Hát igen, napokkal ezelőtt ezt már tőle is hallhatuk,de azért akinek egy csöpp esze van,az ugye tudja, hogy ebben az esetben nem erről volt szó.
Hát igen, napokkal ezelőtt ezt már tőle is hallhatuk,de azért akinek egy csöpp esze van,az ugye tudja, hogy ebben az esetben nem erről volt szó.
Ezt én is el tudom magyarázni:
Kevesebb nyomtatott sajtó--> kevesebb papírfelhasználás--> kevesebb fakivágás. :))
Majd mindjárt jön a fórum Hitlerjugendja,oszt elmagyarázza neked,hogy ez a sztori miképpen néz ki egy környezetvédő szemüvegén keresztül!
Vannak elegen, aki szerint ök úgysem kerülnek sorra. Meg vannak, akik szerint az sem baj, csak elöbb a szomszéd tehene dögöljön bele.
Pszichopatológiás ország. (Ahol tovább döglik mindenki tehene, lose lose)
végülis D.D. megmagyarázta hogy miért lépett ki a fideszből? :o))
Nem csodálom, hogy nem akarta kiadni közel 1 hónap után sem a ballib cukijobbik Toroczkai beszédét, még kiderült volna az igazság. Egy küldött felvette, s nyilvánosságra hozta.
Íme:
Akinek nem tetszik a cukivona stílus, az így jár.
Elindult a lavina, kurucék nem győzik frissíteni a cikket, hogy hol, kik mondtak le éppen és léptek ki a pártból Dúró és Toroczkai kizárása miatt.
Én személy szerint alig várom, hogy ez az új cukijobbik megkapja az első nagy méretes pofont a jövő évi EP választáson, majd a másodikat az önkormányzatin.
magukat zárták ki végleg....még néhány évig....öröljenek a havi misi politikus fizetésnek....utána el kell menni dolgozni,más nem porszivót árulni.
párton belül a radikális vonal teles szétverése megtörtént,el nem tudom képzelni hogyan lett most(április) is 19%uk szinte már radikális szavazók nélkül ...
Toroczkait is kizárták https://24.hu/belfold/2018/06/08/kizartak-toroczka...
úgy látszik túl sokat nyilatkozgatott fidesz médiának :))
Skoda pl amit említesz konkrétan a VW megvette tokkal vonóval emlékeim szerint. Ez nagy vonalakban valami olyasmi mint nálunk egy Mercedes gyár, csak a gyártott autónak Skoda nevet adták.
Ehhez be kellett tolni egy rakás lóvét a VW-nak a Skoda gyárba , és a technológiát is aminek az elérése megint idő és pénz volt annak idején a VW-nak.
Ezt megtehették volna a Trabant esetében is. Gondolom 2 fő mérlegelés lehet ilyenkor mennyibe kerül ez a buli, és mi a hozadéka.
Szerintem a Skoda esetében pl azért döntöttek így mert a német bérekhez képest üveggyöngyért lehetett és lehet még mindig ott gyártani . Ami évtizedek alatt nagy lóvé. Viszont a volt NDK területen a Trabi gyárban ha ugyanezt eljátsszák akkor ott az nem működik két üveggyöngyért gyártsák a VW -Trabantot. :) Nagyjából ezért lett más a sorsa mint mondjuk a Skodának vsz. Ahol szintén ilyen tőkeinjekció nélkül és technológiai tudás átadás nélkül maximum a gaz nőne az omladozó gyártelepen.
Viszont a Trabi az tényleg egy kuriózum volt , élmény volt vele közlekedni. Autónak alkalmatlan nagyjából de szerethető volt . :)
Zeiss kapcsán én a távcsövekről hallottam az mindig is jó minőség volt és most is létezik. Mondjuk a nálunk gyártott Hajdu mosógép is tartós volt maiakkal összehasonlítva, évtizedeket kibírt. Csak hát a kérdés az mennyiből állították elő milyen technológiával mennyire versenyképes annak a fejlesztése stb, és mennyit és mennyiért lehet belőle eladni. Rázkódása kicsit extrém volt ugrált össze vissza. :) De tönkretenni se lehetett.
Mondjuk ha már a régi dolgok én használok két régi ruszki porszívót is Rakéta márkát még ma is. :) Az egyiket porszívózásra kicsit hangos , de olyan szívóereje van nem akarom lecserélni. A másikat darálónak horgászathoz átalakítottuk a motorja olyan erős és tartós úgy darálja a szemesterményt öröm nézni, egyszerre fél kilót belerakok 5 másodperc és kész. :) Ruszki ipar remeke.
A csehek a német életszínvonal 80%-án lennének? Szerintem a seggüket a földhöz vernék örömükben ha a felén lennének . :)
Persze mivel mérjük az életszínvonalat mint kérdés? Az 1 főre jutó Gdp-vel, vagy vásárlóerő paritással?
