Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

re

#832451 tozsdenyul Előzmény: #832446

azért ne beszélj teljesen össze-vissza

Deák ferenc nem lenne Deák ferenc a számodra ha olyan diktátor alá vinne minket akit te utálsz

Dípsztét ellen sem küzdesz putyin nélkül

Kezdem azt érezni hogy nincs valódi koherencia a világképedben. Az ilyen szabadságharc az igazi, ami még zavaros is.

Egy keresztény ember az embertelenségekre sem mondhatja hogy csak a gdp számít. Ezek hitelességi meg koherencia kérdések. Nem véletlen az se hogy a muszlim mém erösebb mint a keresztény, mert hitelesebb...

Nem azért írok hogy reagálj, hanem hogy gondolkodj. Amit néha megteszel, mert olyankor marad el a reakció :)


re

#832446 Spade Előzmény: #832443

nyuszi hiába akarod rám melegíteni putyint én jobban utálom mint te külonosen a krim után csak van agyam veled ellentétben


nyuszi több beírásodra nem reagálok mert te a vita kedvéért tolod itt a hülyeségeket erre pedig nincs időm, ha megnézed Zolinak Kawanak meg Phionának reagáltam de szinte azt is már bucsúképpen

gdp

#832445 Spade Előzmény: #832429

Már nem nagyon akartam ide beírni mert minden lényegest sztem elmondtam. A statisztikák szerint keresünk többet igen, de a módszertant az eu adja és akkor mindenhol csalás van. De nincs mert meg kell nézni az adóbevételeket amik a fizetésekhez kapcsolódnak (tudom vannak fekete jövedelmek is) azok is kb a statisztika szerint nőnek és meg kell nézni a fogyasztási adatokat a boltok zsúfoltságát mind a növekvő keresetekről árulkodnak.

A választási rendszer sztem nem rosszabb mint 2010 előtt volt OV ráadásul abban is 2/3-t szerzett, sőt sztem ebben nehezebb 2/3-t szerezni. Az alrendszerek oktatás eü stb OV előtt is szarok voltak. Nyilvánvaló h javítani csak a többlet jövedelemből lehet ezért is fontos a gdp ha nincs növekedés nincs miről beszélni nem fog javulni igazából semmi mert nincs miből. A megbukó vezetőket az euban is kb mindig perbe vonják ez volt Sárközivel, Berlusconival, kohlal st. stb. és ez lesz sztem Merkellel a balkánról meg ne is beszéljünk horvát/román/szerb/macerdon stb. A szabadság meg már relatív a németeknél már le sem írhatod h migráns mert Angela kérésére kidobnak a fészről meg valszeg a munkahelyedről és ez van a svédeknél is, akkor hol itt a (szólás) szabadság ? pedig ez a legfontosabb szabadságjog mert ha ez nincs akkor semmi nincs a gondolat rendőrség megakadályoz mindent. Nem arről van szó h ne lenne nagy vonalakban igaz amit ov-ről írsz hanem h a világban sincs lényegében máshogy. A dípsztét abban más h durván belenyul az egész eu etnikai összetételbe és ezzel gyakorlattilag szétveri az államokat és állandó zavargások lesznek aminek a végén egy kínai rendszerú vagy orwelli kemény katonai ráadásul MI által kontrollált diktatura fog rendet tenni. Akkor majd visszasírja mindenki az aranykorszakot az ov demokráciát már aki él akit nem írtottak ki a betelepült etnikai és vallási (muzulmán) tisztogatások az átmeneti diktatúra előtti rendszerben. Túl kell tudni nézni az ov rendszeren. Aki ebben nem hisz az nyugodtan ne lásson túl ov-n és segítse hatalomra az ellenzék valamelyik sori által pénzelt pártját és hamar megláthatja megtapogathatja a nagy számú saját migrijeinket abban szinte biztos vagyok

Rákóczi népe

#832444 tozsdenyul Előzmény: #832430

Nem akartam újrázni, de ha erre van igény és szépen kérnek, elöjöhet a genyó :)

Szó:

"Nálunk nagyon rövid volt a polgárosodás kora a monarchikus együttélésben és durva volt a restauráció. Annál mélyebbek voltak a hűbéri gyökerek, amikhez OV visszanyúlt. Nem kádárhoz nyúlt vissza, mélyebbre. "

"Anno a szülők nemzedékében még volt szolgálati lakás, volt biztos állás. "

"Majd ha lesz biztos állás, szolgálati lakás (és nem stróman Garancsi vackait akarja CSOK-ban megvetetni Vikror), majd talán lesz gyerek is."

