Regisztráció Elfelejtett jelszó

Zsiday Viktor fórum

Mindenki nyugodjon le!El…

#819071 Boby. Előzmény: #819070

Mindenki nyugodjon le!Elmegyünk a technikai részletek irányába.A cikket nem az lmp miatt linkeltem,hanem azért hogy ne nekem kelljen összebogarásznom,hogy az ellenzékre többen szavaztak még a régi jobboldali körzetekben is,tehát kormányváltást akartak.


@Boby, lehet játszani a …

#819070 Koffein Előzmény: #819068

@Boby, lehet játszani a számokkal, a saját példámat tudom mondani, 11 ker: Simicskó István 858 szavazattal nyert a DK-s Gy. Németh Erzsébet előtt, közben az LMP 3138 szavazatot vitt el a kerületben. Simicskó nyerő különbsége egyébként már a Momentum (1434) vagy akár a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (925) szavazataival is elolvadt volna.

Soha a büdös életbe nem húznám be egy dk-sra. Ha visszalép az lmp, meg a blökik, akkor már a momentum, ha a ők is visszaléptetnek, akkor lehet el sem megyek. De ha el is megyek, akkor behúzom a fideszre, hogy azért se a Gyurcsány verje a nyálát. Mi a viharért húzzam be a Dk-ra? Mindenki mondja a magáét, hogy fúúúú lmp, mocskos árulóóóók... lehet, hogy ebben az esetben még nagyobb lett volna a különbség a fidesz javára... ami most van, az nem egyéb, mint az lmp kivégzése... az hogy sikerül-e, majd meglátjuk..

"Ott most Amerika büntet…

#819069 Boby. Előzmény: #819067

"Ott most Amerika büntet Chavez miatt. Mert hogyan is nézett ki az, hogy egy olyan állam éldegél meg szépen és jól, ami Amerika ellenes és kapitalizmus ellenes."

Ki hitte volna,hogy a te formád,amibe most nem mennék bele mélyebben,2018-ra komcsi imádó lesz!? Éljen Kína,Oroszország,Venezuela....,talán még Észak-Korea is!?

Venezuela teljesen más t…

#819067 matgab Előzmény: #819062

Venezuela teljesen más tészta.

Ott most Amerika büntet Chavez miatt. Mert hogyan is nézett ki az, hogy egy olyan állam éldegél meg szépen és jól, ami Amerika ellenes és kapitalizmus ellenes.

Most kapóra jött az USA-nak, hogy az olaj ára bezuhant, Chavez meghalt és a gazdaságuk összeomlott. Az USA meg elrettentő példának fogja használni a "venezuelai csodát" az összes főleg Dél amerikai ország részére, hogy ide jutnak , ha összerúgják a port az USA-val.

Soha nem lesz sehol spontán forradalom, ahol nincs érdeke valamilyen hatalmi csoportnak, hogy forradalom legyen. Ha nincs egy belső vagy külső hatalmi csoport, akkor az emberek -akiknek nincs fegyvere- tehetetlenek a karhatalommal hadsereggel szemben és hazamennek, úgy ahogy azt Fletó megmondta. Ha valamilyen hatalmi csoport fegyverhez juttatja az elégedetlenkedőket, energiát és időt és média felületet és pénzt biztosít nekik, akkor abból lehet forradalom. De olyan hatalmi csoport nincs, akinek most érdeke lenne a venezuelai helyzetbe beleszólni. Talán a ruszkik vagy a kínaiak, de azokat most leköti a Krím, Szíria, kereskedelmi háború az USA-val.

Jó, akkor bontsad szét B…

#819066 matgab Előzmény: #819058

Jó, akkor bontsad szét Budapestet is.

Hol nyert az ellenzék? Panel kerületekben. Csepel, 13.ker,4.ker Pesterzsébet, Kőbánya , Rákosborzasztó, Budafok.

Mind panel.

Hol volt még szoros? 2. ,12. 5. kerület, ami meg tele van régi komcsi/szoci vezetővel, de ennek ellenére a 2. és a 12. hozta a fidesz szavazatokat, mert nagyobb részt jómódú lakosok vannak (az 5.-ben meg lakni alig laknak, ott tényleg az ex mszmp nyugdíjasoknak vannak lakásai.).


Na akkor ez alapján nézd:

Tehát a panel körzetekben azért nyert az ellenzék, mert a panelosok jövedelme bár nőtt, de ők relatíve mikro környezetükben (Budapest) mégis leszakadónak érzik magukat az átlagtól.

Míg vidéken azért nincs akkora társadalmi szakadás, mint Budapesten. Ott is vannak jómódúak, de ott a gazdagokról tudják, hogy az az egy-két kivétel.


Tehát Zsiday tökéletesen látja a helyzetet, az emberek a pénztárcájuk alapján szavaznak (legalábbis a nem megrögzött pártszimpatizánsok).

