Egyre több a furcsa körzet. Kurucon jó összefoglaló van fent. Jobbik listás szavazatok kamupártnál szerepelnek vagy szoci jelöltre szavaztak egy másik körzetben sokan, listán meg fidesz többség van. Életszerű nagyon.
Egyre több a furcsa körzet. Kurucon jó összefoglaló van fent. Jobbik listás szavazatok kamupártnál szerepelnek vagy szoci jelöltre szavaztak egy másik körzetben sokan, listán meg fidesz többség van. Életszerű nagyon.
A valóság egy szélesebb keresztmetszetét kellene nyújtani, úgy ahogy az már 10-20 éve meg is történt.
pl. reggel faluárádió és falutévé Juli néninek, Pista bácsinak és a roma testvéreknek 5 órától, mondjuk 1/2 7-tól városiasabb hírek szép sorban, De. kismamákhoz és nyugdíjasokhoz szólni, kora délután diákokhoz etc, etc. este meg Onedin család az egész nemzetnek.
Egyébként a falusi hírek a városi embert is érdeklik egy bizonyos pontig, főleg mióta a lakótelep közepén is állnak közösségi kertek.
Mivel a köztévé közpénzből működik, az reklámbevételek miatt sem kellene aggódni, sokkal inkább a közfeladatot ellátni.
Szimpatikus kezdeményezés, már-már olyan, mint ha Széchenyi ma lépne akcióba --->
Ez kb reális, aki most 50, még emlékszik a 90 előtti időkre, de fiatal volt ahhoz, hogy legyen autója, telke, lakása, így nincs benne nosztalgia.
És helyette mit kéne mondani? De most komolyan, szerinted milyen hírek nem butítanának? pl hogy született egy kiskacsa a veszprémi állatkerben?
Az átlagembert sokkal több nem is érdekli, főleg vidéken. Sokkal jobban érdekelné, hogy pl tojásmérgezés volt hollandiában, ezért figyeljen az állataira, és ne takarmányozzon ezzel-azzal. Ez viszont téged nem érdekel, így nem lehet betenni a híradóba.
Én, komolyan mondom, évek óta nem láttam olyan hírt, ami a vidéki életformának bármilyen segítség lenne, a híres balos (független, hehehe) sajtóban sem.
Szerintem viszont a maszop és a dk nem fog jobb eredményt elérni, de elvesznek 15-20%-ot. Én átszavaztam volna (már ha elmentem volna szavazni) akár az LMP-re, akár a Momentumra, akár a kutyákokra, de én 1990-ben megfogadtam, száradjon le a kezem, ha valaha is komcsira fogok szavazni. És baromira nem érdekel, ki mit mond, én így gondolkodom, és így is fogom. Még emlékszem a 90 előtti időkre, nekem nem kell vissza soha.
És hidd el, nem csak én vagyok így, tehát hiába van sajtó, vagy amit akarsz, ha a fidesznek marad kb 50%-a, akkor itt sosem lesz változás. Én pl a vidéki átlaghoz képest tájékozottnak gondolom magam, és viktorra sem szavaznék soha, de a volt komcsikra sem, mondhat nekem bármelyik tv bármit.
Elbutítás alatt azt az ingoványos helyzetet értem, amikor egy közéleti szereplő megszerzi annak a két hírcsatornának a használati jogát, amelyet vidéken a legtöbb kisember hallgat és ezeken utána egysíkű, leegyszerűsített üzeneteket küld Pista bácsinak és Juli néninek meg a roma testvéreknek, akik nem böngészik a netet további információért, hanem este bekopcsóják az M1-et és azt hallgatja és nézi az egész pereputty.
se nem dícséret se nem degradálás, hanem metafora
Metafórát ne akarjunk szó szerint venni...
A kádár népe köznyelvben szvsz ma már egy rövid, zanzásított, tömör összefoglalása egy tulajdonsághalmaznak
Nagyjából ugyanaz, mint a
Genetikusan alattvaló
Vagy
Félázsiai népség
Ha az ellenzék és a polgárság (velünk együtt) nem fog össze, hogy legyen egy hiteles, színvonalas kommunikációs csatorna, akkor meg is érdemlik (jük) a sorsunkat.
