Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mészáros részvények

maffiarészvény - maffiatőzsde - maffiaállam

#828793 tozsdenyul Előzmény: #828762

Pedig el lett magyarázva, hogy érteni kellene magyarul.

Kertész érti a genetikusan szó jelentését, a rasszisták nem. Akkor se, ha el lett magyarázva.

A rasszistáknak az átlagnál kisebb az agyuk. Szóval minden klappol.


"magyar nyelvet mint az idegenek nyelvét használja"

Nálad jobban beszéli, te kizárólagos nagymagyar:)

rv

#828782 banyaiz Előzmény: #828673

Vagy ő oszt vissza és tényleg ilyen dörzsölt figura csak álcázza magát egy analfabétának. Végül is attól még, hogy úgy beszél mint akit fejbevágtak egy gumikalapáccsal és fogalmazásgátlót vett be egyszerre még lehet nagyon jó üzleti érzéke.

Mert azért általában az üzleti szféra és a politika összefonódása úgy néz ki az üzleti szféra megkeni a politikusokat. Csurrant valamit az érdekeit tudja érvényesíteni. A dohánylobbitól a katonai lobbiig stb. Helyben pedig a kisiparos a polgármestert ha valamit szeretne stb. Tekintélyelvű rendszerekben pedig ismer nagy embereket és ezt kihasználva szabad a pálya. Nagy idők tanújában mikor a városi tanácsost felhívja a miniszter nevében kinek is kellene adni az iskolafelújítási megbízást. Neki nem kell felhívnia senkit a miniszter, vagy Orbán nevében minden hivatalnok tudja kicsoda és nem biztos keresztbe akar tenni neki főleg mikor a közszférát éppen racionalizálni készülnek. :) Ezzel is azért sok ajtó kinyílhat előtte ha ezzel ügyesen operál.

Az már egy komolyabb szint ha egy politikus birtokolná a nemzetgazdaságot strómanok neve alatt. :) Bár Putyinnal kapcsolatban rebesgetnek hasonlókat az olaj -gáz buliban.

Vagy dél-koreai konglomerátum építés az is olyasmi volt a politikai vezetés rokoni, baráti, harcostársi stb kapcsolatainak egy szövevénye amiből kiépült. Talán annak a kezdeti idejéhez hasonlítható leginkább ahogy ez most kinéz .

maffiarészvény - maffiatőzsde - maffiaállam

#828762 matgab Előzmény: #828709

A magyar genetikusan alattvaló.

Ezt így ki lehet mondani, lehet idézgetni, mormolni hozsannázni büntetlenül.

Bezzeg ha valaki azt írná le, hogy az négerek genetikusan alattvalóak, akkor az kimeríti a polikailag inkorrekt fogalmat.

Ha meg esetleg valaki azt találná mondani, hogy a zsidók genetikusan alattvalóak, akkor mindjárt olyan hiszti lenne a médiában, akkora rasszizmust, nácizmust kiáltanának, olyan meghurcolásban részesülne az illető, hogy még az ükunokáját is börtönbe dugnák...


Na erről ennyi a véleményem, Meg, hogy Kertész Ákos soha nem is volt magyar, a magyar nyelvet mint az idegenek nyelvét használja és lelkében mindig is idegenszívű volt, soha nem volt ő magyar.


Ez van...


maffiarészvény - maffiatőzsde - maffiaállam

#828709 Mancs Előzmény: #828612

"Még 16-20 garantált év, addig ez van."


"A magyar genetikusan alattvaló." - Kertész Ákos.


Ez van.

rv

#828707 prfecó Előzmény: #828673

mindenki emlékszik 10 % a visszaosztás

persze Debrecenben már Mr. 20 % lett politikus , akit kizárólag pénzéhsége( anyja 850milliós jutaléka) miatt lökték outsidernek


Most cca 15 % kap a stromann és persze állja a költségeket . Yacht , repülőgép , trópusi utak politikusok részére , Cyprusi bankszámlák , Monte-Carlo appertman. Tőzsdei egyik cége közel 600 % nyereséget hozott cége , melyre természetesen az összes előírásnak megfelelő könyvvizsgálói záradék meglett. Appenin , 4IG , Opus, Konsum szépen össze illő konglo , melyhez Est is hamar csatlakozhat

rv

#828673 matgab Előzmény: #828670

kap 5% jutalékot, azt annyi, az is elég.

