Regisztráció Elfelejtett jelszó

Tesla Motors Inc - TSLA

short gyilkos tweet

#828301 Koffein Előzmény: #828242

jó gyorsan megállapodtak

"Távozik a Tesla igazgatótanácsának éléről Elon Musk, de a vállalat vezérigazgatója marad - közölte az MTI. Musk és a vállalat 20-20 millió dollár (5,6-5,6 milliárd forint) büntetést fizet...

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) és a Tesla megállapodott, hogy Musknak 45 napon belül le kell mondania az igazgatótanácsi elnökségéről, és három évig nem választható újra erre a posztra, de ő marad a vállalat vezérigazgatója. Az alku alapján a Teslának két független tagot kell választania a testületbe."

https://index.hu/gazdasag/2018/09/30/tavozik_a_tes...

short gyilkos tweet

#828246 matgab Előzmény: #828236

kva életbe, hogy nem tudtam beshortolni... (mert nem tudom hogyan kell... Melyik instrumentummal stb.

short gyilkos tweet

#828242 Koffein Előzmény: #828236

az ördög a részletekben rejlik XD

"Tegnap az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) hivatalosan is perbe fogta Elon Muskot azon meggondolatlan tweetje miatt, amiben azt írta, hogy kivezetné a Tesla-t a tőzsdéről 420 dolláros árfolyamon, amihez a szükséges finanszírozás is megvan. Azóta kiderült, hogy a finanszírozásról csupán szóbeli ígéretei lehettek, ha voltak egyáltalán. Tegnap a tőzsdefelügyelet sajtótájékoztatót tartott a lépéssel kapcsolatban, amiben nyilvánvalóvá tették, hogy emiatt perlik Muskot. A felügyelet végrehajtási divíziójának egyik igazgatója ráadásul azt nyilatkozta, hogy azt feltételezik, hogy Musk azért pont a 420 dolláros árfolyamot említette, mert ezzel a számmal gyakran a marihuána szívásra hivatkoznak és így akart felvágni jelenlegi barátnője előtt. A hírek hatására a mai napon valószínűleg ismét véget ér a Tesla részvények utóbbi hetekben látott emelkedése, piaczárás után 10% feletti esést mutatott az árfolyam."

Musk füvet szívott a neten

#827572 Koffein Előzmény: #827358

Most hogy megnéztem a videót, az a véleményem, hogy sok érdekes, elgondolkodtató dologról beszélnek a két és fél órás műsorban. A sajtó meg csak a füvezést értékelte :o)


szimuláció

#827445 Koffein

Musk úgy véli, amennyiben feltételezünk valamilyen ütemű fejlődést, két dolog történhet: vagy megsemmisül egy civilizáció, vagy megkülönböztethetetlenné válik a valóság és a mesterséges környezet.

Ebből adódóan, mivel létezünk, valószínűleg egy szimulációban vagyunk

– mondta Musk, hozzátéve, hogy talán több szimuláció is létezik, így valójában nem Univerzumról, hanem Multiverzumról beszélhetünk.

https://24.hu/tech/2018/09/10/elon-musk-multiverzu...

na ez a kérdés, hogy mel…

#825971 matgab Előzmény: #825969

na ez a kérdés, hogy melyikkel? Van ott kva sok certi, csak honnan tudja az ember, hogy melyik mit takar?

ha jól rémlik a plus500 …

#825961 Koffein Előzmény: #825956

ha jól rémlik a plus500 -on kereskedik, itt tudja shortolni, de majd megerősíti rbbj, amikor benéz :)

short gyilkos tweet

#825878 Fornit Előzmény: #825877

Matgab shortolná, de nem tudja mivel tegye.

Erre a hírre én is azonnal kivezetném a céget Musk helyében, mert félő, hogy tényleg összeomlik..

short gyilkos tweet

#825877 Koffein Előzmény: #825837

Veszélyes játék

Musk részben a shortosok miatt vezetné ki a Teslát a tőzsdéről, pont azok miatt, akiket alaposan eltakarított az útból a tegnapi bejelentésével. A 420 dolláros árfolyam bemondása azonban komoly aggályokat is felvet, ha ugyanis Musk csak a céget szerinte támadó befektetőknek akart tegnap keresztbe tenni, és nem gondolta komolyan a tőzsdei kivezetést, és utólag ráadásul még az is kiderül, hogy nem is áll rendelkezésre megfelelő finanszírozás, akkor az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet akár tiltott piacbefolyásolásért is előveheti Muskot. Ráadásul Musk egy olyan konstrukcióban gondolkodik, ahol akár több milliárd dollár értékű részvénnyel rendelkező kisrészvényesek tulajdonosai maradnak a Teslának, ennek a kivitelezhetőségében azonban kevesen hisznek, és ha mégsem jönne össze ez a speciális konstrukció, akkor kisbefektetők tömegei perelhetnék be a Teslát, amiért nem tartotta az ígéretét, és a befektetőket pont akkor zárja ki a cégből, amikor az nagyobb növekedésre kapcsolna, és végre elkezdhetne profitot termelni.

https://www.portfolio.hu/vallalatok/elon-musk-vegk...