Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

https://index.hu/velemen…

#819186 banyaiz

https://index.hu/velemeny/2018/04/14/a_fidesz-szav...

Ez a csóka pedzeget valamit a történésekből. Főként az a része érdekes a cikknek ahol a fidesz szavazók táborát kategorizálja. Pont erről beszéltem, hogy a fideszes szavazók azon rétege akik nem agyhalottak, és nem fanatikus rajongók, és a migráns szitán is sikerült hosszas gondolkodással átlátniuk az ellenzék részéről nem nagyon kaptak alternatívát , érdemi alternatívát. Miközben az elmúlt években komoly családtámogatást kaptak, adókedvezményeket gyerekek után a gazd konjunktúra pozitívan érintette őket. Ez pedig döntő lehetett sokuk szavazatánál. Mekkora abból 2-3 millió fidesz szavazatból ez a tábor hát minimum a fele vsz.

Ez vidéken is komoly érv volt fidesz szavazatoknál nemcsak Pesten . A legkisebb faluban és élnek jócskán olyan emberek akiknek ez szempont volt nemcsak remeték laknak ott és közmunkások ahogy esetleg Pest belvárosból egy riportkörúton tűnhet mert ott volt 1 órát és megkérdezett 10 embert. :)

Van benne néhány figyelemreméltó gondolat még ezen kívül is.

Kerítés lebontás nem lebontás ügy amit kiemel. Hát szerintem magára valamit adó párt azt kommunikálja, hogy amint csak lehet lebontja és beszántja. Max az agyhalál állapotában központi kérdés ez az országnak. Tipikus esete a marginális jelentőségű kérdés felfújásának ez a kerítés történet. Szóval ezzel a részével nem értek egyet az elemzésnek. Max olyan értelemben ha már ennyire bevette magát ez a köztudatba akkor valamit mondani kell róla ami egyértelmű álláspont.

De annál komolyabb elemzés úgy összességében mint arra vezetni vissza azért győzött a fidesz mert az embereknek nincsenek információik vidéken . Ez is egy részterülete nyilván, és valami igazságtartalma is van nyilván, de messze nem ez volt a döntő szerintem se.

Amit én fontosnak gondol…

#819185 banyaiz

Amit én fontosnak gondolok , és elgondolkoztatónak , hogy a választók kb 1/3-a el sem megy szavazni.

Ennek az okait. Ez mögött nagy közöny , és kiábrándulás kell legyen . Valamiféle olyan életérzés, hogy ennek a politikai cécónak semmi köze nincs a mindennapjaihoz. Legyen Gyurcsány, vagy Orbán vagy bármilyen más bohóc hatalmon az ő életére ennek közvetlen kihatása nem nagyon van.

Nem éri egy közvetlen impulzus ebből adódóan a közvetett impulzusok pedig nem lépik át az ingerküszöbét.

Ez is egy világjelenség valahol egy egy demokráciában emberek kb 1/3 -a legyint az egészre . Annyira le se szarja elmenjen jó időben kettőt ikszelni. :) Mindezt én oda vezetem vissza nem sikerül a számára hitelesen bemutatni ennek bármiféle közvetlen hatása, tétje lenne az ő kis személyes sorsára.

Illetve az is fontos lehet korábban átverték már ígértek valamit, számított valamire és teljesen más következett be, aztán azt mondja na jó ne nézzetek már madárnak leszarja az egészet.

Mindez tömeges jelenségként , és világjelenségként.

...

Választási csalás témáról egészen elképesztő, hogy az ellenzék sok szavazókörbe nem tudott delegálni embert. Mekkora szervezetlenségre utal, és milyen belső állapotokra, erre a minimumra sem képes? Miközben egy putyini útnak a jelei is előjönnek , ahol marokszámra dobálják be az urnákba Putyinra a plusz szavazatokat. Akkor van olyan szavazókör Mo-n 2018-as választáson akár egyetlen egy is ahol nincs ott az ellenzék megbízható embere, vagy emberei inkább 2 mint 1. Ez a teljes szétesettség állapota.

