Regisztráció Elfelejtett jelszó

MOL fórum

Hernádi interjú

#819592 matgab Előzmény: #819556

nemcsak facebook accountja nincs, email-eket sem olvas. Tiszta XX.századi ember!

hernádi

#819113 Kissherceg Előzmény: #819053

Hernádi Zsolt, az egyik legnagyobb magyar cég, a Mol elnök-vezérigazgatója megnyugtatónak nevezte, hogy a Fidesz nyert a vasárnapi választásokon, és így folytatódhat az Orbán-kormány gazdasági programja – ezt mondta a cégvezető a Népszavának a Mol csütörtöki közgyűlése után. Hernádi úgy látja:

Gazdasági értelemben a Fidesz választási győzelme és az így kialakuló politikai helyzet kiszámíthatóságot, stabilitást üzen.

Az ellenzék javaslatai viszont nyugtalanították Hernádit, a többkulcsos adó bevezetése vagy a vállalati jövedelemadó emelése lórúgásként hatott volna a versenyképességre. Igaz, Hernádi nem részletezte, hogy pontosan mely ellenzéki pártok javaslatairól volt szó. Hogy a Fidesznek mi a gazdasági programja, azt nem igazán lehet tudni, mert választási programja a pártnak a migránsozáson kívül nem volt. (Arról, hogy mi várható a gazdaságban, itt írtunk részletesebben.) Hernádi kérdésre azt is elmondta, hogy LEGINKÁBB A JÁTÉKRÓL SZOKOTT BESZÉLGETNI MÉSZÁROS LŐRINCCEL A FELCSÚTI STADION VIP-PÁHOLYÁBAN.

A focin kívül néha más témák is felmerülnek, de üzlet, befektetés nem igazán, már csak azért sem, mert a Mol és Mészáros Lőrinc cégei más területen mozognak.

Hernádit arról a kiszivárogtatott OLAF-jelentésről is kérdezte a lap, amely szerint Hernádi innovációs EU-pénzek kiosztására alakult vállalkozása, a Gran Private Equity kartellezhetettGarancsi István ugyanerre alapított cégével, a Garangolddal, a pénzt pedig szexrandi-oldalakba fektették, amelyek sokszorosan túlárazott áron vettek domainneveket és hasonlókat. A pályázatok miatt a magyar állam 400 millió forintot fizetett vissza az EU-nak.

A Mol-vezér erről azt mondta, a jelentést megszerző 24.hu cikke tele van csúsztatásokkal. Ilyen például az, hogy hiányos lett volna a közbeszerzés, amelyet Hernádi és Garancsi cégei megnyertek, és hogy kartelleztek volna. Magáról a beruházásról pedig azt mondta: az ilyen típusú mikrogazdasági befektetéseket az így szerezhető pótolhatatlan tapasztalat miatt szinte kötelezővé tenné a nagyvállalati vezetők számára.

célár 3727

#817968 Koffein

"Céláremelés érkezett a Molra, most a Renaissance Capital elemzője ragasztott 3 727 forintos célárat a papírra, ami a tegnapi záróáron egy közel 32 százalékos potenciált jelent. Az ajánlás vétel egyébként."


Tipikus, célár ide, célár oda, belevettem, azóta esik XD

negyedéves

#815115 Koffein Előzmény: #815040

durcimurcik az ersténél, utolsó sor XD

Tegnap sem tudta megmutatni erejét a MOL. Bár a gyorsjelentést követően közel 2%-os emelkedéssel indult a kereskedés, de ez rendkívül gyorsan elolvadt és nap végére már enyhe mínusszal zárta a részvény a napot. A MOL gyengélkedése nem új keletű, a régiós szektortársakkal összehasonlítva is szembetűnő a különbség. Az elmúlt 3 hónap alatt a MOL 11%-ot vesztett értékéből, míg a régiós szektortársak mindössze 3%-ot. Pedig a hírek alapján pont a lengyel szektortársaknak kéne szenvedniük, nem pedig a MOL-nak.