ma az estet és ott1-et húzzák, a kisbüfiknek pedig kell rá a lé, ezért 4ig eladás van
Hamar 680 lesz
ma az estet és ott1-et húzzák, a kisbüfiknek pedig kell rá a lé, ezért 4ig eladás van
Hamar 680 lesz
szerintem ma lesz benne egy nagyobb leutes, ezért mélyre bealltam limit vetelre, bovitesnek
na ez a lényeg.
És az a kicsi befolyó variálható a konstrukció miatt, tehát ha több nyereséget kell épp kimutatni, növelhető
Túl toltánál is jobban túl tolta
Szia Mester!
Hagytál még élő halat nemzeti vizeinkben? :-)
De ja vu érzésem, van mintha a Konzum story ismétlődne, de most neked köszönhetően :) Ebben benne vagyok, most már jönnek a ki fogják vezetni a tőzsdéről vélemények is!
Azt írták, hogy tartósan szeretnének a tőzsdén maradni és eddig ezt a részét mindig betartották az ígéreteiknek. De ami fontosabb, szeretnék majd jóval feljebb tornázni az árfolyamot is. JA! és a legfontosabb, hogy nagyon szeretik a hypot :-)
Szia Főni?
Nem értem mi vezethetett oda, hogy kitiltottad Ibizát :-) Vajon milyen néven lehet a PF!? Megpróbálom kitatálni :-)
Hali Paci, üdv itt újra. Ibizat kitiltottam és átment pfre fórumozni másik névvel.
Zoli jól írod. Gyere ital topikba és a fórum talira.
Nem vezetik ki a céget, csak tudják hogy akkora megrendeléseket fog sorban kapni, mint most a kapitalizációja, lehet 2-3 év múlva 200mrd-s árbevételű cég lesz. és akkor meg nincs is ott a teljes állami szektor, szóval csücs a papíron
Lényegében Mészáros magántulajdona a 4 IG Konzum PE-ben lévő része. Amit egy magántőkealapban tart amit vagyonkezel a szintén részben tulajdonában lévő Konzum vagyonkezelő cége. Ott tart Opus, Appeninn, Konzum és talán CIG tulajdonokat (bár lehet a Cig máshol van) . Ezek mind magánemberként befeketetései a Konzum PE magántőkelapban.
+ egy szerény kis MKB 45-50 % környéki csomagocskát mint magánbefeketető birtokol a Konzum PE-ben.
Konzum PE vesz bármit az Mészáros Lőrinc magánember befektetése egy magántőkealapon keresztül.
A Konzumnak az Opusban van egy nagyobb részesedése ami benne van a Konzumban. De a magántőkealapban is van Opus.
Kuszább nem is lehetne, mint egy pókháló. A Konzum a 4IG-ból jelenleg úgy részesedik mondjuk ér most az 50% környéki magántőkealapos pakk kb 7 mrd -ot ennek a 7 mrd-nak van egy vagyonkezelési díja az befolyik a konzum vagyonkezelőjéhez ami a konzum tulajdona . Közvetve becsorog egy kis lé azért oda is. :) Ki van azért ez találva. Saját vagyonkezelő a saját tőzsdei vagyonnak, és a vagyonkezelő is a tőzsdén van.
Tudomásom szerint bár nem vagyok naprakész és elég sok a variálás a cégekben de a konzum pe a tulajdonosa a Konzumnak. Nem fordítva. A konzum pe vagyonkezelését végzi egy konzumos vagyonkezelő ami a Konzum tulajdona.
Szóval a Konzum a Konzum PE vagyonának kezeléséért kap "jutalékot" egy konzum tulajdonú vagyonkezelő cégen keresztül. Aminek résztulajdonosa emlékeim szerint a Konzum mármint a vagyonkezelőnek. De ezek a tulajdonok állandóan változnak úgyhogy lehet már 100% tulaj.
A konzum pe-ben lévő pénz legutóbbi emlékem szerint Mészáros pénze ezt valamiért nyilvánosságra hozta események után x idővel. Miért hozta nyilvánosságra és ha nyilvános akkor miért magántőkealap jó kérdés. Kijött egyszer csak ilyen közleménnyel a Konzum pe pénze 100%-ban az övé és a feleségéé. :) Meglepő volt ez a bejelentés a számomra . Törekszik az átláthatóságra vak is láthatja ilyen gesztusokat tesz. :) Ezzel elismerte, hogy az mkb-nak kb 50%-a az övé 45% van talán a Konzum PE-ben mkb-ból. Előtte erről mindenféle találgatás volt kik tettek pénzt ebbe a tőkealapba és akkor jött ez a meglepő bejelentés. Elképzelhető korábban mások pénze is benne volt akik inkognitóban akartak maradni és kivásárolta őket, vagy átírták a nevére, és akkor bejelentett.
előfordulhat, hogy ki akarják vezetni? mi egyébért vennék ennyire?
Az irány már adott. Amennyiben nem jön közbe valami nagyon cudar dolog akkor nagyon jó pénzt lehet vele keresni. Az a vicc, hogy a nagy többség még most sem látja mi történik itt ... Oszt néhányan még viccelődtek is a már-már legendássá váló Matgab faktorral. Bocsi!:-) Természetesen nem én viccelődtem hanem azok az izékék... Köszi válaszod, Ibiza eltűnt, nincs mit tenni.
Ibiza eltűnt már régen...
Én is optimista vagyok a 4IG-vel kapcsolatban. Igen kemény ez a faktor küzdelem, de végülis 10 év elteltével csak elérte a beker áramat idén, sőt most már ahhoz képest majdnem háromszorozódik. Igaz elég lett volna egy fél éve venni, nem benne ülni ennyi ideig. Bár mindig hittem abban, hogy valaki rájön, hogy jó ez a cég és felvásárolják...
Gondoltam beköszönök már alma materembe így a rally végén:-) Lesznek még hinták bőven de ha M.L ennyiért is hajlandó megvenni a papírokat akkor aggodalomra nem sok okunk lehet. Innen még akár duplázhat is egy éven belül(akár). Franc sem gondolta volna.... vagy de!? :-) Ne ijedjetek meg, nem foglak titeket fárasztani(nagyon) a hülyeségeimmel. Jó érzés, hogy ez az oldal még működik és kitartanak a régiek. Gratulálok a főninek(Kissherceg) a munkájához ! Jó kereskedést és kitartást elvtársak! Ibiza "barátommal" mi a helyzet?
még szebb lett :) mai 100k is ő volt, így 50% megvan nekik
nem, tekintettel konzum nem tulajdonos 4igben. Írtam, hogy Mészáros veszi (konzum PE), de hát...
ilyen részesedés mellett nem anomália, hogy 4ig emelkedik, konzum esik?