Regisztráció Elfelejtett jelszó

Arany

re

#833982 Spade Előzmény: #833980

Mennyit hozattak vissza ? És hol ennek a teljesüléséről link, mert h akarták az tény


Jó találtam linket

"A német jegybank 2017. februárban jelentette be, hogy már 583 tonna arany tért haza, s várhatóan 2017 vége előtt a teljes német aranytartalék fele ismét az ország határain belül lesz, jóval az eredetileg célként kitűzött 2020 végi időpont előtt."

De az is ott van h a német aranytartalék fele még külföldön van 13% angliában a többi us-ban talán van még a franciáknál is. Na kivi leszek ezek mikor térnek vissza

re

#833979 Spade Előzmény: #833974

Lajos surányival megkonzultálta az eladást és mindketten bilderberg tagok illetve többszörös résztvevők, tudom ott mindig azt beszélik meg h hogyan támogatják lélegeztető géppel az éhező afrikaikat :).

Ez a tárolása pénzbe kerül hülyeség, miért az euro tárolása nem kerül pénzbe ? Mégha csak papíron vagy digitálisan létezik is kabszott sokba kerül a hackerek meg tüz terror stb elleni védelem. Szóval ez egy ótvar duma :) Egyébként én is azt gondoltam mint te az aranyról h aranystandard vége meg faszom. De aztán nagyon sok furiság van a történet körül. pl. az aranystandard végének kissinger emlékirataiban elég érdekes története van ( ő hozta tető alá az arany bázist helyettesító petro dollárt). De ezt hagyjuk ez az a téma amit már lezártam. Aztán pl úgy tűnik h a német de a francia aranykészlet angoloknál amiknál örzött részét mintha nem tudnák visszaadni. Legalább is soxor kérték aztán abbahagyták. Könnyen lehet h az ott tárolt készletek kb úgy vannak meg mint a te ügyfeled oroszoknál tárolt packja max videon lehet megnézni :).Szóval a modern pénz aranystandard végére nagyon sötét árnyak vetülnek ez se jó duma, Nagyon is lehetne valamelyest hozzá kötni a modern pénzt mondtam ugyanúgy lehet az arany bázisú pénzt soxorozni a tartalék rátával, De nem lehet hozzákötni és ezt értsd úgy ahogy akarod és persze lehetne bitcoin bázisú is de az se lehet és pont.

re

#833974 banyaiz Előzmény: #833927

De semmiképpen nem spekulatív célból tart aranyat. Ez a mennyiség inkább jelképes van aranyunk is mondhatjuk és kb erre elég.

Egyébként Lajos nem hiszem eladta az aranyat mert egyre kisebb jelentősége lett aranystandard kivezetése után. Folyamatosan csökkent le rendszerváltás környékére már. Mire Lajos munkába állt nem sok maradt. Másrészt Lajos nem is volt jegybankelnök így nem fért hozzá a nemzeti aranykincshez. :)

Arany az arany de elég sok macera is van vele azért , kíváncsi lennék mennyibe kerül az őrzése pl hol tarthatják hányan őrzik.

Aranyról jut eszembe egy sztori. Egyszer egy fazon hitelfedezetként aranyat ajánlott volna fel. Kérdezem hol van ez és mennyi stb? Mondja hát egy orosz bankban van de meg tudom mutatni fényképen, vagy kamerafelvételt ahol tárolják. :) Hát mondom neki annál a banknál ahol hitelt szeretne felvenni elhelyezi akkor elképzelhető. Különben az orosz banknál próbálkozzon. Ennyiben is maradt kb a dolog.

re

#833927 Spade Előzmény: #833902

Butaságokat beszélsz zoli :). Az aranynak ott van (lehet) szerepe, h amikor a világban nagy pü osszeomlás akkor nem kimennek vele kolbászt venni a piacon hanem az aranyra alapozva uj pénzt tudnak hamar kibocsátani. Az ehhez szükséges arany mennyiségének minimuma a jegybanki tartalék ráta az anyimint 5% ezzel 20 milliárd eurónyi pénz tudnak kinyomni ami már azért nem rossz. Persze jobb lenne több arany mert a 20-30 yardnyi euroval épp kitörölheted a segged ilyenkor ami a tartalékok között szerepel , de a debil szintű ám zseniálisnak hívott bokrosod és surányid az arany 30 éves mélypontján (ellenőrizd vissza) eladta a tartalékot és utána még örültek is neki bazz, persze bokros mindig 0 HUF-n szeretett eladni neki kuva jó lehetett nekünk kevésbé. SZal azzal a tétellel már elég jó kis tartalék lenne.