Ez kádár népe.

És még a levezetésed is stimmel. Nincs polgárosodás.

(Nem is lesz, tesznek róla.)

re

#832443 tozsdenyul Előzmény: #832439

"Ezért nem értem itt a forumon is, Mo-n is meg eu-ban is zajlo nagy oroszon rugózást. "

Nem vagyok meglepve.

Viktor meg te a dípsztét elleni kéretlen harcotokban putyin mellé kötelezted az országot. Ezért téma.

Az ország nem kér a harcodból. Magyarországon a legnagyobb az Eu támogatottsága.

Az ország nem kér putyinból.

Ez lehet hogy szorosabb, de a többség.

Én értem hogy nem érted a rugózást, mert viktoroddal együtt magasról teszel arra hogy mit szeretne a nép. Téged csak a gdp meg a harcod érdekel. A népet leszarjátok. Ahogy jézust is.

A nép békét szeretne. Több eu-t. Jobb egészségügyet. Több jézust.

Valódi szabadságharc elöször ferenced meg ellened lesz, mert rosszabb elnyomók vagytok a magyar ember számára mint a dípsztét.

gdp 2

#832440 Spade Előzmény: #832434

Persze akkor nem lesz probléma a vizzel aha 2100-ra Lagosban az előrejelzések szerint 100 milla ember fog élni......no way

Azután az is probléma h a napelemek a termőterületet foglalják el ez a sivatagban nem probléma de a szahel övezet alatt már igen, akkor meg nem lesz mit enni ha csak közben rá nem szoknak a fényevésre

re

#832439 Spade Előzmény: #832427

Igen kína a fő ellenfél arról az incidensről már ne is beszéljünk h az interpolnak vagy minek a kínai igazgatóját egyszercsak elnyelte a kínai fal nemrégiban mert odautazott. Volt belőle valami ? Nemnagyon. Ezért nem értem itt a forumon is, Mo-n is meg eu-ban is zajlo nagy oroszon rugózást. Bannonnak van igaza h az szinte már döglött oroszlán. Kína iszonyatosan feljött, itt is meg elemzőként ment a duma h a gdp adatok csalások meg minden. Oda kell menni megnézni, az eredmények igen is valósak.

gdp 2

#832434 KawaBazsy Előzmény: #832431

Ha pl feltalálnak egy sokkal hatékonyabb napelemet, akkor már nem téma egy olyan gép létrehozása, ami a tengervízből lepárolja az ivóvizet, az Afrikában főleg jelenlevő napenergia segítségéval.

