Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

a jólét mércéje ?

#835508 TrendMan Előzmény: #835503

Mi a bizonyítékod az állások minőségének javulására?

Rengeteg ismerősöm dolgozik olyan 'automatizált' mh-en multinacionális nagyvállalatnál, ahol csak a pénz tartja ott, de rühelli és szíve szerint elmenne.

az ideíró nincs alternat…

#835506 tozsdenyul Előzmény: #835500

az ideíró nincs alternatívásoknak írtam (meg az olvasóknak)

Ha érti jó, ha nem akkor is

A dolgok már mennek ahogy kell (re: útjelzök), és nincsenek útelágazódások

Ki ki ha hasznosít bármit, a saját életéhez, akkor már jó

re faszság

#835505 Tapasz Előzmény: #835497

Dánia élhetetlenül drága. Érdekes, ha ennyire jól élnek, miért nincs tele a világ gazdag dán turistákkal? Jórészt a kompkkra járnak vedelni, mert ott olcsóbb a szesz :-))

a jólét mércéje ?

#835502 TrendMan Előzmény: #835500

Ez teljesen természetes viselkedés, így van mióta világ a világ.

Az ember ahhoz viszonyít, amivel közvetlen kapcsolatban van.

Saját korábbi és mostani pénztárcája, a szomszéd háza, esetleg a szülei élete.

De egyébként pl. a jólét mértéke mitől függ inkább?

- A kereset mértékétől?

vagy

- Az állások minőségétől?


a probléma, hogy erre az…

#835500 rbbj11 Előzmény: #835499

a probléma, hogy erre az összehasonlítási szintre a több diplomások többsége sem jut el. Nekik az a mérce, hogy éltek itthon 10 éve. És az a másik mérce, most kényelmes e az életük vagy nem. A német szavazó is nagyon ritkán szolithato meg azzal, hogy bezzeg Dániában vagy Luxemburgban mennyivel jobb. Vagy a déli svájci szomszédban. Majdnem minden szomszédja jobban keres, mint átlag német. De ez kevéssé érdekli az embereket, főleg mikor szocik vagy cdu közt valasztaniuk kell

én sehol nem vontam kéts…

#835499 tozsdenyul Előzmény: #835493

én sehol nem vontam kétségbe hogy nagyon sokan sokkal jobban élnek

Pusztán annyit mondtam, hogy a régió bármely alternatívájával még jobban élne, de az a réteg is, aki jobban se él most

(Re: nincs alternatíva)


re faszság

#835498 banyaiz Előzmény: #835491

Csak azért emeltem ki a szlovák és euró ügyet mert nagyjából ennyi a különbség egy egy ország között a régióban. Szerintem elhanyagolható különbségek ezek, persze rengeteg erőfeszítés van mögötte és azért igaz 1 emberre 1000 euró nem sok , de beszorozva az ország létszámával nem kis összeg. Csak 30 év alatt azért olyan nagyon ég és föld különbségek vsz nem alakultak ki régiós országok között. Nagyjából egy pályán mozognak.

re faszság

#835497 banyaiz Előzmény: #835491

2016 -os eurostat adat a cikk szerint. 2016 óta nőttek a jövedelmek éves szinten 10% -al mondjuk . Igaz közben az euró is erősödött a forinthoz képest pár %-ot. Akkor ha változatlannak veszed az eltartottak számát ennyivel korrigáld. :)

Ezzel a béka popója alatt vagyunk de a KKE régióban valahol a többiekkel hasonló szinten. +/- 1-2000 eur/fő/év.

Pl a szlovákokhoz való eltérés egyik indoka lehet az is euróban számolunk , de a forintunk gyengült vagy 30%-ot az euróhoz képest az elmúlt 10 évben. Persze ennek vannak gazdasági előnyei , tehát hatással volt ez is a bérnövekedés ütemére sok minden más mellett. Csak ha mindentől eltekintve nézzük 250 ft -os euróval ugyanezekkel a jövedelmekkel a szlovákokkal lennénk egy szinten /fő/év.

Ha a dánokat közelítjük és átléptük a 20.000 eurót /fő/év és közben a gyerekvállalás még duplázódott akkor kelts fel egy nemzeti konzultációra. :) Ez már megérne egy nemzeti konzultációt mint esemény. Addig pihengetek még egy kicsit. :)

magyarázd már el a hülyé…

#835496 Sumér harcos Előzmény: #835489

magyarázd már el a hülyéknek,gyáváknak,magyar megalkuvó gyáva kádár formáknak"....hogy milyen xar nekik,hogy alkalmazottként 250-400 nettot kaszálnak,több szektorban,több megyében vidéken,3éves szakmunkás végzettséggel,

épitőipari,műanyagipari stb stb. közép kkv- ismerősök nem győzik kidobni a 2éves x6ost,10-30ezres puruttya vidéki városban,mert munkagépe mind uj,meg vkinek hajó is van,és megdolgozott érte napi 15órában,mit vegyen?Szél Bernadettnek tanga bugyit?:)

Holott csak jobb van."-mondd el nekik,hogy jobb volt 2006-2008ban amikor még te is itthon lebzseltél, 90-150ezret kanyaritani,munkahely meg nuku,mennyivel jobb volt.