Igen a politika az majdnem mindenhol maffia. Csak az eszközök és a módszerek mások. (Usa-ban is)

rv

#828670 banyaiz Előzmény: #828655

Akkor ez valami olyasmi mint a maffia ahol kiszállás nincs? :) Vagy csak a névre íratott jószágok nélkül lehet kiszállni az élete azért megmaradhat. Akkor kicsit megengedőbb a szabályzata. :)

Mondjuk Simicskát igaz, hogy azonnal megpróbálták a közbeszerzésektől kezdve mindenből kizárni de neki médiája és építőcégei voltak. Ami eléggé függ az állami és párt lóvéktól. Egy Mkb Bankot, vagy egy szőlészet borászatot stb már nehezebb lenne lehetetlen helyzetbe hozni mint a Közgépet, vagy a Hírtv-t.

Egyébként szerintem valahol félúton lehet az igazság. Egyrészt kézivezérlik is sok esetben Lőrincet másrészt ő is ki tudja használni azt Orbán neve sok ügyet elintéz. Könnyen el tudom képzelni szervilis helyeken mindenféle felsőbb utasítás nélkül különleges bánásmódot kap. De szerintem az úgy nem igaz ő csak a nevével van ebben benne. Lehet csak a vagyon egy része ténylegesen az övé másik részénél pedig strómankodik. Ebben milyen arány lehet fene tudja.


rv

#828658 Koffein Előzmény: #828655

Példastatuálás. Simicskáék olcsón megúszták, a következő szakadár nem biztos, hogy ilyen stílusosan fog tudni visszavonulni..

rv

#828655 matgab Előzmény: #828621

jaj, ne legyél ilyen naív. Persze hogy ő a Fidesz strómanja (vagy magáé Orbán Viktoré). Bár sztem inkább az egész Fideszé, óriási ötlet így gazdasági egység, szövetkezetbe tömöríteni a teljes pártot, hogy ne merjen kilépni senki az egységből, mert akkor az a vagyonát is elveszti.

Nyilván Mészáros egy megbízható jó stróman. Soha nem volt politikus -legalábbis országos- és ezért nem is lehet azt mondani, hogy ő a Fidesz embere. És mi történne ha függetlenné akarna válni és azt hinné , hogy ő tényleg az ország egyik leggazdagabb embere? Szerintem ezt ő még csak elképzelni sem akarná! A teljes politikai hatalommal fordulna nyíltan szembe. Az összes hatóság kivégezné az összes céget -hiszen belső info lenne, hogy mit kell nyomozni és ML 3 nap alatt már a börtönből védené magát. Már ha nem nyírnák ki. De sztem nem nyírnák ki, nem lenne elég stílusos... Végig kellene néznie, hogy megy vissza vidéki gázszerelő szerepébe a börtönben, ahol cellatársnak betennének egy-két korábban még a szocik által finanszírozott választási kancigány mellé...


rv

#828621 banyaiz Előzmény: #828620

Viszont ha csak egy stróman abból is nagy bonyodalmak lehetnek. Ez ellen szólna a családja is nyakig benne van a cégekben. Lányai, veje, fia , felesége. Ha ez csak arról szól ezeket az ő neve alatt futtatják és ő a kirakatember akkor mi van a háttérben? Kik /vagy ki a valódi tulaj és mi van akkor ha Lőrinc azt mondja ez mind az enyém hiszen a nevemen van. :) Lehet a következő útja lenne az utolsó a repülőn akkor. :) Azért ezt is nehéz így elképzelnem.

Nyilvánosság témának lehet egy olyan célja is tőzsdére jövetelnek legitimálni ezt a vagyont. Nem bujkálni vele hanem éppen az ellenkezője és ezzel teljesen természetesnek feltüntetni. Miért ne nyerhetne el egy cég egy közbeszerzést alapon. Miért ne nyerhetne el több közbeszerzést. Miért ne lehetne ennek a cégnek a vezetője a miniszterelnök volt osztálytársa. Nem bujkálni vele hanem éppen az ellenkezője "reklámozni" a tőzsdén.Legjobb védekezés a támadás alapon. Ezzel ezt teljesen hétköznapivá tenni.

rv

#828620 Kissherceg Előzmény: #828619

ő egyelőre csak az arc, de bármikor cserélhető. Nem épít és szava sincs. Lásd felesége offolva lett echotól egy hónap alatt... Legalizáltak mindent, ahogy Tiborcz mondta "bárki vehet"

rv

#828619 banyaiz Előzmény: #828442

Ez új amit művel. Nem az állami megbízásokkal , vagyonnal ügyeskedés , hanem az , hogy a rendszerváltás óta ezeket igyekezett minden érintett minél jobban fű alatt intézni.

