670-es leütésre számitottam, hät ez elég jól bejött, bövítés megvolt :) Rajzolják a chartot, tiszta szabályos az egész.
Konzum és opus kapcsán is évek teltek el, mire jött a minden nap felsö limit ralli. Ez a végsö fázis vajon mikor indul ebben?
670-es leütésre számitottam, hät ez elég jól bejött, bövítés megvolt :) Rajzolják a chartot, tiszta szabályos az egész.
Konzum és opus kapcsán is évek teltek el, mire jött a minden nap felsö limit ralli. Ez a végsö fázis vajon mikor indul ebben?
Mekkora árbevétel arányos profitot tud hozni, illetve mekkora árbevételt . Az nem tűnik egy lehetetlen küldetésnek 14 mrd árbevételnél jóval többet is összehozzon ha kitömik megrendeléssel. Akár nagyságrenddel többet. Az sem ha 10% árbevétel arányos profitot legalább összehoz . Mostani árazást nagyjából akkor hozza.
Az egész állami szférában komoly informatikai fejlesztések kellenének. A bankoknál is csak a takarékok, mkb-t nézzük . Nagy beruházások talán nem kellenek a cégben ahhoz ezeket el tudja vállalni. Max munkaerőt felvenni pluszban ahogy nő a cég mint legnagyobb költség de ebben lehet tévedek. Milyen egyéb nagy kiadást jelent ha kap egy komoly megrendelést ami fejlesztést igényel a cégben. Aztán a nagy kérdés terveznek e valamilyen apportot a cégbe mit mennyiért hoznának be majd a jövőben. Takinfót emlegetik és az passzolna is a cégprofilhoz.
De összességében ha 100 mrd-os megbízásokat kap /év akkor könnyen lehet a mostani árnak a tízszeresén változatlan részvényszám mellett. Elgondolkoztató ez a dolog és annyira szép, hogy mi a buktató benne? Túl simának és pofonegyszerűnek tűnik. :) Még gondolkodnom kell hátha elszáll közben 3 k-ra . :)
Gondolkodj nagyba, a nagy képet próbáld látni. IT projektet most kezdik építeni. Már most nyerik a megrendeléseket és mennyit fognak még..
665 napi alj? Addig tököltem míg elment!
Egyébként a múltkor mondtad ezt az Otp 300 Ft = 4 IG mostani helyzetet. Ehhez kapcsolva én is elgondolkoztam a beszálláson. Mert olyan kevés itt a részvény és a cégérték a nagy cégeihez képest, hogy sokkal könnyebb itt nagyot dobnia. Mondjuk az egész cég ér mostani árazáson durván 14 mrd-ot . Azt megtölteni tartalommal sokkal egyszerűbbnek tűnik mint 300 mrd-t pl egy Opusban.
Csak se beszállási se célárat nem tudok megfogalmazni. :) Oké el lehet tenni 5 évre mondjuk és meglátjuk mi lesz belőle alapon lehet ez a legjobb megoldás és akkor nem kell konkrét célár .
A beszállásra árra pedig azt szűrtem le események után a Mészáros papírokban több példa is volt a legjobb beszállási pont amikor először elhangzik Mészáros beszáll a cégbe. Akkor azonnal rá a vétel gombra . :) Esemény után kicsit bonyolultabb de gyakorlatilag rá lehet bökni egy árfolyamra itt és éppen úgy jó lehet mint bármelyik másik árfolyam . :) Mert nehéz lenne megtippelni a következő napokban hetekben milyen mozgásai lesznek. Legalábbis nekem . 1000-et ugyanúgy el tudok képzelni mint 500-at.
Köszönöm , láttam a meghívást , kedves tőletek gondoltatok rám, de én nem jövök. Ne vegyétek sértésnek nem arról van szó nem bírlak titeket vagy nem akarom látni a képes feleteket :) Csak nincs kedvem ezekhez a legyen egy nap mikor bulizzunk eszem iszom dínomdánomokhoz. Nem rajongtam ezekért soha. Szóval nem személyes az ügy a meghívókkal szemben .
...
Nyeretlen Kétéves: Úgy eltűntél azt hittem megviselt a Matáv osztalékrally :) Nem vagyok én hentes mészáros, hogy annyira pusztítsam a halakat. Szerényen csak önmérséklet . Máshogy fogalmazva alig fogtam. Nem az igazság félúton van itt is:)
...