Erről kell beszélni nem arról, hogy ki kivel nem fogott össze stb. Hanem az alapjaiban van szétesve ahol az 1x1 -re se tud figyelni ne adjon esélyt a csalásra. Akkor mit bohóckodott ott 4 éven keresztül? Se alternatíva , se valami karakter , semmi, és még annyi szervezésre se képes minden szavazókörben ott üljön egy egy megbízható embere. De választást akar nyerni.

Ez csemege egy Orbánnak elnézve a személyiségét , ilyen kelekótya naív ellenfelek. Macska egér harc.

A gyermekekért

#819184 phiona Előzmény: #819179

Az elmúlt választások sztem csak azt támasztják alá hogy a nép igyekezett megélhetésileg szavazni, ez nem kádáros hanem jobbágyos, kódolt a továbbélési ösztön. Több a jobbágy igen, több a megalkuvó aki a legerősebbet, „állambácsit”, „cáratyuskát” keresi, pláne ha kap 16e Ft-ot mint idén állítólag a kisebbség is, 8e előre, 8e a fotó bemutatása után, + még a Lázár-féle pálinka, kolbász.

Csak azt mondom hogy ez a jobbágynép de nem csak ez van.

Számszakilag az elit („Rákóczi-nép”) kevesebb, bár nekem is döbbenet az eredmény, mert az országban járva, emberekkel beszélve mindenütt váltós hangulat volt, kistelepülésen is, világvégén is. Ezek után 2/3… nem hiszem hogy tükrözi a népakaratot, nem zárom ki hogy sok helyen bele is nyúltak. Az biztos hogy nagyon paráztak előtte, és hallottam olyanról hogy úgy érvénytelenítettek ellenzéki szavazatot hogy mert nem volt ellenzéki résztvevő aki nem fideszre voksolt behúztak az érvényes szavazólapjába ikszeket…. Persze tökmind1 mert nagy a csalósnak nevelt klienstábor akinek ez nem hogy belefér de természetes, sőt.

Ez ellenzékileg most más volt, az óriási részvétel nem a fidesz miatt hanem épp a védelem miatt, ellensúly miatt… De tudod van olyan dakota mondás is: „enyém a vár, tiéd a lekvár”. Aki birtokban és hatalomban van simíthat és kozmetikázhat.

Mi is történt? Fidesz beszart mozgósított, közmunkások önkörik befenyítve, határon túliak levélkéi szupportálva, külhoni londoni stb magyarjaink szopatva, cigóbuszok tüzifák és krumplik, NVB megsegítve Bocskai és Eötvös utcákkal, nem lezárható mert még sorban állnak, időnyerés, aztán telibe a patkó.

Nem volt semmivel bénább mint a mai tünti. De ott övék lett minden.

Ésbazmeg. Miért akarod gyűlölni h „kádár népe”, gyógyítsad inkább, ott van a terítéken valszeg, hála. Mellesleg így is lehet vége, a szavazórétegük nyugger, a magyar áldásos eü-ben nem jár plusz a békamenet mellé…/Btw, rettenet az öregjeink. Érthetően, de kibeba a dolog velük, recpect aki ezen van./

"alapvetően a készségek és képességek mentén, evolúciós megfelelősséggel lehetett kiemelkedni a nemességben is "

Nem vicc. Hunyadi, Kinizsi pl, de megnézel jópár arisztokrata nevet, a középkori feudalizmusban kiemelkedhetett. A családnevemet ami a nevem bocs hogy nem mondom, de így működött, igen. Ilyen „eredeti” központi szerzésre hogy Lawrence neve alatt, nem volt példa még a magyar történelemben.

