Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Nekem az első gól, a ját…

#827571 TrendMan Előzmény: #827569

Nekem az első gól, a játék összképe és az amit Rossi kitalált elég futsal-osnak tűnt.

Remélem működik a dolog hossazbbtávon is, mert októberben a görögök földbe akarnak majd döngölni minket.

Hja, és ez érdekes, hogy milyen sok magyar játékost törnek kerékbe Olaszországban, Koman is ott ment végleg tropára.

Ennek vajon mi lehet az oka?

Tán Détári óta senki nem állt meg ott?!

nem tettem meg... :-)Ige…

#827568 matgab Előzmény: #827562

nem tettem meg... :-)

Igen Kleini nagyon élt és virult a pályán Kiskokóval együtt. Akit elég gyengének láttam (magához képest) az Nagy Ádi volt, úgy néz ki a Bolognában sikerült teljesen tönkretenni az önbizalmát és az erőnlétét sem sikerült upgrade-elni...

Lang-ot láttam szintén gyengének, nekem Fiola, Kádár játéka tetszett a védelemből, Bese besegített előre valamennyit legalább...

Az első félidő utolsó pillanataiban egyszerűen nem értettem a görögöket. Annyira hagytak minket támadni , mintha már bent lettek volna az öltözőben. Ilyet a magyar csapatoktól szoktam meg.

Jó a rúgótechnikája bát…

#827562 banyaiz Előzmény: #827526

Jó a rúgótechnikája bátran focizott. De az egész csapat bátran játszott ami üdítően szokatlan volt. :)

Úgy láttam Gera posztján játszatták Kleinheislert a középpályán és egész jól megoldotta védekezésben is támadásban is.

Szerintem a meccs embere Kovács volt nagyon jó labdákat adott és néhány szép csele is volt .

Nem is tudom mikor láttam utoljára magyar válogatottól olyan gólt ahol a felfutó szélső kap egy olyan passzt a középpályáról amivel a védelem mögé tud kerülni. Szerintem lehet 10-20 évet kell visszamenni az időben. :) Most pedig 2 ilyen is volt amiből gól lett.

A védelmünk fejjátéka viszont csoda csak 1 gólt hozott össze. Nem is tudom ilyen meccset is mikor láttam ahány beívelés annyiszor az ellenfél fejelte el a labdát. Eddig abban a hitben voltam inkább földön sebezhető a védelmünk. Nagyon gáz volt ez a része a meccsnek.

Megtetted a görögöket? :…

#827561 banyaiz Előzmény: #827502

Megtetted a görögöket? :)

Végre egy győzelem. Attól tartottam görögöktől kikapunk itthon és idegenben is és az észtekkel lesz egy ki -ki meccs a kiesési rangadó a C/D ligára . Nagyon jókor jött ez a győzelem.

Végre talán egy tehetség…

#827528 TrendMan Előzmény: #827526

Végre talán egy tehetség, aki nem vész el.

Mint pl. Koman, vagy Németh elveszett,

Meg Törőcsik és még sokan mások.

A két meccs alapján szerintem Kleinischler volt a legjobb.

Viszont pl. Pátkay egyenlőre nem tudom mit keres itt, Langról nem is beszélve.

Szép volt fiúk!Különösen…

#827525 TrendMan Előzmény: #827523

Szép volt fiúk!

Különösen érdekes, hogy közben megérkeztek a magyar szurkolók a stadionon kívülre.

Lehet, hogy ők lőttek be egy petárdát a stadionba kívülről?

Ki csinálta a füstöt a zártkapus mérkőzésen?

azt nézem, hogy néző nul…

#827522 Koffein Előzmény: #827521

azt nézem, hogy néző nulla, valami szurkoló hang behallatszik, mintha alá játszanák, mint az amcsi vígjátékoknál a nevetést :D

Lang - aki most a Guzmic…

#827520 TrendMan Előzmény: #827519

Lang - aki most a Guzmics pótlék - akkorát ugrott a görög szabadrúgásnál, mint egy betegállományban lévő óvodás.

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL !!!!!!!!!…

#827519 TrendMan

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ez kva nagy volt!

Kíváncsi vagyok erre a g…

#827503 matgab Előzmény: #827502

Kíváncsi vagyok erre a görög meccsre.

