A tegnapi meccsel kapcsolatban az éttermi hasonlat jutott eszembe:
A menő éttermek ma Magyarországon nem dolgoznak magyar alapanyaggal, mert a beszálított alapanyag színvonala lutri.
A tegnapi meccsel kapcsolatban az éttermi hasonlat jutott eszembe:
A menő éttermek ma Magyarországon nem dolgoznak magyar alapanyaggal, mert a beszálított alapanyag színvonala lutri.
tegnap én is focizni voltam,igy nem láttam a vidi meccset,de a következőt olvastam a telefonon.....
"Fiola csak lézengett a Finn körül ...Gól"
először hirtelen,mi van Fiolával?:)
de mostmár van csapata,lassan még a válogatottba is bedolgozza magát:)
még a multkor vmi kis holland csapatot emlegettek,még örültem is,erre....az csoda hogy ment még vhova.
Dzsudzsi amúgy hihetetlen.
Tényleg maradt még 2-3 éve, amikor még megmutathatta volna, hogy tényleg jó játékos. Már annyit keresett, hogy a 6. generációja sem fogja tudni elkölteni azt a pénzt, ha csak picit is okosan kezeli.
Játszhatna örömből focit, nyerhetne komolyabb bajnokságokat, vagy nívós bajnokságban. Azért ott sem segédmunkás bért keresnek a játékosok. Mit csinál erre ez a szerencsétlen?? Megy egy nevenincs még gyengébb arab csapatba, ahol még pocakosan is befér.
Noormális? Mennyi pénz kell még neki. Én megértettem, hogy 25 évesen a PSV-ből elment a pénzecske csapatba, meg onnan még 5-6 évig nem akarja alább adni, mert ki dolgozna kevesebb pénzért, abban az időben, amikor keresni kell a pénzt. De ha már megvan az a pénz, amit már nem tud elkölteni sohasem, akkor miért motiválja még mindig csaka pénz?
Tényleg ennyire nem számít neki a foci szerete? Tényleg nem bír havi nyomorék pár millió forintért játszani és Európa ligában vagy BL-ben játszani, inkább kergeti a kecskék és tevék között a bőrt olyanokkal akik egy egyeneset nem tudnak labdába rúgni??
Nekem mindegy, csak akkor ne nyilatkozza, hogy neki a válogatott az első számú csapata, mert ezzel a mentalitással ő soha többet ne legyen válogatott, nemhogy csapatkapitány! Menjen Amsterdamba madamnak és ott ő lesz a capo...!
Azzal, hogy Vargá-t kirakták a keretból az EK csoportmeccsek előtt (gondolom a szerb edző szabad kezet kapott) szembekerültek egymással a magyar és a szláv játékosok.
A Felcsút meccset nem lett volna szabad most megrendezni vagy Varga-t még nem lett volna szabad hagyni pályára lépni.
Ez kb. olyan szintű félremenedzselés, mint anno a 2011-es Román - Magyar, ahol CSányi a híres fellépésével épp ellenkező hatást váltott ki. (- Egy meccset el lehet bukni, de a becsületünket soha! - mondta történelmi párhuzamokat idézve a bukott hadvezér.)
A nézőknek ez igy kv. nagy szívás viszont.
Ez már örömjáték a Videotonnak, ez már nem az ő szintjük. a BL meg főleg nem.
Jövőre talán sikerül beépülnie a csapatba ennek a 22 éves bosnyáknak, de nem lehet elvárni egy újonan igazolt 22 évestől, hogy vigye a hátán a csapatot.
Lazovics spíler volt. Valamin nagyon elborulhatott az agya, mert gondolom azért bónusza lett volna elég jó egy esetleges sikeres szereplés után.
Mondjuk Garancsi sem az a penge ember, ha a legfontosabb meccse előtt szétzúzza a csapategységet a jugok megbüntetésével.
A legfontosabb meccsen a legxarabb teljesítmény:
Gratuláok azoknak, akik már a Chelsea elleni meccsre is megváltották jegyüket, bérletüket.
Ez meg milyen magyar szervezés már:
http://hvg.hu/sport/20180917_danko_lazovics_elhagy...
Se kapus, se Lazovics, se Varga, se Dzsudzsák.
A fontos meccsek előtt.
Gratulál a magyar szurkoló.
Még mielőtt az állam tao-n , mlsz-en, szponzorokon keresztül ennyi lét tolt volna be már voltak akik halásztak a zavarosban. Klubtulajként.
Azóta az állam is komoly lóvékkal megtolta. Néző nincs az igaz de tao és szponzorpénzek, mlsz pénzek, új stadion "ajándékba" stb.
Egy Arsenal pár éve azzal büszkélkedett néhány év alatt visszafizette a stadionra felvett hitelét. Kitermelte az új stadion árát, és mekkora teljesítmény lejárat előtt a hitelt visszapengetni . Itt pedig új stadiont kap a csapat az államtól. Ami azért ha nem is a klub tulajdona a stadion a klubtulaj befektetésének értékét megnöveli egy kissé.
Mindez pluszban a korábbi ínségesebb idők mutyijaihoz amikor nézők nélkül szintén valahogy mégis megéltek belőle és jó befektetésnek láttak egy ilyen klubot üzemeltetni. Ami akkor azért komoly mutatvány lehetett.