Ma már nincsenek örökletes címek és örökletes nagy nevek is max csak emlékezetők h voltak ilyenek is, volt arisztokrácia… mind1 ma már, más kor, de egyetértek hogy az enyéim Széchenyi mellett anno- ezek csak kis individuális síkok, nem érdekesek. Mondhatni mindenkiről aki megfeszült is hogy csak 1 fasz volt – majd a történelem tesz igazságot és gyorsabban mint gondolnánk, minden extémül felpörgött… Végső igazság persze később, de az aktpol érzékeny, és a net generálta gyorsaság is hat rá, nem csak itt…

A gyermekekért

#819183 banyaiz Előzmény: #819178

Vidéki eredmények elemzése kapcsán egy teljes tévút vsz az a megközelítés, hogy vidéken az emberek el vannak vágva az információktól.

Inkább azt a megközelítést alkalmaznám, hogy van a népnek egy jelentős létszámú rétege országosan , nem vidék -Budapest megosztásban hanem általánosságban országosan akik nem követik a politika, a világ , vagy bármilyen eseményeket. Maximum a Mónika showt.

Ez miből adódik sok összetevője van lehet az egzisztenciális helyzet mindennapi kenyérgondok, lehet az intelligencia hiánya, lehet a kiábrándulás a politikából, kiábrándulás az életből, kiábrándulás a világból , lehet egyszerű életkori sajátosság stb millió ilyen tényező.

Ahhoz, hogy pl egy orbáni gonosz migrántos történetben valaki átlásson a szitán mire megy ki a játék nem információra van szüksége elsősorban. Hiszen egyetlen szövegét meghallgatja saját magának ellentmond szinte mindegyikben. :) Tehát egyszerű logikai alapon minden információ nélkül arra a következtetésre kell jusson , hogy hülyének nézi.

Ugyanúgy mint egy intelligencia tesztben ahol minden infó magában a kérdésben ott van. Függetlenül az általános műveltségtől.

Pl fidesz vidéken , de akár bp-en is sok szavazatot tud nyerni azzal a kereszténység , vallásosság fontosságát emlegeti.

Mert él főleg idősebb korosztályban szerintem sok olyan szinten vallásos ember akinél a szavazatot eldönti az, hogy valaki ezt az ügyet politikailag megemlíti. Nem véletlen az, hogy Viktor a kereszténydemokratákat ilyen kamu formában de fontosnak tartja külön pártként maga mellett. Nem tudom hány szavazatot jelenthet ez országosan , de valószínű nem kevés.

Bonyolultabb azért annál a vidéki helyzet, hogy ott információhiány van és a migrántoktól halálra rémültek emberek tömegei.

Nyilván ez is része a jelenségnek ahogy Bp-en is része az eredménynek, de nagy hiba lenne csak erre visszavezetni. Ennél jóval összetettebb a sztori.

A gyermekekért

#819182 banyaiz Előzmény: #819179

Még a választási eredmények elemzése témáról.

Amiről kevés szó esik pedig meghatározó lehet szintén milyen alternatívát tudott megfogalmazni az ellenzék? Nagyjából semmilyet .

Ezért se hallott az index újságírója a kis falu közmunkásaitól mást mint a gonosz migrántok témát, és, hogy Orbán adott nekik közmunkát. Ebből leszűri azt, hogy vidéken nem használják az internetet egy réteg csak a Mónika showból tájékozódik.

Persze, hogy van mindenhol egy ilyen réteg.

De azért a fidesz szavazók az a 2-3 millió ember aki fideszre tett ott bőven van olyan is köztük aki nem látott más reális alternatívát. Aki megszólította volna vmilyen módon.

Mert egy regnáló kormány megszólítja a népet azzal is ha emelkednek a bérek, vagy nő a gazdaság, jobban él mint 4 éve stb.

Viszont az ellenzéknek valami alternatívát kellene kínálnia. Azzal, hogy elvitatkoznak a gonosz migrántokról ezen a színvonalon amit Orbán felkínált gyakorlatilag belementek a játékába. Ráadásul úgy mentek bele ott sem mondtak egy orbáni retorikától gyökeresen eltérő véleményt.