Annál minden jobb, mármint a lipsinél
az adat 1975-ös 25 évenkénti volt a táblázat. A kádárnál azért gondolom az orosz megszállás inkább negatív faktornak számított és persze magával rántott volna minket is egy jelcini zürzavar ha még tart a birodalom akkor biztos szétesik. Tehát nem volt egy jó megoldás és példakép se. de még az a szar megszállás alatti diktatura is többet tudott mint a libsi gazdaságpolitika csak ennyit akartam vele mondan
én nem
Te tényleg anesztezes orvos vagy?
Azért Kádár alatt könnyebb volt, mert volt egy mindent lenullázó 2. VH, és mindenki 0-ról indult. Így a 60-as, 70-es évekre csak annyi előnyt tudtak elővarázsolni. Kádár lenne, most is kb ekkora lenne a lemaradás. Már ugye 73-ban látszott, hogy nem fog tovább menni a szekér, akkor jött a ... (már nem is tudom, minek nevezték), komoly áremelkedés, és ami hozzá jött.
csak még1szer megemlítem, többet már nem fogom mert tök felesleges:
A kádár népe az valszeg nem degradálás inkább dicséret, mert kádár alatt mint azt láttattam egy táblázatban kb 20%-kal közelebb álltunk fejlettségben a nyugathoz mint az űberokosgigamenőszakcimbik által levezényelt úgymond átmenet után (van ugye lopás van rablás és kifosztás és van ugye a tevékenység legmagasabb fokozata az "átmenet")
A falu népe a gazdák (és ide tartoznak a vállalkozók bárhol is csapatják) meg azért különbek mint a városiak mert maga dönt rendszeresen a állattartásban növénytermesztésben netán ezek komplexében a maga kockázatára és ha téved akkor maga és családja szívja meg ezért sokkal intelligensebb és életképesebb jelentsen ez a szó bármit is mint alapból azok akik bérmunkásként vagy hivatalnokként más akaratát teljesítik leginkább más kockázatára így csiszolva szép simára agytekervényeiket. Egy gazda pontosan tuggya h hány gender van anélkül is h több éves tanulmányokat folytatott volna a ceu genderképzőjében és phd-je sincs róla. Ez a varázsszám pedig a három a nőstény a hím és a szaporodásra képtelen, de az viszonylag hamar megy a levesbe
hu bazzky lesokkolnak egyes vélemények túl azon h dugjak nyuszival, mintha minden eddigi vita meg adat szócséplés lett volna mindenki kb ugyanazt tolja az adatok tények átzuhannak az agyakon.
Ricsi gondolatai hibátlanok nagyon lát a pályán talán pont spanyolig kell menni h az ember átlássa a szitut.
https://www.portfolio.hu/vallalatok/megsem-szunik-...
És ennek a sztorinak ez a slusszpoénja.Ahogy a hvg-és cikk végén is írják:"(Ps: Azt senki se gondolja, hogy a magyar sajtó megmenekülését jelentené, ha egy friss parlamenti képviselő esetleg bevásárolná magát a zuhanó liftbe. Ha úgy "lehet más a politika", hogy az LMP képviselői is kiadóvállalatot akarnak maguknak vásárolni, akkor itt már tényleg nem lesz soha jobb.)"
Ez az LMP átkeresztelkedhetne MNLMP-re!Magyarországon Nem Lehet Más a Politika.
https://24.hu/belfold/2018/04/10/ha-csak-a-londoni...
"Pokorádi Gábor Facebook-posztjában arról ír, közvéleménykutattak, mert zavarta őket, hogy eddig soha nem derült ki, mi is valójában a nyugatra kényszerült magyarok pártpreferenciája.
1000 szavazásra váró, sorban álló embert kérdeztek meg, akik egy anonim, 30 másodperces űrlapot kitöltve nyilatkoztak.
...
A kutatás szerint a legtöbb voks a Jobbikra érkezett (24.26 százalék), majd az LMP-re és a Momentumra szinte ugyanannyi, 20.61 illetve 20.52 százalék. Az MSZP a szavazatok 11.7 százalékának örvendhet odakint, míg a Fidesz csak 7.19 százalékon áll."