Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai részvények

Bayer AG

#826147 matgab Előzmény: #826146

igen, ráadásul 1 farmer rákos megbetegedése miatt, mert egy bíró azt gondolta, hogy van összefüggés a rákos megbetegedés és a Monsanto termék között.

Nekem is az volt az érzésem, hogy ez sokkal inkább a kereskedelmi háború egyik erőfitogtatása, semmint "valós" esemény.

Bayer AG

#826146 MrTibi16

A mai esése a Bayer részvénynek eléggé hogyismondjam nem mindennapi (-13% is volt)

Azért tök izgi hogy amint megkapott minden engedélyt a Monszántó felvásárlására a hambisok máris durrantanak egy hogyismondjam kisebb bírságot (egészen pontosan 287 millió dolláros) .D (lehet majd írni az újságban hogy a német multi tulajdonában lévő monszántó rákos cuccal árasztja el az amcsi piacot .... csúnya németek)

raiffeisen

#825930 Koffein

A Raiffeisen ma reggel a piaci várakozásokat felülmúló negyedéves eredményt tett közzé. Ennek főbb okai a vártnál lényegesen magasabb osztalékbevétel és a várakozásokat felülmúló kereskedési bevételek. Vagyis bevételi oldalról a felülteljesítés nem a bank szűken vett operatív tevékenységéből származott. Költségoldalról pozitív volt, hogy a banknak nem kellett céltartalékot képeznie. A kilátásokat enyhén javította a bankcsoport, a céltartalék képzésre most már alacsonyabb értéket várnak, mint amit 2017-ben realizállak, míg eddig akörüli értékre számítottak.

danske bank

#824149 matgab Előzmény: #823959

siemens Healthineer átütötte most már a 38-at is:-)

Lassan jöhet a 40 ostroma. Nem egy rakéta, de ahhoz képest, hogy nekem is van , emelkedik (a szokásos kezdeti -8% shock után)

danske bank

#823959 Kissherceg

Sokkal jelentősebb mértékű pénzmosás zajlott a Danske Bank észt leánybankjainál, mint azt eddig sejteni lehetett. A Bloomberg szerda délutáni cikke szerint az észt bankokban akár 8,3 milliárd dollárt is tisztára moshattak 2007 és 2015 között. Ez kétszerese a korábbi becsléseknek.

A dán nagybank ráadásul eddig elég olcsón megúszta a történetet, kisebb figyelmeztetéssel, illetve egy felszólítással, hogy tartsanak benn több tőkét, letudta az ügyet a dán bankfelügyelet.

Ugyanakkor a még nagyobb mértékű szabálytalanságok miatt keményebb büntetések is jöhetnek, a bank részvényei zuhanni is kezdtek szerdán, a bejelentést követően. A Bloomberg gyorselemzése szerint a következmények amúgy inkább lesznek érzelmi alapúak, semmint pénzügyiek. Az utóhatások viszont a dán bankfelügyelet szempontjából, illetve abból a szempontból, ahogy a hatóságok világszerte ellenőrzik a bankokat, jóval nagyobb volumenűek lehetnek.

Az észt leánybankok esetében például számos egyértelmű vörös figyelmeztetést hagytak figyelmen kívül a dániai központban. Ráadásul a történteknek komoly geopolitikai jelentősége is van: az eddig összegyűlt információk alapján elsősorban orosz pénzek érkeznek az Európai Unióba a balti országok bankjain, illetve Nagy-Britanniába bejegyzett vállalatokon keresztül.

Nem véletlen, hogy egyre többen sürgetnek országokon átívelő együttműködést és új eszközöket a jelenséggel szembeni küzdelmhez. Ebből a szempontból is jelentős lehet a Bloomberg szerint, hogy mi lesz a Danske Bank-eset utóélete.

daimler

#823718 matgab Előzmény: #823708

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-06-28...

22%-ot esett az Osram Trump miatt.Hát az azért elég kemény...

Hella is 5%-ot esett.

Igen, ha Trump elkezdi szivatni valahol az EU-t az az autógyártás lesz. Vannak régóta szenvedő klasszikus amerikai márkák, amiket a szabad piacon legyőznek az európai konkurensek. Ráadásul ott van az iparágban a technológiai váltás is, aminek lesznek nyeretesei, de sok vesztese is. A marginok nem voltak nagyok eddig (sem). Borzasztó sérülékeny üzleti modellé vált az autóipar. Az mondjuk Magyarországnak is odakúr, ha a német autóipar elkezd döglődni, Audival Mercedes-szel az élen...

Osram

#823668 matgab Előzmény: #823661

na, eléggé befostak itt a befektetők, hogy rátettem a figyelőlistámra.... Már -13%-ra tették ma...:-))

Commerzbank

#823661 matgab Előzmény: #823592

az Osram kezd érdekes szintekre esni.

Fundamentálisan nem néztem a részvényt, de az biztos, hogy egy időben arról pletykáltak, hogy 70 EUR-ért megveszik, volt 75 is az ára, de aztán az valahogy elmaradt és most alig 40 EUR-t kóstál...


Commerzbank

#823512 Tapasz

Mi a retkes g.. i van ezzel a CB-vel? Betette az ügyfelek pénzét Bitcoinba 20 000 $ nál?

BMW

#823484 Kissherceg

Kemény döntésre készül a BMW a Brexit kapcsán

A BMW vizsgálja Nagy-Britanniai gyárainak működtethetőségét a Brexitet követően, de a Financial Times információi szerint létezik olyan szcenárió mely esetén inkább bezárják a gyárakat a szigetországban. Jelenleg négy gyárat is üzemeltetnek, melyekben többek között a Mini és a Rolls-Royce modellek is készülnek.