Nézd meg mire válaszoltam teeee!!!
És azóta is várom, hogy megalapozd a felvetésedet :)
Egy felvetésre felvetéssel válaszoltam, majd te erre ismét egy felvetéssel válaszoltál...szupi beszélgetés! :))
Pf fórumban rice szépen leírta, h mi a jövő...
Senki nem érti, h miért jó az hosszú távon a fidesznek, ha tőzsdei cégeket fújnak fel és ott nyilvánosan ML nevén tartják a vagyonukat, de biztos h erős okuk van rá. Ami meglepő volt az Opusban és a Konzumban is, h nem arról szólt a dolog amit eddig a BÉT-en megszoktunk, h felfujjak és kidurrantjak a lufit, hanem értékeket kezdtek el bepakolni a cégekbe.
Persze, ha nem fog IT megrendelés kerülni ebbe a cégbe, akkor megy vissza 200-ra. De miért ne kerülne? A legszűkebb fidesz tulajkozosseg a Konzum PE a tulaj. Óriási pénz van az IT-ben és óriási nemzetbiztonsági kockázat. A Tcom német cég. A kínai telefonok is kémkednek a kínaiak részére, biztos vagyok benne, h nem véletlen, h a németek sem véletlenül tekintik stratégiai célnak, h minden ilyen országban ott legyenek...
100-300 milliárd ilyen megrendelés simán befuthat a céghez. A kérdés csak az h mennyire bírják kapacitással. De évek óta az szerepelt a 4ig beszámolókban, h a nagy bővülésre készülnek fel. És mindenki csodálkozott eddig, h ha erre keszulgetnek, akkor miért nincs növekedés? És abban is biztos vagyok, h volt korábban is bőven nyereség és bőven növekedés, csak a korábbi tulajok és vezetés szépen kitalicskaztak a 4ig-bol az eredményeket. Valszeg nem is nagyon kell semmit csinálni a céggel a nyereséges működéshez, csak kifeheriteni az eddigi eredményeket és elhagyni a kamu alvállalkozókat...
jó, de mi alapján? komolyan érdekel, megpróbálom átlagolni mindenki spekulációját, illetve jó lesz majd visszanézni fél/1/2 év múlva, hogy miket írtatok
Mondom csak spekuláció volt!
(zárójelesen mondom), én félig kekeckedésnek szántam az előbbi kommentemet, félig komolyan kérdezem, hogy mire alapozzák az emberek ezeket a számokat? én is ki tudom számolni, hogy ha lesz 180 mrd bevétele, aminek mondjuk legyen csak 10%-a tiszta profit, egy 10-es P/E mellett 180mrd értékű cég, 10k huf árfolyamon. (javítsatok, ha rosszakat írok, mert nem vagyok fundában erős)
pontosan
én is igy látom, és ezért sokkal biztosabb befektetés, söt, egy opus talán még befektetés, 4ig pedig szín tiszta spekuláció. Nagy lehetöség van benne, de helyén kell kezelni.
jók ezek a számok, kábé Tibi bácsival a 3 kívánság szinten komolyan vehetők :)
miért ennyit írsz? írhatnál bármennyit. ki tudja mit akarnak ezzel a céggel? mert jelenleg publikus infók alapján nem lehet semmit se tudni. a pletykákat meg érdemes fenntartásokkal kezelni.
az elmúlt időkben pletykára emelkedett az árfolyam. ha hírre mindenki elkezd eladni, itt nem 15 ezer lesz, hanem újra 200 Ft
Semmi...max split után 1000-1500 árfolyam!
Nagyon buta gondolat a részemről? Mi van, akkor, ha felnyomják az árfolyamot 5k környékére, és ott, az MKB, egy split után 1-2 milliárd forinttal, és némi hitel biztosításával a cégbe, hogy az újabb bevásárlásokat megtámogassa?
miért szeretném ??az egész globális részvénypiacon a legnagyobb pozim 4ig
Igen és kiderül, hogy a 4iG helyett a Plotinusból lesz a Nagy Magyar Nemzethy ITcég.hu
ezt én is figyeltem....de ez önmagäban nem jelent semmit: lehet 200 vagy 300k-t akar eladni, de az is lehet, folyamatosan el is adja mär hónapok ota a 100k-t, és a maradékot berakta, hätha megveszi vki...ahogy nyomdánál is megvették elöbb-utobb. Azért, mert eladási limit, és nem ész nélkül önti a piacra, lehet még valós eladoi mennyiség
Pont ez a szopatás benne...ez a csavar! Ha te el akarnál adni 100k-t, egy az egyben beállnál a könyvbe??? Na ugye!
Ja, és marha érdekes módon, valahogy mindig feláll a könyv!