van ez a mondás, hogy halottról jót vagy semmit

Ez félrefordítás, az alapja egy latin mondás, halottról valódit, vagy sehogy"

Te nyuszi a latinhoz is hülye vagy b+


De mortius nil nisi bonum

hol jelenti itt bonum a valódit te szerencsétlen ? ???

De legalább ne okoskodnál b+


elment andy

#837686 banyaiz Előzmény: #837649

Nem könnyű egy ilyen produkciót összerakni , mert ha az lenne mindenki dollármilliomos hollywoodi producer lenne. :) Sok tényezős feladat felismerni az igényeket és kiszolgálni. Tudni időben váltani megérezni kifulladt a rambo, át kell nyergelni a terminátorra . Érzékenynek kell lenni az igények változására. Persze vannak örök slágerek, mint az akció , szuperhős, kell bele egy szerelmi szál és/vagy szex lehetőleg mindkettő , happy end is sokáig ilyen volt. Aztán a cukormázzal leöntése akármilyen téma is ez is sokáig egy sablon volt. Kemény világ nem mondom.

De szerintem egy egy film "minőségében" a témája egy szelet. Érzékeltessem mire gondolok ha ez fordítva zajlik Jancsó forgatja a Terminátort és Andy a Szegénylegényeket. Játsszuk el ezzel a gondolattal. :)

Mi történt volna. A Szegénylegényekben a börtönt és pusztát beborította volna a vér , és olyan verekedések lettek volna Bruce Lee is megirigyelte volna. Lett volna valami szuperhős aki mindenkit belever a földbe és a láncot a fogaival szétszaggatja. Valami szerelmi szál is szövődött volna , vagy legalább szex lett volna, és a végén azért valami happy end is, Kossuth visszatér és kiszabadítja a túlélőket. A börtön valahogy felrobbant volna adjunk a látványnak alapon.

Jancsó féle Terminátorban mi lett volna azt nehezebb összerakni ilyen sablonokból. Ami valószínű kimaradt volna a fél város lerombolása minél látványosabb effektekkel. Kimarad az autós , motoros üldözés és 2 percenként valaminek az összetörése , felrobbantása. Ami gyakorlatilag az eredeti film 90%-a legalább vagy 99%. Valahogy lélektani irányból közelítése a témának, hangulatoknak bemutatása filmes eszközökkel a gép és az ember harca, a szomorú jövőben. Ez egy érdekes kísérlet lett volna rábízni ennek a témának a leforgatását.

elment andy

#837683 Spade Előzmény: #837675

sztem az angyalszív a legjobb filmje ahogy írtam is csak nyuszi faszkodta szét a témát a másik hárommal

privatbankok szerint 2019

#837680 rbbj11 Előzmény: #837679

az valóban gyakori

De nem azért, mert anélkül éhen halnának

Privát eü kell, és akkor lehet kérni pénzt az alvásért is, és nem kell másodállás. USA-ban top 50 munkakörök fele eü, azok vezetik az összes szektor ranglistáját fizetésekben. Lehet így is csinálni, de soha a büdös életben nem lesz képes ezt kitermelni egy KKE ország, pláne nem olyan, ahol nem a szociális jóléti állam volt sosem a modell a történelem folyamán. Semmi más megoldás nincs, mint alap ellátás legalapja a lakosság 60%-os szegényebbik felének, privátot pedig a jobban élö 40% megfizeti magának. És minden eü dolgozó is elégedett lenne

privatbankok szerint 2019

#837674 rbbj11 Előzmény: #837670

epítöipar kül szegmensei volt a téma

Rendörségnél nagyrészt fotoznak a fütött kocsiban....annyira nem szakadnak meg a túlórában.

Eü. igen, mostoha gyerek. Azért azt sem venném ugyanolyan 300as túlóranak, miközben ügyeleten az idö felét átalusszák. Mentöápolók pedig ha nincs hívás, videoznak. Azért nem kevés rokonom és barátom dolgozik eü-ben....igen, persze, éjszakai müszak meg minden....csak baromira nem olyan, mint gyärban az éjszakai müszak, ahol végig kell tolni úgy, mint nappal. Senki nem tolja ma már nettó 300 órában havonta, csak papiron legfeljebb, de ha levesszük az alvásidöt, a tévézést, a ka´vézásokat, a privát telefonokat, a kiugrok a boltba idöket, stb stb-t, akkor joindulattal 8 órát dolgoznak a sztahanovisták.

elment andy

#837673 tozsdenyul Előzmény: #837669

Vajnát aki akarja, tartsa nagyra, szabad a vélemény

A többség a terminátor, elemi ösztön, rambó miatt tartja nagyra, ebböl kettöhöz nem sok köze van

Te legalább olyanért tartod nagyra, amihez volt köze, ez máris átlag feletti dolog....

