Holnaptól drágábban lehet taxizni Budapesten köszönhetően a Fidesznek.
Felőlem éhen halhat az összes taxis, elvből nem fogok beülni a jövőben egybe sem.
úgy néz ki, hogy 2009 óta beárazhatják https://index.hu/mindekozben/poszt/2018/06/29/30_f...
Igen. Így működika szabad piac. S ha ez nem teccik, akkor nem kéred, vagy nem vásárolsz ott.
Volt asszem a zindexen egy felmérés, hogy a fidesz szavazók többsége baloldali (nem annak vallják magukat, az eléjük tett teszt alapján derült ki). Így azért sok minden érthető..
Igazad van.
De, ha vízdíjat fizetsz érte, akkor árulhatod is és beárazhatod?
szerintem csak simán a vendégeket akarja megszűrni, hogy ne egy pizzát kérjen ki egy 3-4-6 fős társaság x pohár csapvízzel. de ez csak az én személyes véleményem :)
"Az állam ingyen bocsátja rendelkezésre."
???
mióta? lemaradtam valamiről? :D
A csapvíz a 'közjavak' egyike.
Egyáltalán kérhet ezért bármely magánzó pénzt ma Magyarországon?
Én öszintén nem értem, hogy mit segít a 30 ft-os víz azon a problémán, amit Jankovics Balázs a VG-nek nyilatkozott?! ("Mi nem azért dolgozunk, hogy például egy 15 fős társaság a teraszunkon ingyen csapvíz és 2 db felszeletelt pizza társaságában kikészítse a felszolgálót 3-4 órán keresztül."). Ha ezen vendégek elriasztása a cél, akkor vagy egyáltalán nem szolgál fel az ember csapvizet (föleg nem itallapon még figyelmet is felhívja rá) vagy legalább 100 Ft-ért méri decijét, hisz fél liter esetén is az még mindig csak 500 Ft/fö, ami aligha fedezi a pincér munkabérét 3 órán keresztül.
Csak benéztem: beleolvastam mi a trend,kik a megmondóemberek. nélkülem mindjárt megjött a színvonal.
Sajnálom és bocsánatot kérek amiért rátelepedtem és visszahúztam a fórumot, elnyomtam a szabad gondolatokat.
"Boby már katalogizálta a fidesz szavazókat. Itt egy újabb:
(Tömörítve:)
Agyhalott
Gerinctelen szarházi
Geci"
ok. tényleg nem kelek ide :)
A nyúl jól dolgozott. jó mulatást.
Elég drága az itallapjuk, az ásványvíz is 1200/liter árral van kint. Lehet visszaüt ez a csapvíz akció és mindenki azt rendel, mint alternatívát.
Röhej , több országban megebédelek egy kóla árából :)
azt a fillérb@xó mindenségit, amin most pörög a média :D
https://www.vg.hu/vallalatok/kereskedelem/csapvize...
Ez a megélhetési naplopó ingyenélő mit tett le eddig a folyamatos észosztáson kívül?
Kormányok jönnek-mennek, de vannak kirobbanthatatlan pozikban lévő ingyenélők különböző gittegyletekben.
"ha a következőképpen fogalmazott volna "
Persze,ha máshogy fogalmazott volna, akkor valóban mást jelentett volna a mondandója...,de nem máshogy fogalmazott, hanem így.Ráadásul a cikkben azt írák,hogy a MUNKAERŐIMPORTról fogalmazott így.
"A kormány kommunikációjával szögesen ellentétes, a kamara elnökétől meglepő mondat is elhangzott a sajtótájékoztatón. Parragh László azt a munkaerőimportról: azt mondta, "tudomásul kell venni, hogy a fehér bőrű, keresztény gyökerű munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba"."
persze, hogy azok. senki nem mondta, hogy nem azok.
az én értelmezésem alapján, amiről szól az a mondat, hogy aki dolgozni akar, ért a szakmájához, az már nincs, mert vagy felszívta a munkaerőpiac, vagy szakmát váltott, vagy kiment külföldre.. kimondta a nyilvánvalót. Ahonnan meríteni lehet, az a roma, közmunkás (ahol többségében romák vannak), otthon lévő anyák, vagy apák (attól függ ki van otthon a gyerekkel), kivándoroltak, plusz egy a dolgozni akaró nyugdíjasok, habár ezt nem említette...
ha a következőképpen fogalmazott volna "tudomásul kell venni, hogy a munkavállalók elfogytak, ez nem egy reális tartalék, ahonnan embert lehetne hozni a gazdaságba"
akkor most nem vitáznánk egy értelmezésen, nem járt volna be ekkora utat a sajtóba és az olgánál se kellett volna interjút adnia. :)
tény, nincs munkavállaló, és migráns se fog a hiány szakmákban dolgozni, max a keletinél váltósként, vagy nyit egy x+1ik gyrosost, de ettől nem lesz több pincér, több víz/gáz/villanyszerelő stb...
"