Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Unicredit

#832304 matgab Előzmény: #832292

Nem nagyon bírja ez az Unicredit a faktort... 14,7-nél vettem, azóta már az egész olasz bankrendszer szétesőbe került...

Csak úgy, mint a K+S...


Unicredit

#832292 Koffein

Olasz lapértesülések szerint kettéválaszthatják az UniCredit csoportot. Az olasz operációról német központtal leválasztásra kerülne a többi operáció (Németország, Ausztria, Közép-Kelet Európa és Törökország) annak érdekében, hogy csökkentség a bankcsoport Olaszországtól való függését.

Juve

#831113 matgab Előzmény: #828803

mai Siemens Healthineer eladásom után érdeklődnék, hogy lát valaki valami jó európai részvényt (a 4IG-n kívül)?

Juve

#828803 matgab Előzmény: #828643

Tényleg hihetetlen... 39 felett 5 centen múlt ez a nyomorék siemens H kiszórása (39,5 vs 39.45) erre most meg beszakad 33,6-ig hír nélkül 2 hét alatt.

Juve

#828643 matgab Előzmény: #828548

faxom ebbe a Siemens Healthineer, Unicredit párosomba (-4,2% és -5,35%.)


Kva Siemens-t hogy nem tudtam eladni 39 felett! borzasztó

Juve

#828548 matgab Előzmény: #828490

kicseszett európai részvények, Siemens Healthineer-nél beadtam a megbízást eladásra 39.45-ön, ami 5 cent miatt nem teljesült, az Unicredit meg amúgy is esik , mint a kő.

danske

#828324 matgab Előzmény: #828285

Ja de a grafikonodon is jól látszik, hogy a 14,8-as beker áram az egy elég erős ellenállás...:-) Veszteséggel meg miért szálljak ki egy ilyen nagyszerű cégből...

Majd ez is olyan lesz, mint a Cara (vagy a Nike), hogy őrizgetem 2 évig, eladom végül 3% pluszban és az eladásomat követő hónap végén már 30%-ot megy...

danske

#828285 Koffein Előzmény: #828269

nem akarlak megsérteni, de unicreditből kitudtál volna szállni egy jó pár alkalommal... 3-4hónapig egy sávban mozgott https://invst.ly/8qsqg

ha a napokban, nem támadták volna újra be az olaszokat, akkor 15ig simán elment volna...


danske

#828269 matgab Előzmény: #827993

bazzeg, kva Unicredit -7%-on már megint... Agyam eldobom, hogy amit eladok az szárnyal, amit nem veszek az szárnyal, amit shortolni akarok de nem tudok, az zuhan és amit veszek és tartok az is mindig esik...

danske

#827993 Kissherceg

Lesz itt még jó beszálló:


A bank által megrendelt független vizsgálat kimutatta, hogy 2007 és 2015 között mintegy 200 milliárd euró folyt át a Danske Bank észtországi leányvállalatán 15 ezer devizakülföldi ügyfél számláin keresztül. A tranzakciók jelentős része gyanúsnak bizonyult, több tízmilliárd eurót moshattak tisztára az észtországi leányvállalaton keresztül. A piszkos pénzek főleg Oroszországból, de más volt szovjet köztársaságokból is érkeztek.



A vizsgálat eredményeinek közzététele előtt nem sokkal, még szerdán lemondott a Danske Bank vezérigazgatója, Thomas Borgen, aki 2013-ban került posztjára. Borgen vállalta a felelősséget azért, mert sok éven keresztül nem megfelelően működött az ellenőrzés és szabálykövetés (compliance) rendszere.



Jesper Berg, a dán pénzügyi felügyelet (Finanstilsynet) vezetője csütörtökön bejelentette, hogy az új információkra való tekintettel újraindítják a májusban lezárt vizsgálatot a banknál.



A pénzügyi felügyelet májusban "súlyos hiányosságokat" tárt fel a Danske Bank irányításában, és 5 milliárd korona (670 millió euró) elkülönítésére kötelezte a pénzintézetet a megnövekedett kockázatra hivatkozv.



A koppenhágai pénzügyi ügyészség augusztusban a Danske Bankénál jóval átfogóbb vizsgálatot indított pénzmosás gyanújával. Az észt hatóságokkal együttműködésben folyó vizsgálat 2019-ben fejeződik be. A Danske Bank pedig akár több milliárd koronás bírságra számíthat.