ne add fel,pszichoterápiát,sokkterápiát kellene rajtuk alkalmazni,hogy beleférjen a kis buksijukba végre:))

valóban ketteszakadt, de…

#835495 rbbj11 Előzmény: #835489

valóban ketteszakadt, de a buta leszakadt fele megvezetheto és tökéletes neki a rezsi csökkentés és migransozas, a jobban élő felét meg mint mondtam , nem igazán érdekli , hogy van e jobb vagy nincs, nincs igazi hajtóerő, mert ha jól él, nem sokat tesz érte átlag ember, hogy még jobban éljen. Oké, hogy nemettel ellentétben nem szalonban veszi az Audi a6-ot, de azért nem fog szaladni ellenzekre szavazni, mert 8 éves Audi helyett úgy talán 3 eveset is tud venni....a tények szintjén itt tartunk: nagyon erős a felzárkózás a nyugat európai élet szinvonalhoz. Aki heti szinten többször ingazik pl Ausztria és Mo közt, szemmel láthatja. Napról napra van szinte felzárkózás. Morognak is a burgenlandi munkáltatók

re faszság

#835491 Spade Előzmény: #835487

Akkor is faszság az adat átlag 2 keresővel számolva több mint2 gyerek kell hozzá családonként. Hol van az a sok rejtett gyerek ? Lehet h brutálisan szaporodunk csak nem tudjuk ? :)

én meg olyan körben vagy…

#835489 tozsdenyul Előzmény: #835482

én meg olyan körben vagyok, ahol nem ez van (és ez több megye)

Ha a statisztika szerint is van 20%, akinek nem nött a jövedelme, régióban egyedülállóan nö a dolgozói szegénység, stb stb akkor mi lehet a valóságban

Rohadtul kettészakadt az ország, és a szerencsésebb fele számára nem is látszik a másik fél

De persze a fideszre föleg a szerencsétlen fele szavaz, a szerencsésebb fele az befogott orral mert "nincs jobb"

Holott csak jobb van.

Sok minden kiált itt pszichoterápiáért.

De majd jön a sokkterápia...

Jobban élünk

#835488 Tapasz Előzmény: #835482

Az én környezetemben és az én családomban is ez a helyzet, pedig egyedül nekem van diplomám. Pesten két középfokú végzettségű ember simán megkeres havi 450-500 ezret nettóban. A diplomások meg még többet.

re faszság

#835487 banyaiz Előzmény: #835484

Igen de ez a háztartások 1 főre jutó jövedelme. Ez szerényebb egy kicsit mint a havi átlagkereset. Átlagosan háztartásonként nem tudom hány eltartottal lehet számolni .

Mindez rossz népszaporulat mellett. Mindent változatlannak tekintve az eltartottak száma duplájára nőne akkor Dániában azt hinnék itt már éheznek a népek, világvége van. :) De szerintem most is valami ilyesmi lehet a fejükben a térség kapcsán.


re faszság

#835484 Spade Előzmény: #835479

"Mi pozíciónkat megnézzük 4768 euró"

Ezeket a faszságokat komolyan honnan szeditek nyuszival ? Ezzel szemben a magyar brutto havi átlag kereset több mint ezer ájro, ez matekból komoly kihívásokkal is (mint pl nyuszi) évi 12 ezer rugo ájróban. Egy párhuzamos univerzumbn élhettek baszki

http://www.ksh.hu/keresetek

Egyrészt igazad van, más…

#835482 rbbj11 Előzmény: #835418

Egyrészt igazad van, másrészt tomegeknek, kb 3 millió embernek , ami teljesen nincs is atfedesben a szavazó bazisukkal, jó. Nem a statisztika, hanem a valóság szerint. Alig van autoszerelo havi nettó 240ezerre bejelentve, de ma már egyik magyar nagyvárosban se keres ez alatt egyik se. Lehet a katas egyéni vállalkozók a választott 50 ezres járulék miatt nettó 150 ezren vannak nyilvántartva, de a valóságban a többségük az evi 8 milliós keretet feszegetik, és havi 400 nettoban marad nekik bármikor.

Ugyanez ostermeloknel stb....lehet KSH jövedelmi átlag 190e, a valóságban inkább 300 az....

A családok nagy részének is brutális jövedelmek vannak, én környezetemben bármerre megyek (kivéve talán nyugdijasok), ország bármelyik része, bármely szakterület, oruletes jövedelem növekedés volt. És akkor nem az informatikusok havi milliós alkalmazotti bereirol, nem a robot szerelő vállalkozók napi 250 ezres dijarol beszélünk...lehet ez Dánia vagy akár lengyel informatikai bereknel kevesebb, de pont leszarjak, mert nagyon szépen meg tud élni, 10 évvel ezelőtt pedig nem tudott. Csak ez érdekli.

Boldog Új Évet a Zoom munkatársainak!

#835480 walex Előzmény: #835478

Nem sok portál mondhatja el magáról, hogy másodszor is megszűnik.

Gondolom,majd 2021 második felében ismét újraindul a következő választás előtt.