Regisztráció Elfelejtett jelszó

Harcsa vagy Süllő

Itt egy kis ízelítő de e…

#821971 banyaiz

Itt egy kis ízelítő de ez nem az országos csak egy felkészülési verseny.


https://www.mohosz.hu/in…

#821969 banyaiz

https://www.mohosz.hu/index.php/versenysport/bajno...

Pontyfogó Ob Szálka. Csudálatos dolgokat lehetett látni. Pl a csóka markerúszóval kidob a világból , tapogatja végig a terepet , megtetszik neki egy hely , mérőtávcsővel nézi a markert 180 méter. Odadobja elsőre mellé olyan 5 méteres körben az egyik cuccát. Elsőre 180 méterre saccra 5 méteres pontossággal. :) Az állam leesett és úgy maradt 1-2 percig. :)

Másik a túlpartnál saccra olyan 150 méter fölötti távolság, fatuskók a víz szélében olyan 10 -20 méteres sávban. Átdobott oda be a tuskók közé. Ott is a szám tátva maradt. Egyébként ők nyerték azon a helyen horgászva.

Komoly volt ez a verseny.

Re: HALDORÁDÓ

#818385 banyaiz Előzmény: #818379

Tudod pecánál azért komoly igénybevétel van. :) Nem lehet ott játszadozni. :)

Kaptam egyszer egy decathlonos vadásznadrágot. Már tapintásra olyan volt amiben nem sok anyag van. Hát lehet a franciáknál ilyenben vadásznak de sok mindent nem bírt. Egy játéknadrág volt mikor felhúztam attól féltem beleakad egy ág aztán leszakad rólam az egész. Vagy ha hirtelen mozdulatot teszek benne. Nem sokat bírt.

Viszont katonai zsávoly gyakorlónadrág , vagy ezek a ripstopos gyakorlók még inkább az bírja. Van egy régi hátizsákom , vadászhátizsák de katonai málhazsákhoz hasonló hát az kb 25 éve használom és mint az új szétszakítani se lehetne olyan anyag. Késsel is nehéz lenne elvágni. :)

Re: HALDORÁDÓ

#818381 banyaiz Előzmény: #818379

Horgászni azért én valami katonaiban gondolkodom. Túra és mindenféle lélegzős könnyített ilyen membrán olyan membrán nem annyira . Katonaiban is ahogy nézegettem már elég sok ilyen félig bőr félig membrán vagy szövet stb. Arra tudom használni az utcára már nem hordott cipőt, vagy alacsony szárú bakancsot. Vízálló állítólag , és mindent áll , de én azért ezekben a teljes bőr bakancsokban jobban bízom. Tartósabb is szerintem, vízállóbb is.

Re: HALDORÁDÓ

#818379 KawaBazsy Előzmény: #818377

Izé.. 88-92 közt katonai középiskolás, 92-93-ban meg katonai főiskolás voltam. Tisztet akartak belőlem faragni, de nem kértem belőle.. :-) Anno a gyakorló ruhához ugyanaz a bakancs volt, mint a sorkatonáknak, nehéz, kaka, nem szerettem. Ma nemtom mi a jó a tárgykörben, utcára a Camel márkát ajánlom. Nem occsó, de nekem min 6 évet bír, s jó részük vízálló.

Motorozáshoz lorica anyagú csizmát vettem legutóbb, ami egy ilyen kompozit anyag, s teljesen jó. Tök jól szellőzik, azzal sincs gond. Úgyhogy én nem vetném el őket..

Re: HALDORÁDÓ

#818377 banyaiz Előzmény: #816993

Te képben vagy katonai bakancs témában? Ha jól emlékszel katona voltál szóval vágod ezt a témát. Azt látom nagyon sok cég gyárt 1-1 népszerűbb típust. Fogalmam sincs melyiktől érdemes rendelni.

Kettő típust néztem a Bundeswehr ejtőernyőst, és a Bw gyalogságit. Csak az zavar 10 gyártó ugyanazt a formát koppintja, melyiket válasszam.

Ez az első számú kérdés volt.

