Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

privatbankok szerint 2019

#837658 Sumér harcos Előzmény: #837655

abszolut,csak szerintem nem decemberben.(ugyan hétvégén szerintem nyáron sem dolgoznak,vagy lelép,nincs már ilyen alkalmazott.mesében)

ráadasul leállnak....dec 20-23án,még nagy cégek is,lehet giga-mega melo.

kicsit szűk a honap,ha 24 orát dolgozott is.

nem hiszem ,hogy dolgozott karácsonykor,szilveszterkor,vasárnap,akár-mekkora gyár és giga is az épitkezés.

300 ora nagyon sok,bárhol is volt.

#837655 Boby. Előzmény: #837653

Még annyit, akinek itt bármi köze is volt valaha az építőiparhoz,az tudja, hogy havi 300 óra,ha van meló, akkor mindennapos dolog ebben a műfajban.

#837653 Boby. Előzmény: #837645

Nincs időm most válaszolgatni,de annyit azért mégis.Úgy látom,számotokra az építőipar a falusi kőművesnél kezdődik - aki javarészt lakosságnak dolgozik-,és ott véget is ér.Akikről meg én beszélek,azok meg ipari létesítményeket,gyárakat, hatalmas raktárakat,stb. építenek.Ebben a körben qrva nagy tévedés,hogy ha lemegy a nap, akkor a melós is hazatér,itt soxor éjjel-nappal megy a meló....,ha nem terepen,akkor műhelyben.Röviden ennyit,a többire majd megpróbálok holnap válaszolni.

elment andy

#837652 tozsdenyul Előzmény: #837650

nem gondoltam, hogy lesz akinek szájba kell rágni, de persze hogy akad :)

Stallone is csak egy karaktert tévedett, ennyi belefér svarzinak is, így érthetöbb?

De ha ragaszkodsz hozzá, hogy a Twitter mindent visz, akkor még a Rambo sem Vajna, mert Vanya volt a producer :)

Mindig a föhösnek hiszünk, nem a hivatalos adatnak ugye.

elment andy

#837651 banyaiz Előzmény: #837647

Érthető, a sok izomnövelő koksz, meg ő se lesz fiatalabb azért. :) Azt is megértem ha ezek a filmek összefolynak az emlékezetében sok évtizedes távlatban ki kivel volt és ki volt a producer. Vietnamban volt vagy Afganisztánban, vagy robotokkal harcolt, összefolynak az események.

Ez a filmkészítési forma olyasmi mint amikor arról olvasni szexfüggő lett a híres színész és klinikán kezelik. Gondolom már összefolynak az események hol mikor kivel nemhogy 30 éve hanem 3 hete is , és akkor felkeresi kezelőorvosát gyógyszerészét. Filmekkel is lehet hasonló ha futószalagon megy 1000. filmnél már nehéz visszaidézni 70 évesen.

De az is lehet valóban benne volt a T2-ben mert a halála napján csak nem ír ekkora tévedést egy részvétnyilvánításban. Lényegen nem változtat nem ettől lett nagyobb vagy kisebb filmes benne volt e még egy egy részben vagy sem.

elment andy

#837650 Spade Előzmény: #837647

"Stallone-bol gyakorlatilag Vajna csinalt valakit, de a nevet sem tudja helyesen leirni, ehhez kepest, hogy t2 vagy t3...ki emlekszik arra,"

Igazad van a memoria fontos dolog mert te már 10 perc alatt is elfelejtetted h a t2-ben nem Stallone szerepelt hanem Swarzi. Na és Esterhas is hülye nyilván :), szopni jársz ide ? :)

elment andy

#837649 Spade Előzmény: #837646

"Egy kaptafa. Hollywoodi sikerrecept adalékokat beleszórni és dollár meg ömlik ki a másik végén. Maga a film az mindegy is sokszor Rambo , vagy Terminátor."

Azért nem teljesen így van egyrészt Andynak se sikerült soxor beszórni a sikerrecept adalékokat mert bukott is nem keveset, és másrészről kevés olyan tömegsikert aratott film volt amely napjainkban is ennyire aktuális a téma alapmagját illetően (kb 20-30 évre lehetünk tőle, még Andy halála előtt vagy 2 nappal gondoltam rá h mennyire beletalált) mint a terminátor, (AI és a szingularitás azaz a hatalom átvétel és a következményei), emlékmás (azaz az ember 3.0, az agy letöltése szgépre). Komolyságban jelentőségében ehhez képest jancsó lovon meztelen picsával köröző lovasai de még a délvidéki vérengzés is lófasz.

elment andy

#837648 Koffein Előzmény: #837637

elemi ösztön 2 -be volt producer, terminátor 3-4, meg connor krónikái miatt összemossák...

elment andy

#837647 tozsdenyul Előzmény: #837646

Stallone-bol gyakorlatilag Vajna csinalt valakit, de a nevet sem tudja helyesen leirni, ehhez kepest, hogy t2 vagy t3...ki emlekszik arra, hogy az eppen most melyik is volt a tucatbol

elment andy

#837646 banyaiz Előzmény: #837639

Akkor Schwarzi már szenilitás jeleit mutatja ezzel a T2-es témával? Elképzelhetőnek tartom összekeverte ennyi év után.