Azon belül persze fel lehet bontani, hogy az adott régiókban épp miért ez vagy az, de a többségre igaz.

És a demokrácia többségi elven működik.

Van egy másik tétel, ame…

#819063 TrendMan Előzmény: #819062

Van egy másik tétel, amely szerint a szociálisan lecsúszott emberek nem képesek összefogni és közösen fellépni.

Venezuela szerintem erre példa, nekünk is erre kellene idehaza nagyon vigyázni, hogy eddig a pontig ne jussunk el.

"Az összefüggés teljesen…

#819062 Boby. Előzmény: #819061

"Az összefüggés teljesen egyértelmű: ha van bérnövekedés, akkor megtartható vagy növelhető is az aktuális kormánypártra szavazók száma, ha csökkennek a bérek, akkor viszont elpártolnak tőlük a szavazóik "

Egyetértek azzal amit írsz,de ettől még ez a Zsiaday tétel,így,ebben a formában Mo.-on, b@romság. És,hogy még egy példát hozzak ellene,Venezuela. Venezuelában,már rég meg kellett volna buknia a rezsimnek.Nem de?!

Ez szerintem pontosan úg…

#819061 TrendMan Előzmény: #819058

Ez szerintem pontosan úgy működik, mint a közismert közgazdasági grafikon a fizetési elvárás és a szabad idő közötti összefüggésről:

Egy bizonyos jövedelmi szint fölött a szabadidő újabb egységéért egyre többet kell fizetni a munkavállalónak.

Itt: Egy bizonyos jövedelmi szint fölött (Budapest) egyre több értelmes, társadalmilag hasznos és elfogadott kormányintézkedésre és kommunikációra van szükség ahhoz, hogy megkapják a budapesti szavazó szavazatát.

Mert ők már megengedhetik ezt a luxust maguknak.

Vidéken - egyrészt nem is nagyon van már más párt, mint a Fidesz - másrészt a kicsi (pl. 12.000 forintos rezsicsökkentés) is sokat nyom a latban, több szavazatot hoz.

Én így értem.

"Az összefüggés teljesen…

#819058 Boby. Előzmény: #819057

"Az összefüggés teljesen egyértelmű: ha van bérnövekedés, akkor megtartható vagy növelhető is az aktuális kormánypártra szavazók száma, ha csökkennek a bérek, akkor viszont elpártolnak tőlük a szavazóik "

Egyrészt,ne keverjük ide az ellnzéket,arról egy szót sem ejt Zsiday. Másrészt,én azt állítottam,hogy Budapesten, ahol az elmúlt időszakban valószínűleg a legnagyobb reálbér növekedés volt,ahol a leggazdagabb a lakosság,ahol a legnagyobb volt az egy főre eső gdp növekedés, ott pont,hogy a fidesz ellen szavaztak.Míg Magyarország legszegényebb vidékein,ahol nincs munka és az elmúlt években a legkevésbé részesültek a meglóduló gdp-ből,na pont ott szerzett a fidesz plusz szavazatokat.

Ha a gazdaság szereke le…

#819057 TrendMan Előzmény: #819056

Ha a gazdaság szereke lefelé gurult volna a lejtőn, akkor lett volna sok protest szavazó is, akik most vagy rájuk szavaztak vagy tartózkodtak.

Akár Budapesten, akár a vidéki városokban és talán a kisebb településeken is.

Főleg, ha az ellenzéknek lett volna egy markáns válasza a gazdaság talpraállítására.

Mitől lenne ez a modell …

#819056 Boby. Előzmény: #819055

Mitől lenne ez a modell jó,mikor a legszegényebb vidékeken nyert legnagyobbat a fidesz, miközben a gazdag Budapesten meg kikapott?!

Nyilván a 'modell' jóval…

#819055 TrendMan Előzmény: #819051

Nyilván a 'modell' jóval összetettebb, ő most kiemelt egy kulcs tényezőt - amiben szerintem igaza van.

USA vs KINA

#817670 prfecó Előzmény: #817529

Persze , hogy csal KINA , ezt már korábban is mindenki tudta.


Most az kérdés komoly csata lesz vagy 2-3 milliárd dollárral meg elégszik Amerika , hiszen ott is saját választói felé mutogatja magát Trump. KINA bekeményít és megpróbálja a befektetéseit , amerikai államkötvényeit felszámolni világméretű gazdasági káosz tör ki.

Zsiday: Trumpnak igaza v…

#817529 TrendMan

Zsiday: Trumpnak igaza van, Kína csal

Trumpnak igaza van a védővámokkal, bármennyire is nem tetszik ez a szabadkereskedelem híveinek, Kína ugyanis csal - írja friss bejegyzésében Zsiday Viktor.


