Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

SDRL célár

#845536 Bendeguz

20 dollárra várják az elemzők és vételre ajánlják... ez véletlen így felejtődött, vagy tényleg?

amúgy a seadrill tényleg felpattant, van benne technikailag is potenciál

OPEC rémálma

#833813 rbbj11 Előzmény: #833778

anomália, mindenki értelmezi, ahogy akarja ;) Van, aki ezért riált shortol, van, aki ezért olajat vesz, és van, aki azt mondja, nem sok köze van a kettönek egymáshoz (ez utóbbi vagyok én)

OPEC rémálma

#833778 Boby. Előzmény: #833528

https://alapblog.hu/az-olaj-zuhan-az-olajkapcsolt-...

Jók ezek a HOLDjárós, egy mondatos,egy grafikonos linkek! A Holdról persze nagyobb a rálátás a Földön zajló eseményekre,így a linkben fellelhető divergenciára is, de azért némi kommentárt,csak fűzhetnének már a felfedezésükhöz.....,csak kifejthetnék már,hogy mi a sejtésük,mire következtetnek mindebből!?Mer' az, hogy én ebből is arra következtetek,hogy csak átmeneti lesz az olajár esése, az csak egy dolog,mert akár ezen divergencia alapján,éppen riál shortot is lehetne nyitni!

OPEC rémálma

#833528 Boby. Előzmény: #833525

A napokban már többször is 50-nél fordult, szerintem azon a szinten már komoly vevők munkálkodnak...a kitermelés csökkentési várakozásokról már nem is beszélve.

OPEC rémálma

#832584 matgab Előzmény: #832502

bazzeg, 80-nál éreztem hogy túl erős az olaj, csak azt hittem, hogy biztos én nem értem én vagyok a hülye és nem a piac...

Erre tessék, kiderül, hogy mégis a világ volt hülye én meg nézek ki az ablakon, hogy szarrá kereshettem volna magam egy olaj shorton...

Na mindegy, az olaj piac nagyon hektikus, szóval most nincs más hátra ki kell várni amíg megint 30 lesz és amikor már azt fogják jósolni a szátrközgazdászok, hogy nemsokára 0 alá csökken az olaj ára, akkor ismét fel lehet venni a long poziciókat...

OPEC rémálma

#832502 Koffein

"Szaudi-Amerika: az elmúlt évszázadban soha nem nőtt akkorát az amerikai szénhidrogén-kitermelés, mint idén: csak az éves ugrás volumene eléri Kuwait teljes kitermelését. És az OPEC-lidércnyomása folytatódhat, mert 2019-ben újabb napi 2 millió hordóval nőhet az amerikai kitermelés, és ezek a szereplők 30 dolláros olajnál is nyereségesek, míg pl. a szaúdiaknak 80 dolláros ár kéne a költségvetés egynesúlyban tartásához. Jövőre az USA 75 év után újra nettó importőrré váltal, nullára csökkenhet ezzel a külső az olajfüggése, sőt, igen nagy befolyása lesz - már van - a globális árakra: az olajdiktatúrák vacoghatnak." by vakmaki

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-11-21...

https://www.portfolio.hu…

#832417 Boby. Előzmény: #832317
https://www.portfolio.hu/vallalatok/energia/trump-...

"Twitter-posztjában azt írja, hogy az olaj árfolyama csökken, ami nagyszerű, olyan mint egy nagy adócsökkentés Amerikának és az egész világnak. Élvezzük - írja. Az amerikai elnök egyúttal megköszöni Szaúd-Arábiának, de jelzi: mehet ez még lejjebb is."

-:)))))))!Szerintem a "mehet még lejjebb is" megjegyzést nem kell komolyan venni....,az már csupán egy olyan intelem, mint a "tudd,hogy hol a helyed" vagy a "tudd,hogy hány kiló vagy"!

Az biztos, hogy egy átla…

#832323 matgab Előzmény: #832319

Az biztos, hogy egy átlag országot ennyiért akár már porrá is bombáztak volna, mint Töröko vagy Szaud...Dehát ezek baráti ellenséges államok...

És mi következik számomr…

#832319 Boby. Előzmény: #832318

És mi következik számomra mindebből.., hogy az árak továbbra is emelkedni fognak, csak sokkal lassabban,mint az elmúlt hetekben, hónapokban.

Biztos véletlen ez az eg…

#832318 Boby. Előzmény: #832317

Biztos véletlen ez az egész story,de én akkor sem lepődnék meg,ha ez az áresés egy gazdasági, politikai játszma,paktum része lenne.

Én hiszek a véletlenekbe…

#832317 Boby. Előzmény: #832279

Én hiszek a véletlenekben,meg a random elméletben is,de azért az olajár esése mögött érdekes folyamatok fedezhetők fel.Trump bírálja és megpróbálja rávenni a szaúdi vezetést a túlságosan magas olajárak csökkentésére.Eredménytelenül. Majd Törökország 10.12.-én, usai nyomásra szabadon enged egy addig,Törökországban fogvatartott amerikai lelkipásztort,aminek következtében újra bimbózni kezdenek a török-usai kapcsolatok.Majd 10.13.-án egyből kipattan a botrány, hogy már másfél hete eltűnt Hasogdzsi - egy kormány kritikus szaúdi újságíró - Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán.10.14.-én már érkezik is a trumpi fenyegetés Szaúd felé hogy amennyiben közük van a szaúdiaknak az eltűnéshez,úgy irrgumburrgum lesz....,aztán némi csend után elkezdenek esni az olajárak.Most ott tartunk, hogy tegnap Trump bejelentette, mégsem lesz irrgumburrgum Szaúd ellen.

Citadella"#791106 2017. …

#828851 Boby. Előzmény: #828842

Citadella

"#791106 Boby. Előzmény: #791104

Mindebből következően,én az infláció elszállására számítok és arra,hogy olyan alternatív eszközöket fognak megtalálni a befektetők,mint az ezüst,illetve az agyonvert nyersanyagok és a hozzájuk kapcsolt szektorok.Nálam még az osztalék fizető részvényeknek is van helye."

Ezüstöm jelenleg nem néz ki szépen,de a nyersanyag alap az termel.Nyersanyag kapcsolt és osztalék papírom jelenleg nincs,de ha bevernék a tőzsdéket,amire már régóta várok, valószínűleg vásárolnék.