Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mtelekom részvény

Hold alapkezelő nyilvános levele

#881328 Koffein Előzmény: #881314

Szerintem se lesz semmi. A németek mondják meg, hogy mi lesz az MTEL-nél, meg gondolom most fosnak, hogy a kormány nehogy befagyassza a szolgáltatásaik árait 10évre visszamenőleg és a különbözetet utalják vissza az ügyfeleik részére... :)

Ha valaki telkó rv-t akarna venni, az jobban teszi, ha DTEL-t vesz, az kiszámíthatóbb, habár jól leakciózva 2020 márciusában volt utoljára..

https://www.portfolio.hu…

#844462 Fornit

https://www.portfolio.hu/vallalatok/it/magyarorsza...

"

Bővíti közép- és kelet-európai felhőszolgáltatásait a Deutsche

Telekom, kilenc országban, köztük Magyarországon indítja el Microsofttal

közös innovációs programját - közölte a Magyar Telekom az MTI-vel

szerdán.

A

felhőszolgáltatások kiemelt fejlesztésével a Telekom célja a régió

digitális átalakulásának felgyorsítása - írták. A tájékoztatás szerint a

saját infrastruktúrán alapuló megoldásokhoz képest az informatikai

üzemeltetési költségek ugyanis 30-50 százalékkal is csökkenthetők, mivel

a felhő alapú szolgáltatások az automatizált folyamatoknak köszönhetően

akár néhány perc alatt aktiválhatók.



A Deutsche Telekom a

Microsoft Azure nyilvános felhőplatformhoz, az Office 365 és Dynamics

365 platformokhoz kapcsolódóan nyújt magas színvonalú, standardizált

szolgáltatásokat a Microsoft támogatásával.



A partnerség

Magyarország mellett kiterjed Lengyelországra, Csehországra,

Szlovákiára, Horvátországra, Romániára, Észak-Macedóniára, Montenegróra

és Görögországra, a kívánt mértékben helyszíni és távoli támogatást

nyújtva.



A Magyar Telekom csoport üzleti ügyfeleit kiszolgáló

T-Systems Magyarország IT bevételeinek 8 százalékát teszi ki a kizárólag

felhőtechnológián alapuló bevétel.



A T-Systems Magyarország

jelenleg mintegy 25 ezer vállalati ügyfél számára értékesít

felhőtechnológiához kapcsolódó megoldásokat, szolgáltatásokat."

#furcsállunk

#844055 Koffein

Tegnap elindította régóta ígért mobilszolgáltatását a Digi. Mivel a hálózat még kiépítés alatt van, ezért a szolgáltató tesztelésre hívja az ügyfeleket. Nulla forintos havidíjat, nagyon pici hálózaton kívüli percdíjat és 50GB-os netet kínál azoknak az ügyfeleknek, akinek már van valamilyen digis vagy inviteles előfizetése. Hűségidő nincsen, a tesztelési időszak az év végéig tart. Ugyan az előfizetőknek egyelőre egy gyenge minőségű hálózattal kell számolniuk, ami először csak néhány nagyobb városban lesz elérhető, de akkor is úgy tűnik, hogy a Digi begurította az aranyalmát (mint Erisz Héra, Athéné és Aphrodité közé) a piacra azzal a felirattal, hogy kinek a legkedvezőbb a szolgáltatása. Ráadásul jön az 5G tender, s ha elég frekvenciát hoz el, akkor egész jó kis szolgáltatást rakhat össze a jövőben. Ez pedig most azt sugallja nekünk, hogy (i) az Mtel-től átpártolhatnak ügyfelek a Digi-hez, (ii) az 5G tenderen akár komolyabb verseny is kialakulhat a frekvenciákért, amely felhajthatja az árat, ugyanis a Digi-nek kell a frekvencia, míg az Mtel-nek ugyan most, nem, de a jövőben szüksége lehet rá, emiatt meg kell vennie. Azaz ez a teszteléses trükk elég nagy kellemetlenséget okozhat az Mtel-nek. Mindezek ellenére emelkedik a részvény árfolyama, amit furcsállunk.

4-e, szombat?Egész hétvé…

#843218 TrendMan Előzmény: #843211

4-e, szombat?

Egész hétvégén szakadt az eső?

Lehet, hogy hétfőn reggel nem pont ezzel kezdtek még.