Kettes számú ezeken kívül tudsz e ajánlani olyat ami még szerinted megfelelhet. Horgászathoz. Amit tudnia kell , nem érdekelnek ezek a bőr és lélegző anyag keverék technikai bakancsok, csak a hagyományos technika . Olyan talpa legyen ami nem csúszik. Ne az a honvédségi surranó típus ami mint a korcsolya. Mindenre jó csak rálépsz egy vizes csónakdeszkára, vagy vizes fűre és mintha jégen lennél. :)

Egyébként maga a surranó az régi fajta honvédségi az teljesen jó csak a talpa nem se terepre, se hajózni. Gyakorlatilag semmire se jó a talpa. Pedig amúgy jó kis bakancsok voltak azok.


Re: HALDORÁDÓ

#817016 banyaiz Előzmény: #816993

Egészségedre. :)

Ebben a rossz időben egy kis horgászvideó. Érdekes a szerelék ebben a videóban. Már többször megnéztem pár pillanatig mutatják az összeállítást rafinált cucc.

Re: HALDORÁDÓ

#816993 KawaBazsy Előzmény: #816987

Hal témában tisztellek.. :-)

Simán roston volt megsütve, de össze volt tekerve előtte, mintha beleharapott volna a farkába. De egy kicsit kértem csak, mert a halászléből szokás szerint szarig ettem magam - pogácsával.

Re: HALDORÁDÓ

#816988 banyaiz Előzmény: #816973

Sügér nagyon hasonló a süllőhöz szerintem. Rokona is . Ha majd horgászni kezdesz és süllőzés közben megtámadnak a nagy sügerek , olyan félkilós formájúak akkor jusson eszedbe. :) Nem jön a fogas akkor sügérben sem kell csalódnod.

Nagy csemege pl kínaiaknak , japánoknak a napkárász, az is egy sügérféle, naphal .

Ezt nézegettem van benne számomra újdonság. Mikor mondja , hogy Baján ezekre a kuttyogatókra licitálnának azon jót nevettem. :) Van benne igazság. :)

Re: HALDORÁDÓ

#816987 banyaiz Előzmény: #816961

A megszólítás tetszik, tiszteletre utal . :)

Hogyan készítették el a kecsegét amit ettél?

Vegyes dunai halászlevet eszel van aki esküszik rá, hogy kecsege is kell bele. Önmagában elkészítve a kecsege pedig egy királyi csemege volt mindig is.

Jövőbeni ilyen kérdéseidnél egy sorvezető . Amit mindig alkalmazhatsz hal témákban. :) Minden hal mehet amit magyar vizekben megtalálhatsz. Kettőt kerüljél el nagy ívben, afrikai harcsát, és a busát . A többiben nem csalódsz. Még a márna olyan, hogy van aki különféle elkészítésekkel nagyon dicséri de inkább a vízben hagynám hadd úszkáljon. Inkább egy dévérkeszeget sütnék helyette. De ez már részben egyéni ízlés is. Van aki pl a busára is esküszik pl beáztatja tejbe vagy úgy fűszerezi, vagy nagyon egészséges stb. Vagy fasírozottat is hallottam belőle, hogy milyen finom. Szóval még azzal is tehetsz egy próbát hátha bejön. De nagy hibát nem követsz el ha nagy ívben elkerülöd vsz. Még afrikai harcsára is biztos van olyan elkészítés ami egy próbát megér és finom lehet, de az is olyan , hogy maradj a szürkénél vsz. Csak szoktak vele trükközni, hogy harcsa harcsa nagy mesterek. De ez már egy másik kérdés.

Van aki pl az amurt nagyon nem díjazza, hínáríze van stb. Amikkel eddig én találkoztam nem tapasztaltam ezt , nagyobbaknál sem, nagyon finom volt rántva pl szerintem. Nagybátyjám pl ki nem állhatja az amurt , részben előítélet is , részben talán van benne valami ha olyan vízben nőtt ami nagyon hínáros és azt kajálta állandóan.

Szóval próbáld ki azért az afrikait , és busát is hátha neked szimpatikus lesz , vagy pont úgy készült, hogy ízletes lett.

Re: HALDORÁDÓ

#816966 Tapasz Előzmény: #816961

Finom, szálkátlan. Amit én ettem, saját dunai fogás, annak halvány narancssárga volt a húsa.