Aztán a pénzmosási szempontok például.
Dzsoni nagyon lebecsüli a magyar labdarúgásba fektető üzletembereket. :) Pedig ha valaki akkor ő tudhatná mit jelent az állami pénzek környékén mozgolódni, és teljesítmény nélkül is kaszálni.
Mi lenne ha még foci is lenne ezekben a klubokban? Egy Videoton ezzel az EL csoportkörbe jutással milliárdos összeget kaszált az uefától. Egy normális játékos milliárdok vagy tízmilliárdok.
Mi kicsit sajátságosan űzzük ezt a bizniszt. Foci és néző nélkül nyereségesen. Ezt csinálják utánunk az angolok, vagy a németek stb. :) Focival és nézővel nem kunszt kaszálni rajta. :)
De gondolom ilyen bizniszt sokat láthatott az eu pénzek odaítéléséért felelős miniszterként ez nem hinném meglepetés erejével éri.
Kovács ezzel a focival nem sokáig lesz nb1-ben el fogják vinni ha még 1-2 ilyen meccse lesz a válogatottban. EL-ben is játszik ott is villanthat . Szerintem éppen a gyorsasága ami nagy előnye pici mozgékony és meglepő módon védekezésben is ezzel a termettel egész jól teljesít. Vidi meccseken is ez volt az érzésem és most ezen a görög meccsen is. Persze relatív ez mondjuk azért a PL-ben még nem tudnám elképzelni jelenleg :) Komoly hátrány is lehet test test elleni ütközéseknél ez a termet középpályán. Ezt kell neki gyorsasággal kivédeni megelőzni nem ütközni és ebben szerintem egész biztató volt.
Ha így nézzük akkor Nagy Ádám se az a klasszikus szűrő testalkat finoman szólva. Mert egy masszívabb csatárral találkozik és vállal meglöki akkor kirepül az oldalvonalon a srác. :) Lehet, hogy ezért is kap kevés játéklehetőséget az olaszoknál. Viszont látszik rajta próbálják erősíteni egy kis izmot rápakoltak.
Sallai Dzsudzsák posztján ezen a meccsen támadásban ott volt, voltak ígéretes megmozdulásai , bátran focizott, vállalkozott. De a védekezése, azon az oldalon ment minden görög támadás. Fiola-Sallai oldalon ha visszagondolsz. Mennyire volt ez tudatos görög részről erre játszottak ki tudja. Bundesligában kézbe veszik hamar ott nem fér bele szélsőként az oldala egy átjáróház legyen az ellenfélnek.
Nagy Ádám az ő posztja elég szürke, az minősíti ne tudjanak átrohanni rajtunk mert ott van szűrőként. Szerintem ezt az első félidőben elég jól megoldatta. A 2. félidőben annyira visszahúzódtunk , hogy ez a klasszikus szűrő poszt szinte értelmezhetetlen volt az egész félidőben. :) Középen nem nagyon tudtak átjönni inkább a bal oldalunkon sorba jöttek onnan a beadások. Emlékszel mikor a meccs vége felé Gulácsi kirohant lekiabálta Sallai haját , nem véletlen volt. Nem nagyon van Nagy Ádám helyett se jobb a posztra. Pátkai amit mutatott nem igazán lehetne szerintem Nagy Ádám helyett . Az kellene hétről hétre játsszon az olaszoknál nincs játékban. De inkább ő még így is mint Pátkai szerintem.
Koko-val szerintem az a gond, mint oly sok magyar játékossal:
Fizikailag nem tűnik elég erősnek és gyorsnak.
Legalábbis a nzkzi mezőnyhöz képest.
Ez a visszagurítás is tudatos volt a gólpassz , lövésre vissza , szép volt. Kovácsnak adom a meccs embere címet. Csalódás volt a finnek ellen a játéka nagyon megilletődve játszott vagy nem jött be semmi neki. Itt olyan fontos passzai , gólpassza is voltak így játszik akkor alap ember lesz . Nagyon kell is a csapatba egy olyan ember aki előrefelé támadó passzokat tud adni .
Lang Fiola 2 nálam vannak szép dolgai , de maga a gólveszély a saját kapura és csak a véletlen ez éppen hány gólban jelentkezik.
Lehet megnézték néhány korábbi meccsünket aztán látták ezek teljesen fogalmatlanok és úgy álltak a meccshez. :)
Akárhogy álltak hozzá szép volt az a néhány indítás , és főleg az első gól fejjel 3-4 x tovább bólintva . Tetszett.
A védekezésünk hát csapatvédekezésben küzdöttünk hajtottunk ez látszott, rengeteg olyan hiba volt hátul ami gólveszélyes volt. Ennyi kapura fejelés beívelésekből 10 meccsre is sok.
Fiola nem tudom néha nagyon szép dolgokat csinál de mindig benne van a gól olyat hibázik. De nem tudnék jobbat mondani kivel cseréljük le aki meggyőzőbb nála. Szívem szerint az egész védelmet lecserélném Kádár kivételével , csak kikre? Ezzel kell főzni.