gdp 2

#832431 phiona Előzmény: #832284

Épp a napokban beszélgettem valakivel, hogy nekem a többi között miért nem kerek Viktorunk. Ugye nagylátókőrű fantasztikus államférfi, mit Deákferenc,sőt több. De ugye ami már itt is feszegetve volt, hogy hamarosan (évtizedeken belül) megindul Afrika a víz miatt Európa felé, ez ami kézenfekvő és kalkulálható. Nagyformátumúként nem-e esetleg a jövőt kalkulálva kéne a népre hatni? Két opció van. 1. nem látja ami jön és tökhülye, 2. leszarja a jövőt, napi szinten politizál és gátlástalan, elszabadult, önittasult, kényszeres. Sztem a 2. vari van. Pontosan tudja hogy a migrik jönni fognak, nem ennyi hanem özön, de túlélnie kell, hatalom kell. Ehhez a népet a legaljább módszerekkel is etetni kell. Tudja azt is hogy ha az U kirója a kvótát az lesz, és tudja azt is hogy az EU tudja hogy ő tudja, és ez az egész csak a választóinak szóló cirkusz, porhintés. Meggyőződésem, hogy menekülő politika ez, és nem sok nyugodt éjszakája van. Jogász, pontosan tudja amit egy elfogulatlan bíróság leporolna rajta. Nem véletlen a macedón welcome és Hernádi jogállamban abszurd védelme, kiadatásának megtagadása sem. Tudja, csak a hatalma mentheti meg, és ebben már az összes verbális puskaport elsütötte, növekedési pálya kell, ezért nyomul az EU-ban, ami szinkronban is van pozitív stádiumú önértékelésével, ambícióival. De max mint problémát kezelik ott, lenyugtatják megvezetik, és ha erősödik is a migriellenesség sem volt szockó hordószonok lesz tényező – sztem.

A rebellió ezzel az ámokfutó one man show-val szemben indokolt. Az ellenállások jellemzője, hogy sokáig a mélyben érnek, aztán, ha sokan látják hasonlóan a problémákat, robban.

És miafene szabadságharcról beszélünk egy olyan országban, ami a multikból él, és már a pénzünkből nagybefektetővé avanzsált mészi (ov) is nagytőkés? Aki regulázódik a szokásrendbe, sőt felnyal hogy kis felcsúti purgyékből a körhöz tartozhasson. Ez az OV vív a dípsztét ellen?

Jó reggelt minden mesékben hívő királyfinak.

Rákóczi népe

#832430 phiona Előzmény: #832288

Ne csináld már, mi is szerinted ellentmondás?

Elsőre elegánsnak tűnik, de valójában genyós kibújás :-) nincs sok idő itt megbeszélni, most vagy soha :-)

gdp

#832429 phiona Előzmény: #832283

A „csak a GDP számít” gondolattal főleg azért nem tudok egyetérteni, mert egy állam nem egy cég. Nem arról van szó, hogy kiveszem az így-úgy megcsinált osztalékot és szevasz, majd jövök jövőre is a léért. Az államnak funkciói vannak, és jó hogy épül szépül az ország (mert címkézés kell a pénzlenyúláshoz), de nem jó, hogy botrányos az eü, az oktatásban a butítás preferált, a közbiztonság nem lett több100 hét alatt sem rendben és a többi. Ha már beavatkozó állam sem a jóléti mintát követi, szociális háló nincs, nem csak a szegénység a gond, hanem a mentális betegek, gyakran agresszívek is kontrollálatlanok mind fék mind segítés szempontjából a társadalomban.

A másik: az ország az életterünk, az életidőnk leélésének terepe. Nagyon nem mindegy, hogy milyen közegben, közhangulatban, szabadságfokban élünk. Nem lehet eltagadni, hogy totalitárius állam épült ki, a lakosság egynegyede szavazatával. Mert megtehették, hogy olyan választójogi törvényt csináljanak, megtehették hogy megvegyék-ellehetetlenítsék-anyagilag kivéreztessék az ellenzéket, hogy ne legyen kontrollember a választáson. Megtehették, hogy a szavazás napján órákig ne legyen adat, övék volt minden eszköz, és megtehették, hogy már csak a győztes patkót tegyék ki. Uralják a demokrácia összes garanciális intézményét, amit még esetleg nem eléggé, épp most darálják be. Trükkökkel tették, nem becsülettel.

