Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

4IG fórum

tévedsz, kapott egy ké…

#830655 Kissherceg Előzmény: #830653

tévedsz, kapott egy kész részvényesi könyvet, tulajdonosi struktúrát, likviditást amit egy IPO-val nem tudott volna ilyen könnyen megteremteni. Apró pénzbe került ez a művelet és rengeteg időt spóroltak meg, ami a legdrágább...

semmivel se manipuláltabb, mint otp vagy mol, főleg a 90-es években. Továbbra se tudsz elvonatkoztatni, hogy nem a tőzsdei árfolyamnyereség miatt vették a cégeket, hanem a legalizált, transzparens 100mrd-ok miatt amit ezek az évek alatt hozni fognak. Legálisan, adózva. Fedhetetlenek.

Múltkor látom Andy is ke…

#830653 banyaiz Előzmény: #830640

Múltkor látom Andy is kedvet kapott ehhez a műfajhoz. :) Est Média vagy milyen néven fut ahol megjelent tulajként . Ha már ilyen jó biznisz ez miért ne gondolta egy támogató felügyelet mellett. :)

Elképesztő azért valahol ez a történet. Akkor ezek a pénzek offshore vagy akármilyen helyről majd megérkeznek egy magántőkealapba ha tovább akarja forgatni, aztán abból lehet tőzsdén vagy tőzsdén kívül tovább terjeszkedni. Vagy marad offshore-ban hátha egyszer menekülni kell legyen egy kis lóvé Mo-n kívül is.

Ha nem ezt csinálja akkor érthetetlen a számomra Konzum-Opus eddigi tőzsdei története. De 4 IG is , vagy bármelyik. Nézd meg Opus-Konzumot alvó cégek amikben megjelenik nagy árfolyamemelkedés aztán elkezdi bevinni a vagyonelemeket egyenként, most már a fúziónál tart. :) Miközben ezt megtehette volna úgy is a tőzsdén kívül ezt a sok tevékenységet összevonja és bejelenti akármilyen néven bejön a tőzsdére. Akkor nincs ez az egész cirkusz, hogy xy alvó cég 1000x értékre felment világ legnagyobb tőzsdei emelkedésével. Ehelyett ez a megoldás.

Mészáros ha mindezt tőzsdén kívül összevonja és 1 cégben behozza vagyonban ugyanott tartana mint így. Kivéve ha ő az árfolyam emelkedésekben benne volt realizált árfolyamnyereségekkel a közkézben. Gyakorlatilag azt kellene elhinnem a sokkal bonyolultabb megoldást felvállalja a semmiért egy ilyen gyerek ez a Mészáros. :) Nehéz azért ezt elhinni.

Nagyjából ez a lényeg sz…

#830652 banyaiz Előzmény: #830640

Nagyjából ez a lényeg szerintem is. Egyetlen dolgot tennék hozzá ami viszont talán a legfontosabb eleme az egésznek jelenleg. A többi az távlati cél, vagy tevékenység.

A közkézben való kereskedéssel árfolyamnyereség elérése. Annak a birodalom további növelésére felhasználása.

Mire is gondolok. Mondjuk van 40% közkéz hivatalosan abból 20% Mészárosé nem hivatalosan. Aztán adja veszi miközben az árfolyam 10 x értékekre megy. Hány mrd Ft árfolyamnyereséget tett így zsebre Opus, Konzum, 4IG, Appeninn , Cig, és a tököm tudja milyen papírokon? :) 1 mrd, 10 mrd, 50 mrd? :) Valahol a 10-50 közé saccolnám.

Az egész kócerájban összesen a tőzsdén ami a neve alatt fut nincs annyi saját erő amennyi pénzt csak ezzel megkereshetett a mai napig.

Ez nagyon jó ötlet egyetlen apró probléma van vele totál illegális. :)

4IG kapcsán is mint a korábbi tőzsdei bulijai kapcsán felmerül miért egy tőzsdén lévő cégben jelenik meg tulajként és nem egy tőzsdén kívüli informatikai cégben? Amit majd később megvesz a tőzsdei konglomerátuma? Csak a fentiek miatt szerintem.

Nézd meg a kereskedését ennek a papírnak. Totál manipulált az egész vsz.

