Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Dobna is erről biztos eg…

#834414 Láma Előzmény: #834395

Dobna is erről biztos egy 2006-os linket, hogy meglepődj, de akkor annyira fel volt háborodva, hogy nem találta a szavakat. Az ember olyan, hogy hozzászokik a rosszhoz és egy idő után már tud róla beszélni is. :)))


Rabszolgatörvény

#834397 tozsdenyul

ez a törvény és reakciók megint olyan hogy mindent elmond a helyzetröl, országról, mindenröl

Na most, nekem sosem okozott gondot magyarországon se, meg máshol se havonta 400 órákat dolgozni.

Megegyeztünk, kifizették. Ha a munkáltatónak volt rá igénye, meg a munkásnak is, sosem volt akadálya. Megoldás mindig, mindenhol volt.

Aki azt mondja, hogy majd most lehet (és eddig nem) az egy hazug vagy hülye, aki nem tudja milyen életet él az emberek nagyobb része .

Ettöl a törvénytöl két dolog változik, nem kell fizetni ezentúl, ingyen lesz a túlmunka, és kötelezhetö lesz az is aki nem kér belöle, pl mert inkább gyereket vállalna. Inkább dolgozzon a magyar gyerek helyett.

Az, hogy a fél ország ennek tapsol, mindent elmond Kádár népéröl.

Az, hogy az egységsugarú fidesszista 10 év globálhatalom elleni szabadságharc mantra után megmagyarázza hogy ez miért jó az országnak és persze szar a globálhatalomnak, az mindent elmond a valódi képességekröl szándékokról.

Az, hogy a fasiszta rendszerek alapja a szakszervezetek, munkavállalói jogok, kollektív jogok leépítése, a korporatív világ kiszolgálása, mindent elmond a rendszerröl. (A fasizmus jellemzöiböl eddig mindent kipipáltunk, ez még hiányzott. Most már megvan a 100%)

Az, hogy mindeközben egy szó nem esik arról hogy a legutolsó hatalmi ág is fel lett számolva egy másik törvénnyel, és minden hatalmi ág egyetlenegy kézben összpontosul, mindent elmond az országról és népröl aki ezt fel sem fogja

(megjegyzés: kizárt hogy egy nép szabadságharcos rákóczi népe legyen, ha azt sem érti mi az a szabadság és miben áll - akkor max parasztlázadásokat visz végbe idönként döbrögi ellen, de ezt azért kár rákóczival keverni, nem a szabadságért lázad, csak hogy hosszabb legyen a lánc)

Az ország kis (történelmileg maradandó szarnak látszó) hangos egynegyede meg ezt örömmel támogatja, kéjjel (amíg éppen majd az ö tyúkszeme nem lesz a Soros, mert akkor persze majd hü meg ha)

És különféle fórumokon tolja az igét.

Na meg az is mindent elmond a kollektív örületröl, hogy baszki szinte mindenki demokráciaként beszél egy országról, ahol nincs semmilyen független hatalmi ág.

Bevégeztetett.

Amit sokan 2002 óta, 2010 óta, 2012 óta stb stb mondtak hogy lesz, az itt van.

100%-ig felszámolt demokrácia.

Taps taps, mehet a taps. Ügyes egy rákóczi népe az, amelyik ezt megcsinálja maga :)

Azon lehet vitatkozni hogy micsoda, de szerintem az is elég egyértelmü.

Fasiszta maffiaállam, családi örökletes zsebbe lenyúlva

De aki innentöl arról beszél hogy demokrácia, az nagybötüs hülye.

Az is aki arról beszél, hogy rákóczi népe. Ne sértegessük már szerencsétlen rákóczit.

Továbbiakban kérdés nincs, eldölt nagyjából minden. Innen még sok van lefelé. Minden téren.