Szerintem ha nagyjából meg akarnánk határozni nyilván millió összetevője van pl beleértve azt is amit példaként hoztam a park és a betonút állapotáról. :) De a fő vsz a jövedelmek azon belül is főként a bérszínvonal , és azzal összevetve az árszínvonal.
Milyen különbség van a volt szoci tömb beleértve a cseheket átlagbére, és mondjuk Németországban a volt NDK terület átlagbére között ma? Szerintem minimum a 2-3 szorosa a csehének is. Miközben a cseh az egyik legjobb legjobb a volt komcsi tömbből jelenleg ha a volt ndk-t nem számítjuk.
Ezzel szemben az árak hát messze nincs ekkora különbség vsz.
Azért kérdeztem, hogy a furnér Trabi súlyát ma hogy akarod hozni? a furnér nem megy át a törésteszten, a szénszál meg kicsit drága...
Nagyon menö lenne akkori súlyban, csak vagy Ferrari áron, vagy életveszély.
Egy papírba csomagolt fünyírómotor súlyáról beszélsz, amiböl aksis, elektromotoros valamit szeretnél.
De tényleg remek ötlet, rajtad nem is múlt, ezt is a malterosok lehetetlenítették el...
A mai müszaki szintet sehogy sem hozod ki Trabi súlyból.
a hülyézés a hülyeségért jár, igen az akkori súllyal nagyon menő lenne, de nyilván a törésteszteket teljesíteni kell b+ mert a nélkül forgalomba se lehet hozni azaz a mai müszaki szintet eleve hozni kell, te nagyon okos teeeee és télleg befejeztem
Jaj, miért is maradna el a hülyézés, a sok ostobaság beírása után még.
Te mondtad, hogy ma, egy elektromos Trabi, akkori súllyal, mekkora siker lenne!
A f+szom fog galambbal sakkozni...
89 meg 82 egyébként más mert 89-ben már szétesés szélére került az ország a keményvonalas németek még az oroszokkal is konfrontálódtak már
Nem én becsültem hanem mások leírtam a forrást okoskodjál ott, nyilván te jobban tudod hiszen full hülye vagy a gazdasági kérdésekhez (is).
Ja igen az angoloknál azért nem volt releváns az egy főre jutó gdp mert rengetegen a gyarmati közigazgatásban dolgoztak, de ezt sztem ha 100 évig gondolkozol akkor se fejted meg h miért. Tehát az angoloknál nem volt releváns a németeknek viszonylagt kevés gyarmatuk volt tudtommal a az ndk-nak meg még kevesebb de ezt is felesleges irnom mert átzuhan az agyadon
Te mondasz hülyeséget hogy lehet pariba hozni egy 2015-ös teslát az 1980-as trabival. A töréstesztje meg kb olyan volt mint az akkori bogárnak. Nyilván a faszukat verték volna az ndk-sok 35 év alatt és ugyanazt hozzák ki, nem? Te nagyon beteg vagy. azt ugyanolyan németek gyártották mint stuttgartban és nem pakik meg szírek mint most megint csak stuttgartban
A kérdést és a kommunikációt is befejeztem egy időre nincs nekem ilyen faszságokra időm, kötözködjél meg okoskodjál mással ne rajtam tölsd ki a bosszúdat mert a malterosok nem tudják a tervezett számú migrit behozni meg a kedvenc pártjaid is szívnak mostanában...mert a sok hülye bugris vidéki nem látja át h mekkora nagy adomány befogadni a sok migrit aztán szociális segélyeznia pedig sori bá is megmondta h az bizony qrva jó.....addig is hajrá fleto
"Németország bruttó hazai termékének értéke 1989-re vonatkozóan 1328,2 milliárd euróra tehető, melyből az NSZK-ét 1147,2 milliárd, az NDK-ét 181,0 milliárd euróra becsülték"
megelözendö pár felesleges , hülyézéstöl hemzsegö kört, a te világbankos linked 6800 usd-t ad a ndk gdp/capitára. És 70% ot mond.
A nszk gdp/capita adat a világbanktól 1980-ra 12098 usd.
Az osztást rádbízom. Szerintem 53% az.
1989-es adat
Nszk 18690
Ndk 9193
1950
Ndk 2795
Nszk 4280
A 2vh után folyamatosan csökkenve haladt az 50 % felé az arány.
Egy före jutó GDP? Ma már releváns adat az öszehasonlításhoz? :)
Miböl van otthon a plafon? :)
A fele volt a gdp. A 70% akkor jön ki, ha az ndk gnp-t hasonlítod az nszk gdp-hez. Mivel az ndk csak gnp-t adott meg.
A teslás mondatod az mi, ne akarj már minden napra löni egy aranyérmes top hülyeséget mellébeszéd kategóriában :)
Minimális szinteket hozzunk már értö olvasásban és válaszban. Ennél az is jobb, amikor nem válaszolsz a hülyeségeket magyarázva.