Valójában a számomra egyre megy a Rambo- T2 - T3- Elemi ösztön műfaj. Egy kaptafa. Hollywoodi sikerrecept adalékokat beleszórni és dollár meg ömlik ki a másik végén. Maga a film az mindegy is sokszor Rambo , vagy Terminátor a lényeg hány 100 millióan nézték meg mindegy mi a címe vagy miről szólt.

Csak annyit mondok ezeknél sokkal jobb magyar filmek vannak. Tehát Vajna a legnagyobb magyar filmes státuszt nem írom alá ha azt filmművészetileg értjük. Ha T2 ha T3 ha Elemi ösztön akárhányadik rész. :) Persze Vajna szempontjából nem mindegy az életműve szempontjából és a bankszámlája szempontjából. De nekem nagyjából egy kaptafa ha benne volt a Terminátor akármennyiben ha nem .

#837645 Sumér harcos Előzmény: #837606

jo xar helyen dolgozik,meg lehet hazudik is.:)

nekem kicsit, sőt nagyon sántít ez a 300 ora épitőiparban decemberben,milyen munkakör?mondjuk ettől függóen még akár elhihetném,de szinte lehetetlen.

mert pl. kömuvesek kb 1/2 8-tol du4ig tudnak decemberben dolgozni,ugye lemegy a napocska-ha időjárás engedi,fél ora ebédszünet,ez napi 8-9 ora.

heti kb.40,mert szombat-vasárnap nem hajlandoak.

sőt poénként decemberben ugye általában 20-23án leállnak,épitőiparban tuti,na igy megint kiesik vagy másfél hét,december honaprol beszélünk,hogyan tudott ő sztahanovista modon 300orát dolgozni?megnézném én azt a jelenléti ivet....

festők..

kb . 1/4 8tol-du 5 jelenleg,hétvége kizárt.Azért ennyi az óra,mert ők általában bent vannak,nem tud reggel ötkor vaksötétben ő sem kezdeni decemberben.

nagyon kiváncsi vagyok erre az épitoipari munkakörre. komolyan,viccen kivűl:)decemberben pláne,300óra:)))

elment andy

#837643 Spade Előzmény: #837641

Ez a hivatalos verzió ezt mindenki tudja a papírok szerint így is van még te is megtaláltad, de a forgatókönyvíró sztem jobban tudja.

Bazmeg ő csak megcsinálta és nem tudod h a háttérben milyen alkuk folytak még, főleg h az adóhatóság célkeresztjébe kerültek már akkor.

Inkább írd te is azt h megnéznél inkább 50 Jancsót meg 50 Dögkeselyű-t mint egy elemi ösztönt :)

elment andy

#837642 tozsdenyul Előzmény: #837640

hat bazmeg, ha se jogod, se penzed, se ceged, se reszesedesed, se beveteled nincs egy filmben, akkor nem te vagy a producer. Nem az szamit, hogy ki mit muvel oralisan, hanem hogy ki viritja a lovet. A hanyatlo nyugaton ez meg a salatas kertekben is igy van. Csak ott repat kell viritani.

elment andy

#837641 tozsdenyul Előzmény: #837640

"For Andrew Vajna, however, Carolco's growth was all too much. "After Rambo, we were trying to become a major studio. I felt that was the wrong direction," Vajna told Entertainment Weekly. "My feelings were very negative and it caused a lot of friction between Mario, myself, and Peter, who was by then Mario's right hand. I disagreed with where they wanted to go, and Peter played our egos against each other. He wanted to be a partner."

Kassar and Vajna's partnership had fallen apart by 1989, and Vajna was paid approximately $100m for his share in the company."

...

"The erotic thriller Basic Instinct, directed by Paul Verhoeven, was a big success the following year, having made $352m. (Interestingly, Andrew Vajna had originally planned to produce the film under his new Cinergi Pictures banner, but Kassar, perhaps keen to get back at his old partner, purchased Joe Esterhas' Basic Instinct script for $3m after a furious bout of bidding.)"

...

"In the wake of Carolco's collapse, Mario Kassar moved to Paramount, before forming a new studio - C2 Pictures - with his old partner Andrew Vajna in 2002. Their new partnership brought mixed fortunes, however; Terminator 3: Rise Of The Machines provided an echo of Carolco's glory days, and made $433m in 2003. The lambasted Basic Instinct 2 (2006) failed to follow suit."

elment andy

#837640 Spade Előzmény: #837637

Mondjuk miért nem mész egy salátás kertbe és ott kényezteteted magad, miért szósz bele a nagyok dolgába ?

"Az Elemi ösztön forgatókönyvírója, Joe Eszterhas 2012-ben Budapesten tartott egy mesterkurzust, amin Vajnát többször a film producereként emlegette - annak ellenére, hogy az Elemi ösztön 1992-ben került a mozikba, a forgatására pedig 1991 szeptembere és áprilisa között került sor, azaz két évvel Vajna távozása után."