(Hogy csak egyet mondjak az unásig ismételt eü, oktatás, demográfiai csöd mellett - Külpolitikában még csak most indul majd ukrajna szétverése putyinnal kárpátaljáért, avagy megint a hullarabló nemzet ideje jön, NATO és eu szétveréssel együtt)

Eddig is megvolt az útirány (írogattam "útjelzöket"), eddig sem volt sok esély visszafordulni, mostantól 0.

Egy kisebbség aktívan nyomta a szükséges propagandát a rendszer kiépítéséhez, a többséget meg semmivel nem lehetett kibillenteni a mónika só, a haha döglik a szomszéd tehene, meg a nemzethy árvalányhajjal bekent turulgagyi szentháromságából.



Gondolom,hogy föl voltál…

#834395 Boby. Előzmény: #834392

Gondolom,hogy föl voltál háborodva,mikor 2006-ban szétverték a tv székházat....,ha most egy szánkó így felkavar!

re

#834394 Boby. Előzmény: #834393

A kérdés az volt,hogy miért nem képes az élő isten,a tüntetőknek engedményt adni?!Erre te próbáltad nekem megmagyarázni, hogy miért nem kell engedményt adnia.A konklúziód az volt, hogy bár én úgysem tudom ezt felfogni,de azért nincs engedmény,mert minden így jó, ahogy a bugris kitalálta.Úgyhogy a kérdésre, ahogy szoktál,megint nem válaszoltál, ahogy mondani szoktad,nem látsz a pályán!

re

#834393 Spade Előzmény: #834391

tudtam h neked tök fölösleges bármit is mondani, akkor meg miafasznak kérdezed, határozottan vágd oda a fórumnak h ez van meg az, ne kérdezgesd b+ mert akkor sokan azt hiszik h kíváncsi vagy a válaszra, a tüntetőket meg leszarom mindenki azért tüntet amit akar. Azt pedig mondtam már h malterosok pedig nincsenek nem is vótak ezután beszélgess magaddal nekem faszságokra nincs időm.

lopjatok szánkót pesti é…

#834392 Sumér harcos

lopjatok szánkót pesti értelmiségiek.

verjétek szét a fát.

igy is van.

re

#834391 Boby. Előzmény: #834390

Szerintem menj ki a Parlamenthez és mondd el a f@szságaidat a tüntetőknek! Talán közöld velük azt is, hogy ők malteros összeesküvők,akik a GDP ellenségei!

re

#834390 Spade Előzmény: #834389

tudom h neked Boby felesleges bármit mondani, mert cig@nyqrvazorbán, de azt el se tudod képzelni h ez tényleg jó lehet a melósoknak ? Sok ember van a környezetemben aki németben dolgozik egész héten 5-en alszanak egy szobában pénteken jön haza h a családdal is legyen aztán vasárnap este meg vissza. van aki csak 2 hetente jön haza aminél már rezeg a családi béke léc. A tulólóra meg a pótlékok meg a többlet jövedelem már elég a kinti netto keresete 2/3 eléréséhez ami után basznak bevállalni a kegyetlen ingázást. Számold csak ki h melyik esetben esik ki több ideje a 400 túlórával vagy a zingázással? Az ingázók meg kint dolgozók érdekeit ki a faszom védi ? Nyilván persze leszarod ezeket a szakikat a zellenzékkel meg tüntetőkkel együtt mert cig@nyqrvazorbán én meg egy fideszbérencfaszvok.

Nyilván nem látok bele a…

#834389 Boby. Előzmény: #834388

Nyilván nem látok bele a maffiózók és a multik háttéralkujába,de igazándiból nem értem, hogy a bugrisnak miért annyira fontos ez a törvény,hogy egy csöppnyi engedményt sem képes adni belőle,a békesség kedvéért!?Addig kellene ezt megtenni,amíg csak ennyien jönnek össze esténként,és rá nem jönnek majd,hogy mire jó egy elios lámpa.

2006-ban forradalmárok,t…

#834388 Boby.

2006-ban forradalmárok,törvényesen borították lángba Budapestet,most még Soros emberei próbálják megpuccsolni a demokratikus rendszert.:-)Így van ez?