Miközben évek teltek el és semmi átütő erő nem volt abban amit a saját útjukról előadtak volna. Ezt nem lehet pótolni a választás előtt 2 hét alatt, nagy érzelmekkel.

Ez is komoly oka a vereségnek.

re

#819181 banyaiz Előzmény: #819103

Gátlástalanság. Hát nem tudom ez is talán, de azért a nagypolitika nem a cserkészek világa.

Egy Sztálin volt olyan ember aki kiemelkedett az elvtársai közül miközben intellektusa hát messze nem volt kiemelkedő finoman szólva.

Nála ezt arra vezetik vissza egy nagyon kegyetlen ember volt , hatalomvágy , kegyetlenséggel, és a maga primitív módján elég ravasz is volt. Szisztematikusan ment előre és aki az útjába állt nem felejtett és leszámolt vele előbb utóbb. Eljutott a totális egyeduralomig. Drasztikus eszközökkel ha kellett, amíg a párton belüli ellenfelei politikai eszközökben gondolkodtak ő abban is ha más nincs meg kell ölni. Aztán rövidre zárta ezzel a politikai vitát. :) Ebben igen ravasznak bizonyult nem bonyolította túl a cselszövést. :) Egyben el is vette tőle a kedvet és üzent az ellenfeleknek mi vár rájuk.

Mondanám azt egy Orbán kicsit emlékeztet rá ilyen papírtigris kivitelben persze. Műanyag kivitelben. :)

Ez a totális hatalma a fidesz felett , mint vitathatatlan vezető státusz kiépítése. Egy erős ember volt ő ott kezdetektől de ennyi idő alatt ezt ide tudta fejleszteni mint jelenség. Érdekes ez.

Nem olyan egyszerű figura persze ahogy előadja magát. Hajlamos vagyok én is legyinteni rá a látszat alapján. Valami mégis kell , hogy legyen benne ezt elérte. A hatalomvágyon túl mert az extrém nála. De ezen túlmenően valami még kell , hogy legyen. Taktikai érzéke, vagy egyszerűen az, hogy szónoki képességei voltak. Azoktól se vagyok elájulva finoman szólva , de lehet ő volt az aki legjobban előtérbe akart kerülni szónokolni is tudott , és akkor fokozatosan ezt építette. Hatalmát felhasználva míg végül senki nem mert ellene szólni annyira megkérdőjelezhetetlen figura lett.

A gyermekekért

#819179 tozsdenyul Előzmény: #819178

"a Kádár népe baromság"

Nemcsak minden szoc vizsgálat támasztja ezt alá, de az elmúlt 20 év minden választása is

Még hány választás kell?

Nincs semmi ránk kényszerítve, nem külföldi hatalom tolta, nem az önkényúr. 20 éve mindig kádárra szavazott a nép, önként.

"alapvetően a készségek és képességek mentén, evolúciós megfelelősséggel lehetett kiemelkedni a nemességben is "

a feudalizmusban??? Ez valami vicc?

Készségek csak ott jönnek elö, ahol nem örökletes a cím...

"sarokba szorítottak"

a Ner? ki szorította sarokba, az eu, netán a magyar rákóczi?

Te nagyon rákóczit látnál ide, de nincs.

Két dolog volt csak kicsit meglepö, korábban kezdték a full nácit tolni mint én vártam, a népnek meg több, mint a fele meg is szavazta, kéjjel.

Addig OK hogy tévúton járunk, de itt nyoma sincs rákóczinak. elhanyagolható. A náci kábszer meg simán 2/3-ot jelent.