Szerintem kikapunk "bíztató" 0-2-re , vagy ha nagy szerencsénk van , akkor akár 1-3 is lehet és akkor majd lehet hallgatni, hogy most már nyomaiban lehet látni, hogy mit kért az edző, csak hát hiányzott a nézők buzdítása, és így nagyon nehéz volt felpörögni, szezon eleje van még, viszont a vidi játékosok fáradtak épp a kettős terhelés miatt, meg a bíró sem adta meg azt a 11-es gyanús (vagy inkább jó helyről járó szabadrúgást), ami megváltoztathatta volna a meccs képét, meg a piros se volt teljesen jogos illetve sajnos mentálisan sem volt teljesen ott a csapat, hiszen ilyen jellegű tornán, mint a Nemzetek Ligája még nem vettünk részt és ezért váratlanul ért minket a lebonyolítási rendszer meg hasonló kifogásokat (szerintem az időjárás és a pálya talaja most nagyjából rendben lesz, valamilyen kifogást kell hagyni a téli meccsekre is) és majd a meccset követően levonhatjuk a konzekvenciákat a jövőre vonatkozóan és nagyon sajnáljuk, hogy a hazai rendezésű EB-re ilyen gyorsan eldőlt, hogy nem fogjuk kvalifikálni magunkat, de legalább most már elkezdhetjük építeni -a tét nélkülivé vált meccseken - a jövő csapatát és megpróbáljuk minél előbb elfeledni, hogy mi történt az előző meccs(ek)en és kielemezzük a szituációkat, amikből sokat fogunk tanulni. Sajnos az ellenfél agresszív stílusa nem feküdt nekünk és bár a fiúk szívüket lelküket kitették a győzelemért - ami akár könnyen meg is lehetett volna , ha berúgjuk a helyzeteinket és az ellenfélnek nem ajándékoz a védelmünk ajándék gólokat, sajnos a mai estén ez kevés volt, de majd bizonyítunk a következő meccsen...

Szinte csak Szoboszlairó…

#827502 matgab Előzmény: #827488

Szinte csak Szoboszlairól hallani a fiatalok közül aki olyan , mintha focista válna belőle.

Tajti is visszajött a Barcelonából a DVTK-ba... Beárazták.

Egy-két fiatalról lehet hallani, hogy leigazolják őket különböző utánpótlás csapatokba, de mind eltűnik.

Csatár poszton meg lehetne próbálni Futács Márkót, de ő sem azért került le a Bundesligából a horvátokhoz, mert akkora tehetség lenne, tehát Szalainál valszeg rosszabb.

Nemanja Nikolicsot még lehetne használni -rá építeni a válogatottat, de megértem azt, hogy az USA-ból nem jön haza azért, hogy itt vagy padról nézze a kétballábúakat, vagy beálljon és ne kapjon egy értelmes labdát sem. Őt sajnos ez a féleszű Storck elintézte a válogatottból.

Hát igen, szélső védőnk sincs talán az öreg Sallai óta... Azóta hiányposzt. Mondjuk az NB1-ben megvannak nélküle, mert ott úgysem viszik le a labdát az alapvonalig és nem onnan adják be , hanem a 16-os sarkától még kifelé és a félpálya felé. Na onnan beadják és ha eltalálják a beadással azt a területet, ahol a csatár mozog, akkor még mindig jut rá 2 védő. És ha a védő hátáról nem pattan a csatár elé, vagy nem maga a védő csúsztatja be a kapuba, akkor úgyis elbénázza a csatár. Tehát valóban nincs is értelme szélső védőt kinevelni, mert úgysincs szükség rá NB1-es szinten.

Ki lehetne próbálni Kle…

#827488 banyaiz Előzmény: #827454

Ki lehetne próbálni Kleinheislert szűrő középpályásként és helyette Sallóit árnyékékként. Sallait pedig Dzsudzsák pozíciójában.

3-5-1-1 felállás ami átmenne 5-4-1-be vagy 3-3-4 - vagy 3-2-5 - be attól függően éppen védekezünk vagy támadunk.

Lovrencsicset pedig védő pozícióból felhozni a középpályára szélsőnek. A középpálya úgy nézne ki Nagy Ádám , Kleinheisler a két szűrő. Lovrencsics , Sallai a két szélső, középre kellene egy Gera 28 éves csúcsformájában aki ha kell támad ha kell védekezik ez a nehéz oda kit kulcsposzt. :) Kovácsot tegyük erre a posztra , vagy az U18-ban U21 -ben ha van valami értelmezhető tehetség. Egy új Gerát, vagy új Scholest aki csak előre játszik minden passz előre . :)

Támadósor árnyékék Sallói előtte Szalai.