A politikában nálam már …

#834353 walex Előzmény: #834275

A politikában nálam már csak 5 hiteles ember maradt.

Schiffer, Toroczkai, Dúró, Navracsics és Pokorni. Utóbbi kettőt parkolópályára is tették, pedig ők nem ezt a propaganda, demagóg baromságot nyomják, mint a többi.

MSZP-PM-Liberósok, Jobbik, Fidesz-KDNP, DK. Ha csak ebből lehet válogatni, akkor igen, Orbán a legjobb. Ahhoz, hogy leváltható legyen, a többi ellenzéki pártot le kell cserélni, mert egyik hiteltelenebb, mint a másik. Amíg bekerül az MSZP és Gyurcsány, ez nekik egy lottó 5-ös, mert lehet mivel riogatni meg nyolcévezni.

Kb annyira átgondolt vsz…

#834337 banyaiz

Kb annyira átgondolt vsz a rabszolgatörvény elnevezés az ellenzéktől mintha az Opel azzal reklámozná az autóit a világ legjobb autója. Rögtön kilóg a lóláb. Visszatetszést keltene.

Egy Mercinél nem kell ilyen reklám , hogy a világ legjobbja . Egy Opelnél viszont többet ártana mint használna mert kilóg a lóláb kicsit túlszaladtak a valóságon. Visszatetszést keltő módon.

Pont ez az érzésem ha ezt rabszolgatörvénynek nevezzük és orrba szájba nyomatjuk 250-ről 400-ra órára nő a túlóra ettől lett rabszolga az eddigi szabad polgár. Akkor minek fogjuk nevezni azt amikor a gyapotültetvényre elhajtják láncban ? :)

Ezek a túlzások visszatetszést keltenek szerintem és aki kitalálta az nálam nem kapna érte sikerdíjat. Nem tudom milyen tanácsadó szülte meg ezt az ijesztő csak éppen mögöttes tartalom nélküli elnevezést. Persze ízlések és pofonok. De vsz ez az elnevezés is inkább ártott ennek az ellenzéki kezdeményezésnek mint használt.

buli van a parlamentbe

#834335 banyaiz Előzmény: #834300

Ha már belementem szerintem az is hiba rabszolgatörvénynek nevezni. Azért mert túlzó elnevezés, túl harsány, nincs mögötte igazi tartalom ami hitelessé tenné.

Akkor kellene rabszolgatörvénynek nevezni ha mint Izaurát ezentúl a munkavállalót elhurcolnák az ültetvényre . :)

Mert eddig lehetett 250 túlórája ezentúl 400 . Ettől lett rabszolga, akkor eddig is az volt. Főleg Mo-n ahol a munka törvénykönyve elég rugalmasan van értelmezve a mindennapokban.

Teljesen fölösleges ilyen túlzó szenzációhajhász bélyegeket rányomni egy témára és ettől várni valami nagy eredményt. Ez olyan mint a legjobb mosópor a legjobb intim betét és a többi ez a kaptafa. Ez inkább szerintem rontja a lehetőséget ami a témában van. Harsány elnevezés a mai divat szerint , de valójában többet árt mint használ amikor maga termék jó az eladja magát ilyen agyszülemények nélkül is. :) Ha persze semmi tartalom nincs csak a nagy harsánykodás akkor muszáj valami túlzó elnevezés is. :) Így látom a kérdést.

buli van a parlamentbe

#834334 Euroman Előzmény: #834272

áááá...lenyugszik....leszopja egy pár karrierista fidelitasos csajszi, aztán berúg, és nyugodt lesz

buli van a parlamentbe

#834332 banyaiz Előzmény: #834300

Persze az lehet egy vitalap mennyire van szüksége manapság egy ország népének arra egy politikustól a jelenlegi szintnél racionálisabb megközelítést halljon.