A gyermekekért

#819178 phiona

Azt nem értem, hogy azok, akik a jövőt fürkészik befektetéseikben, hogyan gondolják hogy a múlt megy tovább, kaszáló bácsik és marokszedő nénik, idilli vidéki világ ami már rég nincsen. Átvitten értékek és igények, több generáció nőtt fel és a fiatal generáció, ideértve 40esig ma már globalizált. A vidéki is a neten lóg és Kínából rendel koszorúslányruhát is, neten veszi a nyugati nyaralást, facebook etikettet követ hepizéssel, vloggereket bloggereket követ és utánoz divat, film, életmód stb témákban. Akárcsak 1 marokkói thai dél-koreai amcsi stbstb bárki a világban.

OV és a hasonszőrűek ott tévednek sztem h ez mintha nem lenne, mintha a szellemet vissza lehetne tuszmákolni a palackba. Nem lehet. Ahogy a migráncsokat sem lehet visszatartani, ahogy fogy a víz pláne indulni fognak. Már a háborúk, népirtás is elég ok, a gazdasági perspektíva hogy máshol lehetne jobb is elég ok. Erre lehet azt mondani h izé, inkább maradjatok otthon, de nem fognak. Hogy ezt gerjesztik-e (malter, Soros): annyiból mind1 hogy a következménye hat ránk és a kerítés csak maszatolás. Arra jó lehet hogy fizikailag gátoljuk, de a választ nem az országhatáron kell adnunk hanem koncepcionálisan. Francnak hiányoznak persze, de nem az a kérdés hogy akarjuk-e, hanem hogy az elkerülhetetlent hogyan reagáljuk le. A sorosozás olyan kábszerduma, amikor nem a problémakezelésre fókuszálunk hanem helyette (PR-okból) az előzményt satanizáljuk, baromira náci modell amúgy.

Most nézzük a célszerűségét. Nevén nevezzük az okot: Soros (malter). Egyetlen célszerűsége volt: képszerűsíteni az ellenséget és a legyőzhetőség illúzióját adni azzal, hogy a villamospadlókra kasírozva a fotóját, bárki taposhatott rajta. A Soros-mese a választásokkal együtt bukott, minden-ellen jelölt soros volt oszt mégse győztek, de ez is diadal soros fölött. A mai tüntetés is soros volt, persze. Magunk között bevallhatjuk: Soros nem az, akinek démonizálták, mert akkor már nem lennének fideszék hatalmon.

Magunk vagyunk megint, senki sem véd meg, ahogy 56-ban sem. A mai tünti nagyon amatőr és civil még, semmi sorosos profizmus, és előre tudottan hazudtak persze akik annak mondták. De a Kádár népe baromság. Tudható hogyan lett lezsarolva a vidéki szegénység a közmunka elvesztésével, meghát a sok trükkös machináció. Viktorunk tényleg fosott Sorostól, ahogy a legtöbb pszichopata a kreált toposzaitól, pláne, ha súlyozott a szerepe, ezt lelkifurik fokozzák (Viktor ugye Soros egyetemén tanulta azt, amivel valszeg jobb meggyőződése ellenére szembefordult).

No, szóval Kádár népe azért baromság mert ez 1 strukturált nép. Nem annyira kasztos mint pl az indiai, de mindig volt alsóbb és felsőbb rétege, alapvetően a készségek és képességek mentén, evolúciós megfelelősséggel lehetett kiemelkedni a nemességben is (vö pl Hunyadiak, Kinizsi, de a trónra kerülésben is többször). A jobbágyi rétegből valóban kádári lett, de az „elit” lázadt, ha kellett. Zrínyi Ilona és Rákóczi népe tovább élt 48-ban, 56-ban és aztán a szamizdatokban, és él még ma is. A váltáskor úgy tűnt, Viktor is ide tartozik, Nagy Imre-temetős beszédével, de nem. Ex-Kádáros jobbágygyerek, csak tudta csavarni a szót, cigó kupec karizmával, ami megmaradt, hamár a fiatalos fittségét meg is ette az idő meg a sok pacal. Hatékony vajda lett, de sajna most épp a jövőnkkel játszik kedvére. Mondhatnánk: szégyen, de nem… Természetes következmények sora.

