Regisztráció Elfelejtett jelszó

Sport

Dzsdzsdzs blzs erőfeszítései

#827320 banyaiz Előzmény: #827279

Pénzügyi vonal , jogi vonal, marketing vonal nagyjából talán lefedi a lényeget + a kapcsolatok ami nélkül nehéz ügy.

Az adótanácsadásra kicsit jobban oda kellene figyelniük látva lassan minden focisztár felfüggesztett börtönt kap adóügyek miatt. :)

Nem tudom akik Mo-n neves menedzsernek számítanak milyen előélettel kezdtek ebbe . Mennyi közük volt a focihoz , mennyire voltak kapcsolataik ebben , vagy csak úgy elkezdték 0 -ról építgetni . Megkerestek játékosokat vadidegenként, hogy lennék a menedzsered jó pénzért. :) Amúgy a szakmám gázszerelő de áttértem erre a bizniszre. :) Olyan nagy hagyománya nem lehet ennek nálunk mert rendszerváltás előtt nem hiszem tolongtak a játékosmenedzserek .

#827286 matgab Előzmény: #827285

és akkor még a 15 évvel ezelőtti 40%-os SZJA-ról nem is beszélek...

#827285 matgab Előzmény: #827280

az azért mégis mennyivel szebb volt , mint a mai 34% szocho +15% SZJA +27% ÁFA + ....+.....+ Meg egyszerű 20% volt és még kaptak is érte oktatást, védelmet, egészségügyet, igazságszolgáltatást...

Emékszem a kommunizmusban úgy beszéltek erről a kilenced , tizedről, mint valami eszement nagy tehertételről... Aztán mit nem adnánk most érte.

#827280 TrendMan Előzmény: #827279

Nekem ez a közvetítői közeg olyannak tűnik, mint a középkorban a földesúr meg az egyház, leveszik a kilencedet meg a tizedet és zsírosra híznak belőle.

#827279 matgab Előzmény: #827272

kapcsolati tőke kiépítése az, ami nehéz lehet.

Mondjuk egy korábbi neves játékosnak könnyebb ügye lenne, akinek van bejárása már a klubokhoz és focistákat is könnyebb találnia, akik példaképként tekintenek rá.

Meg kell hozzá nemzetközi sport-jogi képzettség, itt buknak valszeg a focisták. De mondjuk, ha ilyen ügyvédi iroda lennék, akkor betársultatnék egy Gera vagy Király szintű focistát az irodába, ő lenne a kapcsolati tőke és az arc és mögötte meg lenne egy profi ügyvédi csapat. Nem is tudom, hogy focisták és ügyvédi irodák miért nem csinálják meg ezt. Bazzeg, nekem kéne megcsinálni, csak nem vagoyk sportjogász.

#827272 banyaiz Előzmény: #827234

Azért akik játékosokat menedzselnek mekkora biznisz . Van 10-20-30-100 vagy ki tudja hány játékos akit menedzsel. Minden évben a fizujának mondjuk 10-20%-a az övé, átigazolásoknál leesik jutalék nem kevés .

Még ha csak nb1-es labdakergetőket is menedzsel az is lóvé. :) de ha van néhány ilyen nemzetközileg jegyzett játékosa mint Dzsudzsák volt fénykorában. Egyetlen ilyen játékosból milliárdokat kihoz saját számlára. :) Miközben a munka érdemi része közvetít a két klub és a játékos között. Biztos macerás sokszor egyeztetni mindenféle igényeket és a végén nem jön össze. Viszont nem tűnik egy akkora atomfizikának igények egyeztetése közvetítés a felek között, szerződés ellenőrzése minden jogilag rendben legyen . Persze mindehhez kell olyan játékos aki rábízza magát menedzselje ez a nehéz része ilyeneket begyűjteni ilyen körökben forogni kiépíteni ezt.

#827271 banyaiz Előzmény: #827234

Ebben az egész Dzsudzsák sztoriban a legérdekesebb szerintem az mennyi lóvé van a fociban. Egy fiatal srác aki holland bajnokságban mutat valamit fociból milyen lóvékat tud leakasztani utána. Holland bajnokság eléggé szem előtt van nagy klubok szeretnek onnan igazolni tehetségeket. Ez elég ahhoz, hogy orosz, török, arab csapatokban mondjuk évi 2-3-4 millió eurót zsebre tegyen a 20-as éveiben, 30-as évei elején.

Nem tudom mennyit hozott össze de saccra minimum 20-30 millió euró környéke. Ezzel a teljesítménnyel egy ilyen karrierrel mondjuk megkeresett 5-10 mrd Ft közötti összeget + az apró. :)

Nem semmi pénzek azért egyetlen focista fizetésére ilyen karrierrel.

Válogatott szempontból el kellene felejteni , és nb1-be is vsz hülyeség évi 200-300 milliókat kifizetni neki ami már nagyon lecsökkentett fizuja. Ennyi pénzért már focistát is lehet igazolni vsz. Olyat aki pályafutása elején jár, nem a vége felé, utána még akár nagy pénzért el lehet adni . Dzsudzsák most aláírna 2-3 évre utána 34-5 évesen már nem eladható. Ablakon kidobott pénz lenne vsz .