Ez egy komoly vitaalap lehet , és egyáltalán nem biztos szükség van erre , ebben egyet kell sajnos értsek körbenézve a világban. :)

Viszont szerintem Orbánnak akkor kell féltenie először a hatalmát ha olyan ellenfele lesz aki nála rátermettebbnek tűnik egy ország vezetésre. A tegnapi produkció ilyen szempontból vsz inkább megnyugtató lehetett a számára.

Pedig éppen ezekkel a lebutított kampányokkal dob fel erre egy magas labdát. Ellenzék persze lehet abból a megfontolásból nem csapja le ezt amit te is mondasz. Úgy vélik nem ez a kulcsa a a népszerűségnek mert ez nem igazán nyűgözné le a keményen drogozó népet. De azért ennél a tegnapi szintnél vsz mindenképp kicsit komolyabb szint kellene.

Ebben a témában is vsz sokkal több volt mint elnevezni rabszolgatörvénynek és síppal dobbal szirénával a Parlamentben bohóckodni. Ellenzéki szemszögből ebben a témában több lehetőség volt.

Nem véletlen Karácsony előtti napokra időzítették a vitáját , elfogadását. Nyilván érezték ez egy necces téma és támadási felület.

buli van a parlamentbe

#834331 banyaiz Előzmény: #834300

Félreérted teljesen a szándékom. :) Csak azt akartam mondani szerintem ettől a produkciótól és ami utána az utcán történt Orbán még nem szorult kezelőorvosa , pszichológusa, gyógyszerésze segítségére.

Persze ha alapjáraton retteg mindentől mert olyan betegsége van akkor tegnap is elérhette . Vannak olyan agybajok amikor az illető mindentől irracionálisan fél . De ez nem függ össze vsz ezzel a komoly szinttel amit az ellenzék tegnap össze tudott rakni. :)

Egy olyan ügyben ami valahol támadási felület , mert gondolom inkább népszerűtlen ez a törvényjavaslat, most már törvény amit átvittek. Ha egy ilyen ügyben ezt sikerül összehozni az vsz nagyon karcsú csak ezt akartam kinyögni. Nem akartalak semmilyen vitába bevonni. Csak kicsit bő lére eresztettem miért ez a véleményem. Néhány példával kiegészítve ahol szerintem sokkal nagyobb erőket kellene mozgósítani az ellenzéknek, hogy Orbán tényleg kezdjen egy kicsit aggódni .

buli van a parlamentbe

#834300 Boby. Előzmény: #834298

Azért jópofa gyerek vagy te is!Igaz, hogy én egy szót sem szóltam a parlamenti ellenzék munkájáról,nem minősítettem a tegnapi produkciójukat,de azért te hosszú hozzászólásokon keresztül próbálsz engem bevonni egy vitába,hogy mennyire nem helyes a tegnapi parlamenti előadás és mennyire a ráció mentén kellene ezt az ellenzéki munkát végezni.Mondod ezt pont te....,akinek láthatólag minden hozzászólását valamiféle agyi tevékenység, gondolkodás szüli és akinek ezt a tevékenységét a fórumon lévő nép elintézi egy laza "ülj le zolika,a helyedre"-vel,esetleg nyomnak még egy barackot a buksidra!Amúgy pont egy hete írtunk Nyuszival - leginkább ő - a radikális balról.Akkor liberális álmok néven híresültek el ezek a gondolatok.Na most,a tegnapi esti műsorban nem tudom,hogy mennyi volt a bal,de radikálisnak már radikális kezdett lenni.

buli van a parlamentbe

#834298 banyaiz Előzmény: #834272

Vagy bp-i főpolgármester választás. Bp ahol az ellenzék legutóbbi választáson legjobban szerepelt. Van rá egy reális esély leváltsa a fideszes főpolgármestert. Puzsér a jelöltjük aki mögé beállnak?

Ez komoly? :) Mert viccnek azért durva lenne. :)

Szerintem nagyon rossz lépés. Épkézláb jelölt nincs raktáron egy Bp súlyú helyen ahol megint mint gyenge pont lehetne ütni egyet?