Védelem gázos egy kicsit egy embernek van biztos helye Kádárnak minden más poszt kényszermegoldás. Kellene még 2 jó védő akik meg tudják oldani ezeket a taktikai variációkat van amikor 3 védőnek kell kezelni a helyzetet van amikor visszazár még 2 ember a középpályáról és 5 védő van. Nem tudom ezek kik lennének mindegyik választás oroszrulett. :)

Talán Vinicius lenne az egyik a másik passz. Ha az U 18-ban van egy 17 éves Varane pl akkor be kell dobni ahogy a középpályára egy 17 éves Gerát az U18-ból. :)

Sajnos van 2-3 poszt amire minden választás oroszrulett, és Kleinheisler kérdés hogy válna be szűrőként. Pitbull stílusa van, sokat fut, de nem túl jól szerel . :) Lehet, hogy inkább őt kellene Gera pozícióba középpálya közepén azzal a taktikai utasítással minden passz előre menjen. Akkor viszont kellene egy jó szűrő a középpályára . Egy 18 éves Gattuso valamelyik akadémiáról jó is lenne erre a posztra.

Rákattintottam az nso-n …

#827454 matgab Előzmény: #827434

Rákattintottam az nso-n az állítsa össze a magyar csapatot cikkre, ahol a kezdő 11-et kellene kiválasztani...

Hát a védelembe be tudtam rakni 3 embert (és én behívnám továbbra is Korcsmárt- őt valamiért nagyon leírták, talán a holland 8-1 vagy valamelyik román égés után, de ő szépen tisztán játszott, simán beválogatnám).

Csatárnak betettem volna én is Sallait (vagy Sallóit? f@sz se tudja már) és a középpályán betettem volna Kiskokót a Vidiben nyújtott teljesítménye alapján és a másik 4 embert egyszerűen nem volt szívem a válogatottba tenni...Inkább hagytam a fenébe. Lehet Rossi is így van ezzel.

Egyetlen megoldás lenne : az izlandi taktika. folyamatos védekezés és abból egy két gyors kontra. Ezzel csak az a probléma, hogy Magyarországon nincs poszta képzés (talán a kapuson kívül) és ezért védőinknek általában fogalma sincsen , hogy hogyan kellene védekezni (pl. már az oldalvonal mellől beadó támadót is illene megtámadni), középpályásainknál már az is érdem, ha visszamegy egyszer egyszer védekezni és a gyors támadásokhoz nem áll rendelkezésre se gyors csatár (mert hát Szalai az minden , csak nem gyors), se olyan középpályás, aki egy-egy mesteri labdával képes lenne kiugratni egy elméletileg gyors csatárt.

Na szóval így kva nehéz játszani még az izlandi taktikát is, max közép alsó kategóriás csapatok ellen működne, csak ott meg elhisszük, hogy van esélyünk és nem állunk be védekezni...

Ezért kapunk ki a jobb és a rosszabb csapatoktól is.

Egyedül én menthetném meg talán a válogatottat, ha egy nagyobb összeget tennék arra, hogy X2...

Az Sallai , Sallói p…

#827438 banyaiz Előzmény: #827437

Az Sallai , Sallói pedig Usa-ban játszik. Apja is válogatott csatár volt.

Azért valamit össze kellene rakni ebből az állományból is , jönnek az eb selejtezők . Ha mást nem álljunk be védekezni egész meccsen, ha mást nem tudunk hátha találunk egy gólt szögletből. Nem szégyen ez a taktika, kicsit kellemetlen ha noname csapatok ellen kell alkalmazni, de még mindig jobb mint kikapni. :) Jobb ötletem nincsen.

Olasz meccseket nem láttam, de ott is Pirlo kiesett a középpályán rá épült a csapat. A 2006 vb győztes generációjuk nyugdíjba ment. Más szinten de ők is szenvednek a pótlással

Hűha!Micsoda választék v…

#827437 TrendMan Előzmény: #827436

Hűha!

Micsoda választék van! Bőség zavara!

Melyik ment el most a Freiburg-hoz?