Azzal , hogy tőzsdére jött úttörő lett . :) Mert nemhogy nyilvánosság kerülése , hanem felturbózása a tőzsdével.

Gyakorlatilag amit elkezdett az nem más mint a nyilvánosság teljes bevonásával annak a bemutatása hogyan építsünk fel egy vállalatbirodalmat politikai hátszéllel állami pénzből. :) Teljesen újszerű megközelítés a rendszerváltás óta hasonló ügyekben kialakult gyakorlathoz képest.

Egy vállalatbirodalomnak felépítése, túlélése hosszú távon az komoly képességeket feltételez azért az irányítóitól . Amikor nem támogató a politikai/gazdasági környezet akkor is boldoguljon . Üzlet az üzlet alapon szót értsen mindenféle politikai vezetéssel stb.

Ilyen szempontból Mészáros nem tudom mennyire képes boldogulni. Nem tűnik a legélesebb késnek a fiókban, így messziről. :) Nem tudom ebből az egészből mennyi az ő találmánya és mennyi az amikor annyit tud a dolgokból hol kellene aláírni. :) Rejtély a számomra mennyire ő vezeti ezt az egészet vagy vezetik valahová a neve alatt . Amikor nem ilyen szabad a pálya akkor mi fog ebből kisülni.

maffiarészvény - maffiatőzsde - maffiaállam

#828592 Mancs

A rendszerváltás után ezeket a maffia érdekkörébe került vállalatokat ki kell dobni a tőzsdéről. Aki ilyen részvényeket tart, az szurkoljon, hogy Orbán elvtárs minél tovább éljen és uralkodjon, és - amellett, hogy tovább rothad körülötte az ország, és fényévekkel száguld el mindenki mellettünk - ő szépen megszedheti magát a maffia játékszerévé züllesztett, BÉT-nek csúfolt szarkupacon..




rv

#828446 Kissherceg Előzmény: #828442

és 4ig, tudod digitális Magyarország... :) Konzumnak a szállások adnak illetve vagyonkezelés stabilitást, sztm opus meg ilyen mindenes... ott a könyvelés a nyertes :)

rv

#828442 Koffein Előzmény: #828440

Szerintem, az egész portfólióban (hosszú távon értendő), a legstabilabb lábakon az app áll, hisz ha kormányváltás van, vagy bármi, az ingatlant tőle fogják bérelni... persze ott van a puttonyba az erőmű, cukorgyár, szállodák stb.. vannak ottan cégek, amik nem fognak pénz hozni, meg vannak olyanok, amik termelni fogják a pénzt, de ez az én privát véleményem.. :)

rv

#828440 banyaiz Előzmény: #828439

Mészárosnak mindent tőle kellene most megvenni mert az egész ország övé lenne ha ilyen turbó fokozatban műveli a terjeszkedést a 90-es évektől. :)

Az biztos ha tőzsdét jól használják az fel tudja pörgetni az eseményeket. De azért vannak ennek kockázatai is.

Először is amit fejleszt az működőképes legyen hatékony legyen hosszú távon is. Sokat akar a szarka de nem bírja a farka történet mérethatékonyság stb.

Másodszor kérdés a cégérték növekedése hány részvényre esik. Mert Csányi példával ha így csinálta volna lehet a Bonafarm 50 x ekkora cégérték lenne most csak az egy részvényre jutó érték az lehet kisebb lenne mint ahová az első lelkesedés emelte az üres cégnél . Elkezdte volna 100 millió részvénnyel most tartana 100 mrd részvénynél. :)

Azért vannak ennek is korlátai hosszabb távon. A tehenek adnak tejet akkor is ha kormányváltás van. De a médiaportfólió nem biztos , hogy nem megy csődbe 1 héttel utána, vagy az építőipari cég . Szóval azért még van néhány kihívás a jövőben .


rv

#828439 Koffein Előzmény: #828438

gondolj csak bele, ha behozza tőzsdére a 3tehenet, hol tartana? lehet közép eu vezető tehenésze lenne már... vagy már merkel is a csányi tejét inná :DD de hát csányi nem arcoskodott, megelégedett a lassú építkezéssel :))