Vera Jourová, az Európai Bizottság igazságügyért felelős tagja csütörtökön közölte, hogy október 2-án megvitatja az ügyet Dánia, Finnország és Észország pénzügyminisztereivel.



A különböző felmérésekben Dánia rendszeresen a világ legkevésbé korrupt országai között szerepel. Vezető politikusai most bírálták a Danske Bankot, mert nem fedte fel pontosan, hogy mennyi pénzt mostak tisztára, és ki viseli mindezért a jogi felelősséget. Rasmus Jarlov kereskedelmi miniszter kiemelte, Dánia el akarja kerülni azt a forgatókönyvet, amely a harmadik legnagyobb lett bankkal, az ABLV-vel történt. Miután az amerikai hatóságok pénzmosással gyanúsították meg, a pénzintézet nem jutott többé forrásokhoz és villámgyorsan összeomlott.



A The Wall Street Journal értesülései szerint a Danske Bank, amely ugyan az Egyesült Államokban nem folytat tevékenységet, de vannak dollárban jegyzett kötvényei, az amerikai pénzügyi felügyelet célkeresztjébe került.



A Danske Bank nem az egyetlen pénzintézet, amelyet pénzmosással gyanúsítanak. Olyan nagy európai bankokat is súlyos bírságra ítéltek emiatt, mint a BNP Paribas és a Deutsche Bank. Legutóbb, szeptember elején az ING holland banknak mintegy 775 millió euró pénzbírságot kellett megfizetnie, amiért 2010 és 2016 között nem hajtotta végre megfelelően a pénzmosás és a terrorfinanszírozás elleni szabályokat, nem ellenőrizte kellően alaposan az ügyfeleket és a gyanús tranzakciókat.

Citi: Most kell olasz részvényeket venni

#827257 Koffein

"Venni kell az olasz részvényeket a Citi elemzői szerint, a bankház szakértői úgy vélik, hogy a politikai populizmus erősödése nem szegi majd a befektetők kedvét, és a Citi előrejelzése szerint a milánói börze magabiztos emelkedéssel zárhatja majd az idei évet. A bankház elemzői kiemelték az olasz részvények 2011-es és 2014-es gyengélkedését, akkor az év utolsó negyedéve hozta el a pozitív fordulatot, a Citi elemzői nem tartják kizártnak, hogy a történelem ezúttal is megismétli önmagát és az olasz részvények ismét jól teljesíthetnek majd az utolsó negyedév folyamán.

...

A Citi által leginkább kedvelt olasz részvények listáján megtalálhatók az ikonikus sportkocsigyár a Ferrari, a villamosenergia-átviteli rendszerek és távközlési kábelek előállításában érdekelt Prysmian-csoport, továbbá a Moncler ruházati cikkeket gyártó vállalat és a Fineco pénzügyi szolgáltató részvényei is. A bankház elemzői által legkevésbé kedvelt részvények listáján a Telecom Italia, a Mediaset és az ERG papírjai szerepelnek."

https://www.portfolio.hu/vallalatok/meglepo-ajanla...

Bayer AG

#826148 matgab Előzmény: #826147

mondjuk érdekes a Bayer, azon gondolkodtam, hogy ha eléri a minusz 15%-ot, akkor veszek... De pont előtte fordult. Majd délután, hátha az amcsik is elkezdik adni...

Bayer AG

#826147 matgab Előzmény: #826146

igen, ráadásul 1 farmer rákos megbetegedése miatt, mert egy bíró azt gondolta, hogy van összefüggés a rákos megbetegedés és a Monsanto termék között.

Nekem is az volt az érzésem, hogy ez sokkal inkább a kereskedelmi háború egyik erőfitogtatása, semmint "valós" esemény.

Bayer AG

#826146 MrTibi16

A mai esése a Bayer részvénynek eléggé hogyismondjam nem mindennapi (-13% is volt)

Azért tök izgi hogy amint megkapott minden engedélyt a Monszántó felvásárlására a hambisok máris durrantanak egy hogyismondjam kisebb bírságot (egészen pontosan 287 millió dolláros) .D (lehet majd írni az újságban hogy a német multi tulajdonában lévő monszántó rákos cuccal árasztja el az amcsi piacot .... csúnya németek)