Akkor hamarosan jön a sa…

#833902 banyaiz Előzmény: #833389

Akkor hamarosan jön a sakk és póker 2. rész. :) Az elsőt még mindig nem sikerült elolvasnom, de szándékomban áll.

Ezeknek az arany, ingatlan jegybanki ügyleteknek nagyon korlátozott a jelentősége vsz. Ingatlanokat alapítványokba nyomott pénzzel vették. Nem tudom ez a vagyon valaha még ténylegesen a jegybankhoz kerül , vagy az alapítványokból majd eltűnik apránként. Gazdaságélénkítési szempontból pedig nem tűnik akkora összegnek az a 20-30 mrd Ft amit ingatlanba nyomtak. Esetleg annyi 1-2 régi szép épületet ezzel megmentettek. Mint ingatlanpiaci élénkítés nem jelentős.

Arany buli kb olyan 1 mrd euró amiről utoljára hallottam lehet azóta több. A devizatartalék valahol 20-30 mrd euró között mozog. Az aránya elhanyagolható.

Talán arra számítva hátha jelentősége lesz egy piaci felfordulásban van aranya is egy jegybanknak? Fene tudja ahhoz már nagy világösszeomlás kell és akkor 1 mrd eurónyi arany nem sokat jelent egy jegybanknál.

Tételezzük fel duplájára megy az arany az sacc 300 mrd Ft "nyereség" idézőjelben nyereség. 20-30 mrd eurós nagyságrendű devizatartalékon 10 Ft elmozdulás kb ugyanennyi. Viszont a jegybanknak eleve nem is célja ilyen üzletekkel nyereséget hozzon össze, nem feladata . Mato mikor a dev hitel átváltás volt fényezte magát arra ezen mekkora nyereséget realizált a jegybank. Mondom ez folytatja a jegybanknál is ahol abbahagyta pü miniszterként. Viszont azóta mintha nem politikusként jegybankárkodna. Ne kiabáljam el.

Komoly ez a gyűrű. Nem …

#833901 banyaiz Előzmény: #833423

Komoly ez a gyűrű. Nem tudtam hová tegyem ezt a videót , de hátha mást is érdekel. Végül is arany. :)


Bazzeg ennek a Matolcsyn…

#833389 matgab Előzmény: #832328

Bazzeg ennek a Matolcsynak megint be fog jönni az arany vétele az MNB részére, pont úgy, ahogy az ingatlanokat is a legjobb időben vette...

Délegyházán egész csinos…

#832328 banyaiz

Délegyházán egész csinos a heti 3 gramm / posztó 4 helyen. Az 12 gramm hetente 5-6 éven keresztül bő 3 kg arany . Azért már érdemes volt lehajolni. :) Nagyon ötletes megoldás volt amit csináltak.

Erre én is felkaptam a f…

#830853 banyaiz Előzmény: #829220

Erre én is felkaptam a fejem. A poén igazán az ebben ha már erről ötletelt a jegybanki vezetőknek legalább ne mondanák el a nyilvánosság előtt. Több szempontból kínos ennek a közlése. Jó persze különben meg az a baj Bástya elvtársat már meg se akarták gyilkolni ha valamilyen hírből kimarad. :) Jegybank nélküle hoz stratégiai döntést milyen hír lenne már az. :)

Így viszont a szakmai szabályokon felül van egy olyan üzenete mintha a jegybankban retardáltak lennének akiknek egy jogász kell megmondja mikor mit jegybankárkodjanak. Melyik ujjukat harapják meg nehéz kérdés .

