Valószínűleg Herceg 453-as hsz-e zavarta össze... Herceg azt javasolta neki, hogy ülje ki a bukót, és közben BUX0912 shorttal múlassa az időt.
Illúzió! Ha valamit nem értessz a tanácsokból, kérdezz bátran.
Valószínűleg Herceg 453-as hsz-e zavarta össze... Herceg azt javasolta neki, hogy ülje ki a bukót, és közben BUX0912 shorttal múlassa az időt.
Illúzió! Ha valamit nem értessz a tanácsokból, kérdezz bátran.
igen és szeretném folytatni de többet nem akarok betolni így is komoly.mult héten nem voltam így nem léptem ki időben
beragadt-.tehát long, ha jól értem.akkor viszont a "tovább" shortolást nem értem.longot minek átkötni? ha short akkor meg mi ragadt be?lehet hülye vagyok,de nem tudom értelmezni:-(
otpt határidőn shortolhatod és akkor nem kell eladni a prompt piaci résztvényed
Én csak a PhD ösztöndíjamból spórolt pénzemmel kereskedek ( egy magyar bölcsésznek ennyi telik), súlyos milliókról nem beszélhetek, csak a nyerőkkel kerültem a milliós kereskedők táborába. Majd a szülők is megbíztak egy hasonló " nagy " összeg forgatásával, persze az ő pénzükkel sokkal megfontoltabban bánok, a hozamuk is vagy 3x akkora mint az enyém...
A stoppokkal már meggyűlt a bajom, vagy felszedik, vagy ha túl mélyre rakom onnan pattanunk vissza, valahogy ritkán sikerül, inkább manuálisan vágom ki szívfájdalom nélkül (idáig már eljutottam) a bukót...
nem, de nem akarom lehangolni jobban őket :))
a stoppot hagyjuk:-) szemét egy találmány,igaz néha nagyon hasznos (lett volna) :-)
Herceg, azért nem ennyire egyszerű, ezt Te is nagyon jól tudod....)
sztm nem a mutyi, hanem a helytelen stop használat. Aki stoppol nem veszti el a léjét, aki nem az igen, aki peches szintén :))
nem akarok ünneprontó lenni,de a mutyi szétb@ssza az egész bét-et.sok kezdő ( nem marinéni style) - hanem aki szeretné is megtanulni - elbukta az életét.persze közhely,ha ilyen piaci viszonyok között megtanulod akkor a bullban már minden happy. teljesen kezdőként csak nagyon minimális tőkével csinálnám,de sokan súlyos milliókkal "tanulnak"
ez így van ,és hiába kerül sok pénzbe,a tudás mint tudjuk megfizethetetlen:-)
Bullban nem tanul semmit az ember, ott csak nyerni lehet, max. az a veszteséged, hogy nem a csúcson adtad el, vagy pár időszakot várni kell, hogyha mégis egy kicsit lement. Az igazi, ha csapkodó piacon tanul meg az ember kereskedni, de a mostani medve is jó lesz tanulni.
De mennyivel mélyebb tudással szolgálhat egy medve!...:)
Igazából már volt egy halasztott félévem novembertől márciusig a full tőkével beragadt otp-m miatt, így már láttam mindkét irányt...
Mondjuk beragadásban már profi vagyok, jelenleg éppen a fotexnél kezdtem egy újabb szemesztert :)
bazz, néha olyanokat tudsz mondani...........
Na szép...
Ezek szerint az itteni "nagy öregek" már eleve profinak születtek, első szavuk a long ( ricsinél: short) volt, esti meséik a napi technikai elemzések voltak ( bennük nagy gonosz medvékkel és bikákkal), az oviban meg tőkeáttéttel cserélték a cukorkát :)))
Ekkora hátrányból nehéz lesz felzárkóznunk, de igyekszünk...