"Arnold Schwarzenegger a Twitteren, Vajna milyen remek munkát végzett a T2-n"

Nyiván egy nyúl aszt jobban tudja, mint a forgatókönyv író meg a főszereplő. Irtam is h hivatalosan nem ő, de a jelek szerint mégis. Ugye volt mindenféle adócsalás ügyük h mit hogyan papíroztak le az már más kérdés. Úgy gondolom h a bennfentes forgatókönyvíró meg főszereplő a hiteles, te meg egyél répát :)

Térjél vissza a tankok elemzéséhez, ahhoz talán jobban értesz, vagy Kígyó úr fejlett gumibotjait is elemezheted

elment andy

#837639 tozsdenyul Előzmény: #837637

csak hogy kovetheto legyen, vajnat a carolco cegtol 1989-ben vasarolta ki kassar 100 millio dollarert, miutan osszevesztek, es a carolco csodje utan, 2002-ben alltak ujra ossze

(ekkor jott a terminator 3, kesobb az elemi oszton 2)

ami 89 es 2002 kozotti carolco film, ahhoz vajnanak nincs koze...azok kassar filmek

igy minden idok legnagyobb magyar filmjei, a terminator, elemi oszton, elegge (olasz)-amerikai filmek

bar az elemi oszton iroja Joe Esterhas, aki az en linkelt hollywoodi magyar listamon elorebb van mint Vajna, ettol valoszinuleg meg nem elegge magyar szarmazasu, vagy elegge magyar, de ezt feldobom, hatha leesik, hogy akkor vegulis magyar sikerfilm vagy nem? De Vajna nelkul.

elment andy

#837638 banyaiz Előzmény: #837637

Azt hiszem az elemi ösztönben valahogy benne volt a 2.-ban ami nagy bukás lett. Ilyesmi rémlik.

Terminátor 3-al biztosra ment. Korábban nagy kasszasikerek voltak a T filmek megvette a jogokat és jól is kalkulált behozta a lóvét.

Ez egy kedvenc műfaj Hollywoodban valami egyszer sikeres volt akkor a folytatása kisebb kockázat . Mert eleve akiknek az előző tetszett megnézik, és akkor már rosszul nem jöttünk ki a buliból. Gondolom így számolhatnak. Néha nem jön be ez a matek.

Terminátornál én meg vagyok kavarodva mert Arnold köszönte meg neki a T2-öt most a halálakor. Miközben a T3-ban volt Vajna. Könnyen lehet Arnold se tudta már ki kivel volt és keverte a kettőt T2-vagy T3 már rég volt meg ő se mai gyerek. :) Vagy mégis Vajna valahogy benne volt a T2-ben is.

elment andy

#837637 tozsdenyul Előzmény: #837612

terminator nem tudom hogy jon vajnahoz, addigra o mar nem volt benne a carolco-ban, a carolco-s filmek nagy resze nem vajna film

a terminator 3. reszenek volt a producere, elso ket reszhez nincs koze, a franchise-t kassar es cameron csinalta meg a 90-es evekben, vajna lehuzott rola egy parat pluszba 15 evvel kesobb

elemi osztont meg pont az o elleneben csinalta meg kassar, a cinergi elol, azaz vajna elol vasarolta ki a jogokat kassar, azaz a carolco a magyar Esterhastol

a rambot vitathatatlanul tenyleg o hozta ossze a nullarol,

de a terminator meg az elemi oszton az nagyon nem vajna, nem tudom ezek a legendak honnan jonnek

halottrol csak jol (helyesen), vagy semmit

elment andy

#837635 banyaiz Előzmény: #837631

Nem teljesen ugyanaz a műfaj. Mert a Dögkeselyű ha látszólag krimi is azért egy mélyebb film. Más dimenziókban játszódik az film mint egy Elemi ösztön.

Elemi ösztön egy sokkal felületesebb film és ha a látványelemeket kivesszük belőle nem sok minden marad. Szóval összességében gyengébb. Olyasmi film ami sokat akar mutatni de valójában semmit se mutat :)

Viszont Dögkeselyűt azt ma megnézed a mondanivalója vsz ugyanúgy érvényes mint a 80-as években ,vagy 70-es években mikor forgatták. Más világ, más kor de érvényes film. Eltalálták azt a filmet vsz. Persze nem egy annyira mélyenszántó film az se , de azért egy "krimitől " elég jó teljesítmény.

Szegénylegényeket bármikor megnézem szívesen. Bármelyik Jancsó filmet nem vállalom be azért ilyen kategóriának. Főleg ezeket a 90-es évek után gyártott filmjeit nem értékelem. De Szegénylegényeket 10 x már eddig is láttam minimum az is egy megunhatatlan film.

Asztalosom pedig szerete…

#837633 rbbj11 Előzmény: #837619

Asztalosom pedig szeretettel vär faipari szakmunkäst Fertöszentmiklóson. 1500 ft órabér sima liba