Rbbj11: Van még olyan visszacsatolás is 4 IG ügyben az Opusnak is van 4IG-je. Emlékeim szerint olyan 10-15% közötti mennyiség. A Konzumnak pedig van Opus tulajdona. Jó kis cégháló és akkor ez csak a tőzsdei része. A nem tőzsdei és esetleg nem nyilvános része még izgalmasabb lehet ennek a pókhálónak . :) Összességében ami hivatalos Konzum PE 50% környéke , Opus 10-15% között. Összesen 60-65% .
ma az estet és ott1-et húzzák, a kisbüfiknek pedig kell rá a lé, ezért 4ig eladás van
Hamar 680 lesz
szerintem ma lesz benne egy nagyobb leutes, ezért mélyre bealltam limit vetelre, bovitesnek
na ez a lényeg.
És az a kicsi befolyó variálható a konstrukció miatt, tehát ha több nyereséget kell épp kimutatni, növelhető
Túl toltánál is jobban túl tolta
Szia Mester!
Hagytál még élő halat nemzeti vizeinkben? :-)
De ja vu érzésem, van mintha a Konzum story ismétlődne, de most neked köszönhetően :) Ebben benne vagyok, most már jönnek a ki fogják vezetni a tőzsdéről vélemények is!
Azt írták, hogy tartósan szeretnének a tőzsdén maradni és eddig ezt a részét mindig betartották az ígéreteiknek. De ami fontosabb, szeretnék majd jóval feljebb tornázni az árfolyamot is. JA! és a legfontosabb, hogy nagyon szeretik a hypot :-)
Szia Főni?
Nem értem mi vezethetett oda, hogy kitiltottad Ibizát :-) Vajon milyen néven lehet a PF!? Megpróbálom kitatálni :-)
Hali Paci, üdv itt újra. Ibizat kitiltottam és átment pfre fórumozni másik névvel.
Zoli jól írod. Gyere ital topikba és a fórum talira.
Nem vezetik ki a céget, csak tudják hogy akkora megrendeléseket fog sorban kapni, mint most a kapitalizációja, lehet 2-3 év múlva 200mrd-s árbevételű cég lesz. és akkor meg nincs is ott a teljes állami szektor, szóval csücs a papíron
Lényegében Mészáros magántulajdona a 4 IG Konzum PE-ben lévő része. Amit egy magántőkealapban tart amit vagyonkezel a szintén részben tulajdonában lévő Konzum vagyonkezelő cége. Ott tart Opus, Appeninn, Konzum és talán CIG tulajdonokat (bár lehet a Cig máshol van) . Ezek mind magánemberként befeketetései a Konzum PE magántőkelapban.
+ egy szerény kis MKB 45-50 % környéki csomagocskát mint magánbefeketető birtokol a Konzum PE-ben.
Konzum PE vesz bármit az Mészáros Lőrinc magánember befektetése egy magántőkealapon keresztül.
A Konzumnak az Opusban van egy nagyobb részesedése ami benne van a Konzumban. De a magántőkealapban is van Opus.
Kuszább nem is lehetne, mint egy pókháló. A Konzum a 4IG-ból jelenleg úgy részesedik mondjuk ér most az 50% környéki magántőkealapos pakk kb 7 mrd -ot ennek a 7 mrd-nak van egy vagyonkezelési díja az befolyik a konzum vagyonkezelőjéhez ami a konzum tulajdona . Közvetve becsorog egy kis lé azért oda is. :) Ki van azért ez találva. Saját vagyonkezelő a saját tőzsdei vagyonnak, és a vagyonkezelő is a tőzsdén van.
Tudomásom szerint bár nem vagyok naprakész és elég sok a variálás a cégekben de a konzum pe a tulajdonosa a Konzumnak. Nem fordítva. A konzum pe vagyonkezelését végzi egy konzumos vagyonkezelő ami a Konzum tulajdona.
Szóval a Konzum a Konzum PE vagyonának kezeléséért kap "jutalékot" egy konzum tulajdonú vagyonkezelő cégen keresztül. Aminek résztulajdonosa emlékeim szerint a Konzum mármint a vagyonkezelőnek. De ezek a tulajdonok állandóan változnak úgyhogy lehet már 100% tulaj.
A konzum pe-ben lévő pénz legutóbbi emlékem szerint Mészáros pénze ezt valamiért nyilvánosságra hozta események után x idővel. Miért hozta nyilvánosságra és ha nyilvános akkor miért magántőkealap jó kérdés. Kijött egyszer csak ilyen közleménnyel a Konzum pe pénze 100%-ban az övé és a feleségéé. :) Meglepő volt ez a bejelentés a számomra . Törekszik az átláthatóságra vak is láthatja ilyen gesztusokat tesz. :) Ezzel elismerte, hogy az mkb-nak kb 50%-a az övé 45% van talán a Konzum PE-ben mkb-ból. Előtte erről mindenféle találgatás volt kik tettek pénzt ebbe a tőkealapba és akkor jött ez a meglepő bejelentés. Elképzelhető korábban mások pénze is benne volt akik inkognitóban akartak maradni és kivásárolta őket, vagy átírták a nevére, és akkor bejelentett.