milyen szépen indult a nap, oszt délre visszaverték :D
elkezdett viszketni a tenyerem, hogy visszavegyem...
szerk: 13.89en ismét bent ... habár lehet korai vétel volt..
13,65 az Unicredit. Hát ez elég gyors faktor hatás kezd lenni.
erre nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar meglesz, kezdtem kételkedni, hogy helyes volt-e az eladás... gyötrődtem, kételkedtem a döntés helyességében, de be kell vallanom, tele volt a gatya a faktortól.. túl sok cégben voltunk, vagyunk társtulajdonosok, hogy ne higgyek az erejében :)
Unicredit - 3,21%--- ez megadta magát a faktornak, mint rosszlány a jól fizető kliensnek...
update: tegnap 14,80-on kiszálltam... 14,14 - 14 közt újra visszaszállok, ha lemegy addig...
na várjál, azért nem mindig napon belül esi meg azt a 10%-ot...:-)
Amúgy már 17 EUR óta nézegetem, hogy kéne venni, nem gondoltam, hogy lesz még ilyen akciós...
nem gondoltam volna, hogy ma 15 fölé is megy... :) a vásárlásod után nem kicsit estem pánikba, még az eladás is megfordult a fejembe..
vagy az egész EU-nak EU-s bank rendszernek is lőttek...
Lehet, hogy mindjárt lemondatják a spanyol kormányt, csődbe megy a Deutsche bank , feloszlik az olasz kormány, és szétesik az egész EU...
egy éves rés betöltve, talán innen jöhet egy kis pattincs? https://invst.ly/7lad9
Az UniCredit vezére szerint az elmúlt hetek részvényárfolyam zuhanása fundamentálisan nem indokolt. Szerinte a fundamentumok stabilak és a piac túlreagálja az olasz eseményeket. Az UniCredit 42 milliárd eurónyi olasz államkötvény állománnyal rendelkezik, ami miatt aggódnak a befektetők, ugyanakkor az UniCredit vezérigazgatója kényelmesnek nevezte ezt a volument. Az UniCredit részvények árfolyama 1 hónap alatt közel 25%-ot zuhant, így nyilatkozatával igyekezett nyugtatni a piacokat
Tíz évvel a Nokia telefonok gyártásának befejezése után ismét lesz mobiltelefon gyártás Németországban, a Gigaset, a Siemens egykori leányvállalata megkezdi egy okostelefon modell gyártását bocholti üzemében – írja az MTI.
A cég kedden kiadott közleménye szerint a gyártás nem lesz költségesebb mint Ázsiában, mivel nagyrészt ipari robotokra épül majd és ennek köszönhetően a hibaszázalék is alacsonyabb lesz a főként kézi munkára támaszkodó ázsiai összeszerelésnél.
A készülék elektronikai alkatrészeit ázsiai beszállítók adják majd, Németországban az összeszerelés mellett csak a csomagolás és a nyomtatott mellékletek előállítása történik majd. Bocholt ad otthont emellett a nagymegrendelők és hálózati szolgáltatók egyedi igényei kielégítését szolgáló áttervezési munkáknak is. A termék hozzáadott értékének 60 százalékát állítják elő Németországban és 40 százaléka származik majd az ázsiai beszállítóktól.
jó, de tudhatnád, hogy hogyan könyvelnek a németek és hogyan az olaszok...
Régen amikor olasz cégnél dolgoztam , akkor mindig azt mondtam, hogy egész Olaszország már rég csődben van, csak mivel könyvelni is "rosszul" könyvelnek ez nem látszik és hitelekből fenntartják az egészet.
Hát ezért esnek csak 20%-ot az olasz bankok és 30%-ot a német bankok akiknek van olasz kitettsége is...:-)