A befektetési szakértő szerint a világ azért vette be Kínát a Világkereskedelmi Szervezetbe (WTO), mert abban reménykedett mindenki, hogy emiatt szabályosan fog játszani, ám ez nem így történt.



  • Egyrészt Kína elvárja, hogy exportcikkeivel eláraszthassa a világot, más országokban cégeket, szabadalmakat, új technológiákat vehessen, de ha egy nyugati cég akar bemenni Kínába, akkor azt csak súlyos korlátozásokkal teheti, jellemzően csak vegyesvállalati struktúrán keresztül vagy úgy sem, miközben intellektuális tulajdonukat gyakran ellopják, és ennek megvédésére semmiféle erőfeszítést nem tesznek a kínaiak.
  • Másrészt az állami vállalatokat (és a haveri párt/gazdasági elitet) kitömik olcsó, szubvencionált hitelekkel, így azok a nagyon alacsony tőkeköltségükkel versenyelőnybe kerülnek világszerte.



Zsiday szerint ez nem szabadkereskedelem: Kína csalhat, de a többiek nem. A jelenlegi rendszer fenntarthatatlanságát jól mutatja, hogy a szabadkereskedelem kultiválására létrehozott lap, az Economist március eleji egyik vezércikke is elismeri, hogy Trump kritikái nem alaptalanok. Pedig az Economist nem szokott szerénykedni, ha a jelenlegi amerikai elnök kritizálásáról van szó.



Ha Kína nem játszik tisztán, akkor ezt a Nyugatnak valamivel ellensúlyoznia kell, s bár kérdéses, hogy Trump módszere a legjobb-e, de valamit valóban tenni kell.


- fogalmaz Zsiday.



A kereskedelmi háború elmérgesedése az importcikkek árának - ezáltal pedig az infláció - emelkedését jelentené az Egyesült Államokban, miközben a rövid távú gazdasági hatások negatívak lennének, ezt azonban ellensúlyozhatja Trump költségvetési stimulusa. Európának szintén nem lenne túl jó hír egy ilyen konfliktus, hiszen Kína ide "tolhatja be" az USA-ba el nem adott árucikkeit, így itt rövid távon dezinflációs hatása lehet, miközben Európa számos országa erősen kitett a kínai gazdasági ciklusnak (különösen Németország és beszállítói, így Magyarország is!), és a növekedésüknek ez nem fog jót tenni.



Monetáris politikai szempontból az Egyesült Államokban egy ilyen forgatókönyv inkább a kamatemelés irányába mutat, Európában viszont a dezinflációs hatás következtében a kamatvárakozások csökkenésére van esély, ami így elvileg dollárerősítő hatású lenne. Zsidaynak elmondása szerint nincs erős tőkepiaci véleménye a helyzetről, azzal azonban nem lehet elintézni, hogy "Trump már megint milyen hülye".



Kína agresszív játékos, és csak a saját érdekeit nézi, ennek megfelelően éppen ideje, hogy mások is a sarkukra álljanak vele szemben (is). Különösen ráférne ez az EU-ra, amelynek a reakcióideje egy dinoszauruszé, határozottsága meg egy kismacskáé, amint az elmúlt években már oly sokszor láttuk.


- fejti ki véleményét blogbejegyzésében.

remek szösszenet

#812845 matgab Előzmény: #812827

Maradjunk annyiban hogy Soós Csaba féle "emberek" egy igazságos világban ott rohadnának meg a legsötétebb ablaktalan börtönben, hogy a prosztatarák vigye el azt a nyomorék tolvajt a bandájával együtt!

remek szösszenet

#812827 thibi99 Előzmény: #812816

nekem Zsiday akkor is egy nulla, átlagos! Soós Csaba Ő a legnagyobb akit valaha lattam bizniszelni!

Zsiday Baloldali komcsik embere, mint itt sokan, de sajna a jobboldalon van az értelem Viktor nemhiába kezd nyugat EU példaképe lenni!!

Gyuripapa iIstenem csak 4-4 t hozott eddig opus, futuraqua, Bif, Altera

remek szösszenet

#812816 Koffein Előzmény: #812796

édes istenem :D nézz már magadra összesen ahányan vagytok mozgattok pár száz milliát, amíg zsiday 50milliárdot, és így is az átlag 10% megvan a mai hozamszegény környezetbe... az hogy a meglátását leírja, amin el lehet gondolkodni, vagy nem, nem jelenti azt, hogy egy gyuripapa, aki kb1éve tőzsdézik, belenyúlt a tutiba 2017elején jobban látja a piaci folyamatokat. amíg ti egy adott papírra ugrotok rá, addig zsiday az össz piaci folyamatokat nézi... nem egy szinten mozogtok... persze bika piac vége fele röhögni, fikázni lehet, mert ez a hangulat fok mérője... :) profit legyen veled, ha nem, akkor orbán apád amúgy is megvéd a gonosz spekulánsoktól :-P