Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

És a 4ig topicban nov05 …

#831076 Fornit Előzmény: #831064

És a 4ig topicban nov05 óta annyi hsz van, mint itt 1év 9hónap alatt. :)

OTP-nek sunyiban 31 mill…

#831064 matgab Előzmény: #830840

OTP-nek sunyiban 31 milliárdos forgalma volt? Kemény bazzeg és nem is beszél róla senki, csak Sanyi bá veszi nagy sunyiban...

Na ennyit a jóárasításró…

#830840 banyaiz

Na ennyit a jóárasításról. Elszállt a 200 napos fölé de régen járt már fölötte. Érezhető volt vsz, hogy nagyon nem akar esni ez az október nagyon erős volt eső külföld mellett.

Látva ezt az időszakot n…

#830245 banyaiz Előzmény: #830193

Látva ezt az időszakot nekem úgy tűnik nem igazán akar esni. Otp itt mozog 10 k környékén régóta, nagy indexek nyomnak 10% esést Otp mozog 10 k környékén tovább.

Ez nem volt bekalkulálva. :) Nem így képzeltem a reakcióját erre. Persze 1 nap alatt is bezúghat innen 9 k -ra de most nem tűnik túl vszínűnek ez a számomra.

Év végére inkább tartom esélyesnek jóval feljebb lesz. Talán november közepéig van esély az akciós beszerzésre. De elnézve ahogy erre az októberre reagált nem túl sok.

Nem akar esni a papír. …

#829867 banyaiz

Nem akar esni a papír. Úgy kalkuláltam mostanra már 9 k környékén lesz . Újra kell tervezni. :)

Szerintem nem akarják elengedni mert a jó év végére és év elejére és jövő évre játszanak amire én is szeretnék. Csak lejjebbről.

Azt gondoltam ez az őszi parázgatás leviszi bőven idei mélypontokra. Erre meg se rezdül szinte.

Hol kellene megvenni ebben a szituban mint nagy kérdés. Lehet ha Sanyi bá szintjére lemegy , ha egyáltalán lemegy oda.

ismét

#828139 Kissherceg Előzmény: #828114

Sanyi nem fél attól, hogy változna a hangulat az otp-t illetően, pedig ismét megjelentek a shortosok a papírban.

“Pár év múlva ezeket a n…

#827994 Koffein

“Pár év múlva ezeket a nagyobb bankokat is le fogjuk lépni” – mondta Csányi.

A kamatváltozás előbb-utóbb be fog gyűrűzni Magyarországra is, a kamatok emelkedhetnek is, ne mondja akármelyik kormány, hogy erre nem figyelmeztettük az ügyfeleket – mondta a bankvezér.

https://privatbankar.hu/reszveny/csanyi-a-kamatok-...

Csányiék már nagy tételben veszik az OTP

#827869 banyaiz Előzmény: #827866

Szerintem ma rendesen bezsákolt a főnök. 10 k alatt mindig vette most meg azért rendesen leszúrt alá. Majd holnap megtudjuk de 100 k-ra tippelnék legalább. :)

Jó ez az összesítő cikk végre le van írva egy helyen hány db-ot vett mikor mert csak emlékekből saccolgattam. Összesen azért bőven 2 millió db-ot vett 2016-18. Az nagyjából megfelel annak amit eladott 4-5 k között korábban mikor pánikszerű eladást hajtott végre. Érdekes.

Csányiék már nagy tételben veszik az OTP

#827866 Sumér harcos Előzmény: #827858

aszongya miért esik az otp?

nem is esik,R 10.044 +1.41%

mire árfolyam után rohano ingyenélő barátunk felébred,majd ujra esik bizonyára.

Csányiék már nagy tételben veszik az OTP

#827858 Koffein

2016 után idén ismét nagy tételben veszi az OTP részvényeit Csányi Sándor szingapúri alapja, a Sertorius Global Fund. Ha a korábbi vételeket visszanézzük, a Sertorius nem hibázott, nagy nyerő van a pozikon, és már röid távon is jól időzítettek. Az év elején elért csúcsról már 18 százalékot esett az OTP árfolyama, ez alapján is jó ötletnek tűnik együtt úszni most a Sertoriusszal, azonban egyrészt divat lett kerülni mostanában az olyan eszközöket, mint az OTP részvényei, másrészt nagyon távolról nézve nem szép a technikai kép, ezek óvatosságra intenek.

Veszi az OTP-t a Sertorius


Csányi Sándor szingapúri alapja, a Sertorius 2016-ban kezdte el feltölteni portfólióját OTP-részvényekkel, abban az évben 8,2 milliárd forintért vettek papírokat, aztán hosszú ideig nem érkezett bejelentés OTP-vásárlásokról, majd idén május végén újra elkezdték nagy tételben venni az OTP-t, a tegnapi vásárlással együtt idén már 7,7 milliárd forintnyi csomagnál tartanak, vagyis eddig összesen 16 milliárd forintért vett OTP-részvényeket a Sertorius. Az időzítés okáról sokat nem tudunk, de az látszik, hogy amikor az OTP éppen bankokat vesz, akkor nem vásárol OTP-részvényeket a Sertorius (vélhetően azért, hogy ne minősüljön bennfentes kereskedésnek), az Axa magyarországi üzletágának megvásárlását 2016 februárban jelentették be, a szingapúri alap csak ez után, márciusban és júniusban vett OTP-részvényeket, a bolgár Expressbank és az albán SocGen Albania megvásárlását idén augusztus elején jelentette be az OTP, a Sertorius pedig csak ez után, augusztus közepétől veszi az OTP-t.