Európai Ügyészség, és bp-i főpolgármester választás két olyan téma amitől a fidesz tarthat, és minimum véleményes a végeredmény. Nem látom az erő összpontosítását erre a két gyenge pontra. A komoly stratégiát ami lépéséről lépésre ezeket nyert üggyé teszi majd. Hisztérikus jelenetek helyett egy szavazáson a Parlamentben.

Igaz ha Boris Johnson lehetett London főpolgármestere, és a britek külügyminisztere akkor Puzsér is lehet Bp főpolgármestere. :) De azért elég megosztó jelöltnek tűnik , legalábbis a számomra. Lehet Bp-en tömegek támogatják, és jó választás. Bármi elképzelhető ebben a világban egy szavazáson. :) De nem tűnik a számomra egy nagy erőfeszítéssel kiválasztott ideális jelöltnek ami egy stratégiai döntés következménye.

buli van a parlamentbe

#834297 banyaiz Előzmény: #834272

Értem , hogy olyan világ van ahol felületes harsány dolgok , sokszor teljes butaságok döntenek rövid távú népszerűségről . Politika valahol ehhez igazodik. Rövid távú érzelmekre hatni és ebből kihúzni holnapig .

De ebből ez sült ki ellenzéki oldalon 8 év alatt. Amit ma láttunk, ami 0-nál is kevesebb. Nem a még harsányabb irányba kellene menniük vsz, vagy még dedósabb szint felé. Mint válasz erre a problémára.

Vagy abban versenyezni ki tud még ennél a szintnél is hülyébbnek tűnni, hátha a népszerűség kulcsa ez. :)

Kicsit hosszabb távra kellene vsz tervezni a stratégiát , emberek felépítését, kommunikációt mindent. Komolyabb irányba elmenni . Kontrasztot mutatni ezzel szemben nem nehéz . Nem azonnal várni az eredményt hanem hosszú távra építeni. Nem azt várni megfognak komolyan egy kérdést és holnap megfordul ez a népszerűségi sorrend.

Mintha azt szűrték volna le harsányabbnak kell lenniük az eddigieknél. Keményebbnek nem ártana lenni csak nem az oviba kellene visszanyúlni vsz. Pont az ellenkező irányba .

De nem tudom igazán a választói tömegek fejében ez mit okozna. :) Hogyan csapódna az le ha értelmes emberek komolyan szólnának hozzájuk. Eljutna ez az üzenet az ingerküszöbön keresztül vagy sem. Milyen hatást váltana ez ki az 1x1 világban. De ennél rosszabb már nem nagyon lehet az ellenzék helyzete , szóval sokat nem tudnának vele veszíteni vsz még innen.

Most itt van az EU-s ügyészség téma, ha azt nem tudják odáig elvinni népszavazás legyen róla és az sikeres legyen akkor menjenek kapálni. Az szerintem nyerhető ügy, és ráadásul komoly ügy. Ha ezt nem tudják összerakni , végigvinni akkor ne erőltessék ami nem megy hanem valami kevésbé összetett szakma után nézzenek vsz . Mert az egy komoly támadási felület és azt kellene ütni amíg keresztül nem lehet vinni. Először is összeszedni a szükséges aláírásokat mint első lépés. Nem tudom ez hogy áll , de már rég meg kellene legyen a sokszorosa a szükséges mennyiségnek. Szóval valami zavar van a témában.

Mert az szerintem még a legvadabb fidesz szimpatizánsokban is felmerül nem ártana egy kontroll. Az EU feladja a labdát erre , és csak le kellene csapni. Felismerni ez a gyenge pont és ezt kell ütni , erre fókuszálni most. Ha ezt nem sikerül végrehajtani akkor nincs sok keresnivalójuk vsz a politikában. Ez tényleg olyan magas laszti amit csak le kell csapni. Nem a Parlamentben dudálni, sípolni mint a retardáltak, nem szüreti fesztiválon vannak. :)