Van ez a mondás, hogy halottról jót vagy semmit

Ez félrefordítás, az alapja egy latin mondás, halottról valódit, vagy sehogy

Legendák nem kellenek, aki nagyra akarja tartani böven talál rá valódi okot, aki megvetni akarja, nyilván az is

privatbankok szerint 2019

#837670 tozsdenyul Előzmény: #837668

Pl rendörségnél, egészségügyben de, ez alapjárat ma is

És lófasz pénzért palimadárkodnak


elment andy

#837669 rbbj11 Előzmény: #837667

ahhoz, hogy Vajnát nagyra tartsd és érdektelenné tegye az elemi ösztön vitáját? :)

privatbankok szerint 2019

#837668 rbbj11 Előzmény: #837655

Mär sehol nem mindennapos....föszezon kellös közepén, a sztahanovista egyik dolgozó nyomott 260 órát egyik mezögazdasägi ügyfelemnél. Nem mástól hallottam, hanem magam ellenöriztem a munka feljegyzéseit. Heti 6 napon dolgozott traktorosként, min 9 óra megvolt nettóban minden nap (ez a beingázási idövel és ebéddel együtt azt jelentette hogy 6.30-18 óráig nem volt otthon), de néhány napon 15 óra. Ember, gondolkozz....szerinted kipattan az ágyból a melós és fél óra múlva már lóg a létrán? Föleg ha gyári építkezés....ahova kiérni fél óra a telepen belül...felvenni a munkät ujabb fél óra. Heti 6 nap minden nap 12 óra nettó munkaidövel sem jön ki a 300 óra...és akkor nem volt véletlen se egy ünnepnap se, nem kellett elmenjen a gyerekért egy hónap alatt egyszer se, és min 15 órát volt el otthonról...

Voltak ilyen idök, kb 15 éve....talán utoljára 10 éve. Es persze biztos vannak még palimadarak, akik feleslegesen engedik, hogy lenyuzzák róluk a bört is. De ez nem alapjárat, messze nem.

privatbankok szerint 2019

#837666 rbbj11 Előzmény: #837653

igen, az építöipar nagy része a lakossági beruházásokból áll, és nem a hébe-hóba felépülö gyárakból

Egyébként mindenkinek szíve joga kiváltani a KATA-t, és napi 8 órában privát házak építkezésén, netán társasházakén részt venni. Nem kötelezö Merci gyárat építeni. De kb hülyének nézel mindenkit és magadat is, ha azt hiszed, hogy sokkal jobban lehet keresni a melósnak a magánházaknál, mint Merci vagy BMW gyárnál....ugyan már....annyira beleélted magad ebbe a nagy magyar szegénység káprázatba, hogy nem látod töle a lényeget

privatbankok szerint 2019

#837664 rbbj11 Előzmény: #837655

mär ez sem igaz! Néhány éve így volt, most már volt olyan csapatom, akik mondták, akármi van, ök 17 órakor lépnek, reggel 7-re jöttek. Szombat-vasárnap nuku.

Kövéren él belöle, minek túlórázna?? Nem elég napi 18 ezer? Dehogynem. A csoportvezetöjük pedig 2500-öt kapott tölem nettoban KATA-s vállalkozóként óránként. Az ajtó beépítö napi 40 ezret kért. K.ra nem vagy képben, hidd el. Csak jobban tudom, ha elmúlt 8 hónapban az egész életem napi 16 órában erröl szólt?

privatbankok szerint 2019

#837658 Sumér harcos Előzmény: #837655

abszolut,csak szerintem nem decemberben.(ugyan hétvégén szerintem nyáron sem dolgoznak,vagy lelép,nincs már ilyen alkalmazott.mesében)

ráadasul leállnak....dec 20-23án,még nagy cégek is,lehet giga-mega melo.

kicsit szűk a honap,ha 24 orát dolgozott is.

nem hiszem ,hogy dolgozott karácsonykor,szilveszterkor,vasárnap,akár-mekkora gyár és giga is az épitkezés.

300 ora nagyon sok,bárhol is volt.







privatbankok szerint 2019

#837655 Boby. Előzmény: #837653

Még annyit, akinek itt bármi köze is volt valaha az építőiparhoz,az tudja, hogy havi 300 óra,ha van meló, akkor mindennapos dolog ebben a műfajban.

privatbankok szerint 2019

#837653 Boby. Előzmény: #837645

Nincs időm most válaszolgatni,de annyit azért mégis.Úgy látom,számotokra az építőipar a falusi kőművesnél kezdődik - aki javarészt lakosságnak dolgozik-,és ott véget is ér.Akikről meg én beszélek,azok meg ipari létesítményeket,gyárakat, hatalmas raktárakat,stb. építenek.Ebben a körben qrva nagy tévedés,hogy ha lemegy a nap, akkor a melós is hazatér,itt soxor éjjel-nappal megy a meló....,ha nem terepen,akkor műhelyben.Röviden ennyit,a többire majd megpróbálok holnap válaszolni.