Hozzászólás
matgab Előzmény: #830620fordítva ülsz a lovon.
Itt amióta elhagytuk a 250-et (2500) azóta masszívan és kérlelhetetlenül gyűjti valaki (na ki?).
Ilyet én a Konzumnál láttam , kb 57 és 800 között (amikor az első olyan alkalom volt hogy sávot szélesítettek), majd ugyanez 600 és 2500 között.
Ott az volt a forgatókönyv, hogy kiemelték limitig és ott maradt. (egy-egy kivételes naptól eltekintve).
Mi a lényeg? Minél kevesebb a közkéz, annál könnyebb emelni az árfolyamot. Ha nálad van 80% ami 1000-es árfolyammal van árazva, az 800.
Ha veszel a közkézből (20%) alig 2%-ot, azaz a közkéz 10%-át, akkor kb. 20-30%-kal fogod megemelni az árfolyamot és a nálad lévő 82% pakk értéke mindjárt nem 800 lesz, hanem 1000.
Miután ez egy nyilvánosan kereskedhető tőzsdei cég, ezért az esetleges vagyonértékelések során (hitelfelvételek, akviziciók) a részesedésed piaci értékét fogják figyelembe venni. Ráadásul ha megveszed a közkéz 10%-át felhajtod az árat 20-30%-kal, akkor a spekik is rá fognak ugrani, akik tovább hajtják az árfolyamot egymás kezéből kitépve a részvényeket (eladtam , visszavettem, megint eladtam -ah kimaradtam, visszaveszem) és ezzel tovább növelik a részvény értékét.
Azaz alig 2% vásárlással megnöveled a vagyonodat akár 1000 helyett 1200-1500-ra is! simán.
Utána miután hirtelen lett 800-ból 1500-ad és nyomsz egy-két pozitív hírt, jövőképet is a céghez. Itt újra meg fogják rántani a spekik és már 2000-es árfolyamok fognak generálódni, sőt , ha veszel még 2%-ot, akkor már 2500
És miután szépen kistaffirungoltad a céget megkeresed a nyugdíj alapokat, Morgan-t Goldman-t, Templetont, hogy van ilyen kurva nagy businessed, amibe jó nagy pénzért beveszed őket és ha sok pénzt adnak akkor tovább fogod növelni a cégértéket.