Valakinél betalált a szt…

#843211 Koffein Előzmény: #843206

Valakinél betalált a sztori, ezért van ekkora visszhangja... a vicc, hogy máj. 4-e óta elérhető a videó és most 9-én durrant, 5 nappal később, ahogy kikerült a netre :)

top3

#836670 Koffein

https://www.napi.hu/tech/megy_a_helyezkedes_a_magy...

A Magyar Telekom a legfrissebb, 2018 szeptember végi adatok szerint az összes mobiltelefon-előfizetés 45,1 százalékát kezelte: 5,3 millió sim-kártya tartozott hozzájuk. A 2017. júliusi feltöltőkártyás adategyeztetés után - nem a harmadik, hanem a negyedik negyedévben - elvesztettek több mint 100 ezer ügyfelet és azóta is nagyjából ezen a szinten mozognak, amely még a 2016 elejinél is alacsonyabb.

A második legnagyobb szereplő a Telenor. A cég hivatalos számai nem ismertek azóta, hogy a cseh PPF Group tulajdonába került, lapunknak azonban megerősítették, hogy jelenleg kicsivel több mint 3,1 millió előfizetőjük van, kicsivel kevesebb, mint a még nyilvános második negyedévben. Ezzel piaci részesedésük 26,5 százalék.

A Telenor előfizetőinek száma is csökkenő tendenciát mutatott az elmúlt három évben, bár óriási zuhanásról nem beszélhetünk. Náluk 2017 harmadik negyedévében volt egy 40 ezres csökkenés, azóta kissé visszakapaszkodtak, de például a 2016-os szintet ők sem érték el.

A Vodafone a piac 24,5 százalékát birtokolta (közel 2,9 millió előfizető) tavaly szeptember végén, viszont - szemben a másik két nagy szereplővel - miután az adategyeztetés előtt és után az elvesztettek több mint 100 ezer ügyfelet, ezt sikerült korrigálni és azóta is növekednek, ha visszafogottan is.

A kisebb szereplők közül a UPC számai érdekesek még. A cég - amely a versenyhatósági engedély birtokában hamarosan a Vodafone tulajdonába kerülhet - negyedévről negyedévre növeli mobil-előfizetői létszámát és tavaly szeptemberre a 100 ezret is átlépték. Ezzel a piac 0,9 százalékát szerezte meg. 2016 elején még csak 41 ezer előfizetőjük volt.

erste célár csökkentés: 390 ft

#831924 Bendeguz Előzmény: #831914

Igen, mondom hogyan: a 4iG nyeri az összes közbeszerzést, a telekom meg a többi jó csicska módjára megcsinálja alvállalkozóként

erste célár csökkentés: 390 ft

#831911 Koffein Előzmény: #831887

Szóvak két lyukra játszanak Telenor + Telekom...

+ az eu tovább szigorít, kevesebb bevétel https://www.portfolio.hu/vallalatok/telekom/olcsob...

  • A belföldi díjas barangolást biztosító döntéssel 2017-ben megszűntek a roaming-díjak a külföldről belföldre irányuló hívások esetén. Az új jogszabály a belföldről külföldre irányuló hívások díját maximálja 2019. május 15-től 19 eurócentben (nagyjából 61 forint), míg a szöveges üzenetek legfeljebb hat centbe kerülhetnek majd (mintegy 19 forint).
  • A jogszabály a biztonsági előírások, például a titkosítás szigorításával az okostelefonok, többek között az internetalapú szolgáltatások (például Skype, WhatsApp, stb.) használóit is védi. Bevezeti a telefonszám megőrzésének jogát, amely a szerződés megszűnte után egy hónapig érvényesíthető, az előre fizetett kártyákon maradt, fel nem használt összeget pedig a szerződés megszűnésekor ezentúl kötelező lesz visszaadni a felhasználónak. A felhasználók kártérítésre tarthatnak igényt, ha elhúzódik a szolgáltatóváltás, vagy közben kárt szenvednek.
  • A tagállamoknak elő kell segíteniük az 5G hálózatok kiépítését, amelyet a megfelelő rádiófrekvencia rendelkezésre bocsátásával tehetik meg 2020-ig. A cél az, hogy az EU 5G tervével összhangban 2020-ra az EU minden tagállamában legyen legalább egy nagyobb város, ahol már működik az 5G hálózat.