Csányiék már nagy tételben veszik az OTP-t - Érdemes beszállni melléjük?

A kérdés csak az, hogy érdemes-e követni a Sertoriust, és akkor venni, amikor ők vesznek. Ha csak az alap eddigi vásárlásait nézzük, akkor nyilván igen, hiszen,

  • egyrészt úgy tűnik, mint ha az időzítésre technikai megközelítést használnának, ráadásul jól, a 2016-os kört is jól elkapták, márciusban egy beszűkülést követő kitörésbe vettek bele, júniusban pedig egy korrekciót vettek meg, az idei nagy májusi zuhanásnak is a végét kapták el, rövidtávon ott fordult az árfolyam, és azóta is jellemzően korrekciókban vesznek, rövid távon is jellemzően jól időzítenek,

Csányiék már nagy tételben veszik az OTP-t - Érdemes beszállni melléjük?

  • másrészt az OTP-részvénycsomagon jelentős (nem realizált) nyereség képződött, ami főként annak köszönhető, hogy a 2016-os vételek átlagára csupán 6300 forint volt, vagyis nem csak rövid, de hosszútávon is eredményesen építik a pozíciókat az OTP-ben.



Persze elképzelhető, hogy nem kell ezt túlgondolni, mert bár a Sertoriusnál odafigyelnek az időzítésre, Csányiék azért inkább hosszútávon gondolkodnak, nem 5-10-15 százalékos gyors profitot akarnak zsebbe tenni. És pont ez az, amin érdemes elgondolkodnia azoknak, akik együtt úsznának a nagybefektetővel, ugyan arra még nem volt oka a Sertoriusnak, hogy OTP-részvényeket adjon el, hiszen eddig rövid, néhány napos időszakoktól eltekintve végig nyerőben voltak, az alap vélhetően nagyobb esésben sem esne kétségbe, miközben a kisbefektetők sokszor már 5-10 százalékos mínuszt is nehezen viselnek el.

Miért esik az OTP?


Hiába erősek az OTP fundamentumai (erős makró a régió országaiban, növekedés organikusan és akvizíciókon keresztül, erős tőkehelyzet, magas profitabilitás, szépen lecétézett hitelkönyv stb.), a vállalat és részvényei sok mindent megtestesítenek abból, amit az elmúlt hónapokban inkább kerülnek a befektetők:

  • egyrészt feltörekvő piaci sztori az OTP, a feltörekvő piaci részvények pedig nyomás alá kerültek az elmúlt hónapokban,
  • másrészt újra sztori lett Magyarország, bár szó sincsen olyan gazdasági problémákról, mint Törökország vagy Argentína esetében, a Sargentini-jelentés tárgyalása és elfogadása Magyarországra irányította a befektetők figyelmét
  • ráadásul az OTP az elsőszámú eszköz, amin keresztül meg lehet venni vagy el lehet adni Magyarországot
  • az OTP az egyik olyan bank Európában, amelyen leginkább lecsapódik a bérinflációs nyomás, az elemzők a működési költségek jelentős emelkedésével számolnak, a költségek bevételeket meghaladó mértékű növekedése a profitabilitást csökkentheti
  • az OTP papírjai az elmúlt hónapok árfolyamesése után is még mindig a magasabban árazott részvények közé tartoznak
  • és az is igaz, hogy 2015 január és 2018 január között 3,5-szörösére emelkedett az árfolyama, ekkora rali után könnyen megremeg a befektetők keze.

Akkor hát venni vagy nem venni?


Miközben a fundamentumokban nem látunk érdemi kockázatokat, a papírokkal szembeni hangulat, és a technikai kép alaposan elromlott, ezt érdemes figyelembe venniük azoknak, akik a Sertoriussal együtt építenének ki OTP-pozíciókat.



A májusi nagy esés mély nyomokat hagyott az OTP grafikonján, a júniusi, júliusi és augusztusi havi gyertya gyakorlatilag csak a bekonszolidálása volt a májusi zuhanásnak, ha nagyon távolról nézzük, akkor a masszív, kanócokkal együtt 2000 forint magasságú májusi gyertyának csupán a feléig jött vissza az árfolyam 3 hónap alatt, szeptemberben pedig folytatódott a lejtmenet, amivel a 2015 eleje óta tartó emelkedő trendvonalat is törte az árfolyam. Összességben nagyon nem szép a technikai kép.

Csányiék már nagy tételben veszik az OTP-t - Érdemes beszállni melléjük?

Kapaszkodót a 9400-9500 forint közötti zóna adhat, ott volt a tavaly februári lokális csúcs és az idén májusi zuhanás alja is, amíg az a szint kitart, nagy baj nincsen, az alatt viszont gyorsan jöhet néhány száz forintos esés, a Fibonacchi-szintek alapján 8650 forint körül lehet egy erősebb támaszzóna.

Összességében kár lenne temetni az OTP-papírjait, a bank fundamentumai még mindig nagyon erősek, de azt is látni kell, hogy van egyfajta undor a világban pont az olyan eszközökkel szemben, mint az OTP-részvényei (feltörekvő és országspecifikus sztori, sokat emelkedett, nem olcsó stb.), és a technikai kép is alaposan elromlott, ezért bár kifejezetten jó a Sertorius track recordja az OTP-részvények vételében, összességében most óvatosak lennénk abban, követjük-e a nagybefektetőt a vásárlásokkal.

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/csan...