Regisztráció Elfelejtett jelszó

Foci VB

Akkora hülyeséget itt(lá…

#824286 Sumér harcos Előzmény: #824283

Akkora hülyeséget itt(lásd lentebb,amit belinkeltetek) most Orbán szerintem nem mondott,itt a régióban először a Magyarok tudtak focizni,jelentől vonatkoztassunk el.

Baggio szinte simogatta …

#824285 banyaiz Előzmény: #824270

Baggio szinte simogatta a labdát olyan finoman bánt vele.

2. gól ebben a videóban, az a labdalevétel, ínyenceknek való. A labdalevétel egyben csel is amivel elviszi a kapus mellett. Egy orgazmus. :) Nekem bejött a focija . Aztán a brazilok ellen az égbe lőtte a döntőben a 11-est. Ilyen momentumok azok amik erről vb-ről nem tudom megmarad e bármi . Talán a japánok nagy küzdése a belgák ellen szép dolgokat mutattak ott be.

Megnézve még egyszer ezt a Baggio gólt a labdalevétel része egy lövőcsel is ami átmegy oldalra elhúzásba a kapus mellett . Hát igen . Nem volt egy favágó a fiú. :)

megöregedtél és nosztalg…

#824284 matgab Előzmény: #824257

megöregedtél és nosztalgiázol...

Nagyon jók ezek a meccsek. Persze sokkal kevesebb ideje és tere van az egyes embereknek egyénieskedni, mert ezek a csapatok fizikailag úgy fel vannak készítve, hogy ha "megáll" a labda egy embernél, akkor 2-3 védő egyből lecsapdázza. Ezért baromi gyorsan járatja mindenki a labdát és nagyon labda biztosan.

Az egyetlen dolog ami rossz ezen a VB-n, hogy abban a pillanatban, ahogy két egyenlő csapat között megszerzi a vezetést az egyik csapat, akkor a vezetést szerző csapat egyből beáll totálisan védekezni , ami megöli a futball látványosságát. Egy-egy kontra soha nem lesz olyan látványos élvezhető, mint egy végig hullámzó nyílt sisakos meccs.

És való igaz baromi nehéz gólt szerezni egy betömörülő válogatott ellen, de ha egyszer egy csapat mentálisan beáll "csak védekezésre" és betalálnak neki, akkor onnantól fogva nagyon nehéz visszajönni a meccs ritmusába.

„Sokan kérdezik azt tőle…

#824283 Sumér harcos

„Sokan kérdezik azt tőlem, de a Jóisten se tudja, hogy mit csinálnak a régi Jugoszlávia felbomlása után, hogy a szerbek, horvátok, szlovénok, bosnyákok az élmezőnyben maradtak. Egy biztos, ha a régi jugoszláv futballiskoláról beszélünk, annak megteremtésében ludas vagyok. Mert a jugoszláv iskola a magyar és a holland keveréke” – kezdte az először Újvidéken edzősködő, később ausztrál kapitánnyá váló Árok Ferenc.

https://index.hu/sport/futball/2012/02/19/hogy_leh...

HORVÁTORSZÁG4,2 milliós …

#824282 Sumér harcos

HORVÁTORSZÁG

4,2 milliós ország, csak azért nem a legkisebb, amelyik ilyen magaslaton jár, mert Uruguay még nála is kisebb.

A nagy Jugoszlávia legeredményesebb tagállama, maguk a szerbek is azon agyaltak a mostani vb alatt (akárcsak 1998-ban a bronzéremnél): miért a horvátokból jött ki a legtöbb, miért nem a népesebb szerbekből, akiket még Montenegró is segített anno. Hiszen az 1991-ben BEK-győztes Crvena zvezdában Prosinečki volt az egyetlen horvát, Pancsev macedón volt, Savićević montenegrói.

Az Újvidéken nevelkedő későbbi ausztrál kapitány, Árok Ferenc azt mondta, nem volt jugoszláv iskola, mert annak alapjai a magyarra vezethetők vissza. Bukovi Márton, aki forradalmi hatással volt még az Aranycsapatra is, az MTK előtt Zágrábban dolgozott.

https://index.hu/sport/futball/2018/vb/2018/07/12/...

Köszi, hogy megosztottad…

#824281 Tapasz Előzmény: #824275

Köszi, hogy megosztottad. Nekem az egyik legnagyobb meccs a brazil-argentin, amit valaha láttam (na jó, a 10:1 :-)). 12 éves voltam, ez volt az első VB, amire tisztán emlékszem.

a Dunamenti futtbalkultúra sikere (no meg a Muraközi és az Ipolysági)

#824280 TrendMan Előzmény: #824279

Mér, nem az? Hol olvastál ilyet? :-DDD

#824279 Euroman Előzmény: #824277

az biztos....a végén még kihozza, hogy tulajdonképpen a magyar válogatott vb döntős.....az ő pofájából semmi nem fake news....

#824278 Koffein Előzmény: #824277

azta betyármindenségit "a horvát foci „a mi kutyánk kölyke”" :D

A brazil Ronaldo az egy …

#824274 Tapasz Előzmény: #824257

A brazil Ronaldo az egy másik bolygó. Robby Baggio szvsz nem volt nagy szám, főleg nem a 3 VB-n lött 9 góljával (2-5-2).

Nekem a 82-es VB brazil csapata a kedvencem. Ha annak nem Valdir Perez a kapusa, akkor nem az olaszok nyertek volna.

Továbbá Al di Meola és a…

#824273 TrendMan Előzmény: #824272

Továbbá Al di Meola és a Beatles!

Azok voltak a szép idők!

