Fehérítés
rbbj11 Előzmény: #836148pontról pontra
A tömegek nem elégedetlenek: a teljes ellenzék alig bír pár ezer embert utcára vinni, úgy!!!! hogy a demokrácia valós és nagy veszélyben van. Ez épp azért van, mert eszement jólét és felzárkózás van anyagilag a nyugathoz.
Nem arról beszéltem, ki nem fér a kataba. Éppen ellenkezőleg: aki vígan belefér, az is nyugatihoz közeli eletszinvonalon élhet. Hisz evi pl 6-7 milliós bevetelbol összes adója 1 millió....
A kisboltok azért zárnak be, mert olyan fasza a dolgozók élete, hogy ők diktálnak és még így is embertelen munkaerohiany van. Egész egyszeruen nincs ki felszolgaljon havi 200 ezerért se. Másrészt van a vendeglatosoknak ezer jobb lehetősége, és nehanynak ezek a magas bérek adták meg az utolsó loketet. Inkább ingatlant vesz és bérbe adja , munka nélkül is ugyanott van, mintha talpal éjjel nappal.
Kivandorlas? Az megállt. Olyan nagyon, hogy környezetemben mindenki gondolkodik a hazateresen. Húgom egész felnőtt korát nyugaton töltötte ,most először hallom tőle is,hogy annyira magas béreket kaphat a magyar arszinvonal mellett, hogy elgondolkozott Ausztriából hazakoltozesen.
A falusi ingatlanok értéke felrobbant. Na nem a cigány putrikban. De mi a kapuvar melletti falusi hazunkat 29 millióért vettük. Fertoszemtmikloson 40 millioert repkednek az öreg házak. De a kihalofelben lévő utolsó porfeszek Pusztacsaladon is 5 milliorol 10-re dragultak a Kádár kockák.
Én komolyan nem értem, ti milyen párhuzamos világban éltek?
Ez a NER egy mocsok rendszer, de semmi esély kiváltani, amíg annyira vakok az ellenerzesu értelmiségiek , hogy még azt is képtelenek felismerni, nemhogy lereagalni,hogy gazdasági robbanás van. Persze ez nem a NER érdeme,egész KKE-ben ez van, de ez nem érdekel sem Lengyel, sem magyar szavazót.