Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Fehérítés

#836189 banyaiz Előzmény: #836148

Ha arra várunk minden tökéletes legyen akkor tologathatjuk végtelenbe ezeket a "reformokat", vagy a nagyobb fegyelmet ezekben a kérdésekben .

Az én érzéseim szerint annyira elmozdultak a dolgok a nagyváros, és nyugati országhatár környék irányba , hogy várnék egy korrekciót ebben. Főleg Bp-vidék tekintetben.

Egy ellentétes irányú folyamatot ahol a bp-i lakos elgondolkodik azon ér a lakása 30-60 millió forintot és azon a pénzen az ország bizonyos részein egy családi házban lakhat , nagy kerttel és még marad a számláján milliós, tízmilliós nagyságrend mint megtakarítás. Mikor itt az internet, autó . Bármelyik településről fél órán belül ott vagy egy nagyvárosban, sokszor 10 percen belül . Interneten végzett munka is egyre komolyabb kellene legyen elvileg ahol mindegy a lakcímed.

Nem igaz ez a folyamat nem kezd el megfordulni előbb utóbb. Bár nem sok minden utal rá. :) De én így gondolkodnék ha most Pesten laknék egy 60 milliós piaci értékű saját tulajdonú lakásban. Nem feltétlenül kell ehhez eladni, kiadja bérbe vidéken vesz valamit ha van egyéb forrása, és a bérleti díj már egész jó alapjövedelem.

Ez az olló akkorára nőtt ami teljesen megmagyarázhatatlan a számomra nem indul be tömegesen az ellenkező előjelű folyamat. Lehet, hogy az emberek szeretnek a benzingőzben és a tömegnyomorban élni? Még ez is lehet más értelmes magyarázatot nem látok a cselekedetükre. :)

Fehérítés

#836188 banyaiz Előzmény: #836146

Saját magam fodrásza vagyok, igaz csak kétféle hajviseletem van vagy 0-ás géppel tolom le , vagy borotvával. :) Esetleg még van egy olyan verzió ha kicsit hosszabbra nőtt előbb 0-ással és utána borotvával. Borotvakésssel kellene megtanulnom bánni mert ezek a sok pengés borotvák , játékszerek , hajhoz nem ideális eszköz. Egy borotválkozás egy penge de az is folyóvízben közben folyamatosan tisztítva fél centis mozdulat után . Mi lenne még hajam is lenne? :) Ilyen borotvákat gyártani valakinek kicsit erősebb az arcszőrzete lehet még nem végzett de tönkrement az eszköz. Egyszer használatos világ terméke.

runaway fázis

#836184 rbbj11 Előzmény: #836175

. Akkor összefoglalom elismered Illetve el ismeritek hogy a nettó jövedelmek Medián a havi háromszázezret közelíti a prosperáló helyeken mint egész Vas megye Győr Moson Sopron Budapest Pest megye Fejér megye Balaton környéke megyeszékhelyek?

És minden más stagnál vagy pusztul igaz? Csak hát ha minden más helyen Kb hány magyar ember is él mert lefogadom hogy nem a többség?!

Fehérítés

#836183 rbbj11 Előzmény: #836170

Sumer se itt él, sőt többi hozzászóló sem, mégis mindenhol azugyanazt látjuk...nyilván vannak erosen pusztuló somogyi falvak és sok minden pusztul Alföldön és delkeleten is

Fehérítés

#836180 rbbj11 Előzmény: #836169

ebben mi az új? A varosiasodas zajlik pár száz éve...és nyilván a nem prosperalo területek pusztulnak, és oda költöznek az emberek országon belül is, ahol megy a szekér. Ez miért olyan nagy baj?

Fehérítés

#836179 rbbj11 Előzmény: #836170

van Debrecen és Nyiregy mellett is baráti kör, brutális ott is a jövedelem növekedés, múltkor ott voltam, tukorsima új foutak, Penészlek megfelel referencianak? Ott se a szegénységet láttam

runaway fázis

#836177 Spade Előzmény: #836175

hát én előbb a hegyesebb dombosabb falvakat preferálnám :), persze később a mediterán éghajlata miatt lehet h bomba üzlet lesz az is

runaway fázis

#836175 tozsdenyul Előzmény: #836174

talán vegyek talán várjak

Kicsit szájbarágós lett :)

(Csak húzlak)

Kicsi off:

A szép kilátású falu pl békés megye jó lesz?

Szép a kilátás romániára (már csak visszapillantóból)

És 400k alatt nem keres gumis :)

runaway fázis

#836174 Spade Előzmény: #836172

bazky még a szádba is rágjam ??? Hálátlan egy fajta vagy.

a zötkerben talán most ne vegyél, persze ez kockázatos mert olyan mértékban vannak a magyar ingatlan árak a világtól elmaradva h az is lehet max lassul a növekedés és nem tetőzik, tehát hosszú távon vegyél de rövidtávon talán érdemes várni. Szép kilátású faluban lehetőleg sztráda közelében sztem vegyél ingatlant hosszú távra az nem baj ha nincs ott sok hazai indiai.