Megnéztem ezt a Mária Te…

#830852 banyaiz Előzmény: #829226

Megnéztem ezt a Mária Terézia aranydukátot amiből volt a leletben , 500.000 ft környékén /db egy aukciós oldalon elég nagy szórás van mert máshol láttam 100 .000 környékén is. Csinos, de ez az aranymosó mesterség is . 30 éve nyomatja mekkora mennyiségű aranyat lehetett ennyi idő alatt kimosni a Dunából kíváncsi lennék.


fel kellene ismerned, ho…

#829226 Kissherceg Előzmény: #829220

fel kellene ismerned, hogy igazából semmihez se értesz ő pedig mindenhez. Nyuszi nyuszi...

próbálom értékelni a pia…

#829220 tozsdenyul

próbálom értékelni a piac szempontjából, hogy a független magyar jegybank orbán utasítására nekiállt megvédeni az aranyat is...

nagyon nagyot mennek az …

#829169 matgab Előzmény: #829106

nagyon nagyot mennek az aranybányák mostanában!

8 alatti tartományból az anglogold ashanti már 10 felett van.

Még menne 30%-ot és elérhetné a beker áramat is akár!


Pedig 8 USD-nél gondolkodtam erősen...

Amennyiben a dollár ford…

#829106 TrendMan Előzmény: #828146

Amennyiben a dollár fordul és a tőzsdei feszkó fokozódik, akár innen longba fordulhat. Az év vége is hagymonyosan jó.

Egyenlőre rövid távon új csúcsra ment.

Ha kicsit leszúr innen, lehet betervezek egy longot az eddigi mélypont lesz a stoppom.

érdekes lehet, arannyal …

#828146 Kissherceg Előzmény: #828094

érdekes lehet, arannyal kapcsolatban egyelőre erős várakozó pozícióban vagyok.

Létrejöhet a világ legna…

#828094 TrendMan

Létrejöhet a világ legnagyobb aranykitermelő társasága

A Barrick Gold Corp. megvásárolja a Randgold Resources-t, amennyiben az ügyletet a részvényesek is jóváhagyják, a hatmilliárd dolláros tranzakció után világ legnagyobb aranykitermelő vállalata jöhet majd létre.



A Barrick Gold Corp. megállapodott Randgold Resources megvásárlásáról, a 6 milliárd dolláros, tisztán készpénzes ügylet keretében a Barrick és a Rangold részvényesei 67-33 százalékos tulajdoni hányaddal rendelkeznek majd a tranzakció után. Amennyiben a részvényesek is jóváhagyják, az ügylet lezárása után a Barrick lesz a világ legnagyobb aranykitermelő vállalata.



A két cég között három éve vetődött fel a fúzió lehetősége, az egyeztetések pedig 2018 elején gyorsultak fel, néhány hónappal ezelőtt pedig a tárgyalások előrehaladásával a Barrick menedzsmentje felkeresett néhányat a Randgold afrikai bányái közül, beleértve a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Kibali aranybányát is.



A Barrick kormányrúdjánál a korábbi bankár, John Thornton áll, aki 23 évet töltött a Goldman Sachs-nál majd egy kínai egyetemen tett tanári kitérő után érkezett a bányászati cég élére. Thornton áramvonalasította a vállalat aranybánya-portfólióját, és míg a Barrick ötéve több mint 10 milliárd veszteséget termelt, a Barrick tavaly 876 millió dolláros tisztított profittal örvendeztette meg a befektetőket.



A társaság aranykitermelése 2013-hoz képest több mint 25 százalékkal 5,3 millió unciára csökkent 2017-re, a piaci várakozások szerint azonban a Randgold felvásárlása ismét nagyot lendíthet a vállalaton, miután a zömében Afrikára fókuszáló Randgold tavaly 1,3 millió uncia aranyat termelt ki.



A hírre a Barrick Gold árfolyama 5,4 százalékkal került feljebb.

Létrejöhet a világ legnagyobb aranykitermelő társasága


Míg a Randgold Resources árfolyama 7,2 százalékos szárnyalást produkált a bejelentés után.

Létrejöhet a világ legnagyobb aranykitermelő társasága

https://www.portfolio.hu…

#827811 Boby.

https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/mene...

Azon gondolkodom már hetek óta,hogy mennyi kapcsolat lehet, elsősorban a törökországi, de akár más feltörekvőket is érintő devizaválságok és az arany mélyrepülése között?!Ez a cikk ugyan nem erősíti meg azt az elképzelésemet,hogy a jegybankok,a bankok, a saját likviditásuk menedzselése érdekében nagyobb mennyiségben aranyat dobtak volna piacra,de azt gondolom,hogy nem rossz helyen keresgélek.....