Kivéve ha baromi jó focit mutatna és következő átigazolási szezonban valakire rá lehetne sózni pár millió euróért, pár hónap múlva. Csak ennek a valószínűsége elég kicsi.

#827234 matgab Előzmény: #827184

én örülök ennek a hírnek. A legnagyobb focikurva, de nem mondom, hogy én másképp csináltam volna... Csakhát mégis ott a szakmai ambíció is...

Vidi

#827013 banyaiz Előzmény: #826838

Fradi -Vidi nagy rangadó ott tudom igazán az esszenciáját a bajnokságnak magamhoz venni. :) Időről időre megadom a lehetőséget arra, hogy felkeltsék az érdeklődésemet a bajnokság követésére. Ezzel nem szoktak élni az egy másik kérdés. :)

Most ez a kupamenetelés egészen vállalható volt összességében. Néztem fradi, újpest, és honvéd meccsekből is . Láttam valamiféle küzdeni akarást ha focit sokszor nem is. Talán a hozzáállásban már látszik valamiféle halvány változás ha nagyon bele akarom látni. Mazochista dolgok ezek. :)

A válogatottat pedig követni fogom arról nem tudok leszokni . Igaz már minden meccset nem nézek meg mint régen. Vagy meccs közben besokallok , ez régen elképzelhetetlen lett volna egy válogatott meccset félbehagyjak.

90-es években még simán követtem a magyar bajnokságot is .Mikor még a Lipcsei , Simon, Telek féle fradi játszott hétről hétre egy egy meccset megnéztem. Követtem az eredményeket , hogy áll a bajnokság milyen eredmények voltak a fordulóban. Aztán el kellett engedni ezt mazochizmusnak is vannak határai alapon. :) De valamilyen szintű érdeklődés azért megmaradt bennem vér nem válik vízzé azért tudod. :) Ezért is adnám meg időnként a lehetőséget a pozitív visszacsatolásra csak ahogy mondtam nem nagyon élnek vele.

Bazzeg, jó lenne ha DZS7…

#826941 matgab Előzmény: #826931

Bazzeg, jó lenne ha DZS7 egy külföldi csapatot találna magának, ahol újra felépíthetné magát.

A kva magas fizetéséből tehetségesebb , motiváltabb, jobb játékost is lehetne venni.

Egy elkényeztetett sztárocskává vált az Anzsi után, teljesítmény meg sehol.

Meg megveszik most 31 évesen. Hova akarják eladni majd 1-2 év múlva? Ki fogja megvenni? Akkor már a 23 éves bosnyák támadóban több fantáziát látok. Venni kellene egy-két egykori Barca B vagy Real B-s játékost, akik elég ügyesek, jó hozzáállásúak, csak nem futottak be karriert.

Esetleg fiatal portugál vagy brazil játékosokat. Vagy tehetséges román/szlovák, jugoszláv játékosokat. Biztos az a megfelelő játékos, aki állandóan a pálya mellett sírdogálva akar vezérhím lenni a csapatban?

A legjobb lenne persze egy világszínvonalú magyar játékost leigazolni, de hát olyan nincs sajnos.

EL

#826920 matgab Előzmény: #826918

Persze, hogy nem könnyű. 4. kalapból soha nem lesz könnyű, de pl. a Dudelange nagyobbat szív az Olympiakos, Milan , Betis kvartettben.

Az A-D-I-K csoport 4. helyezettjének talán jobbak az esélyei, a többi viszon tnehezebb talán.

Szóval ez egy átlagos sorsolás. A BATE-tól félek (valszeg egy 1 max 2 gólos meccs lesz az oda-vissza vágó is) , a PAOK-ot meg lehet lepni legalább itthon (de akár idegenben is egy döntetlen ) a Chelsea valszeg lepofoz mindenkit, de ha a végén a Chelsea-val játszanánk -akiknek már nem lenne tétje (vagy a legelején amikor jogosan lenéznek még minket) akkor esetleg még őket is meglephetjük.

De szégyenkeznivalónk nem lesz akármilyen eredmény esetében sem, mert azért reálisan a VIDI a leggyengébb egyelőre ebben a csoportban.

Jobb is lesz ez az EL, m…

#826912 matgab Előzmény: #826911

Jobb is lesz ez az EL, mint a BL. Sokkal inkább amolyan 2. (3.?) osztályú európai klubliga ez, mint a BL.

A BL-ben , abban a viszonylag könnyű csoportban, ahova az AEK került max 1-2 pontot lehetett volna elcsípni. Akkor szakmai szempontból már sokkal jobban lehet fejlődni egy olyan ligában, ahol jobb, de azért még verhető csapatok vannak.

Persze ha szar a sorsolás akkor kerülhet a Vidi egy Arsenal- Milan- Leipzig csoportba is , ahol szintén 0 pont a várható.