És csak a GDP számít? sztem nem, valamiféle kormányzási etika is számítana, és persze ésszerű politizálás. Az etikához annyit, hogy ma már széles irodalma sőt tudománya van a propagandának, de vannak olyan elemei, amiket egyszerűen (a tudománya szerint is) emberileg megengedhetetlen megtenni. Az elrettentő példaesetek itt mind megvalósultak az elmúlt 1-2 évben. Az adófizetők pénzéből a plakátok, a nemzeti konzultációnak csúfolt bohóckodás, a gyűlöletkeltés, megalázás (klasszikusa Soros fotójára taposás a villamoson). Felelősség van ebben. Ahogy a politizálásban is. A rést ami nyílt jól ismerték fel (összes konkurens párt kifújt vagy erőtlenebbé vált vagy azzá volt tehető) de baromi erkölcstelenül fordították a javukra. Itt nem is a lopásokra/gazdagodásokra gondolok, új rend új leosztás (bár a módja és mértéke önmagában forradalmat érhetne), hanem hogy hogy mibe vittek bele minket. Részint a külpolitikában, részint hogy kollaboránssá tették a lakosságot, visszahozták a rákosista félelmi korszakot. Amit robbj említ a 80 % ellevő részben azért van el, mert a közösségi etika totálisan kiveszett belőle, részben félelemből. Mert bizony igaz hogy elvesznek cégeket (spéder és simics után most épp bigéét), igaz, hogy a NAV száll rá arra aki ellenáll, igaz hogy fojtogatnak mindent ami nem az övék, az ügyészség zsebben, koncepciós ügyek és karaktergyilkosságok bármikor, a média is zsebben. Megfélemlítő, agresszor politikát visznek.

A felelősségre te is hivatkozol, hogy ki hova áll. Részemről lehetetlen egy ilyen politika mellé állni, és nincs felmentés ebben. A dípszét nem új, vö Tőkés társaságok világuralma (by Korten) vagy klasszikus példa az olasz maffia és a megduplázott állam: a maffia kezében lévő olasz partszakaszokon pl tökéletes volt a közbiztonság, szemben a hivatalossal felügyeltekkel. Az, hogy a hatalomban lévők gyakran csak arcok és mögöttük mások állnak: semmi új és nem is jelentőségteljes, hiszen ez beszivárog a „fenti” politikába, a dípszét csak annyiból érdekes, hogy már nem biztos hogy a frontember a tuti csávó mint anno, lehet inkább szócső vagy báb.

Nálunk még a régi módi van, Viktorunk az all in 1 típus, bár alapvetően a színészkedéshez van leginkább tehetsége (vö ifjúkori fotó, Nemcsák-barátság, szónoklati ripacskodás és „ne azt figyeljék amit mondok, hanem amit teszek” őszinteségi pillanat). Úgy érzi, bejött neki ez a „falu bikája” szerepkör az EU előtt, ami némi képzavarral inkább a vak ló bátorságának tekinthető. Etetik, kerülgetik, de nem felejtenek.

Ja, amúgy nemtom a bérek hol nőttek, max a statisztikákban, mert a minimálbér emeléssel kevesebb megy zsebbe, de az állandó valós nettó ugyanaz amit látok mindenhol. Munkaerőhiány: mert segílyke helyett közmunkás az ellátott, a valós munkaerő meg elhúzott nyugatra, bejöttek helyettük a román-ukrán feketemelósok szal épül Garancsi, nincs gond, max a minőséggel lesz, nem érnek össze a falak: kifújják pur-habbal. Az egész valóságunk ilyen pur-habbal kifújt amúgy.

re

#832427 banyaiz Előzmény: #832420

Az oroszokkal való hadakozás egy nagyon jó fedősztorija a Kínával való hadakozásnak.

Az oroszoknak ezek a látványos akciói amiknek nagyobb a füstje mint a lángja kapóra jönnek mindkét félnek. Putyin részéről mutatja ő is a pályán van amire nagy szüksége van az illúzióra. Másik oldalról pedig nagyon jól elfedi az oroszokkal való karatézás Kínát mint problémát. Valójában sokkal komolyabb probléma sokrétűbb és nagyobb probléma össze se lehet hasonlítani az orosz problémával.

Pl az atomalku felmondása legutóbb ami abból indul Kína miket fejleszt és ez úgy csapódik le az oroszokkal balhé van.

Oroszország gazdasági súlya Kína gazdasági súlyához képest hogyan aránylik. Nem az oroszok vannak abban a pozícióban éppen az USA gazdasági vezető szerepét veszélyeztetik.