Pédául Badacsonyban a víztől viszonylag távol, németek hollandok olyan áron veszik ki tavasztól télig az ingatlanokat h becsokiznál tőle ha leírnám, pár perc alatt h feltették, szal ettől megkíméllek én se akartam elhinni

Fehérítés

#836171 Boby. Előzmény: #836167

"Egyébként lof.t nem tudják kigazdalkodni. Nem akarják"

Aham..ez ütős érv volt.Meggyőztél!:-)

Fehérítés

#836170 tozsdenyul Előzmény: #836168

neked csak saját példáid vannak, és az mind az egyébként legjobban hasító országrészböl (mert húzza a sógor)

Keleti határszélnél is kérdezz meg pár embert a bérekröl, fejlödésröl

Akkor lenne olyan saját példa halmazod, ami még mindig nem extrapolálható :)

De legalább nem komolytalan

Fehérítés

#836169 Boby. Előzmény: #836164

https://www.google.com/amp/s/www.penzcentrum.hu/va...

"A portál szakértői szerint a következő években várhatóan folytatódik az a tendencia, hogy a lakosság (jellemzően a fiatalabb korosztályok) a nagyvárosok, a több munkalehetőséget, ezáltal magasabb életszínvonalat kínáló települések irányába költözik és ez vonzza a befektetőket. Az elemzők úgy látják, hogy a népszerűbb területeken egy következő kisebb-nagyobb válság vagy piaci korrekció esetén is működő piaccal, élénkebb kereslettel, kevésbé visszaeső árakkal találkozhatunk majd. Ugyanakkor felhívják a figyelmet: az elnéptelenedő, elöregedő területeken az ingatlanárak továbbra is stagnálni fognak, és egy nehezebb gazdasági időszakban jelentős áresést is el kell könyvelniük, ha egyáltalán lesz bárki, aki gazdaságilag kevésbé prosperáló városban vagy kistelepülésen szeretne vagy tud majd ingatlant vásárolni."

Fehérítés

#836168 rbbj11 Előzmény: #836164

azért nem pörög, mert hulladék a bolt...eddig vidéki nem vasarolhatott sparban,mert nem volt autója, sem pénze benzinre, hogy vásárolni közeli városba autozzon. Most már van rá. Megint saját példa: fertodi coop és cba visszaesik, van helyette új és óriási spar szentmikloson, és van már pénz odaautozni

Fehérítés

#836167 rbbj11 Előzmény: #836163

nem ezt írtam?

Egyébként lof.t nem tudják kigazdalkodni. Nem akarják.Emberi psziche, tőzsde alapszabálya, idő az ár elfogadás. Olyan gyorsan nőnek a bérek, hogy nem tudja átlag magyar vállalkozó megemeszteni

runaway fázis

#836166 Spade

Én a politikához nem szólnék hozzá. Ezt is csak azért írom hátha hasznát veszi valaki, figyelem nyuszi !!!! és bobynak meg más lakónak is szól, befektetési tanács következik :)

Szal egyrészről egyre növekvő érdeklődés van komplett kihaló félben levő falvak iránt külföldi vállalkozások cakkpakk falvakat vásárolnak fel nógrád,zala,baranya térségben amit felújítanak vagy nem de majd jó áron kimérik a késöbbiekben ide települő nyugatiaknak (ez a várakozásuk), (ezt külföldiektől tudom nem a hiradóból de nem is a zindexből), ezen túl rengeteg egyéni főleg holland német és már kezd francia is betelepülni régebben nyugdíjasok de már nem csak. Bp-en elszabadulni látszik a zingatlanokban a pokol havonta 5-10 millával mennek fel az árak az 5-kerben és a 2. kerben főleg a rózsadombon. Ha meghal egy idős tulaj 2 nap múlva már megveszik a lakást, kínaiak vietnámiak a hagyományos olasz spanyol ír vevők mellett szinte azonnal alku nélkül (legfeljebb felfele alkudnak ha kell) felszippantanak minden kínálatot és már megjelentek arab, indiai !?(nem magyar indiaiak) befektetők is. Sztem a hájp kezd olyan erős lenni h lokálisan lassan bejelez egy tetőzést/kisebb lejtmenetet persze ehhez valami beszarás jellegű kell nyugaton is és amcsiknál is.

Egyébként meg lehet h valamiről lemaradtam de mi a tököm van már az új site tulajjal, birtokba lépett már, vagy megpucolt ? :)

Fehérítés

#836165 rbbj11 Előzmény: #836160

szerinted hogyan merik a külföldi dolgozók számát? Légy már gyakorlatias...Ha egy darab nem menne évekig külföldre , akkor is nőne. Ausztriában látom 7 éve: kimegy fekete szezon munkára az ember, pofa befog. Bizonyít, akkor osztrák munkaadó bejelenti szezonban alkalomra, max heti 12 óra. Évekig bizonyít, kap heti 20 bejelentést. Újra bizonyít, egész évben heti 20-ra jelenti. Elmúlt 2 év szigorú ellenorzesen kap labanc foglalkoztató 10.000 euró buntit, na akkor bejelenti heti 40-re. A bökkenő, hogy manusz 10 éve heti 50 órát dolgozik kinn...és ez nem egy példa, ez trend és tömeges.

Na és hogy jelenik meg ez a statisztikaban?!