-12, -15, 18%-nál vételek berakva, hogy ne járjak úgy, mint tegnap. 10Ft-on múlt, hogy nem kaptam.
Tippmix? Akkor ma plusz és mínusz 10% is meglesz, majd nullaban zár
Ma 2000 lesz, mondtam előre, igazából nem a közgyűlés ténye-technikailag nem kötelező- de a pszichó nagyon fontos! Az sem tartom elképzelhetetlennek, hogy hétfőn felfüggesztés lesz! A tippem mára +12-14%!
Megfigyelés, adatok, adattárak, IT, 4iG.
https://24.hu/belfold/2018/11/08/wellneszezes-kozb...
nem azért vették 1 hónapig masszívan a nagybefektetők, hogy most bedöntsék az árfolyamot. különösen, hogy van jövője a papírnak. mi másért vásárolt volna majd 70%-ot a nagy tulajdonos... ti hogyan vennétek olcsóbban (nem 1900 fölött) részvényeket, ha nem így? ért már egy kis hinta. folyamatosan eddig is rázták ki a spekulánsokat. jó, a mai az durva volt. az igazán forgó közkéz nagyon kevés mostanra. én azon csodalkoztam hogy záróra mégis majd 10 % pluszba kerültünk. bár ha ma minusz 10%ban zárunk akkor lehet hogy sokan elbizonytalanodnak és nem mernek többé hozzányulni. 2 napja 1300 körül volt! a mol pl. mikor megy ennyit? 1 év alatt kb.
Kicsit lehiggadva a mai nap izgalmaitól, azt kell hogy mondjam, hogy kár volt eladni 1400-nál, de a meló miatt nem tudtam szondázni sem a fórumhangulatot, sem a híreket. A terv az lett volna, hogy reggel eladom és utána követő esegetésben visszavásárolni.
De megleptek ezzel a nagy reggeli tartós forgalommal és utána nem gondoltam, hogy mégis ejtés lesz. Persze amikor elkezdett esni, akkor adogattam. És mikor bezuhant , akkor már csak mini pakkom volt (25%), ami elég jó taktika lett volna, ha van időm figyelni. Ott amikor megláttam a zuhanó árfolyamot végülis logikus volt eladni a maradék pakk negyedét és megtartani 18%-ot. Elvileg majdnem kidobtam az egészet, de aztán gondoltam, hogy ez amolyan matgabos pánik eladás lenne.
Onnan ahogy elkezdett 1600 fölé menni elkezdtem visszavásárolni a részvényeimet (1820-ig) és úgy gondolom nagyrészt sikerült is, talán 15-20% hiányzik a tegnapi pakkhoz képest. Sajnos a baromi nagy forgalomhoz képest alig voltak a könyvben eladók és vevők. Sztem a brokik egy az egyben piacin adták /vették a pakkokat.
Furcsa egy nap volt, de bízom benne hogy ez most az a szakasz, mint amikor a konzumnál sávszélesítés volt felment 800-ig és onnan visszadobták kb. 450-ig napon belül. Akkor pont görögöknél nyaraltam és nem tudtam olcsóért venni.
Szóval ha ez így lenne akkor még egy 4-5-szörözés simán benne van...
Most van egy kis tartalék cash ha esne vagy ha emelkedne...
Holnap nyitóban minuszt várok és onnan szépen fel fog támadni- remélem.
igen, ennek a napközbeni azonnali hatályú származékos piac sávszélesítésnek most sem értem mi volt az értelme a dezinformáláson kívül.
Aztán csodálkoznak, hogy miért nem válik népszerűvé a tőzsde. Meg azok a hírek, amikor azt mondják, hogy egész napra felfüggesztik, az ember elmegy strandolni és mikor visszajösz délután akkor látod, hogy kettőkor visszaengedték a kereskedést. Szavahihetőség. Ne írják hogy egész napra. Írják, hogy felfügggesztik vagy akármi...
Ez a sávszélesítés sem volt egyáltalán indokolt.
szívrohamot kaptam , amikor meghallottam a 40 % szélesítést , de aztán mégis csak elérheti az álom 2000 - a kgy-re
általánosságban írtam :)
Nem Mészárosban kell bízni, hanem a mohóságukban... Azt pedig szerintem már bizonyították. Nézd óriási pszichés teher ez mindenkinek, de nem sűrűn van ilyen. Volt rá elég tréning idő :) Főleg 2008 és környéke, meg a kis papír rallyk. :)
Értem :) Nem kereskedem vele, utolsó vételem okt 17én volt. Egy darabot se adtam el. Ezidáig ez volt a legizzasztóbb napom, vert a víz rendesen, amikor lenézett 1400ra... :)
Van még mit tanulnom tőzsdepszichóból :)
Félre értettél: minden tiszteletem a tiéd, és magam is itt írtam 2 napja, hogy aki türelmesen tartja, az biztos jobban jár, mint aki ugrál mint én!
De ez nem változtat azon, hogy nem tudom egyik lölö részvényt sem befektetésként kezelni.Én arra reagáltam előbb, hogy azt írtad, nem tudjuk a cég tukajdonreszt az arfolyamtol külön kezelni. Hogy a viharba ne tudnánk, csak ezek szerint nem vagyok egyedül, akinek semmi bizalma ezekben a folyamatokban.
Nos Orbán annyit jár már Kínába tanulmányútra, hogy az a törvényjavaslat, amit Pintér Sanya belengetett, egész biztos meg fog születni. A teljes kamerás megfigyelést, a személyes profilokat, állampolgárok pontozását fogják szerintem Magyarországon is bevezetni. Nyilván borzalmas dolog lenne, de ha a 4iG nyeri az IT beszerzéseket, akkor felőlem mehet :))))) Rossz vicc volt, tudom.
" választási bukás esetén is"
Hahaha... Szerinted nem a 4IG-vel fogják megcsináltatni a szavazatösszesítő programot?? :-DDD
Egyébként csak úgy általánosságban leírom, hogy ez a 4ig történet is olyan, mint amikor az egér és az elefánt átmegy a hídon és az egér kiabálja együtt dübörgünk. Hát elég sok egér van ezen a hídon vagy a mellette lévőn esetleg csak a parton...
Értem, látom is, hogy kereskedsz. Ha jobban tudod csinálni, lovagold a hullámokat. Én hülye vagyok hozzá, csak ülök bambán, aztán egyszer majd szépen eladogatom. Remélem, majd akkor is kereskedik valaki :)
Ui, jó hogy admin vagyok... Egyébként meg nem az elmúlt 10 évben kellett ezt a szart tartogatni, hanem kb egy-max kettő évig nyártól számítva...