Volt módja hogy lejtő pályát építsen a választási törvénnyel, volt módja hogy kiglancolja a háza népét és az oligarcháit, akik már mind elhiszik hogy a saját tehetségükből jutottak oda ahova, és hatalmas a mellény… Aki nagy, nagyot esik – ősi dakota mondás. Ma nem engedték a drónokat mert ugye az Erzsébet hídin az volt ütős, de világítottak a telók mint gyertyák – nem kevés, nincs a nemzet veszve, nem 2 Ft netelőfizetésért mentek ki… és ha elhallgattatják is az ellenzéket: a net korában lesz olvasnivaló máshonnan… Tehetetlenek, sarokba szorítottak, beszartak. Pedig valóban történtek jók is, vannak a klientúrában hasznosak is. Csak ugye a fejétől bűzlik… és ráadásul ez régi fej, a szockóval való le nem számolás is rájuk rohad (eü, okt, bm), de nem mentség mert a lehetőség megvolt rá…

Cikk, az elejéhez:

https://444.hu/2018/04/13/a-nemzetallamok-akkor-is...

Könnyű nekem innen okosk…

#819176 TrendMan Előzmény: #819175

Könnyű nekem innen okoskodni, de erről az jut eszembe, hogy aki nem csinálja meg a házifeladatot, az ne csodálkozzon, hogy ha kap az iskolában egy körmöst.

Pedig előfordult. Sok-so…

#819175 walex Előzmény: #819172

Pedig előfordult. Sok-sok szavazókörben nem volt az ellenzék részéről ember, aki felügyelte volna a dolgokat.

Az, hogy ilyen előfordulhatott, kizárólag az ellenzéki pártok sara, azaz nyakig benne voltak a 2/3-adban. Ezek után meg kimennek tüntetni ahelyett, hogy lemondanának egytől-egyig és eltakarodnának a búbánatos pcsába átadva a helyüket másoknak, akik talán nem veszik majd félvállról a következő választást.

ezzel egy baj van, az em…

#819173 Koffein Előzmény: #819171

ezzel egy baj van, az emberi tényező. előbb vagy utóbb kikotyogják...

Nem tudom, hogy van ez s…

#819172 TrendMan Előzmény: #819171

Nem tudom, hogy van ez szabályozva, de ilyennek elő sem szabadna fordulnia, Ellenzéki jelölt mindehol volt a listán, ellenzéki delegáltnak is lennie kellene, lehetőleg nem egynek, hanem többnek. (5.000 szavazókörben a 10.000 szavazókörből ????)

Ez teljes nonszensz.

Hogyan fogadhatta ezt el az ellenzék?

ahol nincs ellenzéki szá…

#819171 tozsdenyul Előzmény: #819169

ahol nincs ellenzéki számláló delegálva. Csak fideszes és önkormányzati van a bizottságban.

A 10. és 14. pontokat ne…

#819169 TrendMan Előzmény: #819167

A 10. és 14. pontokat nem teljesen értem:

Mi az, hogy ellenzéki kontroll nélküli szavazókörök?

Kellene egy balhé

#819168 TrendMan Előzmény: #819158

Simán lehet, épp azért mert abszurd.

De ez azt jelentené, hogy van 500.000 fiktív választó/név, aki ténylegesen nem ment el szavazni vagy nem ott vagy több helyen is vagy fiktív nevek alatt.

Ha ezeket arányosan adták (volna) hozzá az egyes szavazókörök névjegyzékéhez, akkor a helyi választási bizottságnak is benne kell (ene) lennie vagy pedíg ezt egy adatbányász program gyorsan ki tudja mutatni.

Ez de szép. :-Qkuruc.inf…

#819166 walex

Ez de szép. :-Q
kuruc.infoRMACIO/r/34/184821/