Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nagyvilág

Kilötték Dánia utolsó nőstény farkasát

#820291 walex Előzmény: #820288

Nagy az arca, pedig ennek a kullancspártja sem kerülne be önállóan a büdös életben.

Görény Művek

#820118 TrendMan Előzmény: #820116

A Görény erőmű a világ nyolcadik csodája lenne, ha az igéret megvalósulna.

Nem utolsó sorban egy hatalmas tesztje lenne az emberiség érettségének és annak, hogy felnőtt módon tud-e felhasználni egy ilyen hatalmas áttörést?

Ez kb. akkora dobás lenne, mint a vízhajtású autó vagy még nagyobb.

Nem jó üzlet az embereket meggyógyítani

#820105 Koffein

Hát igen, a részvényesek érdekeit ki kell szolgálni. Plusz ugyebár a népességszabályozás, ha tovább élnek, akkor több költség stb stb...

"Az egészségügy kapcsán sokszor hallani olyan összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint a pénzembereknek semmilyen érdekük nincs abban, hogy az embereket kigyógyítsák a (halálos) betegségekből. Elvégre az egészségügy is csak egy üzlet: minél több a beteg, annál több a bevétel is, hiszen ők gyógyszereket vásárolnak, műtétet kell végrehajtani rajtuk (amihez eszköz kell) vagy épp a vizsgálathoz szükséges orvosi felszerelést kell megvennie a kórháznak. Persze minderre kézzelfogható bizonyíték nincs, egy most napvilágot látott tanulmány azonban finoman szólva is érdekes.

A CNBC beszámolója szerint a Goldman Sachs befektetési bank egy nemrég napvilágra került tanulmányában többek között arról ír, hogy

az emberek meggyógyítása sokkal kevésbé kifizetődő, mintha hosszú távon kezelnék őket.

A The Genom Revolution (A genetikai forradalom) című, április 10-én megjelent jelentésben egész pontosan arra keresték a választ, hogy fenntartható üzleti modellt jelent-e, ha meggyógyítják a betegeket? A kérdés a küszöbön lévő génterápia miatt merült fel, amellyel számos betegség gyógyíthatóvá válna.

Salveen Richter, a Goldman Sachs elemzője szerint bár a génterápia legvonzóbb tulajdonsága, hogy csak egyszeri beavatkozást igényel, emiatt kevesebb bevételt is eredményezhet, mint egy hosszabb kezelés. Richter a tanulmányban a hepatitis C vírust hozta fel példának, amely 2015-ben főként Amerikában mintegy 12,5 milliárd dollár bevételt termelt a befektetőnek. Egy új gyógyszernek köszönhetően azonban egy 12 hetes terápiával sikerült a betegek 90 százalékát meggyógyítani, így őket már sem kezelni nem kellett, sem más embereket nem fertőztek meg a vírussal. Az amerikai bevétel így mára ezen a téren 4 milliárd dollárra csökkent. Richert szerint bár mindez a társadalomnak jó, a bevételeknek már kevésbé."

http://hvg.hu/tudomany/20180424_goldman_sachs_befe...

4000 kommentelő értett egyet vele, hogy földhöz kell vágni a gyereket ... khmmm

#820086 Fornit Előzmény: #820073

Brutál módon megstampolta a kölköt.

A börtönbe majd ő kerül sorra.

4000 kommentelő értett egyet vele, hogy földhöz kell vágni a gyereket ... khmmm

#820079 Boby. Előzmény: #820073

A videóban látottakkal, ebben a formában természetesen nem értek egyet, ugyanakkor az is biztos, hogy a nyugati demokráciákban követett modell sem normális,ahol lassan már egy bukott bizonyítványért adott megszídásért is, a szülőt viszi el a rendőrség.Aztán meg csodálkozunk,hogy olyan körülöttünk a világ, amilyen!

.

#820068 Boby. Előzmény: #820064

Háát, nem tudom! Nem értem én már a mai világot,de az biztos, ha az én szervemmel játszadozott volna,én biztos nem pereltem volna be.

.

#820064 Fornit Előzmény: #820061

Először a nő zaklatta a blökkert. Az csak reagált.

"nemcsak táncolt vele – ahogy a videón is látszik –, hanem a nemiszervével is játszadozott, direkt izgatta az állatot."


eltűnőben a szociáldemokraták

#820051 TrendMan

Érdekes, hogy a szociáldemokrata irány nem csak nálunk fürdik be mostanában:

https://privatbankar.hu/agrar/eltunhet-az-egyik-le...

Nekem még nem teljesen állt össze, hogy tőlünk nyugatabbra fekvő felvilágosultnak mondott, nálunk jóval liberálisabb országokban miért nem komálják az emberek?

Lehet, hogy az ilyen értékeket manapság nehezebb képviselni, mint régebben?

Talán az igen balos és igen jobbos irányvonal között a földre estek és a maradék szavazóikat beszippantja a CDU/CSU?