Orosz részről ezek a mérgezések pl Angliában nem tudom szándékos provokációk , vagy balfaszságok a végrehajtásban. Valószínű a kettő együtt. :) Kell adni a látványnak mint politikai cél provokálni kell mutassák a pályán vannak mint pol cél. De mellette van ez a hagyományos ruszki kifinomult észjárás is, hogy az ajtó helyett tankkal hajtanak be a házba a falon keresztül. Kifinomult dolgaik a kémkedésben is jelentkeznek azért alapjáraton is. :)

Közben pl Kínában ilyen kis pittyputtyok történtek csak amit a hírekből lehetett tudni az amcsik által beszervezett kínaiak sorban buktak és kivégezték őket pár éve. Valahogy hozzáfértek a kettős ügynökök, vagy beszervezett kínaiak neveihez. Miközben ennek visszhangja szinte nincs . Az oroszok látványakcióinak bezzeg van visszhangja. Muszáj volt úgy megölni polónium nyomokat hagy egész Európában. Nem lett volna elég simán lelőni . Kapóra jön ez sok szempontból erről szólnak a hírek nem a kínai ügyekről.

Az oroszok nagy balhéja a facebookon létrehoznak néhány kamu regisztrációt, a kínaiak közben abban a pozícióban vannak felvásárolják esetleg a facebookot. Kis túlzással kb így aránylik a két probléma. :) Az oroszok befolyásolni akarják az eu-s választásokat internetes trollkodással, Kína pedig közben kilóra megveszi amit lehet az EU-ban is. Más dimenziója a problémának. É-Korea kapcsán Kína szerepe szinte alig kerül szóba, miközben Ukrajna kapcsán az oroszok szerepe nonstop. Abból balhé van Trump felhívja Tajvant telefonon. Abból visszakozni kell.

Forgatókönyv pipa

#832425 banyaiz Előzmény: #832423

Érdekes elemzés csak a kiindulási pontja hiányzik belőle a különböző forgatókönyveknek, az ok hiányzik belőle. Szóval a lényeg. :)

A KKE régió jövőbeni útja leginkább attól függ az eurzóna meg tudja e oldani a válságát, és erőt tud e mutatni. Ha igen akkor nem kérdés magához vonzza a régiónkat. Ha nem tud megerősödve kikerülni a válságából akkor viszont az egész EU a szétesés szélére kerül és az akármit is hozhat ebben a régióban. De főleg semmi jót.

Olyan önmagában értelmezni a KKE régió jövőbeni forgatókönyveit mint mikor Roosevelt, Churchill , Sztálin Teheránban, Jaltán megegyeztek a jövőbeni Európa érdekzónáiban. Benne a KKE régiót a SZU-hoz sorolva. Aztán ezzel egyidőben azt elemeznénk egy tanulmányban milyen forgatókönyvei vannak a KKE régiónak. :) Miközben eldőlt a sorsa a régión kívül . Nagyjából most is ez a szitu.

Kettő forgatókönyv van. Az eurzóna megerősödve jön ki a válságából ezzel magával húzva az egész régiónkat. Vagy éppen az ellenkezője ami az EU szétesésének a lehetőségét hozza és az a régiónkban hogyan csapódik le ami több mint izgalmas forgatókönyv. :)

Ez az illiberális műsor az EU-n belül a régiónkban nem más mint az eurzóna válságából következő folyamat. Ha nincs 2008-9, 2011 -es görög buli, brexit (bár a britek nem eurzóna, de mindenképp meghatározó magországa az EU-nak, nagyhatalma) akkor hiába a spéci KKE közeg az út adott. Viszont ezek a dolgok vannak és ez hatással van a spéci KKE közegre benne mi kis ügyleteinkre.

Hol jelentkezik először ez a válságtünet a leginkább instabil országokban. Melyek azok? A volt komcsi tömb az EU-n belül . Mondhatnánk persze a déli országokat is görögök , olaszok , spanyolok de azért az megint egy spéci közeg.:) Ahol megint máshogy csapódnak le a különböző nehézségek mint a KKE régióban.