Re: HALDORÁDÓ

#816961 KawaBazsy Előzmény: #816888

Azé' tipikus, h banyaiz mester naponta tele tudja fosni a különböző topikokat magvas hsz-ekkel, de amikor szakmai kérdés lenne, akkor sehol nincs.. :-)

Re: HALDORÁDÓ

#816887 KawaBazsy Előzmény: #812474

Te mester, a kecsege az milyen hal ízre, mihez hasonlít? Megint halnapok lesznek a helyi csárdában, ahogy nézem ez is kínálatban lesz, de ilyet még nem ettem..

HALDORÁDÓ

#812474 banyaiz Előzmény: #812406

Kijött 2 új unicat orsó. Fogom a fejem kicsit mert tavaly vettem az Xdragből 6000-est 10000-est, és 14000-est a teljes sorozatot. Erre most kijött két új 2018 -as Giant , nagyon komolynak néznek ki. Jobb lett volna várni vele igaz nagyon meg vagyok velük elégedve, de ezek az újak még jobbnak tűnnek.

Nézz rá arra ha érdekel esetleg Unicat Warlock Giant, vagy ez a másik https://www.nordfishing77.at/uni-cat-outrigger-gia..., Tetszenek a paraméterek van benne anyag.

HALDORÁDÓ

#812467 banyaiz Előzmény: #812406

Nem voltam még olyan helyzetben kezdenem kellett valamit egy ekkora hallal. :)

Ha el akarod vinni akkor azért lehet vele több mindent kezdeni eladástól, a hűtőládáig.

Legjobb elengedni, jó érzés lehet egy ilyen gyönyörű halat visszaengedni hadd ússzon tovább. De nem tudom én se mit csinálnék vele mert ha elengedés azt jó azonnal megtenni, elpusztulhat ha sokat fényképezik, mérik a súlyát, húzzák vonják ott. Megfogod kicsit gyönyörködsz benne és visszaengeded. Ha nem így engedik vissza akkor nagyon profin kell bánni vele mérésnél, pányvázásnál stb ne sérüljön ekkora nagytestű hal. Össze vissza veri magát aztán hiába engedik vissza .

Ez sajnos csak elméleti kérdés jelenleg a számomra. :)

Néhány jó harcsapörköltet is lehetne éppen főzni belőle . Az is szempont lehet azért ekkora harcsa azért nem kevés halat megeszik egy évben.

De most úgy gondolom elengedném mérés minden nélkül. Talán egyszer a gyakorlatban is dönteni kell erről. :) Ahhoz még sokat kell harcsáznom, nem csak harcsázgatni.

HALDORÁDÓ

#812406 KawaBazsy Előzmény: #812403

Én egy ilyen nagy hallal már nem tudnék mit kezdeni, ahhoz túl sok. Pár kilós süllő, csuka érdekel inkább. :-)

Jah, a Li-ion áramforrások sokkal könnyebbek, ez is az egyik előnyük.

HALDORÁDÓ

#812403 banyaiz Előzmény: #812187

Lítium aksikat nézegettem, nagyon jók vannak. Kis súlyban nagyon tartós cuccok lehetnek , nem kell cipekedni 30 kilós akksikkal. Vannak 10 kiló körüli súlyban 200-300 amperórások. Csak arany árban vannak az a hátrányuk. :)

Na itt van egy kis harcsatörténet Szálkai tóróhttp://horgaszat.network.hu/kepek/horgasz_kepek/na...l.

Ez a csóka aki a hal szájánál áll a képen ugyanaz aki most fogta a 90 kiló felettit. Csak kb 20 évvel idősebb kiadásban. Már akkor is nagy harcsás volt. Aki pedig fogta a képen lévőt aki guggol nem akármilyen harcsahorgász. Drávától a Dunáig hírhedt figura. Néha összefutok vele Szálkán szokott sátorozni ott , vagy csónakkal a vízen. Több tóról kitiltották már annyira sok halat fogott. :) Ügyes horgász , de nagy halfarkas. Szálkán is ami harcsát kifogott főleg ívási időben. Ezt a nagyot is íváskor fogta ami a képen van. Be is tiltották szerencsére ívás alatti harcsázást mert ami ott ment minden eszközzel. Rengeteg harcsát nagyokat íváskor könnyebb megtalálni aztán hordták el. Tonnaszámra szó szerint.

Ez a képen nyolvanegynéhány kilós volt de már 20 évvel ezelőtt. Korábbi tórekord.