Regisztráció Elfelejtett jelszó

Időjárási körkép az országból.

IDŐKÉP

#904712 *Stiv*

Viharos szél esővel, havas esővel, záporokkal

Szerdán kezdetben több helyen várható kisebb eső, havas eső, főként a hegyekben havazás. Napközben nyugat, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, legtovább a keleti tájakon tart ki a csapadékos idő. Sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Délután 8-13, a keleti, északkeleti határ mentén 4-7 fok várható.

Csütörtökön az ország legnagyobb részén sok napsütésre számíthatunk, csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton élénk, erős lehet a délies szél. Hajnalra keleten többfelé köd képződhet. A fagyos reggelt 8-14 fokos délután követi.

Pénteken hazánk nagy részén több órára kisüt a nap, majd délután egy hidegfront hatására északnyugat felől felhősödés kezdődik és nyugaton kisebb eső, havas eső, zápor kialakulhat. A Dunántúlon délután feltámad az északias szél. Kora délután 8-14 fokot mérhetünk.

Szombaton felhős, borongós időre van kilátás, az északi tájakon lehet szakadozottabb a felhőzet. Kisebb eső helyenként előfordulhat. Élénk, helyenként erős lehet az északias szél. A maximumok 5-11 fok között alakulnak. Vasárnap napos, száraz idő valószínű.
Kiadta: Herrmann Dóra (ma 10:32)

igaz, ez egy másik országból:

#880248 TrendMan

Extrém hideg: dízelt égetnek az áramellátáshoz Svédországban

A valaha volt második legmagasabb szintre ugrottak hétfőn a nagykereskedelmi villamosenergia-árak a skandináv piacon, miután a hőmérséklet -40 Celsius-fok alá süllyedt Skandinávia északi részén.

A Vatterfall két dízelmotorjának összteljesítménye 35 megawatt, amelyek Visby közelében, Gotland szigetén találhatóak.

A szárazföldön egy olajtüzelésű téli tartalék üzemet is begyújtottak néhány órára hétfő reggel.

Nemcsak Svédországban vannak gondok az áramellátással, Lengyelországnak is más országoktól kellett segítséget kérnie:

https://www.portfolio.hu…

#877197 TrendMan

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210903/kiderul...

"Ha az Anglia északi része és Skandinávia körüli terület jobban melegszik, mint a Szibéria körüli régió, a poláris örvény kelet felé nyúlik, a hideg levegő pedig Szibériától északra mozdul a poláris régión át, majd délre az Egyesült Államok középső és keleti részére. A 2021 februári texasi hideg ennek mintapéldája - véli Jennifer Francis, a Cape Codban lévő Woodwell Klímakutató Központ munkatársa."

Itt az orosz csodafegyver, mely Nyugat-Európából indul.

Az időkép nagyon ott van…

#875635 TrendMan

Az időkép nagyon ott van:

Utólag írják be, hogy milyen időjárás volt.

pl. Reggel még 7 mm esőt adtak meg most, hogy leesett jóval több, módosították 16 mm-re.

Hiába no, ez már a XXI. század.

Elmondom a nyár időjárás…

#875349 TrendMan

Elmondom a nyár időjárását:

Végig 37 fok lesz, de ezt nem mondják meg nekünk.

A holnapi-holnaputáni nap mindig 37 fok, de a 3-4 nappal későbbi az 32, a továbbiak meg 31.

Ahogy ezek a napok közelebb jönnek, akkor azokból is 37 fokos nap válik.


Ezt hívják úgy, hogy meteorológia.

Varázslat.

8-27 fok lesz, és esni f…

#827778 TrendMan


8-27 fok lesz, és esni fog, kivéve a napsütéses és a szimplán borús helyeken

2018.09.15. 20:09

Az OrszágMMeteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap estig a hőmérséklet alakulni fog, méghozzá hol így, hol úgy. Éjszaka, amikor a legalacsonyabb lesz, egészen 8 Celsius-fokig csökkenne a hőmérő higanyszála, ha az Európai Unió be nem tiltotta volna a higanyos hőmérőt. Nappal 23-27 Celsius fok is lehet, főleg, ha süt a nap, ami nappal elő szokott fordulni, most viszont nem fog, mert napközben az égbolt tele lesz gomolyfelhőkkel, kivéve ott, ahol néhány órára kisüt a nap, de nem mindenhol fog, főleg északkeleten.

Ha északkeleten laknak, és éjjel csavarognának, vigyenek magukkal esernyőt, mert azt mondják, hogy esni fog, és lehet, hogy mégsem fog esni, hiába mondják, akkor sem árt, ha van esernyő, és már lehet kapni ilyen tök piciket, amiket könnyű vinni.

Mondjuk az is igaz, hogy északkeletre és északkeleten nem nagyon van hova meg minek menni, szóval akár otthon is maradhatnak, és akkor nem kell esernyő. Meg menni se, sehova, sehol, én is ki akartam menni ma a bolhapiacra, aztán belegondoltam, hogy ki az a hülye, aki bolhát venne, de annyit nem ért meg a dolog, hogy kimenjek kideríteni.

Holnap, 23-27 fokban mondjuk biztos jó lesz sétálni, szóval menjenek sétálni, és ne féljenek a gomolyfelhőktől, mert csak gomolyognak, de tudják, amelyik kutya ugat, az nem harap, szóval hadd gomolyogjanak. (Azért vigyenek esernyőt, ha van.)

Az Időkép szerint holnap olyan ruhát lesz érdemes felvenni, mint amilyen a fiatal hölgyön van itt a képen, és az OMSZ adataival egybevágóan állítják (állítják egybevágóan a lófaszt, írják a holnapjukon), hogy szerintük is több lesz a felhő északkeleten, és a 25 Celsius-fokos nappali átlaghőmérséklet-előrejelzésük is az OMSZ által megadott hőmérsékleti tartomány számtani közepe, de ami a ruhát illeti, ebben még akkor se mennék ki a bolhapiacra, ha kéne bolha, de nem kell, és oda amúgy is inkább egy könnyű pulcsit vennék, meg egy hamisított Daniel Wellington karórát, amim ugyan nincs, de a bolhapiacon biztos lehet kapni.

Hol marad a forróság?

#824493 KawaBazsy Előzmény: #824476

És a 80-as években is. Megyünk nyaralni a héten a Balatonra, nekem teljesen jó ez az idő, még 1-2 zuhi is belefér, csak ne legyen 38 fok.

Hol marad a forróság?

#824476 Boby. Előzmény: #824469

Nem bánom, hogy nincs az a nagy forróság! Nekem ez is bőven elég.A 70-es években 30-31-32 foknál nem emléxem melegebbre, de a normál, talán 27-30 fok között volt. A mostani 40 fokok nem fehér embernek valók!Régen, a Balaton is inkább csak 21-22-23 fokos volt, ma ha csak ennyire meleg a víz, jóformán egyedül vagyok a vízben.