Forgatókönyv pipa

#832423 Koffein

Öt lehetséges forgatókönyvet vázol fel Közép-Európa számára 2025-ig a Visegrad Insight és a GMF közös tanulmánya, és a forgatókönyvek az illiberalizmus EU-n belüli győzelmétől kezdve az integrációs erők felülkerekedésén át egy új közép-európai tavaszig terjednek - foglalja össze a kedden Brüsszelben bemutatott tanulmányt a Bruxinfo. Az egyik forgatókönyv azzal számol, hogy Magyarországon a 2022-es parlamenti választásokkal együtt az EU-ból való kilépésről is népszavazást tartanak és ezen a szűk többség a kilépést választja majd.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/magyar-es-cseh-e...

re

#832420 Spade Előzmény: #832419

Az oroszok nem gyártanak kereskedelmi méretekben procit ezért ki vannak szolgáltatva


Már írtam is itt h a kínaiak az 1.4 milliárdból 7 sec alatt megmondják h kicsoda a képen bárhol ahol a rendszere be van kötve peking és shanghai biztosan. Az amcsik gépe most gyorsabb és ha a területet lokalizálják mondjuk 140 millára, abba azért jó sok ország belefér akkor a válasz idő kevesebb mint 1 sec azaz realtime tudnak felismerni és követni a zónán belül bárkit és meg is tegelik. Ez teljesen reális és valamilyen formában végzik is már sztem.

re

#832419 tozsdenyul Előzmény: #832407

akkor ezek szerint az oroszok már nincsenek a nagy játékosok között


A big data-val az a gond, hogy minden adatot be lehet gyüjteni, de real-timeban nem tudsz reagálni rá, mert olyan mennyiség

Muszáj fokuszálni, szükíteni, más információk alapján

Érdemben, a gyakorlatban nem tudsz mindenkit ténylegesen megfigyelni, csak elméletben

Egy mühold hány embert tud követni? 5-t lehet, de 1000-t már nem

tudnod kell, hogy melyik 5 tü a fontos az 1000 szénakazalból

Jó, h linkelted a Lemil …

#832415 KawaBazsy Előzmény: #832354

Jó, h linkelted a Lemil blogot, rég olvastam már Tiborut. A Konteó blogot már nem nagyon futtatja..

re

#832407 Spade Előzmény: #832404

Nézd nyuszi nekem kevés infom van lehet h neked sok, de én nem hiszek a kémek mostani nagy szerepében. Mert azt viszont tudom h minden egyes telot a világon az amik lehallgatnak szinte minden egyes net tevékenységet rögzítenek online és MI-n átfuttatják régiónként és rögzítenek is mindent vagy kiemelnek minden fontos adatot a big databól. Ráadásul műholdról is működik már az arcfelismerő sőt járás felismerő tehát mindenkit akit akarnak követni tudnak és állandóan lehallgatni, van ahol műholdról van ahol az útcai metro vonatok buszok villamosok video kamerái meghekkelésével. Ráadásul a mikro chipekben beépített backdoora van az amiknak , a procikban a rooterekben a network és gafikus kártyákban chipekben. tehát igazából már a ciber térbe terelődött át az információ forrás begyüjtés Ma már más a szerepe a zember kémeknek a nagy játékosok között sztem

re

#832404 tozsdenyul Előzmény: #832383

gondolatkísérlet

A magyarok az oroszokat segítik, ez a feltételezés

Az a feltételezés, hogy nagy számban ment át rajtuk ember, ök viszont erröl nyugat felé hallgatnak

Azt is feltételezzük a nagy játékosokról, hogy valószínüleg meg tudnak figyelni bárkit, bár egyszerre nem mindenkit.

Pl a magyar konzulnak csúfolt soföröket valószínüleg igen. Elég hamar megvoltak név szerint.

Na, mire spekulálhatunk hogy lett ennyi lebukás?