Ez teljesen független attól később ezekből a cégekből mekkora cég lehet, vagy sem. Akármi is lesz belőle ő már rosszul ebből nem fog kijönni mert szerintem amit 4 IG-ra költött vagy költ majd a jövőben az ebből összejön mint realizált árfolyamnyereség. Ha ez így van de több mint valószínű , hogy így van.

fordítva ülsz a lovon.It…

#830640 matgab Előzmény: #830620

fordítva ülsz a lovon.

Itt amióta elhagytuk a 250-et (2500) azóta masszívan és kérlelhetetlenül gyűjti valaki (na ki?).

Ilyet én a Konzumnál láttam , kb 57 és 800 között (amikor az első olyan alkalom volt hogy sávot szélesítettek), majd ugyanez 600 és 2500 között.

Ott az volt a forgatókönyv, hogy kiemelték limitig és ott maradt. (egy-egy kivételes naptól eltekintve).

Mi a lényeg? Minél kevesebb a közkéz, annál könnyebb emelni az árfolyamot. Ha nálad van 80% ami 1000-es árfolyammal van árazva, az 800.

Ha veszel a közkézből (20%) alig 2%-ot, azaz a közkéz 10%-át, akkor kb. 20-30%-kal fogod megemelni az árfolyamot és a nálad lévő 82% pakk értéke mindjárt nem 800 lesz, hanem 1000.

Miután ez egy nyilvánosan kereskedhető tőzsdei cég, ezért az esetleges vagyonértékelések során (hitelfelvételek, akviziciók) a részesedésed piaci értékét fogják figyelembe venni. Ráadásul ha megveszed a közkéz 10%-át felhajtod az árat 20-30%-kal, akkor a spekik is rá fognak ugrani, akik tovább hajtják az árfolyamot egymás kezéből kitépve a részvényeket (eladtam , visszavettem, megint eladtam -ah kimaradtam, visszaveszem) és ezzel tovább növelik a részvény értékét.

Azaz alig 2% vásárlással megnöveled a vagyonodat akár 1000 helyett 1200-1500-ra is! simán.

Utána miután hirtelen lett 800-ból 1500-ad és nyomsz egy-két pozitív hírt, jövőképet is a céghez. Itt újra meg fogják rántani a spekik és már 2000-es árfolyamok fognak generálódni, sőt , ha veszel még 2%-ot, akkor már 2500

És miután szépen kistaffirungoltad a céget megkeresed a nyugdíj alapokat, Morgan-t Goldman-t, Templetont, hogy van ilyen kurva nagy businessed, amibe jó nagy pénzért beveszed őket és ha sok pénzt adnak akkor tovább fogod növelni a cégértéket.

Az a baj hogy nem full t…

#830633 Peti84 Előzmény: #830629

Az a baj hogy nem full tőkével ültem bele, ha fullban lennék már szerdán kiszedtem volna a tőkét, kockázat kezelés gyanánt. Ez meg had maradjon, tavaly a stroman papírjait elbaltáztam, ezt most annyira nem szeretném elszúrni.

egy pici részt visszavet…

#830631 rbbj11 Előzmény: #830627

egy pici részt visszavettem, de holnap lehet az utolsó limites napja már így is brutális a tulhuzas

azért egy részét a helye…

#830629 rbbj11 Előzmény: #830628

azért egy részét a helyedben tuti eladnám.Legalább a negyedét

Te kérdezted, majd az id…

#830628 Peti84 Előzmény: #830626

Te kérdezted, majd az idő eldönti. Ebben az évben úgy sem tudok jobb papírt a béten, 410-es átlaggal nem kell majrézom.

Ez a sztori nem rég kezd…

#830624 Peti84 Előzmény: #830623

Ez a sztori nem rég kezdődött, itt annyi pénz lesz a 4IGben hogy MI azt nem tudjuk elképzelni sem. Na jó Herceg lehet eltudja, de a 200 miliárdos cég pár éven belül abszolút lehetséges. Lölö egy kötéssel megvette a piacon a cég a 10%-át talán 400 forinton, utána a részesedéseit piaci vételekkel folyamatosan tolja, de ezeket már kitárgyaltuk itt. (Ja és a fő stróman nem 3szorozni akar.....)