Hogy játszottak!!!

Szerintem a horvátoknak …

#824268 Koffein Előzmény: #824262

Szerintem a horvátoknak az első félidőbe szerencséjük volt. Ha nem lazázzák el az angolok az első félidőt, akkor biztos továbbjutók lehettek volna. De ahogy ezen a vb-n megszokhattuk, aki úgy áll fel a pályára, hogy mi jobbak vagyunk, és nagy arccal kezd játszani, az a végén megijed... annyira volt rémült a második félidő vége fele az angolok pofija, mint amekkora vigyor volt az első félidő elején a pofijukon.

A francia horváton is ez lehet a kulcs, ha nem lesz alázat a franciákba, felállnak, hogy ezt a kis horvát csapatot megszórjuk minimum 2-3 góllal, akkor lehet meglepetés a végére...

Szerintem nem rossz vb, …

#824262 TrendMan Előzmény: #824257

Szerintem nem rossz vb, pl. nem lehet panasz a gólok számára sem. Ez korábban sokszor gond volt. (Szerintem a labdát is ezért tervezték át újra meg újra:-)

Voltak jó cselek, bár talán nem közvetlenül gól előtt.

De itt pl. az egyenlító horvát gól ritmusa szerintem nagyon jó, ugyanolyan ütemben jönnek a passzok:

https://cdnja.r.worldssl.net/mp4/qo/QOER.mp4

A horvátok abban is jók, hogy olyan kiegészítő emberek, akik a torna elején nem játszottak, most teljesen egyenértékű tagjai a csapatnak. Pl. ez a Vrsjko, aki a gólpasszt adta és utána a hossz 1-ben kifejelte az angol fejest a gólvonalról. Vagy a semmiből rántották elő Vidát és Brozovicot.

Érdekes, hogy ez a gól pont úgy a 68. percben esett, mint ahogy a belgák a japánok ellen a 68. percben kezdtek el felzárkózni.

Ez a mentalitás szólhat …

#824257 banyaiz Előzmény: #824254

Ez a mentalitás szólhat esetleg a horvátok mellett a döntőben. Pl itt volt ezen a meccsen Mandzukic. Az embert már kórházba kellett volna vinni alig vonszolta magát, mégis ő rúgja a győztes gólt .

Franciák azért más szint mint ez az angol csapat csoda kellene a horvátoknak vsz.

Egyébként fociban ezek az egyénieskedések egyre inkább eltűnnek. Ami valahol olyan színtelen szagtalanná teszi a játékot. Ezek a vagány dolgok mindenki beáll a sorba a taktikai utasításokat maradéktalanul betartani, semmi kockázat, egy cselt ne vállaljon be mert labdavesztés lehet. Pl az a jugoszláv csapat amit emlegettem nem így nézett ki a pályán mint ez a mostani horvát. Megváltozott a foci azért jelentősen, nem nagyon fér bele valaki egy egy szép mozdulatért , vagy cselért kockázatot vállaljon.

Még a szögletet is hazaadják nehogy az ellenfél induljon. :)

Valahogy ezzel azért csökkent a varázsa az egésznek. Mondjuk hol vannak ilyen dolgok mikor Maradona kézzel beüti a labdát aztán lenyilatkozza Isten keze volt. :) Vagy Hiquita elkezd cselezgetni kapusként egy vb-n. :) Középpályán se cseleznek nagyon nehogy labdavesztés legyen. Régi idők focijából ezek hiányoznak most nekem egy vb-n.

Nem tudnék az egész vb-ről egy emlékezetes cselt mondani hirtelen. Vagy egy olyan mozdulatot ami annyira megmaradt , hogy ez igen ezt még 20 év múlva is emlegetik.

Mondjuk mikor egy Roby Baggio rugdosta a gólokat vb-n , vagy a brazil Ronaldo. Talán mindkettő gólkirály is lett vagy csak versenyben voltak érte . Egy orgazmus volt ahogy a labdával bántak. :) Összehasonlítva mostani gólkirályjelölt Kane játékával. Mintha egy másik sportág lenne. Úgy lesz gólkirály Kane vszínű, hogy nem emlékszem az egész vb-n csatárként egy mozdulatára. Baggio egy egy góljára még 20 év után is emlékszem élmény volt nézni a játékát.

Délszlávokban van valami…

#824256 banyaiz Előzmény: #824254

Délszlávokban van valamiféle keménység. Ami ha jó irányba tudják vinni akkor nagy csapat. Ha rossz akkor ilyen szituk , hogy beint a szövetségi kapitánynak képletesen, aztán hazazavarják, vagy hazamegy egy vb-ről. :)

Pl ez a szitu is végre ott van a vb-n de nem kezdő és ezt így reagálja le. Ami most rosszul jött ki de azért ahhoz kell egy tökösség egy ilyen szituban ezt megcsinálja b+ vb ide vagy oda én nem akarok csere lenni.

Van egy ilyen erőszakos mentalitás ami ha az edzők és a játékosok is agyilag valahogy jó célokra fordítják akkor nagy eredmények.

Emlékszem még a dream team Usa kosárcsapat Jorden, Pippen, Magic stb és ellenfél a horvát csapat olimpián. Beleálltak rendesen a meccsbe a horvátok miközben a tudásbeli különbség megvolt a két csapat között, de nem feltartott kézzel álltak ki. Ezekhez azért kell ez a fajta tökösség, emberi tartás vagy nem tudom minek hívjam.

Ez az aminek a nyomait nem tudom felfedezni pl a magyar focistákban. Az egy másik kérdés sajnos a tudásbeli különbség is jelentős.